NYHEDER 2013

Masser af fisk, men ingen store

Skipper med monster-flex

Øresund d. 29/12

Vi var selvfølgelig på vandet igen søndag. Men forskelligt fra forleden, var de store madammer ikke hjemme, øv :-)

Der var dog ved et stop på dagen, hvor vi virkelig troede at nu var den der ! Skipper går ned og får en First-Timer, og med det samme er jeg overbevist om det er en stor fisk. Fisken har de helt rigtige "moves" og er bare tung. Jeg får den løftet alt for langsomt, og begynder at blive i tvivl, men jeg kan stadig mærke bevægelserne fra fisken. Da den bryder overfladen er det en fisk på 5 kg !!. Jeg har samtidig fat i noget mindre tovværk, som stadig sidder fast i bunden !! Vi kunne ikke trække det fri og måtte skære med kniv. ØV :-)

Så alternative pladser blev afsøgt, og vi fangede mange fine torsk mellem 2 og 6 kg, kunne have fyldt båden hvis vi ville, men vi gemmer krudtet, og gik tidligt ind :-)

Jesper Lyngsie

Øresund tilbage ?!!!!

Øresund 28/12 2013

Efter en del år med pænt sagt middelmådigt fiskeri efter store torsk på sundet, kunne det se ud til at de gamle dage kan være på vej tilbage !

I hvert fald er fiskeriet derude OUTSTANDING i dag ! Drengene er ude, med Jesper og Bielecki som gaster og de har på nuværende tidspunkt landet ikke mindre end 6 målere. Største fisk har Bielecki (TYVE - lev op til dit navn !) fanget, den vejede flotte 15.3kg. Meget længe siden jeg har siddet på land i DK og ønsket at jeg var i båden, men det får da lige et par stregers fiskerfeber til at komme til overfladen :-) Kunne se ud til at årets sidste dage, kan bringe bringer flere store torsk end hele sidste vintersæson. Spændende hvordan det fortsætter !

I kan følge drengene på livebloggen hvor der også er lidt billeder;
http://teamsvinet.blogspot.dk

Jeg vil indenfor den nærmeste tid skrive lidt om året der gik, et år hvor vi trods alt fik flyttet lidt rundt på nogle teamrekorder - endog nogle af de vigtige !

Nikolaj Hjorth

EDIT :

En rigtig fin dag på vandet under mildest talt svære forhold. Fiskede ikke selv i den første time for at kunne holde båden pga af vind og sø. Strømmen var godt 3 knob, og fiskene trykkede sig godt, så det var ikke nemt hver gang

Men vi gjorde det godt, havde flere gange "fuldt hus" i båden, trods de svære forhold. Dejligt at det så er rutinerede folk der er med, når liner krydses, pulsen dunker og bunden skal holdes.

Serien kom til at hedde ; 10,7 - 11,2 - 12,2 - 12,2 - 13,7 og 15.3

Jesper Lyngsie

 

15.3 + 12.2

Så er bulesæsonen igang

Øresund d. 26/12-2013

Så er vi igang ! Selvom vi har kigget lidt efter buletorsken de sidste uger, og til dels har haft ok fiskeri, så er det i julen at det "rigtigt" starter.

2.juledag, var Claus Andersen, Jesper og Sebastian gaster ombord på First-Timer på en tur, der startede trægt og endte godt ! Strømforholdene gjorde tilsyneladende at torsken ikke rigtigt stillede sig fra morgenstunden, men vi kune se dem oppe i vandet.

Efter en del sejlads, begyndte det at ligne noget og i en fin 3-meter lykkedes det Jesper at fange sæsonens første måler på 12.2. Dejligt at komme på tavlen med det samme. Vi endte med mange fine fisk, så det var en god dag på vandet.

Vi satser på flere ture i nærmeste fremtid, så følg med på vores blog, som vi vil forsøge at opdatere så meget som muligt når vi er ude.                                                              

Jesper Lyngsie

                                                                                                                                                                                 

Jesper med rogntung 12.2´er

TEAM SVINET

ØNSKER ALLE EN GLÆDELIGJUL

 

Vi satser på nogle ture mellem jul og nytår hvis vejret tillader det.

 

Kim Jæger

Forsinkede nyheder

Jesper med "skidtfisk"

Ganløse d. 13/12-2013

Vi må beklage den manglende opdatering, det er en lidt død periode for os. Vi har dog været ude et par gange : En gang før stormen hvor vi havde godt fiskeri efter torsk på lavt vand. Og så forsøgte vi os i tirsdags ligeledes med trolling, hvor vi oplevede ringe fiskeri, det var dog forventet idet vandet var meget grumset efter stormen. Hvad værre var, så fik vi ydermere skidtfisk om bord, se billedet :-)

Vi kan imidlertidig love at når bulesæsonen starter, vil vi opdatere som vi plejer. Vi vil også gerne fortælle om andres fiskeri, under hensynstagen til hvad folk ønsker og tillader, så derfor kan man sende rapporter og billeder til os på "kontakt" Eller ringe

I morgen står den på julefrokost i Teamet bla, det plejer at være vildt, og hvis det er virkelig vildt, så bliver der live-blogget !!

 

Jesper Lyngsie

Torskedrengene på tur !

Øresund d. 10/11

Mens alle andre fisker fladfisk, tog Kim og jeg en tur i FirstTimer efter Øresunds sande ædelfisk. Trolling efter den jagende torsk på lavt vand, har virkelig fundet en plads på vores repertoire, og vi hygger os med det

Søndag var der et hul i den vind som ellers har hersket det sidste lange stykke tid, og vi kom på vandet til en flot dag. Der gik ikke længe før torskeknarren hvinede på hjulene, og sådan gik det hele dagen. Vi fangede fint med fisk og størrelsen fejlede heller ikke noget. 7.5 - 8.5 og 8.9 som den største. Den største fangede Kim og det var PR i trollingtorsk for ham. Dog et stykke fra undertegnedes teamrekord fra 2001 på hele 18.5 kg.

Men en skøn dag med action

Jesper Lyngsie

8.9 kgs PR trollingtorsk

Øresund  10/10 2013

Jesper og jeg havde aftalt vi ville satse på en tur efter fladfisk fra Helsingør

Vi startede med at prøve efter hvar , men opgav efter ca. 2 timer

Derefter skulle rødspætterne prøves men det blev aldrig rigtig godt , vi havde ca. 15 fine spætter med hjem den største på ca. 600g

 

Kim Jæger

MEEEGA østersølaks !

Østersøen og Norge 15/9 2013

I Kalixelven er en kæmpelaks blevet fanget i en fotofælde.fisken skal være 151cm lang !!!! Det skal dog siges at der er en usikkerhed på 4-5cm.... Fisken bedømmes til at veje 40kg og svømmer altså stadig. Helt uvirkelig fisk, når man tænker på hvor usædvanlige laks på 20kg er, de vil i god kondition opnå vægt på 20kg i størrelsen omkring 120cm, hvis konditionen er i orden. Det kan dog nåes ved væsentlig færre cm, min fisk fra maj på 16.75kg var blot 110cm.

læs mere her; http://www.vgtv.no/#!/video/70210/monsterlaks-paa-40-kilo-fanget-paa-film-i-sverige

I Norge har Jesper fået flyndere i båden i dag op til 10kg og mistet en riiigtigt stor fisk efter langt udløb.... Følg dem på bloggen :-)

Nikolaj Hjorth

Så bliver det Norge næste gang

Ganløse d. 9/9 2013

På torsdag drager jeg til Sørøya sammen med knægten. Hans 20-års fødselsdagsgave. Vi får følgeskab af Jakob Kofod og Claus Andersen.

Fiskeriet deroppe har været forrygende for torsk og storsej, hvorimod flynderfiskeriet har været lidt trægt. Det har vi tænkt os at lave om på :-)

Jeg har i den forbindelse erhvervet mig nogle at Kinetic´s nye jigs, bla Craizy Daisy i forskellige farver og Slim Jim. De 2 jigs har allerede bevist deres værd, og især Craizy Daisy´s Curltail, ser spændende ud ! Der kan læses mere om dem på : www.kineticfishing.com Jeg satser voldsomt på at opdatere hver dag der oppefra og liveblogge i den udstrækning det kan lade sig gøre. Så hold øje med det hele her på siden :-)

Jesper Lyngsie

Jigs fra Kinetic

PR-hvar

Øresund d. 4/9 2013

First-Timer var på vandet i dag i et hurtigt sats efter hvar. Et fiskeri som jeg ikke har gjort så meget ud af, men som jeg synes er spændende. Dejligt vejr, der næsten var for godt idet der næsten ingen afdrift var. Fiskeriet var også trægt, men måske også pga at jeg mangler at forfine tackler mm. Det kommer :-). Ved så fra andre at fiskeriet rent faktisk var svært i dag.

Jeg fik 2 stk, en slet og en pig. Sidstnævnte var rigtig fin og reddede turen. 1670 g er ny PR og giver blod på tanden. Billedet sucks, men det er svært at tage det, når man er alene i båden, øv

Hvis der er nogen der ved hvor man kan få friske tobis, er vi meget interesseret i at høre  om det. Send en mail til jesper@teamsvinet.dk

Jesper Lyngsie

PR-pighvar på 1670 g

Makrelbonanza

38 stk. makril

Øresund d. 27/8 2013

Her kommer lige en samlet opdatering over vores aktiviteter den sidste uges tid. Vi har faktisk været på vandet 3 gange. En aftentur med Nikolaj Bielecki, først efter torsk, som vi fik optil 8 kg (og smed en meget stor i overfladen, klar måler, øvøv) og senere efter makrel, som resulterede i 12 stk.

I lørdags en dunketur med Kim, hvor der ikke var vildt meget at lodde. Det lykkedes dog at få torsk optil 9.7 kg

I går aftes var jeg så med Kim ude efter makrel, og det gik godt. Vi havde travlt og fik 38, uden chum vel og mærke. Det var hektisk og vanvittigt sjovt, og selvom vi manglede dem over kiloet (flere mellem 950 og 980 g), var snitstørrelsen var virkelig flot. 80 % lå mellem 600 og 900 g

Jesper Lyngsie

Nyt "junior"medlem i Team Svinet

Ganløse d. 20/8-2013

"Skipperlærlingen" på FIRSTTIMER er nu blevet medlem af Teamet. Jeg har skrevet lidt om min søn Sebastian under "besætning" i menuen til venstre : http://www.teamsvinet.dk/6729386

Der er oprettet et Galleri ligeledes  i menuen : http://www.teamsvinet.dk/18953018

Jesper Lyngsie 

Sebastians PR-laks på 10,4 kg fra 2013

Målertorsk !!

Øresund . 17/8-2013

Som lovet igår aftes, fik vi live-blogget hele morgen fra vandet, og der var bestemt en hel del at blogge om. Vi har fået en del tilkendegivelser dagen igennem der indikerer at der er mange der følger med, selvom vi annoncerede lidt sent i aftes. Det animerer os til at blogge mere, helt sikkert :-) Tak for det

Fiskeriet var forrygende, igen, men også svært i en lang periode i morges. Strømme på kryds og tværs gør det ikke nemmere. Det var der en del der måtte sande :-) Men det er jo også det der er udfordringen og faktisk det sjove, når man så er stædig og det lykkedes til sidst (Godt kæmpet Lasse !) Udfordringen blev ikke mindre af at fiskene stod og trykkede sig meget hårdt mod bunden, og det var vist ikke alle, der kunne se dem :-)

Vi var gode, Kim og jeg ! Og vi havde mange oppe at vende i båden, og vi havde 7-8 stykker mellem 7 og 9 kg, og skipper satte streg under i dag med en fin måler på 10.1 :-) Men snitstørrelsen var fantastisk og lå vel omkring 4 kg, virkelig sommerfiskeri når det er bedst :-)

Jesper Lyngsie

 

Skipper med 10.1 kgs sommermåler

Makreller

Øresund d. 15/8-2013

Tog en aftentur i aftes for at slappe lidt af med flådfiskeri efter makrel. Synes det er en helt fantastisk måde at fiske efter dem på. Der findes sikkert metoder der kan give mere, men denne måde er helt perfekt for mig og en direkte modsætning til det hektiske bulefiskeri.

Sildene var lidt vanskelige at finde, men det lykkedes da, og jeg fik en ganske fornøjelig aften i mit eget selskab og godt med action på de lette stænger. Fangede 20 , den største på 1020 g og mange flotte mellem 6-900 g.

Havde tid til at lære lidt mere om mit nyerhvervede kamera og det kom der bla dette billede ud af.

Imorgen lørdag tager vi på  den måske sidste buletur, og vi prøver at blogge en gang. Så følg med der

Jesper Lyngsie

Kæmpe mis !!!

Grønland 14/8 2013

Michael Olesen arbejder for tiden på Grønland, hvilket han også gjorde i fjor. Det udnytter han til lidt fisketure, hvor specielt en stor plettet havkat har stået højt på ønskelisten. Sidste år lykkedes det ikke at få en af de helt rigtige, men det gjorde det i weekenden.

Michael fiskede fra jolle på ca 100m dybde og agnede med umak på et paternostertackel, da han fik et godt hug. Fisken kom op og vejede imponerende 20kg ! Dagen gav iøvrigt 10stk. Ingen tvivl om, at hvis man vil fiske målrettet efter plettet kat, så er det Grønland som kalder..

Stort tillykke til Michael med den flotte fisk fra Team Svinet !

Når vi er ved lykønskninger, vil vi også sende en til Martin Hubert, som efter sigende skulle være blevet Europamester i havfiskeri ved konkurrencen i Helsingør. jeg ville meget gerne fortælle lidt mere om konkurrencen, men har helt enkelt ikke kunne finde info på nettet. Da vi ikke selv deltager i den slags fiskeri, har jeg ikke rigtigt nogen info fra egne kilder. Skriver lidt når jeg ved mere, MEN i hvert fald et stort TILLYKKE til Martin :-)

Nikolaj Hjorth

Nikolaj Hjorth

Endnu en buletur

Øresund d. 10/8-2013

Vi var endnu gang på vandet i weekenden, og der er stadig mange fisk. Forholdene var dog lidt sværere med en del strømændringer, som hele tiden krævede omstillinger. Men det er jo også det der er sjovt, når det ikke er helt lige til. Største fisk blev en 7.5 kilos, som var igang med at fordøje en 1,5 kilos torsk. Halen stak stadig ud af munden på den, tiltrods for at den var godt igang med at fordøje den. Der var bare ikke mere plads i maven :-) 

Billedet viser Kims, der er tilfreds med kaptajnen :-)

 

Jesper Lyngsie

Flex!, det er det vi vil ha`

Buletur

Øresund 4/8 2013

Team Svinet var fuldt hold i First-Timer på sundet i dag, med derudover var Mogens Rasander. Han var i øvrigt så ubeskeden at tage sig af dagens største fisk på 8.9kg :-)  Vi forlod havnen i flot vejr og var hjemme igen til frokost. Derimellem stod den på maaaaasser af torsk, vi havde vel 100-120 stk oppe at vende hvoraf de 25 kom med hjem og resten blev genudsat. Vi havde 4-5 fisk over 7kg, men genrelt ok gennemsnitsstørrelse og få under 1.5kg. Bulerne var ikke vildt høje, typisk 2-3 meter, men de stod stenhårdt mod bunden og var generelt forholdsvis nemme at fange i den beskedne flod som løb i dag. Kunne se ud til at nogle havde vanskeligt ved at se fiskene på loddet(skelne dem fra bunden), et godt råd kan være at skrue lidt ned for sendestyrken. Maaaange både, der lå vel 5-6 turbåde samt 20-25 småbåde sidst på formiddagen i samme område. Lidt klaustrofobisk, sjovere til morgen mens vi var alene... Men lækkert solskin, godt selskab - hvad kan man mere forlange ? Vil I fange torsk, er det bare afsted, der er riiigeligt :-)

Nikolaj Hjorth

Der var trængsel på vandet søndag

Kæmpe helleflyndere og verdens næststørste fisk på stang

Finnmark, Skagerrak og Stavanger 24/7 2013

En meget stor helleflynder blev landet vest for Väderøyarna, som er beliggende nord-nord-øst af Skagen i skagerrak. Fisken som vejede 111.3kg og målte 204cm, blev fanget på 398m dybde af Fredrik Von Elern og overgav sig først efter 40 minutters kamp. Desværre blev den store fisk slået ihjel og bragt i land. Den forventes at godkendes som ny svensk rekord, endog med god margin, da den gamle var på knap 65kg...
 Hør fangeren berette om sin oplevelser her: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5597698 eller læs og se billeder her: http://www.fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=4319

Verden har måske også fået en ny rekord på helleflynder. Mens jeg guidede i Havøysund blev der andetsteds i Finmark fanget en flynder på 233.5kg og 263cm længde, af en en tysk fisketurist. Desværre blev også denne fisk bragt til kaj og hængt op i halen. Læs mere her: http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/marco-fikk-monsterkveite-paa-kroken-i-finnmark-4083765.html

Og så til endnu en rekordfisk; rekorden på grøndlandshaj også kendt som hårkjering vil givet vis blive ændret, efter at Asgeir Alvestad fra Purefishing i Norge fangede en haj på ikke mindre end 4.49m og ca 1100kg !  Fangsten blev gjort med Stavanger som udgangshavn og fighten tog 1½ time, lyder som hårdt arbejde....  Fisken som vurderes til at være 300 år gammel (!!!!), blev efter fotoshoot genudsat. Man må vel også have respekt for en fisk som har svømmet rundt dernede siden år 1700. Team Svinet løfter på hatten for Asgeir !!  Læs mere om fangsten i detaljer og se video samt masser af billeder her: http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2013/07/23/fakta-og-bilder-fra-rekord-haien/

 

Nikolaj Hjorth

 

Resume fra Havøysund

Havøysund 21/7 2013

Så er der lavet et resume af turen til Havøysund samt lagt en del billeder op. Det hele kan ses her; http://www.teamsvinet.dk/18953017

I wekenden har Team Svinet været på Marienlyst, det blev til to fladfisk, men det var i net med ungerne. Ellers stod den på hygge, kongekrabber, dyreryg, god rødvin samt fantastisk vejr :-)

Nikolaj Hjorth

Ny krig med svensken !

SUPER-LUBBEN Uffe !

Havøysund 18/7 2013

Så sluttede 14 dages fiskeri i Havøysund. Sløjt med opdateringer, hvilket skyldes flere faktorer;

Vejret den sidste uge var elendigt, svingede mellem kuling fra øst og kuling fra vest... Det betød at vi fiskede/kæmpede imellem vindskiftende, og sov når det passede for at kunderne skulle nå deres mål. Vejret var så dårligt, at kunderne to af dagene valgte helt at blive i land.

Fiskeriet var ikke udpræget godt, hvilket det heller ikke var den første uge. Igen var det mængden den var gal med, men som altid i Havøysund fandt vi dog nogle fine :-)  Mine faste kunder og venner, Gunnar og Anders fra Oslo, var med, det resulterede i en fin flynder på 147cm til Anders - nyt PB. Vi fik også flynder på 20 + 22kg og så fik jeg selv en på 137cm. Vi mistede dog mange, smed selv en rigtigt stor møghund....   Derudover en kongedag (halv dag...) på storsej i størrelser op til 14.5kg. Glade kunder med fyldte frysebokse drog hjem igen :-)

I løbet af den nærmeste tid laver jeg en mappe med billeder fra turen :-)

Ugen sluttede med lidt "svensker-krig",- sidste år havde jeg rullet det svenske flag, som hang i guiden Ulf Hugsen og Stefan "Trumman" Trumstedt båd, sammen og påført det et kondom. Det var tilsyneladende ikke glemt... Ulf havde bundet en del reb rundt om rat, instrumenter med mere i båden. Yderligere havde han fjernet det danske flag fra VHF antennen og erstattet det med en hvid pose som tegn på overgivelse ?!  Der tog han fejl, dansken er aldrig slået !

På vandet måtte jeg for første gang nogensinde, rigge et medeforfang til for at fange brosme - den skulle bruges til hævnen. Den kom i båden og Ulf fik ny mascot; i havnen hængte vi SUPER-LUBBEN Uffe op i hans båd med kappe og det hele ;-)  Billedet taler for sig selv ! Må dog nok forvente at de udtænker en hævn til næste års guideperiode i Havøysund. Men dansken giver aldrig op, han finder altid på en ny hævn...  Tak til Uffe og Jörgen for hygge og godt samarbejde hos Nordic Sea Angling i Havøysund !

Nikolaj Hjorth

Lidt torsk og makrel

Øresund d. 9/7-2013

First-Timer var på vandet igår aftes. Succeen fra i søndags skulle gentages :-) Men 2 dage er ikke ens på vandet og strømvending er ikke altid godt. Ihvertfald var fiskene væk fra de pladser fra i søndags. Vi fandt dog nogle fine fisk et andet sted, og knægten og hans kammerat Per fik deres lyst styret. Optil 8 kg blev det til og en del på 4-5 kg.

Vi sluttede dagen i det mest fantastiske vejr, hvor vi gav makrellerne en chance. Det var ikke det vilde, 5 stk blev det til, og ingen store. Men hvor er det fedt at se de flåd drøne nedad når makrellen er på jagt.

Jesper Lyngsie

Kongevejr !!

Sidste dag for første hold

Havøysund 9/7 2013

Søndag var en skidt dag, med ringe fiskeri. Den skulle bare glemmes, det blev dog lidt sværrere eftersom mandagen blæste væk med 14-18 m/s...

Så stod holdet tilbage med en tirsdag som helst skulle være god. Det blev den så heldigvis også; vi fik 5 flyndere op til 127cm og havde nogle kontakter som ikke kom til overfladen. John fra Team Bløddyr fik også sin debutflynder ;-)  Gæsterne tager heldigvis glade hjem, efter det som nok har været den sværreste uge jeg har haft heroppe. Fine topfisk, men mængden har jeg ikke været tilfreds med.

Imorgen kommer næste hold, de må dog indstille sig på at finde tålmodigheden frem, da vinden igen tiltager og umiddelbart ligner det ikke fiskeri før fredag. Sådan er nordnorge også :-(

Nikolaj Hjorth

Forrygende torskefiskeri - 2 målere

Lang 12.2´er

Øresund d. 7/7-2013

3 ugers fisketørke pga arbejde og andre irrelevante detaljer, sluttede i dag, da Kim og jeg tog en meget tidlig tur her søndag morgen. Vejret viste sig fra den bedste side, og det gjorde fiskeriet så sandelig også :-)

Meldingerne havde været gode, men vi havde lige et par pladser vi ville forsøge os på som det første, men der var intet. Vi tog til de "sikre" steder og det varede ikke længe før vi fandt melodien. (Det var der mange der ikke gjorde) Fine lodninger og rigtig flotte snitstørrelser var kendetegnende for dagen. Antallet af torsk har jeg ikke styr på, men vi havde mere end 15 over 5 kg, 5 stk mellem 9 og 10 kg, og vi kronede dagen med en måler hver på hhv 11.2 og 12.2 kg (Kim). Den ene lang og tynd, den anden kort og tyk, jaja :-)

Alle fisk over 7-8 kg blev genudsat, dog ville den ene måler ikke dykke igen og vi var nød til at tage den indenbords igen. En svensker fik den og fik reddet aftensmaden🙂

Jesper Lyngsie

Kort 11,2´er

Skipper på tavlen

Havøysund 6/7 2013

Vi tog i dag en kortere tur fra middag til aftensmad. Der kom en del torsk, sej, kuller og brosmer i båden. Men det blev også til tre flyndere, to mindre til de svenske gæster men dog Pr :-)     Den største tog jeg mig selv af, en fin flynder på 130cm som gav en super fed fight, Mieko Predatortail slog til igen...  Vi er på det våde element igen imorgen !

Nikolaj Hjorth

Stor flynder

Havøysund 5/7 2013

Super vejr i Nord-Norge i dag, sol fra skyfri himmel og ingen vind, dejligt at solbade i og drikke en kold øl. Knap så godt til flynderfiskeri, da vi ikke drev overhovedet...

Vi havde det rigtigt svært i dag, men vi fik samlet en flok havkatte og fandt også til slut en rigtigt fin flynder på 160cm. Den tog en Kinetic Crazy Daisy jig i blå med curltail. Superfight med lange udløb, inden den blev tailet og genudsat. Det var debut for den ene af mine svenske gæster, den bliver ikke nem at slå...  Derudover to flynderkontakter.

Endnu en dejlig dag på det loftsløse kontor !  Imorgen bliver der rigeligt afdrift med en vejrudsigt som lover 8-11 m/s, vi må se hvad vi kan finde på :-)

Nikolaj Hjorth 

Målere

Havøysund 4/7 2013

Så kom vi i gang ! Fint vejr i dag, som blev brugt på lidt dybt vand = 110-145 meter...

Vi fangede torskemålere med de største på 15-15.5 og 19.5kg, samt sejmålere på 10-10.5 og 12kg. Største af begge arter til skipper, sejen var ny PR. Men vist PR torsk til alle andre :-)   Derudover blev det til brosme, havkat og kuller.

Fra de andre både blev der landet flyndere på 140-148-158 og 160cm. Så en ganske lovende start. Imorgen skal vi på turisttur og se om vi kan finde lidt flyndere samtidig, drengene vil på lavere vand...

Nikolaj Hjorth 

Havøysund :-)

Norge 3/7 2013

Efter en lang rejsedag er vi fremme i Havøysund. Vi missede vores fly i oslo og måtte købe nye billetter for at nå frem til Alta. det betød også at vores bus var kørt og at vi egentlig var nødt til at tage en rutebil, de sidste 240km. Heldigvis kørte Jan Christoffersen bussen fra den anden camp, han var så flink at samle os op og tage os med. Super hyggelig snakketur i den smukkeste natur :-)

Imorgen har vi fint vejr, så må vi se om vi kan finde nogle fisk. Fiskeriet har været lidt trægt de seneste dage, kunne de fortælle heroppe. Men dannebrog vejer over guidebåden og håbet er lysegrønt !

Nikolaj Hjorth

Karpefiletter !!

Egtved 29/6 2013

Ikke meget fiskeri på det seneste. Kim oj Jesper har arbejdet en del, mens jeg har ladet op til at skulle til nordnorge med afrejse på onsdag. Knægten skulle have været med, men har brækket armen. I stedet bliver det John fra Team Bløddyr som tager hans plads i guidebåden. Fint fiskeri deroppe efter både torsk, sej og flynder på det seneste, så det ser spændende ud ! Forhåbentligt kan jeg opdatere jævnligt deroppe fra, det er i hvert fald planen om teknikken vil det.

Sidste weekend var team svinet i Jylland på hyggetur hos gode venner i Egtved. Men stænger var der naturligvis med, da de har en mindre sø i haven og ørreder var sat ud. Vores fiskekammerat Mogens snuppede en enkelt regnbueomkring kiloet, men ellers var de ikke til at få i tale. Til gengæld fangede vi tre skælkarper, på dappe-fiskeri med let grej, som var liiige ved at ryge på grillen, men der var rigeligt med gode limousinebøffer, så de slap ;-)

Nikolaj Hjorth

Laksefest

Østersøen 16/6 2013

Så blev filmen af min laks på 16.75kg lagt op på Youtube. Filmen er lavet af Michael Koldtoft fra MÅLEREN, som jeg fiskede med den dag. Det er han altså ret dygtig til, det video der :-)

Filmen varer 40 minutter, hvraf de sidste 10 minutter er fra den Michael og jeg var ude. Se filmen på følgende link: http://www.youtube.com/watch?v=kheEyoY4ERg

Nikolaj Hjorth

Sommertorsk i lange baner

Øresund.

Vi beklager den manglende opdatering her på siden. Der er ingen brugbar undskyldning andet end dovenskab. Vi har været ude et par gange efter torsken. Der er masser af dem, men det er svært at finde nogle med ordentlig størelse. De største på 7-8 kg og en enkelt på knap 10 kg. Men mængden er ok, har set 14 meter i en monsterbule. Den største jeg nogensinde har set i DK !!

Billedet er fra sidste fredag aften, hvor vi søgte ly på hven under det sygeste tordenvejr, hvor lynene flashede helt vildt. Det gav os en mulighed for at spise de "røde drenge" på bænken i havnen. 2 minutter efter billedet blev taget, væltede det ned med vand :-)

Jesper Lyngsie

Hygge på havnen

Slut på de danske laks for i år ?

Møn 20/5 2013

Var en tur på suppen i går fra Klintholm, Møn. Blev hentet af min  makker Rene fra Team Terkel kl 02 og så afsted. Da vi kørte henover Møn, blev jeg lidt ængstelig over disen som hang i luften...  Det var dog klart nok til at vi kunne sejle ud med kursen mod bananen og få sat noget grej. Et par hornfisk kom desværre i båden, men så kom et bedre hug på dipsy´en. Mens Rene fightede fisken, gik den ene sideplanner. Intet vildt, men givet ikke hornfisk, den stilte sig efter 100 fods udløb og vi fik nettet den første som viste sig at være en laks i fornem kondition på 7.5kg. Da jeg gik i gangen med den næste, mistede vi dog krogholdet og dermed fisken. I med grejet, et sving rundt og så over punktet. Intet skete, bortset fra at tåge så tyk som ærtesuppe lagde sig over vandet. Vi besluttede at sætte kurs mod havn, super ærgeligt for lodninger var fornemme på pladsen !  Vi trollede blot stille mod havn, da sigtbarheden IKKE indbød til at planne. Undervejs mødte vi flere både på vej ud, som vi med nød og næppe undgik at få kludret grej sammen med. Vi hørte på radioen om et par stykker som fik kappet deres sideplannere.... Da tågen var tættest havde vi ikke mere end 50 meters sigt...
 På vej ind landede vi en undermålslaks og igen lidt hornfisk.

I havn tog vi en lur og håbede på opklaring, det blev dog først til skybrud. men kl 14 var sigten så god at vi kunne sejle ud igen, iøvrigt stadig i heftig regn. Vi satte grejet og holdt kurs mod vores plet. Der var tydeligvis andre som havde set de gode lodninger,- masser af både i området. Vi så dog kun en enkelt med fisk på. Efter kort tid i det gode område, kom tågen igen. Kursen mod havnen blev sat, det var ikke forsvarligt at fortsætte. Ingen kontakter på vej ind.

Hørte om en del fisk dernede igår, uden at det var prangende, de fleste både fik en laks eller to. Få større på radioen, største vi hørte om var SR fishing som fik en 12kg´s. Vandtemperaturen var over 9 grader, så mon ikke fiskeriet synger på allersidste vers ? I hvert flad var det min sidste tur derned i år. KAN ske at vi tager en tur til det svnske, men kan også være at vi slutter med laksene for i år. Havde også kontakt til nogle både som lå syd for Ystad, de var 6 både og havde intet fanget midt på formiddagen. Hørte siden at den ene båd fik trippelhug med to +10ere.

Til slut et link, til en dokumentar om østersølaksen og problematikken om dens overlevelse, et HOT emne i disse dage...

http://www.svt.se/ug/laxen-dor-ut-politiker-struntar-i-expertrad

Nikolaj Hjorth

 

Flere billeder af flynderen

Havøysund og møn d. 19/5 

Så fik vi nogle bedre billeder at flynderen. Ja, de taler for sig. NSA's guide Ulf har lavet en lille beretning som kan læses her :

 http://www.nordic-sea-angling.se/sv/shownews.php?nr=1589

Nikolaj er på møn i dag, snakkede med ham tidligt i morges, hvor de havde fået en 7.5 Kgs indtil videre. Mon ikke der kommer en melding fra ham i morgen? :-)

Jeg var selv på vandet i FIRSTTIMER'eren sammen med Jacob Kofod og Christian durup. Vi fik en del torsk optil 9.6 kg

Jesper Lyngsie

Kæmpeflynder til Godzilla

Havöysund d. 17/7-2013

Vores gode ven, Martin "Godzilla" Jørgensen er med NSA i Havøysund i disse dage. Godzilla er rimelig kendt for at være den der "plukker" de rigtige fisk på disse ture, også de gange han har været med mig deroppe.

Nu har han slået til igen, for alvor !! I går aftes kl ca. 20.00 landede han en flynder på ikke mindre end 220 cm !! Det svarer til en vægt på omkring 150 kg. Jeg havde en kort samtale med ham 10 minutter efter han og NSA's guide Ulf havde genudsat det store dyr. Der var naturligvis glæde i båden og Martin var helt oppe at ringe, forståeligt :-) Det er bare en af de helt ultimative drømmefisk

Der er taget en masse billeder, som jeg snart får så vi alle kan se dyret. Bla er Godzilla ude og svømme med den. For en gang skyld blev Godzilla den mindste ! 

EDIT : Så kom billederne. Desværre præsenteres fisken ikke helt som jeg havde håbet, men der er taget flere af den. Når de kommer, oplader jeg dem. Har lige snakket med Godzilla igen, som først var kommet sent i seng. Det var vist noget med en flaske ROM :-)

Han fortalte at fighten havde varet 40 min, og at den er filmet fra 4 gopro kameraer. Desuden var der et privat lille filmselskab tilstede på campen, som også har filmet fighten, over og under vandoverfladen. De har lovet at redigere et klip sammen. Vildt spændende.

Kæmpe tillykke fra Team Svinet

Jesper Lyngsie

Buk og laks

Østersøen 17/5 2013

I går besluttede de svenske myndigheder, at indføre nye regler i forhold til forvaltningen af laksebestanden i Østersøen. De nye bestemmelse, betyder indskrænkelser for såvel erhvervs, fritids og sportsfiskeri.

Trollingfiskeriet VIL blive hårdt ramt. Det vil fra 1/8 2013, ikke være tilladt at tage laks med fedtfinne med i havn. De skal genudsættes omgående. Det er motiveret i at alle svenske laks som er opdrættet, får skåret/klippet fedtfinnen af. På denne vis skulle man altså beskytte den vilde laks, som er trængt i VISSE elve. At den så er i høj grad er trængt pga vandkraftværker mv. , er der ikke taget hensyn til...  Der er ej heller taget i betragtning, at de andre østersølande ikke konsekvent klipper fedtfinner på udsatte fisk. Det er en proces som koster og derfor vælges den ofte fra. Det ses dog tydeligt når der alligevel er tale om opdrættede fisk, da rygfinnen oftest er forkrøblet efter ophold i dambrug. Konsekvenserne bliver store for både fiskere og, ikke mindst, de små samfund som tjener penge på den store trollingindustri...  Lad os håbe at vores danske del af forvaltningen, tænker sig mere om end vore svenske pendanter har gjort.

Læs mere om indgrebet her: https://www.havochvatten.se/om-oss/press-och-media/visa-nyheter/visa-pressrelease.html?url=-290745163%2Fpressrelease%2Fview%2F866547

Og de specifikke konsekvenser for trollingfiskere her: https://www.havochvatten.se/download/18.3f5692b613e6622a2eb887/1368630362911/beslut-om-trollingfiske-av-lax-2013.pdf

Ikke noget fiske de sidste dage, har brugt tiden på bukkejagt. De næste dage står den også på jagt, meeen lurer på at forsøge en tur til Møn søndag måske. Har fået en buk som har givet lidt ro i jægersindet. Knæk og bræk til Jer alle derude,- jægere som fiskere :-)

Nikolaj Hjorth

Teamrekord og en drøm som blev opfyldt

Østersøen 14/5 2013

Jesper kørte hjem fredag aften og jeg blev og fiskede en kortere dag med Michael fra Trolling Centrum. Det passede fint da han var derovre i forvejen, ville fiske en kort dag og i øvrigt bor en kilometer fra mig.

Michael og jeg har tidligere talt om at skulle ud sammen, men det er ikke rigtigt blevet til noget, så super hyggeligt. Og så altid lærerigt at se hvordan forskellige trollingfiskere sætter deres grej osv. Også spændende at være gast på en båd som kun er rigget op til en ting; trolling ! Efter et par øl, fredags rom og cola samt kronhjortebøffer, gik vi i køjen og sover lidt længere end de fleste andre. Vi gik ud i super vejr, men havde svært ved at få fiskeriet til at køre. Det blev kun til mindre genudsætningslaks, samt et godt run på dipsy´en som slap. Hornfisk var der også, vi fik nogle stykker mens andre nærmest måtte flygte fra område hvor de ikke kunne fiske i fred for dem...

Over middag ofrede jeg lidt rom i kølvandet for at formilde lakseguden, jeg sagde til Michael at nu skulle han være klar !  Tre minutter efter gik riggen i 30 fod og michael kunne fighte en laks på ca 5kg til båden. Samtidig havde et par andre både omkring os bid, så vi vendte rundt og søgte tilbage til stedet vi fik hug på. Kort efter vendingen gik den en plannerboardstang monteret med et Ismo magnum. Udløbet var langt og massivt. Fisken stoppede først ude på 750fod, da bremsen blev spændt godt til. Den havde under udløbet lavet et enkelt spring, men størrelsen var vi ikke sikre på. Mit gæt var en hidsig fisk omkring de 8-9kg. Ganske langsomt begyndte jeg at få linen tilbage hvor den hører til, fisken arbejdede mest dybt og tungt. Efterhånden som tiden gik og fisken kom tættere på, talte vi dog om at det godt kunne være en fisk over 10kg. Den blev ved med at tage udløb på 20-30 meter hver gang den kom i nærheden af båden. Den holdt sig dog på en dybde af godt en meter, så vi så kun sølvskær når den svømmede, ikke regulær størrelse.

Da den skulle nettes var det ved at gå galt; jeg bakkede i bådenfor at trække fisken det sidste stykke til nettet. Da jeg er vant til at være i åben båd, førte jeg fisken det sidste stykke med stangen som imidlertid ramte mod pilothuset og targabøjlen. Jeg kunne altså ikke trække længere uden at skulle dreje line på hjulet og dermed stoppe den flydende bevægelse. Michael havde taget beslutningen og var igang med netningen, det betød at fisken et øjeblik lå og tippede på netkanten... Heldigvis røg den ned i nettet og først da vi skulle løfte den, blev vi klar over hvor stor den var. Fisken var tung og massiv !  Oppe i båden blev fisken behørigt fotograferet i det der var tale om både PR, Teamrekord, bådrekord på Måleren samt førerfisk i SSD´s interne konkurrence. Fisken blev, på havet inden blod og vædsker løb ud af den, vejet til 17kg rent på en samson super salter 25kg´s vægt, vandet var fladt så det var ikke et problem at veje på fjeder. I havn blev den igen vejet, efter at have ligget nogle timer på dækket da den ikke kunne være i køleboksen, denne gang på en bismervægt som sagde mellem 16.5 og 16.75kg. Det er ikke super vigtigt, min drøm har gået på en fisk over 15kg, det er i rigt mål opfyldt endda med en smuk fisk !!  Den var iøvrigt 110cm lang.

Det var en fisk jeg har drømt om i mange år, hvilken forløsning at fange den !  At det så tilmed blev en fisk af så smukke proportioner er jo helt ubeskriveligt :-)    Mange tak til Michael Koldtoft fra Trolling Centrum for en hyggelig tur og en fantastisk fisk !!  Michael filmede noget fighten, så mon ikke der kommer lidt film derfra ? Han er ret skrap til videoredigering :-) Link lægges når det bliver aktuelt, her er et til traileren:

http://www.youtube.com/results?search_query=laksefest&oq=laksefest&gs_l=youtube.3...2578.6468.0.7312.11.9.2.0.0.0.125.610.8j1.9.0...0.0...1ac.1.11.youtube.DQWYVN821cI

Nikolaj Hjorth

2stk +14 laks i First-Timer !

Østersøen 14/5 2013

I fredags drog jesper og jeg tidligt afsted med First-Timer på slæb, målet var østersøens store laks og dem fandt vi !

Vi satte tidligt ud og allerede efter 20 minutter begyndte de at "nappe", måske ikke de store lige med det samme. Men et dobbelthug og et par enkelte gav hurtigt stemning i båden. Jeg havde været til konfirmation og kun sovet en time, så lagde mig lige for at lukke øjnene et øjeblik. Der gik vel 2 minutter så eksploderede hjulet på bagbords yderste sideplanner. Jeg røg ud af lukaf´et og fik fat i stangen, hvor linen stadig blev revet af. Jesper bjergede lidt stænger og laksen stoppede på 900 fod ?! Hvad havde vi dog fat i ?

Fisken lavede en del skumsprøjt i overfladen og spring på stor afstand, fin fisk men umuligt at størrelsesbestemme. Siden stod den tungt,næsten uden at jeg kunne vinde line. Derfor begyndte vi at cirkle, hvilket langsomt gav line på hjulet. Efter at have lavet en flot spiral på gps´en landede vi en flot fisk på 14.25kg - kroget i bugfinnen. Ikke underligt at den var tung og gav vilde udløb. Jubel i båden over den nye teamrekord, billedsession og så sætte stænger. Inden vi havde fisket 20 minutter klappede en stor fisk på yderste styrbords sideplanner, et godt udløb fortalte om fiskens størrelse og fighten kunne begýnde. Jesper bedømte den også til at være god, så jeg bjergede en del grej. Efter en god fight var den ved båden hvor vi var lidt skuffede over længden, da vi havde bedømt den til at være større. Da den kom i nettet var historien imidlertid en anden...  Han-laksen var ganske vist 5-8 cm kortere end den vi lige havde fanget, men hvilken kondition ! Den vejede 50 gram mindre; 14.2kg og ny PR til Jesper !  Mere jubel, fotosession som endte i at vi fik cirklet siderplanerlinen ind i transducerne og rodede med det i 20 minutter... Vi må ha´en selvstyrer, hvis vi skal trollingnørde fremadrettet !

Men fiskeriet fortsatte og var godt for os til lidt efter frokost, kongedag som gav en del laks hvoraf endnu en var over målet; 10.7 til Niko fanget i 70 fod. Om eftermiddagen fiskede andre både godt, mens vi havde færre kontakter. de andre fangede laksen dybt, mens vi fortsatte som vi havde haft succes tidligere på dagen. det var en klar fejl, vi skulle have sadlet om og fisket dybere. Men mætheden havde indfundet sig og dagen var klart den bedste trollingdag vi har haft !!      Som man kan se på billederne her: http://www.teamsvinet.dk/6729413 , så var de bedste blink DL Jönsson i kobber samt Toby kobber på overfladestængerne.

Nikolaj Hjorth

Bådrekord

Østersøen 7/7 2013

Jesper og jeg trailede igen båden en tur til sydsverige mandag. vi fiskede igennem fra solopgang til solnedgang, i det som til tider var gudevejr. Vi fulgtes det meste af dagen med SALTY, hvorfra Filip Faurholm og TC fiskede. De kom lidt hurtigere ud af starthullerne end os, så da vi skulle sætte grej krogede de dagens første store fisk på et hav der lå som et spejl. 12kg´s fisken kom ind og vi var endnu mere klar !!

Det var desværre mere end man kan sige om dagens næste hændelse... Med en sigt på et par sømil, lå vi og SALTY alene indtil en planende båd kom ud af horisonten. Båden endte, trods adskillige advarsler og råb over såvel VHF som det blanke hav, med at sejle over alt SALTY´s grej. Det medførte en knækket planerboardmast, og masser af mistet grej. Heldigvis kunne skaderne gøres op i materialer, det kunne have gået værre...  Chokerende er det for mig at NOGEN trollingfisker, eller anden lystsejler, kan finde på at sejle uden udkig. Dette uheld kunne kun ske fordi der ikke blev holdt udkig i et længere tidsrum. Der var ikke en krusning på vandet, intet kunne gemme en båd af SALTY´s størrelse.                                   Efter at have udbedret skaderne og bjerget det som kunne reddes, fik Filip kontakt til bådføreren og mødte ham med de krav som kunne forventes. Da de ordner det i mindelighed, vil jeg ikke hænge nogen ud her. Men håber at alle som læser dette, tager ved lære og udviser det sømandsskab på havet som holder alle i live.

Fiskeriet var vældigt trægt og vi fik først en kontakt kl 9, udover en tidlig undermåler på sideplanner(big ed i åmål). Den forsvandt desværre allerede i udløbet, var ellers lovende...  Men vi vendte og brugte tid i området, hvilket gav årets første hornfisk. Så havde skipper Lyngsie fået nok og gik i lukafet. her blev han en halv times tid senere vækket af et vræl fra hjulet, da stangen i 60 fod gik. Inden Jesper fik samlet sig rigtigt kørte dipsyen også og to laks omkring meteren dansede rundt på overfladen 40-50 meter bag båden. Panikken bredte sig, grejet skulle bjerges og vi er ikke super erfarne med flere laks ad gangen. Efter lidt kamp og kludder fik vi landet min som vejede 9kg(ismo magnum i sølv-grøn-gul) og Jesper kunne i ro fighte sin første store laks. Det gjorde han i en time og vi fik virkelig akrobatik for pengene, før den blev nettet og vejet til 10.1kg(toby kobber i blå-gul). Første laksemåler og glæde !

Ud med grejet igen og inden længe, løber riggen i 40 fod. Jesper fighter fisken og lander endnu en laks på 8.7kg(danish lure i kobber popcorn) uden større dramatik. Vi får sat grejet og da vi igen drejer mod punktet hugger en fisk stenhårdt i 40 fod på riggen. Den løber mens vi bjærger grej og når at tage 750 fod, før jeg stopper den ved at spænde bremsen lidt. Efter endnu en fin fight med spring helt fri af vandet, lander vi fisken efter en god halv time og vejer den til fine 13kg(Grizzly salar L i popcorn). Ny bådrekord i First-Timer og vi føler virkelig at det kører !

Som det ofte går i trolling, gik det så helt i stå for os. Vi havde ikke en kontakt mellem 13 og 19. SALTY fik dog et par fisk, heriblandt en +10 fisk. Vi lå også sammen med Bernhard og krydsede alle tre henover punktet et antal, men lige med et var fiskene klar. Båden lå så tæt at man tydeligt kunne se hvad der skete, først fik Bernhard en dyb fisk som gik helt fri af vandet. Så fik SALTY et tungt hug og et langt udløb, efterfulgt af en mindre fisk som skabte dobbelthugget. Samtidig gik riggen i 60 fod samt i 40 fod hos os, hvilket medførte en laks på 8kg(big ed i åmål) og en 5kg´s. Nu var virkelig klar på det helt store !  Og så døde det helt. Vi fik dog en godnatfisk, da vi kun havde to riggerstænger tilbage i vandet huggede den i 40 fod. Vi vejede den ikke, men den lå omkring de 3kg(Grizzly salar L i popcorn).

Super dag med 8 laks ved kanten af båden. Ikke umuligt at vi liiiiige snupper en tur mere i weekenden. Billeder af den nye bådrekord kan ses her; http://www.teamsvinet.dk/6729413 Dagens begivenhed var trods alt Jespers første laks over 10kg :-)

Nikolaj Hjorth

Team rekord

Bernhard med 13.5kg sølv

Østersøen 2/5 2013

Arbejdernes internationale kampdag blev fejret med laksefiskeri på Østersøen i strålende sol og svag vind :-)

Kim og Jesper var begge arbejdsramt, så min makker var Bernhard. Bernhard er en gammel rotte som har trollet siden 1992, så der kunne måske også være et par fif man kunne nuppe...

Vi sejlede igen fra det sydlige Sverige, i øvrigt sammen med en del andre danske både. Morgenen bød ikke på mange meldinger om laks, men dog en om at "Myg" havde fået en på 19kg ! (stort tillykke til ham!). Vi fiskede vel et par timer før vi fik den første som tog en stiv efter flasher i 80 fod. Ikke længe efter smed vi først en og så endnu en laks, efter hug på samme big ed blink i 60 fod. Så blev dagen lidt stille og først klokken 13 blev vi vækket af knarren. En fin fight resulterede i en laks på 107cm og 11.3kg til undertegnede. Fin hanfisk, men den kunne have været tungere med den længde. Den tog Toby salmo i kobber(svenske farver) efter dipsy.

Desværre blev det startskuddet til godt fiskeri, der skulle gå ca 4 timer før vi igen fik nap. Denne gang først en 4kg´s, siden en 7kg´s og så en 3kg´s.  Vi vendte og gik tilbage i området. Det gav et godt hug i 60 fod, igen på Big ed i åmål-farver. Vi var dog ikke helt klar over hvor stor fisken var, så vi nøjedes med at rydde tyv og dipsyer. Da først fisken var tæt nok på, var det for sent at bjerge stænger. Efter lidt as og lidt mas, blev en flot han-vandrefisk kanet ind mellem stængerne og nettet. Bismeren sagde 14kg rent,- ny PR og Teamrekord for undertegnede 🤪

I med grejet og efter 10-15 minutter gik min sideplanner. Det var efter systemet min tur, men jeg bad bern hard tage fisken. Efter lidt pres lykkedes det, at få Bernhard til at hive i den. Det gjorde han effektivt og vi landede en super smuk hunfisk på 13.5kg. Den tog et danish lure i kobber(popcorn)

Til slut mistede vi en mindre laks og så var det i havn, 02 blev klokken før jeg lå i sengen... Tak til Bernhard for en super dag !

Fiskene kom på: riggen 3+14kg, dipsy 7+11.3kg fisk, sideplanner 3, 4 og 13.5kg fisk.

Bedste blink: Big Ed i Åmål(3 kontakter), Raptor i popcorn(2 kontakter), Stiv efter flasher(2 kontakter), Toby salmo i kobber/svenske farver(1 kontakt), Danish Lure i kobber-popcorn (1 kontakt) og Grizzly Salar hvid med rød røv(1 kontakt).

Ellers en svær dag derovre, en del gik bom og mange havde 1-2 mindre fisk oppe at vende i båden ! Viser at man skal holde ud, når lodningerne er ok. Før eller siden hugger de :-)

Se flere billeder her; http://www.teamsvinet.dk/6729413

Nikolaj Hjorth

Ny verdensrekord på torsk

Sørøya 28/4 2013

Så skete det uundgåelige; verdensrekoren på torsk fik et nøk op i dag og stedet den blev fanget var naturligvis ved Sørøya i Norge...

Mægtige 160cm og 47kg, hvilken fisk !!!  Se den her:  https://www.facebook.com/bissclips

Herhjemme har det været en stor lakseweekend, varmen har gjort fiskeriet super og jeg har gennem weekenden hørt om en del fisk over de 15kg og helt op lige under de 20kg... 

For en båd blev det knap så morsomt fiskeri, de mistede 26/4 både motor og strøm ud for Møn og måtte hjælpes af et hjemmeværnsfartøj. Læs mere her:

http://www.hjv.dk/MHV/Nyheder/Sider/TrollingfiskerforsvundetsydforMoen.aspx

Og så skal det vel lige bemærkes at vi midt i ugen rundede 2 millioner klik på teamsvinet.dk, ret vildt synes jeg :-)

 

Nikolaj Hjorth

First-Timer fra Sverige

Østersøen 26/4 2013

Vi tog turen til det svenske torsdag morgen med First-Timer på slæb. I bilen var, sammen med mig, Jesper og hans store "knægt"; Sebastian. Målet var østersølaks !  Vejret var lidt loddent natten til torsdag, så vi kørte først hjemmefra kl 5.30. Dermed burde søen have lagt sig. Den sidste vejrmelding gjorde dog at vi skiftede udgangshavn, for at få så lidt sø som muligt.

Vel fremme var vejret og havet perfekt !  Så det var bare båden hurtigt i vandet og grejet klar til fiskeri. De 50 minutters sejlads brugte jeg på grejet, så det hurtigt kunne sættes på pladsen.

Vi har ikke haft godt formiddagsfiskeri i år, men torsdag var der jævnt godt fiskeri det meste af dagen. Vi havde tillige gode lodninger og så jævnligt lakselodninger i 5-8 meters dybde. Første laks lå i dørken inden kl 10 og da vi havde fanget den sidste sejlede vi mod havn kl 20.15. Den sidste var en lidt speciel oplevelse;

Laksen tog en Toby (i kobber...) fisket efter dipsy kl 18.30...  Så svømmede den 500 fod ud og kampen mod Sebastian kunne starte. Laksen kom efter 15 minutter helt til båden og jeg stod klar med nettet nede i motorbrønden, dog blot for at se fisken tage +300 fod igen.

Det gentog den over den næste time nogle gange. Jeg havde set den tidligt og bedømte den til omkring de 10kg ?! Forstod ikke lige hvad der skete, men overvejede om det var en krogning udenfor munden som trak fisken skævt. Da jeg så den første gang cirkulerede/drejede fisken rundt som et spinneblad efter båden. Men da den endelig efter 105 minutters fight blev nettet, sad blinket indvendigt i underkæben. Tror dog at vinklen har trukket fisken skævt.

Under fighten fangede vi iøvrigt to andre laks på sideplannere :-)                                   10.4kg stålblank vandrefisk kunne Sebastian beundre i båden, det var ny PR til ham.

Ialt fik vi 8 laks i båden og havde 4 kontakter som ikke blev til mere, så en fin dag på vandet for os 😀   4 på sideplanner, 2 på dipsy samt 2 på riggen. Dagens vindere; Big Ed i Åmål(2), Toby kobber i svenske farver(2), Raptor i popcorn(1) samt Danish Lure kobber og popcorn (3)

Vi fisker normalt med trekroge og sejler stærkt, men den lave vandtemperatur har gjort at vi har fisket langsommere. Derfor har en del af blinkene måske haft bedre af en enkeltkrog, hvilket vi forsøgte torsdag. Men dagens første hug, blev faktisk efterfulgt af endnu et hvor spolen dog kort efter stod stille. Det var dog ikke fisken som faldt af, men enkeltkrogenkrogen/svirvlen som knækkede ?!  Ind med hele lortet og af med alle enkeltkrogene, ud igen påsat trekrog. Men hvilke enkeltkroge bruger i derude ?

Nikolaj Hjorth

Laks

Østersøen 18/4 2013

På østersøen kom en af de helt store op, da en flok finner landede en laks på ikke mindre end 21.3kg !   Det er altså en voldsomt grov laks.... 124cm lang var den. Se billeder her: http://teambluemagic.blogspot.dk/

Hvad laksene som er eksporteret fra Karlskrona, Sverige til Frankring vejede enkeltvis vides ikke, men i alt skulle der være tale om 105 tons ulovligt eksporteret laks !

Laksenes dioxinindhold, gør eksporten ulovlig og firmaet er nu politianmeldt.

Læs mere her; http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/105-ton-Ostersjolax-har-salts-olagligt-till-Frankrike/#.UW29CI7xouQ.facebook

Nikolaj Hjorth

Østersøtur fra Sverige

Østersøen 15/4 2013

I går var First-Timer for første gang på tur over øresundsbroen. Vi fiskede laks i østersøen, men ville søge et andet udgangspunkt end Møn.

Turen vil ikke gå over i historien for sit udbytte, hvilket bl.a. skyldes den massive tåge som lå over havet den første halvdel af dagen. Vi fik to laks i båden og mistede to, ingen med hjem. En del andre både lå i området, men det var ikke rigtigt dagen. I hvert fald hørte vi om sparsomme fangster og ringe størrelse. Men givet noget vi vil forsøge igen. de næste par uger ser dog lidt fiskefattige ud grundet andre gøremål.

Fra Norge kan man nu se en trailer fra den film som blev lavet om skreifiskeri, mens jeg var på Sørøya. Bag den står bl.a. David Thomar og Kinetic. Den vil blive lagt på nettet i sin helhed på torsdag, vildt fede billeder !

http://www.youtube.com/kineticfishing

Nikolaj Hjorth

Laks i First-Timer

Møn 7/4 2013

Så er vi hjemme efter turen til Møn. Vi fik en lørdag med flot vejr på vandet, men valgte at trække stikket søndag da vejret for for dårligt til at vi gad.

Fiskeriet lørdag var rigtigt svært, en del både var ude men der var få meldinger om fangster. Selv de skrappe pev lidt på radioen. Vandet var meget grumset efter fredagens blæsevejr og det var det faktisk helt ude øst for Kriegers flak. Herude startede vi efter en laaaang sejltur, men intet skete og der var faktisk ikke fødefisk at se for alvor. Så midt på formiddagen trak vi klumperne og sejlede sydvestligere. Her skete heller ikke det helt store, men til gengæld var der store mængder ålegræs....

Sidst på dagen fik et par genudsættere og så fandt vi et lille område med fødefisk højt i vandsøjlen. Vi snurrede et par gange og fik 3 fisk; en genudsætter, en 4kgs til Jesper og en 10.4kgs til Niko. Den store tog et Toby Salmo i kobber, blåt og gult efter dipsy. I alt blev det til 2 på dipsy, 2 på sideplanner og 2 på tyven. et enkelt misset hug på sideplanneren fik vi også.

Som sagt en svær dag, men tror vi bør være tilfredse. Hørte ikke om noget som havde flere fisk end os.

Nikolaj Hjorth

Torsk og Laks

Sørøya og Møn 4/4 2013

Hjemme igen efter laaaang tur til Sørøya. Har lavet mappe med turberetning og billeder, kan ses her; http://www.teamsvinet.dk/18953016?i=68043425

Imorgen er der team svinet tur,- vi drager til Møn hvor vi skal fiske lørdag og søndag. Der bliver 100% hygget igennem og for håbentligt fanger vi nogle store blanke. Følg med på bloggen !!

 

Nikolaj Hjorth

Lorteø !!

Sørøya d. 2/4 2013

Normalt plejer vi her på siden at have et pænere sprogbrug end det som overskriften lyder, men det er nogenlunde essensen af den SMS jeg fik af Nikolaj tidligere i dag. Ikke fordi fiskeriet har været dårligt i dag. De fik da 6 over 20 op til 24 i båden i dag, men mere fordi vejret har spillet den første del af hjemrejsen et puds. Som niko skriver, at han ikke troede det kunne blive værre efter en uge med lortevejr. Men det kunne det, vejen mellem sørvær og breiviksbottn blev lukket tidligere i dag. Det betyder at de 26 gæster skal med fiskekutter til breiviksbottn kl 3 i nat, hvor de har lovet 15 m/s fra vest !! Der bliver de så fragtet videre som normalt. Jeg går udfra at det er pga sne, så måske er der en chance endnu for at den kan ryddes

Jakob Lindberg er også taget hjem lidt tidligere. Han var så heldig at komme igennem passet inden bommen blev lukket. Han nåede en halv dag på vandet og fik 10 over 20 med 3 over 25 op til 26 .

Jeg regner med at Nikolaj skriver lidt om turen med en masse billeder, når han kommer hjem

Jesper Lyngsie

 

Fortsat suverænt fiskeri

Sørøya d. 1/4 2013

Dagens resultat fra Norge, viser stadig forrygende fiskeri. I Nikolaj båd fik de 12 over 20. Størst var Nikolaj Retzlaff's 29,5'er. Alle gæster har nu fået torsk over 27 kg ! Niko fik 5 over 20 op til 24.

I Jakobs båd fik David en flot fisk få 31 kg. Tillykke til ham :-) iøvrigt hans eneste over 20, så forstår man at vælge ud :-) Jakob selv fik 9 over 20 optil 27,9. 

Det er sidste dag i morgen for holdet, og vejrudsigten ser fin for dagen så mon ikke der kommer nogle gode meldinger ?

Jesper Lyngsie 

Ny teamrekord !!

Sørøya d.31/3 2013

Jeg nåede lige at skrive igår at fiskeriet i Norge havde nået et mere "normalt" niveau. Men i dag var fiskeriet exceptionelt godt. I Nikolajs båd gav første stop 4 målere med 2 over 20 på 24 og 26. Så er man igang !

Men i løbet af hele dagen var fiskeriet godt, antallet af målere er simpelthen uoverskueligt og Nikolaj fik selv 9 over 20, med top på 25.5 - 26 - 27 og 29.5 kg. Ny teamrekord i vores fineste og vigtigste kategori  og dejligt at min 3 år gamle rekord endelig blev slået. Tillykke Niko. Nikolaj sætter billeder på hjemmesiden når han vender hjem igen.

Hr Lindberg giver den også gas, endnu en 30,er er kommet på CV'et og han fik ialt 5 over 25, vanvittigt !!

Og for at vi alle lige kan få benene lidt ned på jorden (eller på vandet) igen, så var FIRSTTIMER'eren sørme også på vandet i dag :-). Fine gourmettorsk i alle størrelser optil 8-9 kg blev fangsten. Jaja hvem gider så Norge ??

Jesper lyngsie

20'ere og en enkelt 30'er

Sørøya d. 30/3 2013


Et lille ophold i vinden, gjorde det muligt at komme på vandet i Norge. I nikolajs båd blev de også belønnet med flere 20'ere optil 23. Det virker som om det vanvittige fisker som foregik for et par dage siden, er stilnet af til mere normale forhold. Dog kom der en 32' er på klagenbergs båd. I morgen ser prognosen fin ud, så vi håber det holder.

Jesper Lyngsie

Nyt fra Sørøya

Sørøya d.29/3 2013

Har været i kontakt med Nikolaj, som blæste inde på den første fiskedag igår torsdag. Her til formiddag trodsede de den kraftige vind og tog ud. De måtte afbryde efter 1,5 times fiskeri pga søsyge blandt gasterne :-). 

Men alene på det korte fiskepas, nåede alle tre gaster at sætte pr optil 27 kg. Det er simpelthen vildt !!

Jakob Lindberg er også deroppe, selvfølgelig. Og havde i sin båd 13 over 20 kg da Nikolaj måtte sejle ind. ( EDIT, han sluttede på 18 over 20 optil 28,5 )

Det indsatte billede er fra i tirsdags, hvor hele Team Svinet med familier var samlet på Ganløse Kro, til stegt flæsk. Noget med gris skal det være :-)

Jesper lyngsie 

 

Sørøya

Sørøya 26/3 2013

Imorgen går turen til Sørøya og verdens bedste torskefiskeri... De sidste dages fiskeri har vel været det bedste nogensinde, antallet af torsk over 10kg er uoverskueligt, 20érne vildt og 30´erne er nærmest blevet almindelige fangster ?!

Morten Bak blev i går den første til at fange tre torsk over 30kg på samme dag. En helt uvirkelig begivenhed. Men fortjent nok, Morten har arbejdet hårdt for sagen og er en dygtig fyr, vi ønsker ham tillykke !!  Andre fangster har været mindre fortjente, men sådan er fiskeri også hvilket jo kan anskues som en charme (af nogle) selvom det er svært når det handler om store torsk... 😲

Man kan næppe ramme fiskeriet bedre end at skulle afsted imorgen. Desværre ser det ud til at vi rammer vejret når det er værst.... Vestlige vinde som imorgen når op omkring stormstyrker og siden holdes der liv i bølgerne ved konstant pusteri fra vest. Det kan gøre vores fiskeri særdeles vanskeligt, endog umuliggøre det større dele af tiden :-(  Vi krydser fingre for at det ændrer sig lidt !!!

Vil prøve at rapportere lidt deroppe fra, eller sende beskeder til Kim og Jesper som kan skrive på hjemmesiden. Jeg blogger ikke deroppe fra.

Nikolaj Hjorth

Kæmpe skrei

Sørøya 20/7 2013

Jespers sidste fiskedag igår blæste desværre væk, det blev kun til at par målere før de måtte give op. Men en god uge med 212 målere og mange store, det fik de ! Regner med at Jesper selv skriver lidt om turen, når han er "landet"...

Selvom Jesper er hjemme igen, så er fiskeriet ikke stoppet... En garnfisker landede, tilsyneladende igår ?, en torsk på ikke mindre end 43kg !!  Hvis du vil se billeder kan det gøre her: http://www.soroya-fishing.com/03_vangsten/2013_index.htm

For s.... hvor ville jeg gerne fange sådan en bavian :-)

Nikolaj Hjorth

Ny 30´er

Sørøya 18/3 2013

Drengene piskede ud i virkeligt dårligt vejr i dag, men satsningen bar frugt !

10 torsk over 20kg, den største på 32.2kg til Christian Durup. Stort tillykke til ham med supermåleren !

Nyt slag imorgen, igen i dårligt vejr... Tjek blog for billeder :-)

Nikolaj Hjorth

Flere store skrei

Sørøya 17/3 2013Vejret har ikke rigtigt artet sig i polarcirklen, men alligevel er der hver vist dag landet torsk på +30kg hos Nordic Sea Angling...

I Jespers båd blev det til 52 målere i fredags med tre stk over de 20kg. Igår, i ikke særligt godt vejr, fangede de 27 målere med 4 over 20kg.

Jeg har ikke været i kontakt med Jesper i dag, men kan på vores liveblog se at der er kommet et par svesker ombord trod vejret :-)  (http://teamsvinet.blogspot.dk/)  Fiskeriet foregår i dag inde i Breiviksfjorden, pga det blæsende vejr.

En sjov anekdote om +40kg fisken fra den norsk ejede camp i Sørvær i onsdags er, at polakkerne som fangede den gjorde det på fastspolehjul og en stang beregnet på aborre og gedder !! Ejeren af campen kunne helt enkelt ikke begribe hvordan det var gået godt....  Stangen stod helt flexet allerede når de holdte deres pirk over siden. Men det gik jo ;-)

Nikolaj Hjorth

30´ere i mængder

Sørøya 14/3 2013

En lang dag for os som kun hører meldinger og ikke fisker, er slut....

Fiskeriet har været rigtigt fint !  I Jespers båd landede de 85 målere i dag. I modsætning til en del andre referencer på div fora, er der her tale om fisk som rent faktisk er vejet og angivet med den vægt som vægten viser, da fisken blev vejet. Ikke hvad den måske vejede et antal timer tidligere på havet. Måske flere kg mere end vægten viser i havn, så en fisk pludselig er over 30kg... Det er useriøst i vores øjne.

Af de 85 målere, var de 11 over 20kg og 2stk var over 30kg. Jakob Kofoed kom over supermålet, endda to gange; 32 og 33½kg, vejet i havn. KÆMPE tillykke !  Dagens tredje største var på 29.5kg og gik til Christian Durup. Super dag !

Der blev på campen landet en torsk på 36.5kg, men mere om den fisk ved jeg ikke. På en af de andre camps kom der også tre over 30, de to af dem til dygtige Anders Wolff ! Han havde også en på 27.5, tre fine topfisk på 13 målere :-)  Vigtigt at kunne udvælge sine kampe !

Billeder på vores blog, hvor jeg også regner med at Jesper opdaterer morgendagens fiskeri;

http://teamsvinet.blogspot.dk/

 

Nikolaj Hjorth

Aberøv !!

Sørøya 13/3 2013

Så er Jesper ankommet til Sørøya, i modsætning til dele af hans baggage og fiskestænger...
 Der har været store problemer i dag med logistikken både hos Norwegian og SAS, kunder fra et af de andre guidefirmaer sidder faktisk strandet i Tromsø.
 Det er ret ærgeligt når man tænker på at tre både på vandet idag har fanget torsk op til 40.45kg ??!! Yderligere er der fanget på 37.5, 30.3 og en del mellem 25 og 30kg....  Fiskeriet er vist hovedsageligt foregået på åbent hav (for kendere ved Guld-hullet). Billeder af den store som er fanget af polske fiskere kommer her: https://www.facebook.com/Fiskarboden.no?ref=ts&fref=ts

Det er heeeeeelt vildt fiskeriet deroppe og vi er mange der går herhjemme med ondt i maven over alle de store fisk som skal fanges de næste dage, uden at vi kan deltage.... Håber at mine kammerater deroppe får nuppet noget rigtigt stort og så venter jeg ellers med at fange dem, til de har trukket 5-6 liter saltvand ind i rognen om 14 dage og vejer det mere 🙂

Rapport imorgen når vi ved hvor "galt" det går ;-)

Nikolaj Hjorth

Skrei !!!!!!!

Sørøya d. 12/3 2013

Må indrømme at jeg ikke ved hvad der sker på sundet, er også ligeglad :-) I morgen tager jeg med mit sædvanlige hold til Sørøya for at få has på en af de store. En uge med god mad, drikke og ondt i kroppen !

Det har været rigtig  dårligt vejr deroppe, men når bådene har trodset bølger, søsyge mm har fiskeriet været i top. Mange over 20 og 3 over 30 optil 33. Vejrudsigten ser ok ud for ugen, så forventningerne er i top.

Jeg vil så vidt muligt forsøge at liveblogge, men det er ikke sikkert vi har forbindelse til nettet, ellers vil Kim eller Nikolaj skrive på bloggen hvis der sker noget vildt :-). Vi opdatererer her på hjemmesiden om aftenen. Første fiskedag er torsdag. Puha skreifeberen er på sit højeste

Jesper lyngsie 

Måler, buleflade og skrei

Skipper med buleflad

Øresund + Sørøya d. 4/3 2013

Firsttimer var på vandet mandag i det gode vejr. Ikke så mange lodninger, men det var fine fisk når vi ramte. Startede med en 12.6´er til skipper og en lige under ligeledes til skipper. Mistede også en stor, øv !!!

På et tidspunkt siger jeg til gutterne at "fnulleret" på bunden ligner fisk der trykker sig. Så vi smider pirken, BANG får en firsttimer, men en meget lille fisk. Op kommer en skrubbe på 4-500 gram. Så kender man sit lod 😀

På Sørøya er skreifiskeriet startet og der er landet flere over 20 med en top på 28 kg. Snakkede med guiden Eddie igår, der fortæller at fiskeriet har været vanskeligt pga af dårligt vejr, men at det ser ud som om det lysner. Vejrprognoserne begynder at se fine ud. Så om 1 uge, er jeg på vej derop. Skreifeberen har indfundet sig :-)

Jesper Lyngsie

 

12.6 kg

Første + 20´er

Øresund d. 27/2 2013

Vi var på vandet onsdag. Det samme billede, masser af gode buler, masser af mindre fisk :-)

Tilgengæld fik undertegnedes årsbedste ikke til at stå længe :-) Tidligere på ugen fik ULKEN sprængt 20 kilos grænsen. Stone landede en flot 20.5´er. Kæmpe tillykke fra os i teamet :-)

Jesper Lyngsie

Måler til Neptunus

Karsten med 11 kilos

Øresund d. 26/2 2013

Har lige snakket med Sidney Bickham, der har været på en eftermiddagstur her i dag. Han beretter om stadig mange mindre fisk, men en enkelt måler på 11 kilo blev det også til, endda som en del af en double. Fisken var helt udleget, den målte hele 115 cm og ville med garanti have vejet 15 +, hvis den var fanget på det rigtige tidspunkt. 

Fisken blev i øvrigt også genudsat, den er jo heller ikke noget værd i den kondition. Men fedt at skipper Sidney følger op på den trend :-)

First-Timer er på vandet i morgen og vi prøver at liveblogge så godt vi kan.

Jesper Lyngsie

Årets største ?

Øresund d. 23/2 2013

FIRSTTIMER var på vandet fra morgenstunden som annonceret. Der er i øjeblikket mange torsk i sundet, og selvom der landes en måler i ny og næ, er det typiske fiskeri mange små optil  6-8 kg.

Vi startede et sted hvor vi havde lidt mere tro på, der kunne være større fisk. Og da vi lige havde brugt et par minutter i området, så vi de første buler. Der fik Kim en 9.8' er i et af de første stop, så chancen for måler var bestemt tilstede. 

En blodrød, men høj og slank 10- meter fik pulsen til at stige, og bagefter ærgrede jeg mig over ikke at have nået at tage et billede. Lidt svært at "stå over" lige på det tidspunkt 😀

Da vi minutter senere så en fin 6-meter, smed jeg pirken, satte stangen i stangholder og lod pirken fare nedad. Begyndte at finde kamera frem fra lommen, fandt ud af af at jeg ikke kunne nå at tage det møgbillede, kastede mig panisk over stangen, hvor pirken lige akkurat havde ramt bunden, strammede op og BANG, sad der en god fast fisk. Jeg var med det samme klar over at den var "over", og blev nu nervøs over hvor godt fisken sad fast, idet jeg ikke havde givet ordentligt tilslag . Men jeg tog den forsigtigt og det gik fint, indtil jeg opdagede at et større skib var direkte på vej mod os nordfra. Damn !. Vi vil jo gerne flytte os i god tid, så valget var at lade fisken sidde og så bare sejle med løs bremse, eller at tage en anden chance og bare lægge fuld pres og få den op. Jeg valgte det sidste og har aldrig fightet en så stor fisk op på den måde.

Vi fik den løftet ind over kanten og fik vejet den til meget fine 17.7 kg. Så vidt vi ved, er det den største i år. Forsigtigt fik vi den genudsat og med lidt hjælp over et par gange, endte den med at svømme tilbage til bunden. En rigtig god følelse at vide den får gydet færdigt. Vi endte med mange fine fisk mellem 5 og 8 kilo, så en god dag på vandet

Jesper Lyngsie

17.7-kilos rund trunte

Så er det torsk der skal fanges

I morgen, lørdag, er Team Svinet på vandet. Følg os på Live-bloggen, linket ligger på forsiden

 

Kim Jæger

Forberedelser !

Ballerup og Norge 21/2 2013

Under vores fiskeri i weekenden, kunne vi konstatere at det nok er tæt på et must at smide et par flashere ud efter laks på denne årstid. Vi har ellers fisket under mottoet "Keep it simple", men det er tid til at erkendelse.... Derfor var jeg i går i grej-gemmerne og fandt et større parti flashere hvoraf nogle stykker blev klargjort. Så næste gang, kører der også sådan et par stykker nederst på riggen :-)

Skulle nogen være interesserede i helleflynderfiskeri i starten af juli, så har jeg lige fået afbud til to pladser på guidebåden fra den 3/7 til den 10/7 i Havøysund, hvor jeg sejler guidebåden. Pladserne er sat til salg på Nordic Sea Anglings side og jeg har ikke noget i klemme - de skal NOK blive solgt ! Men var der et par danske gutter som kunne være interesserede, er det jo altid hyggeligt. Alt er normalt udsolgt i den periode, når vi er så tæt på som nu. Det er samme periode som min makker Kim var med deroppe i 2012, hvor han fik flyndere på 35 - 50 og 55kg. Så ikke en dårlig årstid :-) Skulle I være interesserede, er I velkomne til at skrive evt spørgsmål til mig. Men I skal nok ikke være for lang tid om at booke, tror ikke de er til salg længe....

Nikolaj Hjorth

BR på laks og havørred

Østersøen 18/2 2013

Søndag var First-Timer på sin første laksetur fra Møn !Vi var samlet hold og første båd på rampen, inden turen gik mod Rügen i lidt mere sø end lovet. Efter en god sejltur blev grejet sat og en ørkenvandring startede. Vi sejlede VIRKELIG uden om fiskene, mens bådene omkring os fik fisk...  Først kl 11.30 fik vi første hug og derefter fik vi laks i båden på 5.5kg. Nu skulle det ske !!!  MEN, intet skete de næste 3½ time andet end meldinger om andre fangster i området.

Klokken skulle blive 15 før næste kontakt kom, et godt udløb på 400 fod indikerede stor fisk og riggere, tyv og dipsyer blev taget ind. 20 minutter tog det før Kim havde laksen tæt på båden. Efter lidt tovtrækkeri blev den nettet uden større dramatik og den første laksemåler kom på First-Timers dørk. Den huggede i 70 fod på en heering spoon, præcist som den første fisk tidligerev på dagen. Ny bådrekord i First-Timer og PR til Kim, hans første laks over 10kg. Den vejede 12.75kg og målte 108cm,- 150gram fra Team rekorden. Stemningen i båden steg noooget 😀

Vi vendte båden og sejlede tilbage over punktet, bang så gik riggen i 80 fod og Jesper fik en laks til weberen. Stængerne i vandet (smed faktisk en i vandet, men den hang heldigvis i klemmen på wireren !!) og klar igen, hen over punktet, bang en havørred på dipsy til Jesper på et par kilo - endnu en bådrekord i First-Timer. En sidste gang kunne vi nå henover inden hjemturen, bang så fik vi en farvel laks på knap 5kg på sideplanner.

Vi var sidste båd tilbage på rampen i Klintholm og synes det var en svær dag. Det er hårdt at høre om dobbelt og trippel hug når man intet mærker,- underligt nok fik vi ingen dobbelthug, vi sejlede ellers videre med samme fart når vi fik bid...

Men god start på trollingåret for os og ikke sidste gang vi kommer til 40 meteren i år, hvis ellers vejret er med os. Næste gang skal vi have Jesper over målermærket for laks !!

Tak til Team Mette, Team Mikmak og Mojo for hjælp og hygge :-)

Nikolaj Hjorth

PR og bådrekord

laaang dag på vandet.... Båden hentet fra Helsingør og en lang køretur gav bonus; ny PR til Kim og bådrekord i First-Timer ! Mere info imorgen....

Nikolaj Hjorth

Begyndende skreifeber

Ganløse d. 7/2 2013

Har lige erhvervet mig de nye BigBob jigs til skreifiskeriet på Sørøya til Marts. Jeg skal derop d. 13/3 og Nikolaj d. 27/3. http://www.kineticfishing.com/ har lavet 3 nye farver, som ser rigtig lovende ud : sej, clupea (sild) og Melano. Se det vedhæftede billede. Detaljeringsgraden er simpelthen fantastisk. Jeg har valgt de helt store på 730 g og Nikolaj har taget den lidt mindre på 480 g. Nedtællingen til de rigtig store madammer er begyndt :-)

På sundet har der været strømvending, så meldingerne derudefra er ikke gode, meeeen mon ikke FIRSTTIMER skal på vandet i weekenden

Jesper Lyngsie

De nye BigBob, Pollack - Melano - clupea

Mere kystvagt

Øresund d. 3/2 2013


Fiskeriet var igen i dag ikke prangende, primært mindre fisk for vores vedkommende optil ca 7 kg. Men enkelt måler til en småbåd blev det til. Vores bedste fangst fik vi i havnen. Der "fangede" Claus Andersen bundstykket af sin stang MED hjul, som undertegnede havde smidt i havnen om morgenen. Pyha :-) Selvfølgelig var det med stang og pirk fra broen at fangsten blev foretaget. Godt gået af en gammel dunker

Igen i dag var den svenske kystvagt på færde og med rette !! Peter Svanberg fra "GØJSEN" fik lejlighed til at snakke med dem, og selvom de er venlige og imødekommende, er budskabet klart :    Hvis vi ikke ændrer adfærd med at flytte os i god tid for den større trafik, starter der en massiv bøderegn over alle. Dette vil jo reelt betyde at de vil stoppe fiskerieT, og det er sikkert med hjælp fra de danske myndigheder.

Omvendt virker det som om at sålænge den større trafik ikke generes, vil man se gennem fingre med at vi overhovedet er i separeringen (dette er min egen antagelse)

Den svenske kystvagt har også været i kontakt med Thomas fra den svenske turbåd Vandia. Han har formidlet et lignende budskab gennem vore gode venner fra TEAM POSEIDONs hjemmeside. Her er et link : http://www.teamposeidon.se/nyheter.asp

En opfordring til alle om at vise den fornødne forudseenhed og flytte sig i GOD tid og få alle de andre med. Og god tid er ikke et par hundrede meter, men optil en halv sømil før. De store skibe sejler hurtigere end man regner med.

Jesper Lyngsie

Kystvagten

Øresund d. 2/2 2013


Har her til eftermiddag talt med Peder fra Jaws. Han fortalte at grunden til at den svenske kystvagt var på vandet igår, var at der var flere både der IKKE flyttede sig i tide for den gennemgående trafik. To større skibe havde kontaktet kystvagten i Sverige og adviseret dem om problemet. At de henvendte sig til Jaws, var i den sammenhæng tilfældigt. 

Vi kan herfra Team Svinet ikke opfordre kraftigt nok til ALLE om at holde øje med den større trafik, og flytte sig i GOD tid, så lignende situationer kan undgås. 

Jesper Lyngsie

Ringe fiskeri og kontrol

ULK med 11-kilos

Øresund d. 1/2 - 2013

Vi er lidt kede af at vi ikke fik opdateret bloggen mere end tilfældet var igår. Men sagen var at der ikke var så meget at blogge om ! Enkelte gode fisk blev fanget og enkelte buler blev set. Men for det meste var det enkeltfisk vi så på loddet, det er svært at ramme. "Ulk" fik, som man kunne se på bloggen, en på 11. Tillykke til Stone, men ellers var det ikke det vilde. 

Vi er på vandet igen søndags og håber der er mere at skrive om på bloggen der 🙂. Den svenske kystvagt var ude og hilse på igår og i særdeleshed på Jaws. Ved ikke hvad det endte med ? Måske er der nogle der ved det og lige sender en mail. Fiskerikontrollen har også været aktiv i løbet af ugen og er det stadig, så få fornyet fisketegnene.

Det er fint at fiskerikontrollen checker det hele, man kunne dog ønske sig at de også gjorde en indsats mod det ulovlige trawlfiskeri i det nordlige Øresund, som tilsyneladende stadig finder sted. 

Jesper Lyngsie

Team Svinet er klar !

Kbh. d. 31/1 2013

I morgen, fredag, er Team Svinet på vandet. Følg os på Live-bloggen, linket ligger på forsiden.

Jesper Lyngsie

Succes for live-bloggen

Isen besværligjorde fiskeriet en del :-)

Øresund d. 25/1-2013

Vi må sige at livebloggen har overrasket os meget. 650 klik alene i fredags hvor vi var ude, fortæller os, at der er stor interesse for vores færden på vandet :-).. Tusind tak for det, det animerer os til at gøre endnu mere ved vores liveopdate. Vi skal nok annoncere når vi er ude igen, og vi vil forsøge at dække dagen endnu bedre med billeder og tekst. 

Der ligger et link til bloggen på vores forside

Tilbage til fiskeriet som også var fremragende, godt med buler og fantastisk vejr. Vi fangede mange fine fisk, dog mangler vi de store i øjeblikket. Det er dog generelt, selvom der kommer en måler i ny og næ fra de andre både. Vi fik selv 5 over 7 kg optil 8.5. Fint nok under disse forhold 

Som man kunne se på bloggen kom der en del is op ad dagen, som generede ret kraftigt. Jeg tror det kom fra Nivåbugten Pga af den ændrede vindretning. Det er vist godt at der kommer plusgrader nu. 

I fredags blev der fanget en lange på den svenske turbåd Linda. Det sker en gang i mellem at der fanges langer under torskefiskeri, men denne vejede hele 8,2 kg, hvilket må siges at være temmelig stor efter øresundsforhold.

Jesper lyngsie

Der var godt med fisk på skærmen :-)

FIRSTTIMER er klar til kamp !

Helsingør d. 24/1 2013

Her til eftermiddag var Jakob fra VESTSJÆLLANDS MARINESERVICE og undertegnede ombord på FIRSTTIMER i Helsingør Havn for at skifte det knækkede kabel. Det gik fuldstændig problemfrit og Jakob gjorde et godt job. Fedt at Vestsjællands Marineservice kunne yde den gode service at komme til båden i havnen og ikke mindst i den kulde når TeamSvinet er ukampdygtige. Tak til Per og Jakob. http://www.vestsjaellands-marineservice.dk/

Vi er på vandet i morgen og vil forsøge noget nyt 🙂. Vi har oprettet en liveblog som jeg vil prøve i morgen, hvis der ellers er dækning. Så hvis det hele virker, kan man nu følge os mens vi er på vandet og ikke mindst når vi fanger noget. Vi vil nok lave noget begrænset adgang på et tidspunkt, men indtil videre er bloggen åben 🙂

Her er linket : http://teamsvinet.blogspot.dk

Jesper lyngsie

Jakob er i gang !

Måler og haveri !!

Øresund d. 20/1 2013

Kulden har taget i os for tiden og vandet er begyndt at blive stift, også inde i havnen. Vi så begyndende havis syd for øen i går, så forhåbentligt holder den nye prognose om varmere vejr fra lørdag. Ellers lukker havnene snart.

Vi havde fint fiskeri igår, gode lodninger og vi kunne ramme dem 🙂. Men størrelsen kunne være bedre og vi forsøgte en del alternative ting i jagten på større fisk. Men alligevel fik var det på en af de pladser med mindre fisk, at der pludselig var en stak med større fisk og vi kunne lande en måler på nøjagtig 10.0. Det var knægten der var fangeren, så han var selvfølgelig lykkelig ! Fisken blev genudsat, det er sgu fedt at se sådan en stor fisk svømme mod bunden igen :-). Opfordring til alle om at gøre det samme med de store, når det kan lade sig gøre :-)

Lige efter knækkede mit kabel til gearskifteren !! Hvordan et kabel, der er under 1 år gammelt, kan gøre det, er mig en gåde, også fordi det er det dyreste der findes. En ubehagelig situation og hvis vi havde været alene havde det kunne gå galt. Har altid lagt vægt på at motor og udstyr skal være tiptop, især når man fisker om vinteren. Men det kan åbenbart gå galt alligevel. Stof til eftertanke. Heldigvis var vi blandt gode fiskevenner og Christian og Andreas i TYVEN slæbte os ind til helsingør. Tusind tak for det gutter. (Den står faktisk 2-1 Christian :-))

Hvis der nogle der har erfaringer med kabler, både gode og dårlige, må i meget gerne skrive til mig på jesper@teamsvinet.dk eller her i gæstebogen.

Jesper Lyngsie

 

Sebastian med sin 2. måler nogensinde

Maaaange torsk

Øresund 19/1 2013

Min første tur på sundet i år blev i dag. Vi var fire mand afsted i First-Timer og der var riiiigeligt torsk :-) Desværre fandt vi ikke de rigtigt store, men fisk op til 9.3kg blev det til. Drengene er på vandet igen søndag, jeg tager på jagt...

Nikolaj Hjorth

Seneste nyt !

Øresund d. 12+13/1

Firsttimer har ikke været på vandet de sidste dage, skipper har været syg. Så gasterne har været tvunget til at søge andre muligheder. Det gjorde Nikolaj Bielecki hos drengene fra Væsern i lørdags og det var en god ide. Nikolaj fik Michael og Co på tavlen med en flot måler på godt 11 kg.

Søndag fik Michael på Væsern nok en måler på 10 rent. TC var ude med SJAKALEN og blev belønnet med en måler på 11.2. Der har generelt været fint fiskeri, dog er der mange "rotter" i mellem de fangede fisk. Men en gang imellem kommer der altså en fin fisk. Forholdene har været svære med meget strøm i de forskellige vandlag og det er ikke alle der har haft det lige nemt med det.

Jesper Lyngsie

Væserns første 2013-måler

Året 2012 og "danske" flyndere !

Skagerak 8/1 2013

Jeg har som vanligt lavet en opsummering af året for Team Svinet, samt lidt tanker om fremtiden. Den kan findes nede i menuen til venstre, eller I kan klikke her: http://www.teamsvinet.dk/18953015

Igår kørte historien i mange medier om anseelige mængder af flynder landet i nordjylland. Fiskene, minimum 5-6 tons med eksemplarer op til 100kg, er fanget 20nm fra dansk fastland i norsk territorial farvand. De fisker dem på 200-400 meter vand. Det samme sker på Sørøya på denne årstid, hvor flynderne går på dybt vand for at gyde. Man kan jo så endten synes det er fantastisk eller sørgeligt at de skal fanges på den måde. Der er i hvert fald ikke tvivl om at det er når de store (LÆS: Gamle !) fisk samles for at lege, at flynderne er mest sårbare. Der tales meget om torskens leg og en evt fredning, men flynderen er en meget mere påvirkelig fisk pga den sene reproduktionsalder.... Personligt synes jeg det er virkeligt sørgeligt at læse om denne fangst :-(  Tænk at man overvejer at frede flynderen i Norge om sommeren for rekreativt fiskeri, hvor den er spredt for at æde og komme i god kondition efter legen, men synes det er ok at fange den når de samles fyldt med rogn for at lege. Det forstår jeg ikke lige...Fiskene blev i øvrigt solgt på aktion for en pris på 80-90kr pr kg, godt jeg ikke har købt en gammel 100kg´s flynder til den pris !

Billeder og yderligere info kan læses her: http://www.nordjyske.dk/nyheder/kaempe-helleflyndere-landet-i-strandby/01048902-cf24-4da8-8f35-067c73a1e406/112/1513

Nikolaj Hjorth

Ingen fisk

Øresund d. 6/1

Firsttimer var på vandet søndag formiddag. Pladserne som havde givet godt med fisk dagene forinden, var tomme. Energien var ikke til at søge hele sundet igennem, så vi gik tidligt i havn. Hørte om lidt fiskeri senere på dagen, men ingen store.

Men generelt har vi haft en fin start på året, og vi er klar til flex på klingen ligesom Bielecki her demonstrerer på vedhæftede billede fra en tidligere tur.

Jesper Lyngsie

 

Flex - det er det vi vil ha´ !!

Første målere !

Jesper med årets første måler på 10,7kg

Øresund 5/1 2013

Så kom drengene på tavlen i 2013 :-)

Fint fiskeri i dag og en del fisk i båden. To stk lige under målet samt fisk på 10.7 og 11.5kg. Den største tog Kim sig af. Så er vi igang. de sidste mange ture giver forhåbninger om et rigtigt godt buleår på sundet ! First-Timer er på vandet igen imorgen...

Nikolaj Hjorth

Første buleturer i 13´

Øresund d. 1+2/1 2013

 
FIRSTTIMER har været på vandet de to første dage af januar i jagten på årets første måler. Det er desværre ikke lykkedes 😥. Men vi har haft ok fiskeri med fisk op til 9,5 kg. Lodninger har til tider været fine og i enkelte tilfælde har vi set fisk på loddet, som kan ses på det vedhæftede billede. Så stiger pulsen 🙂
 
Nu lover de meget kraftig vind fra NV og det betyder nok desværre at "kortene" blandes igen.
 
Målermappen er opdateret med de målere som blev fanget i løbet af 2012
I Mappen med bulebilleder er der også tilføjet lidt billeder
 
Jesper Lyngsie

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/