Sørøya, Norge 2009

Jeg har lavet en lille beretning fra Sørøya, hvor jeg var guide for Nordic Sea Angling i perioden d. 17/8 til d. 2/9. Jeg ankom til campen 3 dage før det første hold gæster skulle ankomme. Og i de 3 dage blæste det 15 m/s fra vest !  Det er alvorlige sager på de kanter, så fiskeri blev det ikke til. Til gengæld var der så god tid til at sætte sig ind i de rutiner, som guiden skulle udføre. Og så fik jeg mulighed for at kigge den nye guidebåd nærmere efter, en 27 fods kæmpe af en Arronet, som vel nærmere kan betegnes som skib end jolle. En 225 HK honda var påmonteret. En superfed båd at sejle når der var lidt sø, men svær at håndtere for guiden, når der både skulle fiskes og sejles samtidigt. Men erfaringerne fra Øresund om vinteren, kom til sin ret der.

Min kammerat Martin, var blandt de gæster der ankom, han havde valgt at satse på de to uger som jeg også var deroppe. Hyggeligt og rent fiskemæssigt var han rigtigt godt kørende. Vejret blev superfint, så vi kunne allerede tage på en længere tur den første dag. Det område vi ville prøve af, var et nyt sted som havde givet godt med flyndere i perioden optil det dårlige vejr. Det startede også godt, jeg fik hurtigt min første flyndere på 6 kg, og vi hørte fra de andre både, at der var mistet en meget stor efter en fight på 1 time J Surt. Martin fik målertorsk på 18 kg, en flot fuldstændig bronzefarvet fisk, og vi fik et par målere mere. Desværre skete der ikke så meget mere.

De næste par dage satsede vi efter flynder uden det helt store resultat, og som en konsekvens af dette, sluttede vi en af dagene af med en tur på Runingen, hvor der er en pæn chance for rigtig stor torsk. Det varede heller ikke længe før Martins Stang flexede helt i bund, og vi var med det samme klar over at det var en af de store. Efter en hård fight, kom dyret op og lå som en hval i overfladen. Den var stor !!. En ca måling med digitalvægten viste omkring 28 kg, men lige da jeg så den i vandet troede jeg faktisk det var en 30 +. På land fik vi den nøjagtige vægt på 27.4 kg. Selvfølgelig ny PR for Martin. Vi fik en del andre målertorsk, men ingen rigtig store.

Vi havde fantastisk vejr i hele perioden, der var faktisk kun 1 dag på de 14 dage hvor vi ikke kunne komme ud.  (Den blev så brugt på en guidet tur af undertegnede, til medlemmerne af guidebåden, på en tur over fjeldet i bil. Flot og fascinerende tur ) Men på en af de dejlige dage tog vi på langfart til Storskaltaran, et stort grundområde som ligger 30 sømil fra Sørvær. Fiskeriet kan være fantastisk derude, så forventningerne var store. Desværre viste det sig at forventningens glæde var den største, for ud over 2 kontakter, så vi intet til flyndere. En kæmpe skuffelse. Vi fik dog et par fine målertorsk på 15-16 kg til gæsterne.

 

Generelt  var fiskeriet ikke prangende i den første uge på nogle af bådene, men det blev da en smule bedre i 2. Uge med de nye gæster. På skiftedagen satsede Martin, jeg og Bernhard, som også skulle være guide, på dybhavsfiskeri efter stor brosme og rødfisk. Også her måtte vi se os slået af Martin, der fik rødfisk på flotte 5.5 kg og brosme på 8.5 kg. Rimelig irriterende J . Martin og jeg fik i de første dage 5-6 flyndere optil 16 kg, og lidt målertorsk blev det også til.

Vi forsøgte os  med et sats på et helt nyt sted, som lå 32 mil fra sørvær, en lang tur, men man skal jo forsøge noget, når vi ikke kunne får det til at spille andre steder. Man kan ikke sige det var den helt store succes, men Martin (igen) fik en flot flynder på 24 kg, som blev genudsat.

Fiskemæssigt må jeg dog sige at turen generelt var en skuffelse, min største flynder blev 12.4 kg, men oplevelsen af at være på dette fantastiske sted, med den flotte natur, var et plaster på såret. Jeg glæder mig i hvert fald til jeg skal herop igen, første gang til Februar for at fange skrei, og forhåbentligt en gang mere i løbet af 2010. Begge gange som guide for Nordic Sea Angling.

Jesper Lyngsie

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/