SKREI 2013

Sammen med Jakob Thorman, Nikolaj Retzlaff og Thomas Retzlaff drog jeg den 27/3 mod Sørøya i det nordlige Norge. Målet med turen var igen den illusive 30kg´s torsk.

Mængden af fisk deroppe var mindre i år, end det jeg tidligere har oplevet. Til gengæld var gennemsnitsvægten helt forrygende !!!
Vi valgte ikke at veje alle fisk for at finde målere, i stedet vejede vi blot de større fisk. Jeg holder derfor det anslåede antal målere for mig selv.

Vejret havde vi ikke held med.... Ugen var totalt domineret af vind fra vestlige retninger og vi fik ingen dage med udelukkende godt vejr. Ofte lå vi og fiskede i vindhastigheder mellem 8 og 13 m/s og ret ujævn sø, hertil skal lægges voldsomme snebyger.
Turens første dag var det helt enkelt slet ikke muligt at forlade havnen, anden dagen gav os 1.5 time på vandet. Siden fulgte dage hvor vi havde kortere eller længere ture. Bedst vejr var det om lørdagen, som da også gav bedst fiskeri; 20stk over 20kg. Vejret er en præmis som man ikke kan styre i dette område, så det er bare at få det bedste ud af det. Det synes jeg vi gjorde !

Turen bragte ny personlige rekorder til alle i båden. Mængden af fisk virkede ganske vist til at være mindre end de forgående år jeg har fisket skrei, men antallet af store fisk er eksploderet ! Jeg vil vurdere at hver anden fisk vi har landet, var over 10kg.
Vi landede på ugen 44 torsk over 20kg, heraf fangede jeg de 18stk.
Alle mand nåede over 27kg. Selvom vi fiskede efter en 30´er og de blev landet i andre både næsten hver dag, må man bare konstatere at det også kan lade sig gøre at fiske uden om. Den helt store har vi stadig til gode...

Vi dyppede en del forskellige jigs deroppe. Jeg synes at Kinetics Big Bob i 480g var den mest velfungerende. Specialt i farven "Days of thunder", som blandt andet tog min nye PR samt teamrekord på 29.5kg. I mine øjne har jiggen den helt rigtige kombination af størrelse, vægt og form/vandmodstand. Den er behagelig at fiske med uanset vejret !

Da vi skulle hjem var vejene lukket pga lavinefare. Det krævede nye løsninger, da man aldrig helt ved hvornår vejene åbner igen...
Nordic Sea angling løste dog problemet og vi måtte en tur i en norsk garnkutter, den sejlede os til færgehavnen. En 2 timers tur hvor vi stod på dækket om natten, mens bagagen måtte i lastrummet. Derefter lukkede de dog også hovedvejen til Alta og igen måtte NSA finde en løsning. En hurtig båd som kunne sejle til Alta samt en bus på kajen blev arrangeret, hvorved vi nåede vores fly.

Tak for en super hyggelig tur til drengene, samværet og tonen betyder også noget udover fiskeriet. Der gik vi fire fint i spænd ;-)

Nikolaj Hjorth

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/