NYHEDER 2009
Stor øresunds laks !
Øresund 30/12 2009
Bulefiskeriet er så småt kommet igang og der er op til nytår landet nogle målere.
De største vi har kendskab til vejede begge 17kg.
Igår var fiskeriet dog sløjt og kun få fisk blev fanget.
TEAM SVINET ikke været på vandet siden 3. juledag og kommer ikke ud mere i 2009. Så der bliver ikke flere målere til os.
Det bliver dog givet også rigeligt vanskeligt at "toppe" de 51 målere vi i år har fanget i dansk farvand fra småbåd, men vi vil bestemt forsøge 😀

Dagens nyhed fra øresund er trollingfangsten af en laks på ikke mindre end 11kg.
En af de gæster jeg tidligere har været på tur med i Mexico gjorde den flotte fangst ved trolling.
Stort tillykke til Torben,- selvom der typisk kommer et pare store laks fra sundet hver vinter, er det er ikke et normalt fænomen.

Nikolaj Hjorth
Nok en måler
Øresund 27/12 2009

Kim og undertegnede var ude en tur i FIRST-TIMER søndag. Rart at få lidt frisk luft i ansigtet efter de obligatoriske julefrokoster 😲. Vi var spændt på at se om den kraftige flod der havde løbet hele lørdagen, havde negativ indflydelse på fiskeriet. Det var tilsyneladene tilfældet, for på alle de pladser der ellers havde givet fisk indtil nu, var bunden som støvsuget.

Men vi gav selvfølgelig ikke op, og søgte videre, og det lykkedes os af finde fisk forskellige steder. Vi endte med ca. 10-12 fisk, hvor gæstegast Benjamin tog den største på 10.2 kg. 

Gutterne fra Væser´n var også dygtige, de fik en enkelt over på 10.7 kg 

Jesper Lyngsie
Glædelig jul !
Øresund 24/12 2009
TEAM SVINET har ikke helt ladet julefreden sænke sig. Idag er Jesper på vandet og nyheder skal komme...
I løbet af dagene op til Nytår skulle jeg gerne have lavet et resumé af året som er gået, igen et super spændende fiskeår for os !

For at fejre julen har TEAM SVINET indspillet en dans til vores læsere, se den her; http://elfyourself.jibjab.com/view/cVYM6YkMOkzYpJWg

Julebilledet viser vores skipper under årets julefrokost, en af de (få) situationer på året hvor han ikke var helt klar :-)

God jul til alle venner og bekendte af TEAM SVINET

Nikolaj Hjorth
Bulefiskeri 2010
Øresund 21/12 2009
Snart starter en ny bule-sæson på øresund. TEAM SVINET vil som altid sørge for nyheder om fiskeriet fra de både som ønsker at bidrage, resten nævner vi ikke...
I løbet af december har vi tyvstartet og været på sundet et par gange for at møde de første buletorsk.
Fiskeriet har været ustabilt og en nuldag er det blevet til, men et par målere er også blevet hevet op ad øresunds vand. De vejede 11.8 og 12.6kg.
Den sidste var iøvrigt måler nr 50 fra FIRST-TIMER i 2009 .

Vi kommer nok på vandet en gang eller to mellem jul og nytår,- hvis vejr og familier tillader det.
Men nu skal der jules hjemme.

Alle TEAM SVINET´s venner og bekendte ønskes en super jul og et fantastisk nytår !

Nikolaj Hjorth
Julefrokost

TEAM SVINET var samlet til den årlige julefrokost hos Nikolaj😲der blev drukket en del snaps,spist en masse lækker mad og hygget,super dag med en god hovedpine dagen efter..


Kim Jæger

Nyt samarbejde med GetAway Tours
Ballerup 23/11 2009
Ikke rigtig noget fiskeri siden hjemkomsten fra Panama.
Jagtsæsonen er på sit højeste, så jeg er mest i skoven. Og de andre samler vist kræfter til torskebulerne på sundet om en måneds tid😀.

Men idag havde jeg et møde som "lugtede" lidt af fisk.
Jeg har tidligere samarbejdet med/guidet for Atlantik Travel i et par år. I foråret ophævede jeg imidlertid dette samarbejde.
Nu synes jeg ikke at man skal smække med døre eller bære nag fordi man går i hver sin retning. Derfor vil jeg blot konstatere, at jeg ikke følte at Atlantik og jeg havde et tilstrækkeligt fællesskab omkring ideer til- og gennemførelse af de rejser jeg skulle guide. 
Jeg har dog nydt at guide lystfiskerture og lære nye mennesker samt fiskedestinationer at kende.
Jeg har endvidere opretholdt mit guide-arbejde ved at bruge mere tid på guide-opgaver for Nordic-Sea-Angling i det nordlige Norge. 
Så jeg har naturligvis været klar hvis den rigtige mulighed for at guide sydpå i et godt koncept skulle byde sig.
Efter at have købt rejse til Panama hos GetAway Tours for knap et år siden og oplevet den professionalitet man mødes med hele vejen gennem forløbet, var der ingen tvivl om at kunne GetAway Tours gøre brug af mig som guide, ville jeg rigtigt gerne investere tid og energi i et sådan projekt. 
Præcis det har mit møde med Thomas Søbirk fra GetAway Tours idag handlet om.
Forhåbentligt vil det i løbet af de næste år betyde at jeg kommer til at guide for GetAway Tours på en af deres mange spændende destinationer som Panama, Mexico eller måske Canada.
Et samarbejde jeg ser meget frem til og er stolt af, da jeg klart anser GetAway Tours for at være den mest interessante og seriøse udbyder af tropiske fiskerejser i Danmark😎

Nikolaj Hjorth
Hjemme fra Panama
Panama 17/11 2009
Så er vi hjemme igen fra turen til Panama.
Det blev desværre ikke det fiskeri vi havde håbet...
Fiskeriet var i vores periode væsentligt under standard, sådan er det nogle gange med fiskeri. Vi fangede dog 65 fisk med de 7 over 10kg.
Læs mere om vores tur her: http://www.teamsvinet.dk/11441689
Der ligger også ca 50 billeder, lidt flere vil komme til når jeg får dem.
Nikolaj Hjorth
Popper i Panama
Panama 4/11 2009
Om 8 timer letter vores fly og TEAM SVINET er på vej til Panama.
Forhåbentligt skal vi fiske drømmefiskeri med Popper efter tun, rooster, cubera, dorado, jack og mange andre arter.
Er det muligt, vil jeg opdatere dernede fra, alternativt vil billeder og video blive lagt op når vi kommer hjem om 10 dage.

Nyd den danske november 😎

Nikolaj Hjorth
Mexico-billeder
Mexico 1/11 2009
Så fik jeg lavet et album med billeder fra vores Mexico-tur.
I kan finde det i MENUEN eller klikke her; http://www.teamsvinet.dk/11441688

Jeg har også lavet en mappe med gode råd for de lystfiskere som måske skal derned til vinter. Find den i MENUEN under navnet A TIL Z...IHUATANEJO eller klik her; http://www.teamsvinet.dk/11441687
Det er selvfølgelig lavet alene udfra mine meninger og holdninger, men jeg tænker da at nogen kan have glæde af oplysningerne.
Yderligere har jeg sat lidt billeder ind af andet end fisk😀
Har i selv været dernede og synes at noget mangler, så lad mig høre...

Nikolaj Hjorth
Panama..
26/10 2009
Er en lille uge siden jeg kom hjem fra Mexico, men har endnu ikke haft tid til at lave en billedmappe og lægge video på op. Det skal dog nok komme, billederne i løbet af et par dage og videoen i løbet af den næste måned.
Det var en rigtigt fin tur, både fiskemæssigt og som oplevelse for familien. Det kan varmt anbefales.
Det er ligeledes min tanke at lave en mappe med seværdigheder/aktiviteter, restauranter og andre oplysninger til dem som skal til Zihuatanejo. Det er en stor hjælp at kende disse oplysninger inden man skal derned og det kan gøre oplevelsen væsentlig bedre.

Vi har ikke rigtigt fisket på det seneste i DK, men i weekenden fik FIRST-TIMER radar på. Radaren er en Garmin-dome og vi har købt den hos MARINETORVET.
Tak til JENS for god service i forbindelse med købet !
Den skal nok blive nyttig til vinter 🤩

I løbet af den næste uge vil jeg også kommentere lidt på den undersøgelse som Danmarks Sportsfisker Forbund foretog i vinters omkring pirkefiskeri efter gydetorsk. Undersøgelsens konklusioner offentliggøres først nu, hvis man altså ser bort fra Fiskeavisen som valgte at offentliggøre dem i sin oktober udgave.
Jeg har ligget inde med materialet ligeså længe, men respekterer at andre(DSF+frivillige) har arbejdet med- og betalt udgifterne forbundet med undersøgelsen. Derfor venter jeg med at kommenterer til efter på torsdag, hvor den officielle offentliggørelse sker i Sportsfiskeren.
Undersøgelsens grundlag var fire vinter-ture med JAWS.
Den fortsætter iøvrigt med flere ture til vinter. Jeg tvivler på at det bliver med udsendinge/observatører fra Fiskeavisen...

Til aften har jeg været i Bjørnens Fiskeklub i Albertslund sammen med Hans Hagerup, for at fortælle om fiskeri i Norge på Nordic Sea Angling´s  destinationer.
Altid hyggeligt at komme ud og møde lystfiskere med mod på at rejse og opleve !
Imorgen skal TEAM SVINET have et aftenmøde med Jan Svenstrup, det gælder de sidste forberedelser af vores Panama-rejse. Vi rejser om 10 dage og det bliver vildt spændende !!
Popper og stickbaits er klar til tun, rooster, snappers, wahoo og alle de andre tropiske fartmaskiner 😎

Nikolaj Hjorth
Flere dorado
Mexico 16/10 2009
Endnu en dag forsogte vi at faa en sailfish til knaegten, men det blev det ikke til. Som ofte for, vil det nemmeste ikke lykkedes naar det skal, istedet blev det til endnu 2 dorado paa 11 og 10kg, den storste til knaegten...
Endnu en PR, han er en haard negl !

Det blaeser ganske godt nu, saa jeg tvivler paa fiskeri imorgen men maaske sondag ?
Ellers er det slut for denne gang, vi rejser hjem mandag.
Men vi nyder det varme vejr og den gode mad !!
Skulle nogle vaere interesseret i en tur, vil supplerende info komme 😎

Nikolaj Hjorth
Dorados !
Mexico 15/10 2009
Idag har vi vaeret paa tur med min gamle kaptajn, Ramon Olea.
Vi var Off shore idag, efter sailfish og dorado. Det var tydeligt at det ville blive en svaer dag, da ingen rigtigt fangede fisk, en enkelt fik en sailfish i naerheden men ellers var det doedt.
Vi fik dog til frokost dobbelthug af dorado paa 8 og 9kg, med den stoerste til Lukas. En time efter fangede han endnu en dorado paa 6.5kg, saa det endte alligevel som en fin dag !

Imorgen sejler vi igen med Ramon paa OLEAJE og forsoeger at fange den sailfish som burde vaere det nemmeste hernede...

Nikolaj Hjorth
Monster-Roosterfish !
Mexico 13/10 2009
Saa blev vejret til at have med at goere og vi kom afsted efter store roosterfish.
Aftalen blev at hjaelperen poppede for Lukas samt at han havde begge staenger med agnfisk som koerte efter baaden, mens jeg selv maatte poppe mine egne fisk.
Jeg skal jo til Panama om under en maaned, saa det maatte vaere rimeligt...
Efter en del store hornfisk, samt flere gode roosterfish som faldt af, knaekkede liner mm. fik Lukas et godt hug paa agnfisken.
20-30 minutter kaempede han med fisken og armene blev LANGE, men til slut fik han, med sved i hele hovedet, fisken til baaden og hvilken fisk !!
En rooster paa ikke mindre end 42lbs blev landet og fotograferet.
STOR ny team-rekord og Lukas stoerste fisk nogen sinde, tillykke til ham. Godt klaret af en 10-aarig dreng 😎.
Derudover fangede vi et par rooster i mindre stoerrelse, en lille jack crevalle, mexican needlefish, samt et par bonito`er.

Imorgen staar den paa strand-dag, efter vi badede med delfiner igaar.
Men torsdag skal vi laengere ud for at finde en sailfish, en dorado og maaske en haj til Lukas.
Min store rooster, som jeg har fisket efter i fire aar, agter jeg at fange lordag...

Mere nyt om et par dage !

Nikolaj Hjorth
Forulykkede fisketure
Storebaelt og Mexico 11/10 2009
Kim og Jesper var idag en tur paa baeltet efter hvar. Det blev dog aldrig godt, ingen hvar og kun faa andre fisk var udbyttet.
Tidspunktet er dog ogsaa lidt sent, tiden er nok loebet fra hvar-ture fra i aar.

Personligt er jeg i Zihuatanejo, Mexico og har idag fisket sammen med knaegten.
Vi havde det store uheld at ramme lige den dag, hvor det skulle blaese, faktisk har det blaest 8-10 sekundmeter idag hvilket jeg ikke har oplevet hernede foer.
Vi skulle have fisket roosterfish, som der skulle vaere en del i gode stoerrelser af nu, men naaede aldrig til pladserne.
Nogle timers fiskeri taettere paa gav dog en amber jack paa 2.5kg, ny team rekord !, til Lukas samt en Mexican needlefish paa en meters penge inden vi gav op. Saa lidt fik han da oplevet paa sin foerste tur efter tropiske fisk.
Vi har stadig 3 fiskedage hernede, saa vi giver roosterfiskene en ny chance i overmorgen. Senere paa ugen tager vi ogsaa et par dage off-shore og ser om han kan magte en sail-fish 😎
Der bliver faktisk landet ganske mange dorado hernede af erhvervsfiskerne, saa maaske vi ogsaa loever en i saadan en ?
Mere nyt om et par dage.

Nikolaj Hjorth
Billeder fra Sørøya
Norge 5/10 2009
Jesper har skrevet lidt om sin tur som guide på Sørøya i sensommeren, samt lagt nogle billeder i mappen SØRØYA 2009. Det kan ses og læses her: http://www.teamsvinet.dk/11441686

Booking af Nordic Sea Anglings faciliteter på Sørøya, Havøysund og ved Tromsø for 2010 er i fuld sving. Faktisk er mange perioder allerede udsolgt !
Heriblandt ugen før min efter store gydetorsk ved Sørøya i marts. Der er imidlertid stadig mange pladser i perioden hvor jeg skal guide deroppe (tager det ikke så personligt ), så er nogen interesserede kan det da varmt anbefales.
Vi havde jo selv en fin tur i vinters trods vejret som ikke var på vores side blev det til 90 målere i båden til 4 mand. Der er også stadig pladser i guidebåden som jeg skal sejle. Perioden går fra 24/3 til 31/3 2010.
Skulle nogen have spørgsmål, er I velkomne til at kontakte mig via hjemmesiden.
Se på de frie perioder for NSA´s destinationer på følgende link: http://nordic-sea-angling.se/dk/index.php

Nikolaj Hjorth
Stør i British Columbia
Chilliwack, BC- Canada 28/9 2009
Har fået en melding fra min forbindelse i British Columbia i Canada, Andrew Johnson.
Fiskeriet er kommet fint igang derovre og når det handler om stør bliver det bare bedre det næste stykke tid, mens størene æder sig tromletykke.
Andy har haft nogle engelske lystfiskere med på tur og de var vældigt tilfredse med en række stør op til 255cm, hvilket er over 300lbs. Om en måned kan den være væsentlig tungere...


Nikolaj Hjorth
blue fin tuna
New York 26/9 2009
En af de kunder jeg i sommer havde i guidebåden på NSA´s camp i Havøysund, Scott McManus fra New York, har haft en rigtig vellykket tur på havet.
Ca. 40 mil syd for Long Island fandt han og et par kammerater rigtigt godt fiskeri, det lykkedes dem at lande 1 yellow fin tun, 7 blue fin tun, 1 dusky shark, 4 brown shark og en hammerhaj samt nogle skip jack tun.
De havde en del flere hajer som blev mistet, blandt andet en Mako-haj. De mistede fisk skyldes brugen af fluocarbon til tunfiskene.
Tunene vejede op til 60lbs mens hajerne vejede op til 100lbs.
Fint fiskeri, måske man skulle overveje en tur til New York ?

På hjemlige breddegrader, fanges der rigtigt godt med skrubber op til 1755g og slethvar/pighvar op til 3.7kg. Det er ikke blevet til noget fiskeri for os og for eget vedkommende forventer jeg heller ikke rigtigt nogen ture før november/december, men de fanges derude.

Nikolaj Hjorth
Bådrekord på SVINET
Øresund 17/9 2009
SVINET var en tur på sundet idag efter flade, med vægt på store skrubber.
Nogle af de gamle pladser blev bl.a. prøvet.
Det var lækkert vejr, men ikke gode forhold til de flade. Hverken vind eller strøm til at give båden afdrift, gjorde at fiskeriet aldrig blev rigtigt godt.
Det blev dog til 20-25 skrubber samt 5 rødspætter til 2 mand på en eftermiddagstur.
Største rødspætte vejede 950gram, men to skrubber var større.
Kim fik en kg´s fisk i båden, mens hans bror Jesper landede ny PR og BR i skrubbe på hele 1400gram 😀.
En rigtigt fin fisk og stort tillykke til Jesper !

Nikolaj Hjorth
Flade på FIRST-TIMER
Øresund og Havøysund 12/9 2009
Igår tog TEAM SVINET en eftermiddagstur efter fladfisk på Tårbæk rev.
Fiskeriet var ikke specielt godt og størrelsen på fiskene ikke imponerende, men det var dejligt at være ude igen allesammen.

Det blev til ca. 20 skrubber, 5 isinger, 4 rødspætter, 1 fjæsing, nogle småtorsk og så fangede Kim 4 krabber samt muslinger o.a. godt fra havet....
Største skrubbe fangede Lukas på 850 gram, den burde have vejet væsentligt mere men var tynd som papir. Ny PR til Lukas og tillykke med den, men fisken røg i vandet igen for at æde sig fed til næste gang vi kommer på besøg.
Se billede her: http://www.teamsvinet.dk/6729391?i=30913085
Største rødspætte tog jeg selv, den vejede 900g. Fiskens pletter var nærmest selvlysende orange og uden nogen form for ringafgrænsning, har aldrig set før på en rødspætte. Desværre viser billedet ikke farverne supergodt.
Pletterne havde også en ret speciel form, meget "flossede" afgrænsninger kunne man måske sige.
Og så fangede vi en ising med ryg-problemer. Rygraden var voldsomt forskubbet, hvilket jeg før har set på torsk men ikke på fladfisk.
Se billede af den her: http://www.teamsvinet.dk/6729384?i=30913107

Ved Havøysund fanges der mange fine flyndere for tiden. Igår kom der flyndere på 125, 2x135, 145 og 150cm alene i guidebåden !
De andre både fik naturligvis også flyndere, den største på 162cm og godt 60kg.
Se billeder her: http://havosund4nsa.blogspot.com/

Nikolaj HjorthStadig flyndere
Øresund og Norge 8/9 2009
Intet fiskeri i lang tid og deraf dårlig opdatering...

Jesper er kommet hjem fra Sørøya og FIRST-TIMER skal snart hjem fra Rep. hos Vestsjællands marine.
FIRST-TIMERS hjemkomst skulle gerne betyde lidt fiskeri, i hvert fald for de to andre. For eget vedkommende bruges meget af efteråret på jagt 😀
Jesper laver en mappe om sin tur til Sørøya med lidt billeder når han har tid.

På sundet fanges der masser af store høst-sild, imellem dem er der godt med makrel og hornfisk for tiden.
Hvar-fiskeriet har også været fornuftigt flere steder de sidste fjorten dage.
Fladfiskene, specielt skrubberne, vil ligeledes toppe i løbet af den næste 1½ times tid. Der skal vi vel ud og være med :)

I Havøysund fanger de stadig MASSERE af flyndere. I weekenden landede de bl.a. fisk på 65 og 90kg. Imponerende som den første sæson deroppe har formet sig, glæder mig allerede til næste sommer !

Nikolaj Hjorth
Flere flyndere
Sørøya 29/8 2009
På Sørøya går fiskeriet efter flynder lidt bedre denne uge og med størrelsen går det også fremad.
Igår fik Martin en flynder på 24kg(C&R) og de landede yderligere et par stykker, Martin har været hård deroppe og snuppet største torsk, flynder, rødfisk og brosme i guidebåden...
Spændende om slutspurten for alvor sender en rigtig stor fisk i dørken.

I Sakskøbing er der landet en sværdfisk på 70kg !
Desværre blev den fanget ved at en lystsejler lagde et reb om halen på den, da den var strandet på lavt vand.
Han prøvede at frigøre den på dybere vand, men fisken var for mærket af strabadserne.
Nu vil den istedet blive disikeret på kattegat-centeret i efterårsferien.
Læs mere og se billeder her:
http://www.sportsfiskeren.dk/nyheder/2009/August/Sensationel_fangst_fra_Sakskoebing_Fjord/

Ven Anholt har en erhvervsfisker fanget en grønlandshaj på ca. 100kg.
I EB beskrives dette som en sjælden fisk i danske farvande, jeg mener dog at den optræder forholdsvis hyppigt i skagerak men på dybere vand ?
Læs om fisken og se billeder på: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1213325.ece

Nikolaj Hjorth
Flynder og rødfisk

Sørøya og Øresund 27/8 2009
På Sørøya er Jesper gået igang med sine anden uge som guide og dagen fik en god start, da han selv landede en flynder på 10kg mens Martin fik en på 16kg 😀.

Igår testede de sammen med den sidste guide rødfiskespottet deroppe, inden de nye gæster ankom. Det blev til rødfisk op til fine 5.5kg samt brosmer op til 8.5kg.

På øresund fanges der stadig en del flotte torsk mellem sildene. Min ven Preben fik igår 12 pæne torsk i løbet af en lille times fiskeri, vældigt godt !

Nikolaj Hjorth

Ny Danmarks-rekord !
Nordsøen 22/8 2009
Har her til aften fået en sms med en vældig interessant nyhed.
På Nordsøen har BG-banks fiskeklub lejet skibet BODIL til en 3-dages tur efter sildehaj. Imorges blev de så tilsmilet af heldet og Peter Støerling kunne, efter en times fight, lande en 165cm lang sildehaj på 47 kilo.
Stort tillykke fra TEAM SVINET, dejligt når nogen vover pelsen og prøver noget som ikke er en sikker succes og bliver belønnet !

På Sørøya blev gårdsdagens torsk vejet til 27.4kg på land, drømmetorsk !

Nikolaj Hjorth
Monstertorsk !
Sørøya 22/1 2009
Har lige talt med Jesper som i guidebåden ligger på Europas bedste plads til stortorsk; Runningen vest for Sørøya.
Martin, som også sejlede med TEAM SVINET da vi fiskede efter skrei deroppe i vinters, har taget turen derop med Jesper. Her til aften fik han fuld valuta for sin satsning. En brutal torsk tog hans blå shad på ca. 100 meters dybde og efter en hård kamp blev der hviiiiiiidt !
Jesper kunne sætte gaffen i en torsk på ca. 28kg !!!!
KÆMPE TILLYKKE til Martin 😀
Fisken blev landet for under en halv time siden, så den er endnu ikke kontrolvejet på land men mellem 27 og 29kg skulle den være.
De har fanget et par målere mere og fiskeriet er stadig igang. Mere om det senere eller imorgen.

Nikolaj Hjorth
Kæmpeflynder landet !

Norge og øresund 20/8 2009
I havøysund blev der idag landet en flynder på ikke mindre end 200cm, hvilket modsvarer en vægt på ca. 107kg.
Fisken er ny camprekord og blev genudsat, så det er bare afsted derop og gande den igen 😀

På Sørøya var Jesper på havet efter blæsevejr de første dage.
Det lykkedes ham at fange sin første første flynder,
6 kg vejede vidunderet, stort tillykke til Jesper !
Derudover fangede de målere op til 18kg og en polsk gæst mistede en STOOOOR flynder efter at have kæmpet med den i halvanden time😥
Idag skal de dog tilbage til samme position for at fange flere flyndere.
Mon ikke vi hører mere fra ham...

På sundet har fiskeriet været godt idag. Makreller og hornfisk har der været fine mængder af, men også torskene har været i hugget.
Den svenske turbåd VANDIA kunne endda lande en måler på 13kg 😀

Nikolaj Hjorth

TEAM SVINET på Sørøya

Norge 17/8 2009
Det er ikke blevet til noget fiskeri den sidste uge.
Det dårlige vejr med blæst, vil nok betyde at der heller ikke ligger noget og venter i denne uge.

Jesper er dog taget til Nordic Sea Anglings Camp på Sørøya idag. Han skal de næste 17 dage guide deroppe og, forhåbentligt, også fange lidt fisk selv.
Han har stadig sin første flynder til gode, noget som jo nemt kan danne nye vaner for ferieprioritering 😎.

Jesper sender løbende rapporter som vi sætter på hjemmesiden deroppefra.

En af de få interessante nyheder på det seneste er den imponerende fangst af en +20kg torsk på flue ved Røst !
Se billeder og læs mere her:
http://www.fiskejournalen.se/Sites/Fiske/Default____25814.aspx?DataID=86268

Nikolaj Hjorth

Vildt flynderfiskeri !

Havøysund, Norge 10/8 2009
Vi har modtaget nedenstående beretning fra Mads Jyde, som jeg fiskede en enkelt dag med inden jeg skulle hjem deroppefra.
Mads og hans hold havde et fantastisk fiskeri i Havøysund som I kan læse og et par tekniske fif til eget fiskeri kan man også hente:

Havöysund Juli 2009

Efter nogle dages fiskeri i Trollsundet havde vi fået en del fisk, men ud over to fisk på 14 og 24kg havde vi ikke fået nogle fisk af nævneværdig størrelse og vi kunne stadig ikke løfte mere end 3-4 fisk pr. tur, så vi bestemte os for at søge nye græsmarker. Nogle Svenskere havde fået en fisk på 70kg på den anden side af Måsöya, men vi syntes ikke det så vildt spændende ud den vej og de havde da heller ikke fået mange fisk derovre. Vi fulgte derfor med Hans ud til grundene omkring Lattöya for at fiske havkat og bare få lidt flex på klingen i de store torskestimer :) Vi fik 5 katte i båden i løbet af dagen og tonsvis af andre fisk. Fedt at prøve at der bare var fisk på HELE tiden. Da vi drev ind over en grund var der dog en mindre flynder der smækkede på jiggen, så det plateau fik lige et par drev mere og så havde vi lige pludselig haft yderligere et par mindre flyndere oppe at vende. Kort efter toppede højvandet og fiskeriet døede ud, men med 5 katte og 3 flyndere i båden kunne vi jo ikke brokke os. Næste dag brugte vi lavvandet på at mede katte, men kunne ikke rigtig få gang i fiskeriet og havde kun et par stykker oppe at vende inden vi satsede på flynderne da vandet begyndte at stige. Vi valgte denne gang at satse på et lidt større plateau nordvest for Lattöya da det ville give os nogle længere drev. Det viste sig at være et godt sats da vi havde 6 flyndere op til 10kg oppe at vende inden vandet igen vendte og fiskeriet igen døede ud. En strimmel sej på enkeltkrogen på Strom jiggen viste sig her at give markant flere reelle hug, så det var resten af ugen standard på vores jiggs. Der blev lovet dårligt vejr dagen efter så vi valgte at tage hjem og få noget mad og så gå på vandet igen og fiske det stigende vand hen over natten da det godt kunne tegne til at blive turens sidste fiskepas. Igen blev det et super pas i kanon vejr og med 3 flyndere til mig op til 11kg. Den største fik vi faktisk på at dørge langsomt med strømmen og bremse båden op en gang i mellem indtil jiggsne igen fik bundkontakt. Vi i tilgift også fint med torsk mellem 6 og 8 kg til trods for den fuldstændig flade og kedelige bund vi fiskede på. Da vi kom hjem om morgenen var vejrudsigten skiftet tilbage til godt vejr, så afsted på vandet igen!

Selvom vi nu havde fundet et sted der fiskede OK, var vi sultne efter at få en god fisk så derfor fandt vi søkortet frem efter vi havde fået et par timer søvn for at se om der var nogle pladser der så oplagte ud. Lidt længere sydpå lå en smalt sund og nogle flade områder der så spændende ud, så dagen efter blev kursen sat mod syd i det flotteste solskin. Vi prøvede to steder i sundet men fik kun en enkelt mindre flynder. Rykkede om på det flade område den sidste time op til højvande og så skal jeg hilse og sige at der kom gang i fiskeriet. I første drev får Ole en tung fisk på og da den kommer til overfladen første gang kan jeg forsigtigt sætte gaffen i det yderste af underkæben og løfte den i båden - hvorefter den gik fuldstændig amok! Den var bestemt ikke træt. Måtte kaste mig ned oven på den for at få den til ro så vi kunne afkroge den. 130cm og 30kg! Helt fantastisk, nu troede vi virkelig på det. Ole fik i de næste træk fisk på 9 og 3kg og jeg fik selv en fisk på et par kg inden fiskeriet døede ud.

Nu var vi virkelig klar på at give det gas det sidste døgn og så snart det havde været lavvande var vi klar på pladsen! Vi havde i løbet af ugen haft mange fejlhug. Vi forlængede derfor vores efterhængere yderligere og monterede efterhængeren i stiv 1,2mm nylon hen af jiggen med en strip igennem kroppen som vist på billedet. Det viste sig at fungere perfekt! Da vi lå på pladsen blev det havblik og midnatssolen stod og bagte ned. Vi havde ingen afdrift ud over strømmen, ikke optimalt, det havde været klart bedst med noget vind afdrift i tilgift til strømmen. Det var flynderne dog totalt ligeglade med denne nat!

Lars havde lavet et tackle med 250g bly, en 30cm bom og 1m 1,2mm nylon ud til en stor Rapala magnum. Det viste sig at være meget effektivt og allerede efter 10min fiskeri var han i hård fight med en flot fisk på 140cm ca. 38kg. Hvilken start! Vi havde fået Hans’s prototype tailer med. Vi brugte den dog som en første sikring af fisken i stedet for en støtte til gaffen når fisken skal i båden. Fisken kunne derfor brænde det sidste energi af i vandet inden vi tog dem i båden (det ser for øvrigt for sygt ud når den er tøjret, det ligner skruevandet fra en mindre kutter). Vi kunne derefter  afkroge fisken i vandet og med en gaf i underkæben kunne vi løfte fisken ind uden yderligere dramatik. Vi synes det fungere helt perfekt, og havde det ikke været fordi at taileren gik død på den næste gode fisk, havde vi nok gjort sådan med alle større fisk. En lipgrip fungerer i øvrigt helt perfekt til mindre fisk op til 10-12kg! Kan kun anbefales.

De første to timer gik det helt amok og der var hug og fisk konstant. Flere fine flyndere omkring 10kg kom i båden, men stadig også flere små fisk. Jeg lagde selv ud med to omkring 2 kg indtil jeg fik et tungt hug 5meter over bunden. To gange tog den hele turen til bunden på 42m inden vi kunne sætte taileren på den. Jeg var helt oppe at ringe! Den fisk har jeg drømt om i årevis, og så lykkes det på min første tur til Norge. 150cm og ca. 47kg, havblik og solskin. Hvad mere kan man ønske sig?
Jeg fik yderligere en fisk på 9kg inden det blev højvande og fiskeriet døede ud. 14 flyndere på 6 timer blev det til i min båd og masser af flotte torsk op til 8kg. Rent champagne fiskeri!

Dagen efter skulle Ole og jeg liiige have de sidste par timer på vandet inden vi skulle aflevere båd. Ned til pladsen igen efter næste lavvande. Det var blæst kraftigt op og vi måtte bakke i tomgang op mod vinden for at kunne holde bunden. Jeg fik hurtigt en mindre flynder. Hans og en anden båd lå lidt derfra, vi havde selvfølgelig fortalt ham om fiskeriet ved morgenbordet, ingen grund til hemmelighedskræmmeri her De havde fået fisk op til 17kg, så det virkede lovende. Vinden blev ved med at øge og lige inden vi skulle til at kaste håndklædet i ringen fik jeg et hårdt hug efterfuldt af et brutalt udløb langs bunden. Mindst 50m forsvandt af Trinidad 20’eren. Da den kom op til båden første gang nåede jeg lige at se at den kun var kroget på ydersiden af kæben med en enkelt krog fra efterhængeren inden den stak til bunden. Krogholdet holdt dog og næste gang den kom til overfladen fik vi sat gaffen i underkæben og for anden gang på 24 timer kunne jeg løfte armene i vejret over en 40+ fisk. 148cm og ca. 45kg. Helt fantastisk!!! Vi tog et par drev mere inden vi stak i havn, men mærkede ikke mere. Da jeg kom i havn måtte jeg en tur i havnen. Jeg havde jo lovet at hoppe i baljen hvis jeg fik en 20+ :D

En helt fantastisk uge, i Havöyasund. Bådene er fantastiske og hytterne er til UG. Jeg kan kun anbefale at tage en tur med NSA derop. Det er simpelthen bare lækre forhold og super fiskeri, specielt hvis man er klar på at lave lidt opsøgende fiskeri.

Mads Jyde

Verdensrekord i helleflynder
Norge, Lejre og Øresund 8/8 2009
Efter en uges tid som stenaldermenneske i Lejre er jeg tilbage i 2009.
Der blev dog også tid til lige at dyppe lidt majs i Lejres søer, hvor karpebestanden skulle være helt god. Fangede MANGE, men ingen store.
Skælkarpe på 1.8kg og spejlkarpe på 2kg var de største.

FIRST-TIMER var igår en tur på øresund efter torsk. En eftermiddagstur gav stort set ingenting, trods gode forhold, sådan kan fiskeri også være...
Et forsøg på at fange makrel nord for Ven gav heller ingenting, men sild er der nu masser af omkring Ven.

I Norge har et par svenske lystfiskere hevet en potentiel ny verdensrekord på helleflynder op af havet udfor Bodø.
Efter 2½ times kamp blev flynderen vejet til 211kg og målt til 268cm.
Den største flynder jeg ellers er bekendt med fanget af lystfiskere (som jeg ikke er bekendt med om er godkendt ?), er Søren Beck´s på 202kg.
I en artikel i norsk presse, kan man dog læse at der før krigen blev landet en flynder på 33kg ved Hammersfest i NordNorge og forrige år blev der vist landet en på 314kg ved Sørøya, begge dog af erhvervsfiskere. Men de er derude !
Se billeder af kæmpen og læs mere her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=556516

Nikolaj Hjorth
Buletur
Øresund d. 2/8-2009
FIRST-TIMER var på vandet igår. Vi startede tidligt ud og satte kursen mod svenskersiden af øresund. En pæn sydøstenvind gav lidt vand indenbords, men senere flovede vinden og vi fik en rigtig fin og varm dag på vandet.

Torskene havde dog ikke tænkt sig at være hjemme og vi brugte de første 3-4 timer på at søge fra nord til syd uden noget nævneværdigt resultat.

Men som ofte før på sundet, kan det ændre sig i løbet af få minutter. For da vi kom tilbage til et område, hvor der tidligere havde været tegn på liv, stod der flere solide buler på bunden 😀. De næste par timer gik med at gaffe fisk og vi fik en del pæne fisk blandt "gourmettorskene". Den største fangede Nikolaj Bielecki, og den vejede 9.2 kg.

Jesper Lyngsie
Torsketur
Øresund og Sørøya 30/7 2009
FIRST-TIMER var en tur på sundet efter torsk igår.
Jesper var blevet ædru😀 og følte behov for revanche efter weekendens blamage.
Tidligt på dagen var fiskene dog svære at finde, alle de sædvanlige pladser var tomme.
Vi fandt dog fiskene et pænt stykke syd for Ven og der var de i rigelige mængder. Det var bådene dog også, har ikke set så mange både forsamlet på sundet om sommeren før. Der var vel 25 småbåde og 7-8 turbåde.
Men det er jo sommerferie og onsdag havde klart ugens bedste vejrudsigt.
Største torsk blev på 7.5kg, men vi så et par fisk som kunne være målere blive hevet op på andre både.

Brian Ahlers har været en tur med klubben Måleren på Sørøya som gæster hos Nordic Sea Angling den sidste uge.
De har haft fint fiskeri med torsk op til 23.5kg, rødfisk op 7.45, rødspætte op til 2.1kg, kuller op til 3.4kg og 19 flyndere op til 40.25kg i Brians båd.
Brian selv fangede en fin flynder på 124cm som fik sin frihed efter fangsten.
Rigtigt godt fiskeri deroppe i øjeblikket, bliver spændende hvad Jesper hiver ombord, når han skal være guide deroppe om 14 dage

Nikolaj Hjorth
Rovfiskenes fødegrundlag fjernes !
Norge og Canada 27/7 2009
I canada har Andy taget hul på størfiskeriet for alvor.
Mens jeg var i Norge ringede han mig op, lige efter at have landet en stør på 9.8 fod og en vurderet vægt over 500lbs !
Fighten varede 2½ time og efterlod fangeren med lange arme....
Har du ikke prøvet at slås med stør, kan jeg kun opfordre til at opleve det 😀

I Norge har der over sommeren været en del polemik omkring lystfisker-turismens betydning for landets bestand af fisk. Efter personligt at have set store not-både tømme hele områder for alt liv deroppe, kan jeg ikke rigtigt tage emnet helt alvorligt. Men det er klart at lystfiskere der i større antal fisker på samme plads, kan have indflydelse på antallet af kapitale fisk over en årrække. Dog kun hvis disse permanent landes, hvilket ikke er tilfældet de steder jeg har været. Jeg vil vurdere at ca. 50 % af alle flyndere genudsættes.

I Sverige og delvist også Norge, har en del ment at fremtiden stod i opdrættens navn. Ved at opdrætte flynder, laks, torsk, pighvar, ål o.s.v. sparer man stammen af vilde fisk, som kan komme på fode igen.
Mange svenske butikker sælger kun denne form for fisk, for at være bæredygtige. 
Det er imidlertid et typisk eksempel på hvor lidt indsigt forbrugere tit reagere med i forhold til fiskeri. Og hvor politisk fiskeri er.
Fiskene i havdambruget skal naturligvis have føde, denne består af fiskepiller lavet af fiskemel. 
I almindelighed skal der 2-3kg maritimt kød til for at producere et kg laks. Da der nu er så små stammer af de større rovfisk, er det mere lønsomt (og politisk korrekt !) at opdrætte dem istedet for at fange af deres vilde bestand.
Problemet er imidlertid, at man opfisker store mængder af forskellige pelagiske fisk som ansjos, tobis, kulmule men også fisk der er meget velegnet til menneskeføde som sej, makrel og sild for at lave foderet.
Det er naturligvis ikke klogt at bruge fisk egnet som menneskeføde til foder, men selv fisk som tobis udgør fødegrundlag for mange arter af fisk, havpattedyr og fugle. Så denne "bæredygtige" måde at skaffe konsumfisk på er egentlig en endnu værre måde at overfiske vores bestande på, en trawlere tidligere har praktiseret ved at fiske rovfiskene. Nu tages fødegrundlaget også fra de skrantende stammer.
En norsk udsendelse viser dette på fin vis og forklarer også om det uhyggelige overfiskeri som sker på en del af fødefiskene.
Myndighedspersoners uvidenhed omkring grundlaget for havdambrugene skriger til himlen !!!
Det samme gør en islændings ligegyldighed overfor alt andet end mammon...
Se indslaget på knap en time, det er bestemt tiden værd !
Og LAD VÆRE med at købe opdrætslaks !!!
Der produceres 11 millioner portioner laks til konsum hver eneste dag i Norge !!!
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/476178

Nikolaj Hjorth
Buletur med SSK
Øresund og Havøysund 26/7 2009
Lørdag var TEAM SVINET i komplet opstilling (på papiret..) klar til SSK´s bulekonkurrence fra Rungsted.
Som traditionen foreskriver var der grill stillet op allerede fredag aften, samt hygge med de andre deltagenede teams.
Jesper havde tilbudt at fortælle, i korte træk, om bulefiskeri. Det gik vist storartet.
Personligt hørte jeg det ikke, da jeg og knægten først mødte op lørdag morgen til skippermødet.
Vel mødt, omend lidt træt efter 16 dage i Norge, kunne jeg konstatere at fredagens sammenkomst havde været storartet og vældig hyggelig.
Desværre havde vores kaptajn/skipper Jesper, fået de værst tænkelige symptomer efter nattens strabadser. Alt pegede på "SVINE-infuenza",- i hvert fald egnede han sig på ingen måde til at føre båd så jeg blev forfremmet til skipper for dagen på FIRST-TIMER. Kim var også i ganske højt humør og de let røde øjne, pegede på at han også havde været udsat for "smitte". Han holdt sig dog oprejst og fiskende hele dagen i modsætning til vores ex-skipper der dyppede pirken en gang og konstaterede at det magtede han ikke...  Resten af turen hvilede han hovedet mod cockpitet og prøvede at få styr på "SVINE-influenzaen", midlet var udelukkende cola men det kurerede vist ikke helt tilstanden.
Yngste mand Lukas fandt tidspunktet vel tidligt og startede med en 3-timers lur...
Så ikke mange klar til fiskeri og en slidt kaptajn på en fremmed båd, det var ikke gode tegn for konkurrencen....
Vi fik dog 20-25 torsk, den største på 4kg renset vægt fangede Lukas efter sin lur. Det viste sig dog at være 250gram for lidt til at han kunne vinde 3.præmien.
1.præmien vandt SALTY for en torsk på 9.1kg renset vægt. Også de havde dog svært ved at få størrelse på resten af fiskene, deres næststørste vejede 4.2kg.
En præmie blev det dog til, TEAM SVINET fik fairplay-prisen. Om det var for Jespers hjælpende ord fredag inden maden, eller om man så det som en hjælpende hånd at han som skipper hverken sejlede eller fiskede under konkurrencen ved vi ikke præcist. Men jeg kan fortælle at han søndag morgen havde fået sovet "SVINE-influenzaen" ud af kroppen 😀
Tak til TEAM LIMA for et godt arrangement, som vi bestemt regner med at deltage i igen næste år. Jesper påstår at han har fundet "smittekliden" og nu ved hvad han skal undgå fremover...

På Havøysund er der fanget MANGE flyndere denne uge. Et hold med Mads Jyde fra HH i spidsen, fangede den anden nat 15 flyndere med tre på 130, 140 og 150cm i top. Superfiskeri !
En rødspætte på 3.1kg er også trukket op ad vandet af et svensk hold.

Nikolaj Hjorth
Hjemme fra Norge...
Ballerup 23/7 2009
Så er jeg tilbage fra Norge og har skrevet lidt om min tur til Havøysund.
Der er også lagt lidt billeder, men desværre ikke så mange som man kunne ønske. Billeder er bare en af de ting man ikke når mens man guider...
Læs om turen og se billederne her: http://www.teamsvinet.dk/11441684
Rapporterne forsvandt i anden uge sammen med min internet-forbindelse på stedet, beklager....

Lørdag gælder det buleturen fra Rungsted med Småbådsklubben, TEAM SVINET deltager. Men om jeg er med vil vejret afgøre, efter 16 dage på havet magter jeg ikke mindre torsk i dårligt vejr....  På den anden side var arrangementet super hyggeligt sidste år, så jeg vil gerne derud 😀
Skriver lidt om det i løbet af weekenden.

Nikolaj Hjorth
Drømmefisk !

Havøysund 16/7 2009
Her til aften fangede jeg min drømmefisk heroppe...
Efter et fiskepas var vi på vej i havn, da vi så et par både ligge og fiske tæt ved havnen. Jeg kaldte bådene op og de fortalte at de havde mistet to mindre flyndere. Vi blev enige om et tage et enkelt træk inden vi skulle hjem, det var en rigtig god beslutning !
Mens vi fiskede skulle jeg tale over VHF, da jeg rakte ud efter den fik jeg imidlertid et meget kraftigt hug på min jig.
Fisken stod i 30 sekunder blot stille ved bunden og ruskede med hovedet, så tog fanden ved den og linen sprøjtede af mit Saltiga.
Jeg dirigerede kunden til roret for at forfølge fisken og vi holdte os rimeligt over den da han fik styr på båden.
Efter en række laaaange udløb fik jeg fisken op til overfladen efter ca 10 minutter, men kunden missede med gaffen og fisken som var stooor piskede til bunden igen. Jeg nåede dog at se hvordan krogen blot sad i det yderste af læben og gav ikke mig selv mange chancer
Jeg slækkede bremsen lidt for ikke at lægge for stort pres på krogholdet og pumpede den stille op. Det var tydeligt at den nu var ved at være træt og da den mod alle odds igen kom til overfladen, vendte den bugen opad på vej mod overfladen. Kunden fik nu sat gaffen og jeg smede stangen for at sætte en mere. Op i båden og vild jubel, i hvert fald fra mig, kunden måtte smide sig på den sprællende fisk 😀
154cm målte vi den til og dermed en vægt på lidt over 50kg, ifølge skalaen for flynder. I havn skulle den vejes, bismeren gik dog kun til 49kg. Så jeg måtte rykke lodet og veje den op på 6.6kg i nul, dermed kunne jeg veje op til 55.6kg.
Det var dog heller ikke nok...
Så efter rensning vejede jeg filetter og kadaver op hver for sig til 56kg.
Ny PR og TEAM rekord, foruden en af mit livs fisk !!
Utrolig styrke flynderen har, det smager af mere...

En meget glad Nikolaj Hjorth  

Kæmpe Kveite og PR rødspætte
Havøysund 11/7 2009
Igår sejlede vi to både over til den plads som har givet de fleste flyndere denne uge. Efter kort tid fik denne båd og en længere fight startede, hvor de måtte følge flynderen lidt rundt.
Mens de fightede den fik vi en flynder i båden på 12kg.
De kæmpede med flynderen i 70 minutter over 15 meter dybt vand, men fik den aldrig at se før krogholdet gik. De fortalte at den aldrig var løftet mere end en meter fra bunden....
Vi fiskede videre på pladsen i 5 timer derefter uden et nap.

Sidst på aftenen tog vi ud for at få lidt rødspætte, det blev dog mest til Isinger som der var mange af. Men nogle rødspætter blev det til, jeg fik den største på 2.1kg(PR) og 53cm. Dette var dog efter gæsterne var sat i havn og gået i seng, så billedet måtte tages uden fangeren på...

Da jeg tog i havn stak et nyt hold til flynder-pladsen. De blev rigeligt belønnet for flynderne var i hugget. De landede 5 stk op til 17kg, mistede 3 hvoraf den ene bedømmes at være ret stor, og sidst men ikke mindst så fangede de et monster. En flynder på omkring 180cm fightedes til bådsiden, hvor den lå i overfladen i 3-5 minutter. Gutterne prøvede at få en snor om halen på fisken da de ønskede at genudsætte den, men de havde problemer med at få den på.
Til sidst drog fisken af på kort line med næsten blokeret bremse, hvilket gjorde at linen knækkede...

Hvilken helleflynder-plads !!!

Nikolaj Hjorth
Flyndere og rødspætter
Havøysund 9/7 2009
Igår var vi ude og se lidt på rødspætterne heroppe.
De var vældigt svære at få til at hugge, men mængden og størrelsen som tydeligt kunne ses på bunden var imponerende !
Dagen før havde Anders "Lilla My" og jeg været ude, her fik jeg en på 1,850kg og havde et monster til forfølge min agn. Desværre ville den kun jage og kigge trods intensive forsøg på at gøre agnen lækker 😀
Igår fik vi nogle rødspætter over kiloet, jeg den største på 2kg. Ny PR...
Det er superspændende fiskeri som skal prøves igen.
Har bundet nye rig idag, som ikke kan undgå at få fiskeriet til at gå op i en større enhed...

Idag har vi været tilbage i Troll-sundet, som vi også fiskede i mandag, for at fiske flynder.
Det gik forholdsvis fint, hvilket betyder at vi fik 4 flyndere i båden op til 10-11kg samt mistede en under fighten, det var imidlertid mig som stod for både at miste en og fange alle 4....
Så det var slut med den flinke guide, men rart at komme på "tavlen" 😎
Den båd vi lå derude sammen med, landede 5 flyndere op til 16kg.

Nikolaj Hjorth
Store flyndere og torsk
7/7 2009 Havøysund
Så nåede vi det nordlige Norge og har fisket den første dag.
I guidebåden fik vi fire flyndere og en del mindre torsk.
Scott som er gæst her fra USA havde aldrig fanget flynder, men startede fint med en mindre model. En halv time senere trak han en flot flynder på 33kg op ad det kolde vand !
Selv fangede jeg blot torsk, som den flinke guide jeg er overlod jeg de gode fisk til gæsterne 😀

Det skulle dog ikke blive dagens største....
En båd er netop kommet i havn med en flynder på 50kg fanget præcis hvor vi også lå. Under fighten kunne de på lavt vand se hvordan den fisk som havde hugget havde selskab af endnu en i ca samme størrelse !

Glæder os allerede til fiskeriet imorgen...

PÅ Sørøya blev der iøvrigt landet en torsk på 31.3kg idag og Tromsø leverede i weekenden en flynder på 222cm og en anslået vægt omkring 150kg da det den blev genudsat !

Nikolaj Hjorth 
Kæmpe torsk !
Sørøya, Øresund og Egtved 5/7 2009
Ikke nogen opdateringer på det sidste, beklager men har været bortrejst til Jylland på ferie med familien og været helt un-plugged...
Fiskestangen var ikke pakket, men vi besøgte min jagtkammerat i Egtved som havde sin klar til yngstemand Lukas. Han kunne så gå ned til søen min kammerat har og fange 12 fine regnbuer op til 1kg på 1½ times effektivt fiskeri, lige aktion som passer ham !
Kunne ikke nære mig og tilsneg mig også nogle stykker når knægten skulle have en pause. Dapfiskede dem med brød på overfladen hvilket var ganske fornøjeligt.

SVINET blev luftet en tur på øresund lørdag, første gang i år den er afsted.
Vejret var perfekt og fiskeriet elendigt😥
Vi fangede 15 torsk og tog de fire med hjem, resten måtte retur i havet.
Også de mange andre både som var ude havde tvivlsomt fiskeri, måske pga af at der hverken var afdrift af strøm eller vind...

På Sørøya er der idag fanget en torsk på ikke mindre end 32.8kg og 148cm.
Fisken blev taget på jig ved Reis over 95m vand.
Også en stor flynder landede de idag på Sørøya, ca. 65kg vejede den.
Se billeder af torsken på http://soroya4nsa.blogspot.com/

Imorgen rejser jeg så til Havøysund for at guide og fiske.
Jeg regner med opdatere flittigt deroppe fra, forhåbentligt med billeder.
Glææææder mig !!!

Nikolaj Hjorth

Nok en måler
Norge og øresund 26/6 2009
I ugen blev det til en enkelt tur i FIRST-TIMER på sundet.
Torskene var hjemme men forsvandt i løbet nogle timer.
En enkelt over blev det dog til, Nikolaj Bielecki landede fisken på 11.8kg.

I norge har fiskeriet været helt utroligt i Tromsø.
En båd fra Team Gundsø har haft drømmefiskeri med 3 flyndere over 50kg, største på 78kg. Derudover har de landet ca 10 mellem 10 og 30kg.
På en dags fiskeri !!!!!
Helt uhørt, men stort tillykke til de dygtige fiskere.
Tager selv afsted til Havøysund om 10 dage og GLÆDER MIG !!!

Nikolaj Hjorth
Sommermåler fra sundet
Øresund og Norge 21/6 2009
Vi var idag på øresund i FIRST-TIMER tidligt fra morgenstunden.
Vi var første båd på pladserne og torskene var klar 😀.
Mange torsk indtil midt på formiddagen, hvor der til gengæld var mange både.
Vil tro at der lå ca. 30 småbåde i det område vi fiskede i samt et par turbåde.
Ikke så mange store idag, men en enkelt måler fik vi på 12.2kg.
Den blev fanget af Kim,- det er "sjovt" nok stadig aldrig lykkedes mig at fange en måler ved Ven ??!!
Har været med til at lande et utal omkring øen, men mine kroge holder de sig fra. Måske kommer det...

I Norge er der landet flynder på 203cm og +100kg ved Nordic-sea-anlings nye destination Tromsø. Det var Allan Zeuthen som fangede den fine fisk med Per Jonasson som guide.
Stort tillykke med kæmpen fra TEAM SVINET.

Nikolaj Hjorth
Flere norske kæmper
Nordlige Norge 16/6 2009
På Sørøya brugte en båd blot 3 drev til igår at fange et par målere.
Målet var stor torsk og det fik de....
Den største vejede ikke mindre end 28.3kg.
Efter tredje drev sejlede de ind igen fra pladsen tæt på land, men fortalte dog en anden båd om stedet som derefter fangede et par torsk mellem 22 og 25kg derude.
Stortorsk skal fanges på Sørøya !!!

Ved Havøysund er det nye hold kommet igår og med dem Bernhard som ny guide.
Han åbnede selv ballet med at fange en flynder på 153cm eller ca. 50kg, som straks blev genudsat.
Det var Bernhards erklærede mål hjemmefra, hvad skal han mon lave de næste 12 dage ? 😀
Stort tillykke fra TEAM SVINET !

Nikolaj Hjorth
Vildt flynder-fiskeri i Havøysund !
Havøysund, Fraser River BC og Singö 15/6 2009
På Singö er de danske både taget hjem, alle med laks i båden.
Svenstrup gjorde det bedst med 13 laks i båden op til 16.5kg, mens de andre både havde en 5-6 laks hver med flere over 10kg. Spændende fiskeri som nok vil blive udnyttet af flere næste år...
Der er iøvrigt fanget en del fisk i weekenden efter de danske både tog hjem. Blandt andet en grov fisk på over 19kg.

I Nord-Norge har fiskeriet i Havøysund været helt vildt de sidste dage.
I slutningen af sidste uge tog samme båd flyndere på 39, 42 og 44 kg.
I weekenden er de dog trumfet af to flyndere på 178 og 180cm, hvilket svarer til en vægt omkring de 80kg !
Så vidt jeg ved er begge fiskene genudsat :)
Dejligt at der kommer nogle af de helt store op på Nordic sea anglings nye destination.
Der er også fanget mængder af mindre flyndere deroppe, håber det holder til jeg kommer derop i juli.

Lørdag ringede min guide ved Fraser River, Andrew Johnson.
Andy ville fortælle lidt om sit projekt med at starte fiskeri i samarbejde med de lokale indianer, højt oppe i Fraser-systemet i indianernes reservat.
Området, kaldet the Canyon, ligger 1-1½ times sejlads længere oppe af floden end de normalt benyttede pladser omkring Chilliwack.
En camp er under opførelse, men der er også muligheder for at campere i vildnisset eller at leje en 4 personers hustrailer til 100 dollars pr. døgn.
Imorgen åbner fiskeriet på Chinook-laksen, som dog givet først topper i august.
Under en prøve den anden dag fangede Andy, sammen med en lokal, chinook-laks fra 16 til 37lbs.(lovligt når bare de genudsættes..)
Størfiskeriet deroppe er der store forventninger til, som jeg før har skrevet, de lokale taler om stør på +18 fod.
Et er så at kroge sådan en fisk, et helt andet at kæmpe den til landing.
Ofte går de store fisk i træstammer på bunden mv.
Kun få af de rigtigt store, +12 fod, bliver landet. Men med held får vi vel en rigtigt stor at se fra Andy i sommer. Han har i hvert fald lovet mig at fremskaffe et billede, så vi venter i spænding på at det lykkedes.

Nikolaj Hjorth
Rekord-kat !
Sverige 11/6 2009
I weekenden tog Peter Gimdal til Måseskär for at fiske havkat.
Det blev imidlertid mest til torsk for holdet som var afsted, kun en kat huggede men hvilken kat...
11.475kg og imponerende 107cm var dimensionerne på det som troligt bliver den nye svenske rekord i havkat. "Missen" tog en krog agnet med musling.
Kæmpe tillykke fra TEAM SVINET til Peter !

Billede af dyret kan ses her: http://www.fiskejournalen.se/Sites/Fiske/Default____25814.aspx?DataID=84745

Nikolaj Hjorth
Masser af fisk !
Norge, Singö og Øresund 9/6 2009
På Singö i Østersøen har Jan Svenstrup m.fl. super fiskeri i øjeblikket.
Laks til alle både og BLUE MAGIC har stået for et par grove på 14.3 og 16.5kg.
De blev begge fanget af Jan "Buller" Nielsen og var PR fisk, stort tillykke fra TEAM SVINET 😀.
Skulle efter sigende også være landet et monster mellem  22 og 24kg deroppe...

I Norge har Storskaltaren ved Sørøya leveret en hel del flyndere op til ca. 35kg.
Også storsej er landet samt en hel del målere.
Drengene fra VÆSER´N er på Røst i øjeblikket, men har været uheldige med meget blæst den første uge.
Med sig har de Christian Klagenberg som har været så ubeskeden at fange turens, indtil videre, største flynder på 36kg. Tillykke til ham !
Ellers er det blevet til torsk op til 20.7kg og sej op til 13kg.
Håber at drengene får bedre vejr i deres sidste uge deroppe 😎

På øresund har fiskeriet været fint den sidste uge og nogle sommermålere er blevet landet. Også den første på FIRST-TIMER i sommer, den vejede 10.7kg og blev landet sammen med torsk på 9.9 og 7kg i samme stop.

Nikolaj Hjorth
Båd trukket i 3 timer af fisk !
BC Canada og Øresund 7/6 2009
Fredag var Jesper på sundet med Nikolaj Bielecki på MOJO.
Det var blot en sen eftermiddagstur på et par timer, men torskene var der og de fik et par stykker lige under målet(10kg).
Lørdag var FIRST-TIMER på vandet fra morgenstunden. Der var stadig masser af torsk, men lidt svære forhold for os. Vi fangede ca 60-70 torsk, men mange små som måtte retur og ingen over 7kg.

I British Columbia har guide Andrew Johnson været en tur oppe i Fraser River systemet til stedet som kaldes the Canyon. En lokalitet som skal holde virkeligt store fisk.
De krogede også en stor stør, som siden trak rundt med båden i ikke mindre end tre timer og som på længden blev vurderet til at veje noget over 1000lbs !!
Desværre gik fisken sejrrigt ud af kampen.
De landede dog 3 andre stør omkring 2 meters længde.

Nikolaj Hjorth
Stor svensk gris !
Østersøen, øresund og Norge 2/6 2009
Drengene var en tur ude i FIRST-TIMER på sundet igår.
Fremragende vejr sørgede for højt humør, men også godt fiskeri frem til midten af formiddagen.
Gode lodninger på 3-4 meter fisk og også en del i båden op til 7kg.
Desværre ændrede forholdene sig uden at drengene kunne genfinde melodien, sådan er bulefiskeri 😀

Talte idag med Nikolaj Bielecki fra MOJO som lige er kommet hjem fra Havøysund i Nordnorge.
Han havde været utrolig uheldig med vejret, masser af vind.
Det gjorde at han havde satset meget på de store rødspætter og der havde han ikke været uheldig....
19stk over 2kg alene til ham fortælle sit tydelig sprog om fiskeri i verdensklasse.
Største på 3.3kg,- hvilken drømmefisk !!
Den anden dag blev der igen landet en stor, denne gang på 3.7kg. Fisken var en del af en doublét, den anden røg dog af i overfladen og blev bedømt til at veje mellem 2 og 2½kg....

Trollingfiskeriet er nu for alvor igang ved Singø højt oppe i østersøen.
Der er landet en laks på 21.4kg, hvilken gris !!
Se billede her: http://stockholmstrollingklubb.blogspot.com/
Jan Svenstrup i BLUE MAGIC tager derop midt i ugen og følges i weekenden af bl.a. DRENGERØVEN med Tore Svendsen ved roret.
Udover den store tages der MANGE fisk mellem 8 og 16kg.
Mere nyt når de får blinkene i vandet.

Nikolaj Hjorth
Pater Noster Cup 2009
Pater Noster Cup 2009 - Sveriges Största Havsfisketävling

Hejsan!

På fredag och lördag om två veckor, alltså den 12:e och 13:e juni arrangeras Pater Noster Cup 2009 i Ellös på Orust. Pater Noster Cup är Sveriges äldsta och största havsfisketävling och är en småbåtstävling.

Till i år sker ett antal ordentliga förändringar i PNC's upplägg, den största är att det från och med i år tävlas i tre (3) klasser, Den första är en gratis barntävling i Ellös hamn, den andra en öppen klass som går ut på att på fem timmar fånga fem förbestämda arter, och den tredje är den traditionella elittävlingen där SM bucklan som vanligt står på spel.

Andra förändringar är att vi i år anordnar en marknad med intressanta utställare, vi har ett eget partytält med matförsäljning och en rad andra roliga aktiviteter på gång under tävlingshelgen.

Så anser du att du kan fiska, och vågar anta utmaningen så är du välkommen att mäta dina krafter mot hela nordens elit av marina tävlingsfiskare. Bland dina motståndare finns bland annat flera lag från elitklubbarna i diverse bollsporter utefter västkusten, och flera lag från Skandinaviens största fisketidningar.

Nämns bör kanske också att prisbordet är finare än någonsin, och det säger inte lite det..

Var? Ellös på Orust, skyltning till tävlingsområdet finns.

När? Barntävlingen Lördagen den 13:e Juni klockan 14.00
Öppna Klassen Lördagen den 13:e Juni klockan 12.00
Elitklassen Fredag den 12:e juni klockan 12.00

Avgift? Barntävlingen Gratis - Lån av utrustning ingår
Öppna Klassen 200 kr per lag
Elitklassen 1500 kr per lag

Utrustning? Barntävlingen sker från land och alla barn får låna utrustning och agn. Deltagarna i öppna och elitklassen måste ha egen båt som är minst 4,5 meter och max 12 meter.

Mer info? Antingen slår du en signal till Anders Henriksson på 0706 344 362, skickar ett mail till pnc@ghfk.se eller kollar vår hemsida på www.paternostercup.se

Anmälan? Kontakta Anders Henriksson på 0706 344 362

Boende? Sjögården - http://www.sjogarden.se - Tel: 0304-51030
Handelsman Flink - http://www.handelsmanflink.se - Tel: 0304 - 550 51
Trollhummern - http://karingon.info/?p=60 - Mobil: 0733-258198

Med Hopp om Intresse!

Jan-Anders Hansson

För Göteborgs Havsfiskeklubb

 
 
E-mail:
Hjemmeside: www.paternostercup.se
Monster rødspætter !

Norge, Øresund og Rhodos 30/5 2009
Lidt sløv opdatering den seneste tid. Beklager, men en uges ferie på Rhodos og bukkejagtens start har taget alt min tid...

Ferien til Rhodos skulle naturligvis også bruges til lidt fiskeri. En rejsestang var indkøbt så knægten og jeg kunne prøve vores evne i middelhavets vand.
Vi startede med at snorkle for at se hvad der var af fisk og der var faktisk en del multer omkring kiloet. Det var dog dårlige forhold den dag vi udså os til at fiske dem. Tang i vandet og pålandsvind gjorde det svært og vi fik intet.
Egentlig underligt at der ikke bliver gjort mere ud af bådfiskeriet i et området som er opvækstplads for tunen ved Tyrkiets kyst.
De "malker" da turister på alle andre måder. Måske man skulle købe en båd og skifte job ?.......
Sidste info fra Rhodos skal være, at kommer man på "daseferie" i området på øens nordvest-spids, så er det bare om at finde ind på restauranten "Kostas" i Lalysos. Klart den bedste restaurant i området 😎

På øresund har FIRST-TIMER været på vandet et par gange. Der er gang i sommerfiskeriet, men det er ikke blevet til nogle store fisk til TEAM SVINET endnu. Ved dog at der taget målere både på småbåde og turbåde ved Ven.
Men det bliver bedre de næste måneder.
I denne weekend er mange af småbådene samlet i Køge bugt til 24 timers trolling konkurrence arrangeret af SSK.

Om en måned skal jeg nordpå til Havøysund og guide lystfiskere for nordic-sea-angling.se , allerede nu gøres der fantastiske fangster deroppe.
De har ganske vist rigtigt skidt vejr i disse dage, med vind op til 20 sekundmeter.
Men alligevel er der fiskemuligheder. I torsdags fiskede 2 både efter rødspætter og fangede 32 over 2kg med en top på 3.95kg !!!!!!!!!!!!!!!!!
Det overgåes vist ingen steder
De store fisk sættes ud igen, hvilket er meget vigtigt da fiskene skal opnå ganske høj alder for at deres vægt når disse dimensioner.
Skal man derop og ønsker man nogle spisefisk, er det jo blot at vælge nogle af de "mindre" eksemplarer omkring kiloet til madfisk.
Hvem fanden har også en pande til en flad på 68 cm ???
Se billeder på: http://havosund4nsa.blogspot.com/
Skulle være muligheder for at forbedre min PR på 1.6kg..........

Nikolaj Hjorth

Øresund

Øresund 21 maj 2009
Var ude i FIRST-TIMER for at se om der skulle være lidt torske buler.
Der gik ca 1,5 time før vi fandt dem, men så var der også mange.
Vi så op til 4m og fangede dem på flere forskellige pladser, så der var gode tegn for sommer fiskeriet.
Vi fangede ca. 40 stk op til 6kg, men satte ca. halvdelen ud da de var lidt tynde.

Kim Jæger

Kaempe marlin !
La Gomera 18/5 2009
Under fiskeri ud for La Gomera igaar, blev der paa "Walhalla"  landet hele to Blue marlin over 1000lbs, ogsaa kaldet Grander.
Den storste, som Bjarne fangede, vejede 1188lbs og skulle vaere den storste som nogensinde er landet paa de Canariske oer !!
Det er iovrigt kun anden gang at det lykkedes at lande to marlin over 1000lbs paa samme dag, sidst det skete er mere end 20 aar siden....
Kaempe tillykke til Bjarne fra TEAM SVINET.
Se et billede her: http://www.smaabaadsklub.dk/forum/forum_indhold.asp?GBID=4&ID=10321

Her er deres fangst paa dagen listet op:
1188lbs Marlin, Bjarne
1000lbs Marlin, Klaus K-Marine
850lbs Marlin, Martin
550lbs Marlin, Klaus K-Marine
500lbs Marlin, Bjarne
36lbs Spearfish, Martin


Nikolaj Hjorth
Fint norsk fiskeri
Norge 13/5 2009
På Havøysund er årets første hold igang med fiskeriet på NSA´s nye destination.
De har haft fint fiskeri med mange flyndere op til 35kg. Også rigtigt mange torsk, mængden gør dog at det er svært at udvælge de store. Men det skal vi nok finde ud af i løbet af sommeren
Rødspættefiskeriet er også godt og der er landet fisk op til et par kg.

På Vaerøy fangede SALTY igår 26 torskemålere op til 19kg og 11 sej over 10kg.
Også SJAKALEN II har gjort det godt, med sej op til 14.1kg og idag en flynder på 35kg til TC.

På Sørøya er den første tur til Storskaltaran afviklet i blankt vand. Det blev til masser af flyndere og store torsk, største flynder vejede 56kg.
Camp-ejer Jimmy Andersson tog selv torsk på 20 og 24kg derude.
1½ måned til jeg rejser til Havøysund 😀

Nikolaj Hjorth
18.9kg laks
Simrishamn 11/5 2009
Allan fra TEAM CJAP fik kontrolvejet sin flotte laks til 18.9kg ved træffet i Simris og fik dermed den største fisk. Faktisk lagde den sig også i spidsen for guldlaxen derovre.
Også andre fik laks, Tore fra DRENGERØVEN snuppede en på 7.5kg og smed en 8-10kg´s på netkanten. Ingen meldinger om det var gasten eller skippers skyld .
Svenstrup fik også to mindre laks, så der er liv i vandet derovre. Mon ikke der kommer et par gode fisk i løbet af de næste dages gode vejr ?

På Vaerøy har det blæst, så tror ikke det er blevet til det store fiskeri for SALTY og SJAKALEN II.
Lidt uheldigt at de har ramt årets indtil videre værste vind-periode


Nikolaj Hjorth
Stor laks i Simris !

Simrishamn 10/5 2009
14:15
Har lige hørt at Allan fra TEAM CJAP har landet en laks på ikke mindre end 19.5kg ved træffet i Simrishamn.
Stort tillykke til Allan med den nye PR og BR 😀
Billeder kommer der sikkert senere på hans egen blog: http://teamcjap.blogspot.com/2009/05/dagen-fr-trffet.html

Nikolaj Hjorth


Flyndere på 61 og 66kg
Vaerøy, Østersøen, Mexico og Køge bugt 9/5 2009
I østersøen blev der i ugen fanget endnu en stør, den gang en fisk på mellem 4 og 5 kilo. Fisken stammer, ligesom den som blev fanget af en svensker forrige uge, fra et tysk/polsk udsætningsforsøg hvor 20.000 stør er sat ud i en flod med udløb i østersøen.
Lad os håbe at nogle af dem klarer frisag og bliver store
Læs mere her: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/05/07/172303.htm

Jeg skulle personligt rejse til Mexico på fredag og fiske med familien.
Desværre har influenza situationen gjort at vi er nødt til at udsætte vores tur til efteråret...
Det gode er at fiskeriet efter Rooster skulle være super godt på det tidspunkt.
Men svært for en 10-årig knægt at forstå han må vente med sin sailfish...

I Nord-Norge er Filip og Torben fra Pike85 godt igang med fiskeriet.
De har fået målertorsk og sej igår deroppe, men vejret var skidt.
En lille bedring kom idag og så kom fiskene også !
Flyndere på 61 og 66kg landede de skrappe drenge idag. Misundelig,- nej overhovedet ikke 🤒
Se billeder og føl deres fiskeri her: http://www.sjakalen2.blogspot.com/ og http://www.burger37.blogspot.com/

Og så til sidst, skal jeg lige gøre opmærksom på K-T-C´s trollingkonkurrence 23.-24. maj.
Super set-up og flotte præmier til en meget overkommelig pris !
Se mere på deres hjemmeside:

http://www.k-t-c.dk/varer/kurserture/KTC2009.pdf

Intet fiskeri for mig i weekenden, alt for meget blæst og ikke mindst for mange HORNFISK !
Lader op til bukkejagten istedet.
Så dagens billede bliver af den buk jeg har gående på terrænet og håber på at skyde når vi starter i næste weekend...

Nikolaj Hjorth
Laks fra Møn
Møn og Bornholm 3/5 2009
På Bornholm blev Trolling Master afgjort lørdag.
Konkurrencen fik en flot sidste dag med mange laks og en ny vinderfisk.
Vinderfisken blev landet af bornholmeren Hans Henrik Reinewald og vejede 18.06kg, sølle 70g mere end den hidtidige førerfisk...
Det var den eneste laks som båden SUNRIDER 4 landede i konkurrencen, men det var nok. Stort tillykke med den flotte fisk og de 50.000kr til Hans Henrik !

Bedste båd blev den svenske MYSPAPPA, de landede hele 7 laks i konkurrencen, men den største vejede blot 8.6kg.
Man kan sige at heldet ikke tilsmilede dem, da der under konkurrencen blev landet 209 laks ialt heraf vejede de 53 over 10kg. Så statistisk var de ikke heldige med størrelsen.
Der blev iøvrigt fanget 5 laks over 15kg.

Svenskerne vandt landskampen, lad os håbe at det kan hævnes til Simris-træffet i næste weekend 😀

Selv har jeg brugt lørdag og søndag til en sidste tur efter laks ved Møn.
Ombord på DRENGERØVEN med Tore Svendsen, sejlede vi ud på en eftermiddags/aften tur lørdag. I havnen fik vi fortalt om laks på 6, 8 og 11.5kg.
Det lykkedes dog ikke os at lande noget eller få hug...
Efter en god nats søvn (eller i hvert fald et par timer...) tog vi imorges ud til 40 meter kurven og satte grejet. Det gav torsk og hvilling, men ingen blanke.
På VHF´en kunne vi høre andres frustration over de manglende hug.
Så til frokost bestemte vi os for at bruge de sidste par timer på bananen inde ved Møn. Det skulle vise sig at være en god ide, kl 13 fik vi hug på en vuksiraksi med løje fisket i 70 fod. Et tungt hug som dog ingen udløb tog,- i hvert fald ikke før den efter ½ minut fandt ud af at den var kroget. Så røg den ud af overfladen bag modsatte sideplaner og en ½ times fight havde fået sin begyndelse.
Op kom en smældfed laks på 98cm som vejede 11.9kg.
Skipper stod selv for fangsten som var både PR og bådrekord, stort tillykke og tak for turen til Tore. Det var en fornøjelse at bistå ham 🙂
Hørte ikke om andre laks dernede, trods ca. 15 både på vandet.
Så for os er Møn et overstået kapitel for denne gang.

Nikolaj Hjorth
Ny førerlaks
Bornholm og øresund 1/5 2009
På øresund var Kim idag taget ud efter fladfisk. Der var masser af dem, 132stk til 2 mand blev det til.
Dog mange genudsættere og ingen fisk over kiloet...

På Bornholm var TEAM LIMA ude i høj sø. De besværlige forhold kastede ingen laks af sig til dem desværre.
Der blev dog landet 46 laks hvoraf de de 14 oversteg 10kg. Hele fem af disse var større end den hidtidige største fisk. Størst af alle og nuværende førerfisk blev fanget af Thomas Christensen og vejede 17.99kg på TULLE 2.
Se stillingen her: http://www.tv2bornholm.dk/moduler/trolling2009/resultater/Default.aspx
Bedste båd er stadig svensk og føres af Per Karlsson, det er TEAM GARMIN SVERIGE.
Svenskerne fører også stadig landskampen, men alt kan ændres imorgen....

Selv smutter jeg til Møn lørdag med Tore Svendsen på DRENGERØVEN i et sidste forsøg på at fange årets store laks.
Vi fisker fra imorgen eftermiddag og bliver til søndag for at give den et sidste forsøg.

Nikolaj Hjorth
Trolling Masters Bornholm
Bornholm 30/4 2009
På Bornholm er årets store trolling begivenhed sat igang igår.
Det skete i fantastisk vejr,- sol og svag vind 😎
Ingen fra TEAM SVINET deltager, men jeg havde egentlig talt med TEAM LIMA om at sejle med som gast. Tiden var desværre ikke til det, i hvert fald blev den sparsomme fritid prioteret på nordligere destinationer i stedet.
Ser dog vældig hyggeligt ud derovre !
TEAM LIMA lagde ud allerede i søndags med en debut-laks til Linda på 4kg og 75cm. Igår slog Martin så igen med en laks på 6.1kg, også en PR.
Stort tillykke til begge skrappe fiskere !
Se dem i et tv2 indslag og landingen af Martin fisk på følgende link, scroll ned i højre side og find "Nok en kvinde som skipper": http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/

Onsdagen bragte 41 laks til indvejning, hvoraf de 11 var over 10kg.
Største laks på 13.55kg blev fanget af svenske Roger Eriksson.
Bedste båd samlet er også svensk, ABELS SALMON CATCHER med Johan Abelsson som skipper. De fik hele 3 laks onsdag med 2stk over 10kg.
Som det forståes ser det pt. ikke så godt ud i landskampen...
Idag var konkurrencen indstillet pga dårligt vejr, men forhåbentligt vil der komme spændende meldinger fra TEAM LIMA imorgen !!

Nikolaj Hjorth
Laksetur
Møn, Norge 27/4 2009
I weekenden var Lukas og jeg en tur med på MOJO, sammen med skipper Nikolaj Bielecki. Målet var blankfiskene i Østersøen med klintholm som udgangspunkt.
Det kræver et minimum af nattesøvn når man skal så langt, så knægten måtte i løbet dagen tage et par skravere 😎
Vi trollede rundt hele dagen omkring 40 meter kurven og fandt også laksene.
Desværre var det kun at par skrappe både omkring os som fangede dem, specielt var Jørgen Als skrap med 3 stk laks.
Vi måtte nøjes med torsk og hornfisk.
MOJO, en Seafox, kan iøvrigt varmt anbefales hvis man ønsker en rendyrket fiskemaskine som også kan flytte sig fra A til B. Med en topfart på over 45 knob kom vi hurtigt mod havn da vi havde mistet troen.
Weekendens fangst ved Møn stod Søren CILLE nok for, med en havørred på hele 12.2kg og 94cm. Kæmpe tillykke fra TEAM SVINET !

På Værøy har flynderne stået i kø for at komme op. Der er fanget MANGE over 50 kg, med den største på hele 96kg. Men de skal nok blive fanget større endnu.
Måske af SALTY og SJAKALEN som tager derop om 10 dage ?

Nikolaj Hjorth
Størfiskeriet igang !
Fraser River, BC 21/4 2009
Fra vores forbindelse i British Columbia, Canada; Andrew Johnstone, har vi i denne uge fået årets første rapport.
Andy, som er skipper på egen båd, fortæller at´fiskeriet er kommet fint igang derovre. Der er en del både på den lavere del af floden og de fanger en hel del stør op til 5 fod og ind imellem større fisk...
Det lover ifølge Andy rigtigt godt for sæsonen.
Andy satser i år på fiskeriet i det område af Fraser som kaldes "The Canyon", da området huser særligt store fisk. Det har dog p.g.a. lav vandføring endnu ikke været muligt at sejle så højt op i flodsystemet. Det skulle dog gerne ske i løbet af de næste uger og resultatet kan du naturligvis læse om på teamsvinet.dk

Ønsker du kontakt til Andy, kan se under vores LINKS eller skrive til os under KONTAKT

Nikolaj Hjorth
Hjemmeside med laks
Sjælland 20/4 2009
Jeg har idag sat et link til Lars og Tonni´s hjemmeside http://www.team-allwater.dk/
Siden indeholder billeder af en masse fine rovfisk, specielt har de fanget mange laks og ørred fra Klintholm i denne måned.
Læs deres nyhedopdatering og se de flotte fisk !

Mon ikke der kommer lidt friske meldinger dernede fra idag ?
Fantastisk vejr, hvem der ikke måtte passe sit arbejde...
Vi må nøjes med idag at have hentet tre friske laks fra røgeriet, det skal også blive godt !

Nikolaj Hjorth
Haj og stør i danske farvande

Skagerak, østersøen og Norge 18/4 2009
Intet fiskeri i weekenden for TEAM SVINET, meget vind og en del familie-projekter.
Mulighederne ser ellers ud til at vokse😀

På Bratten er der fanget en haj på mere end 2 meter.
Det skete under målrettet fiskeri og man havde faktisk kontakt til yderligere 3 hajer hvoraf en kom til overfladen.
Den store haj vurderes at veje omkring 130kg, men kom aldrig på vægten da den blev genudsat.
Se et billede og læs mere her: http://www.fiskejournalen.se/Sites/Fiske/Default____25814.aspx?DataID=83131

I Østersøen kan man måske i fremtiden fange endnu større fisk end Brattens hajer.
I hvert fald har en torskefisker landet en stør på 2.7kg og 78cm i sit net ved Öland.
Da støren for længst skulle være uddød i østersøen er fangsten mildest talt sensationel. Der kan dog være tale om en fisk som er udsat i en af områdets mange floder...
Fisken er desværre ikke genudsat men holdes i fangeskab indtil man har besluttet hvad der skal ske med den.
Skulle ellers ligge lige til højrebenet at genudsætte det stakkels kræ.
Læs mere og se et billede: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/04/11/085915.htm?rss=true&kodex=f

I Norge er det ikke en fisk størrelse som imponerer, men mængden af fisk som tre tyskere havde fileteret.
En årvågen tolder bemærkede at en tysk husvogn hang meget tungt over vejen på vej mod grænsen. Han alarmerede sine kollegaer som ved inspektion kunne konstatere at de tre lystfiskere havde 750kg i torske-filet i bilen.
Lidt voldsomt med tanke på at den lovlige grænse for udførsel af fisk fra Norge er 15kg pr mand.
En klækkelig bøde venter nu trioen.
Læs mere: http://www.fiskejournalen.se/Sites/Fiske/Default____25814.aspx?DataID=83234

Nikolaj Hjorth

Hornfisk- ØV !
Østersøen/øresund 15/4 2009
Glemte lige en vigtig detalje omkring mandagens tur til Møn;
Der blev fanget mindst et par hornfisk helt nede syd for Kriegers flak !
Nu siger meldingen at der er fanget en del i øresund, så det varer ikke længe før vi er invaderet af næbdyr alle steder i de indre farvande.
Dejligt for børnene, surt for trollingfiskerne...

Nikolaj Hjorth
Flere Laks
Gudenåen og Østersøen 14/4 2009
I sidste uge blev endnu en laks over 20kg landet fra det ferske jydske vand.
124cm og 21.1kg vejede fisken som tog en Mepps spinner.
Fantastisk med disse store sølvblanke 😀
Læs mere på: http://www.sportsfiskeren.dk/nyheder/2009/April/Kaempelaks_fra_Gudenaaen/

Dagen igår brugte Kim og jeg ombord på SALTY med Filip Faurholm som skipper.
Det blev en flot dag på vandet og flex på klingen kom der også.
4 mindre havørred op til 2.4kg, hvilket var team-rekord for TEAM SVINET, og 4 fine laks på 4.1-7.5-8.0 og 10.5kg. Største laks tilfaldt Filip. Se billeder her: http://www.teamsvinet.dk/6729413
Udover vores fangst, var der en del meldinger på radioen om fangede fisk op til 17-18kg, men der var også VILDT MANGE både ude...
Fiskeriet foregik lidt over 20 sømil fra Klintholm.
Tak for en hyggelig og lærerig dag til Filip !

Nikolaj Hjorth
April-målere
Øresund 12/4 2009
For meget blæst ved Møn idag, så laksefiskeriet blev byttet ud med torsk.
Vi tog tre mand afsted imorges.
Det blev aldrig til vildt mange fisk, men vi satsede nu også mere på at få lidt størrelse på dem idag. 
En udmærket og dejlig solrig dag endte med 4 torsk over målet i båden, 10.2-11.3-11.5 og 13.4kg.
Torsken på 10.2kg var ny PR for Preben Braagaard som var med som gast idag, tillykke til ham !
En del fisk havde faktisk stadig rogn 😀

Imorgen er Kim og jeg gaster hos Filip på SALTY og da er det laksene i østersøen som må stå for skud.

Nikolaj Hjorth
Flere laks
Sørøya, Hardangervidda, Bornholm og Østersøen 10/4 2009
Er lige vendt hjem efter en tur til fjeldet på Hardangervidda i Norge.
Det var familietur, ikke fisketur, men Lukas nåede da at fange et par røge gennem et hul i isen 😀
Vender jo hjem til et sandt kaos af laks !!

De sidste par dage har vejret artet sig og der er landet en del flotte laks i østersøen med Møn som udgangspunkt.
Har blandt andet hørt om et par dobbelthug af laks over 10kg.
En af de større fisk landede Nicolai Hansen fra Fiskeavisen, da han var på guidet tur med Jan Svenstrup i BLUE MAGIC. Efter at have fanget en række mindre laks, huggede en stor fisk i dagens sidste lys.
Efter 45 minutters fight landedes en laks på flotte 15.5kg, stort tillykke til Nicolai(og Jan !) med den flotte laks.
Se billede på Jan Svenstrups blog: http://teambluemagic.blogspot.com/
Der er fanget flere fisk over 15kg, største  jeg har hørt om ca 17kg 117cm lang.
Husk dog på hvor mange både som for tiden fisker i området, laksene hopper IKKE selv i båden. Men de skrappe får nogle fine fisk for tiden.


På Bornholm er det så småt ved at være sidste udkald til Trollingmasters. Der er tilmeldt 219 både fra 7 lande, en konkurrence som bliver spændende at følge.
I øjeblikket fanges der også laks ved Bornholm, bedst har fiskeriet været ud for den sydlige del af Bornholm og laksene ligger hovedsageligt mellem 6 og 10kg.
Bernhard fra ARTEMIS har lige været derovre i en uge og fået laks på 10.5 og 11.5kg i båden som de største.

På Sørøya fanges der stadig store skrei, i ugen er der fanget torsk over 25kg.
Men også helleflynderne er kommet igang, en tur til en af de kendte pladser- kveitesundet- gav 7 mindre flyndere samt nogle målertorsk.
Læs mere på www.nordic-sea-angling.se

Nikolaj Hjorth
Kæmpe laks
Storåen 7/4 2009
Kæmpe laks fra  storåen på hele 20,1kg og 121cm lang,den blev fanget af 
Kim Jakobsen.
Kæmpefisken blev fanget på flue og huggede sent på eftermiddagen. Kim Jakobsen var alene og prøvede at lande fisken i halen, men den var alt for stor så slutteligt måtte han lande den med et tag i gællerne.

Se video af fisken her:
http://www.tvmidtvest.dk/node/4039

Kim Jæger
Rügen-laks
Rügen 4/4 2009
Jeg var idag ved Rügen efter laks sammen med Claus Jensen. Vi havde lånt Preben Braagaards båd "Phuket" for at give den sin "laksedåb"...
Fiskeriet var imidlertid lidt trægt for os og der var heller ikke mange meldinger at høre over radioen derude i formiddags, trods et voldsomt antal både.
Heldigvis var vejret perfekt, så turen kunne ikke være andet end en nydelse.
Kort før frokost kom hugget dog og efter en fin fight kunne Claus nette min laks som vi vejede til 10.2kg.
Ikke overraskende havde den maven fuld af sild. Vi så rigtig mange fødefisk dernede idag.
Det blev ikke til flere hug trods det at vi så andre både fange en række laks, så der var fisk i området.
Vi hørte om et par 10´ere mere, en på 13kg og dagens største efter vores efterretninger landede skrappe Freddi på METTE fra Næstvedbådene, den vejede hele 14.3kg. Tillykke til Freddi med endnu en flot laks fra Møn.

Nikolaj Hjorth
100 målere
Sørøya 31/3 2009
Jakob Lindberg havde sidste dag på Sørøya idag med sine to gaster fra BG bank.
De fangede idag 24 målere op til 18kg. Dermed rundede de lige 100 målere i båden på ugen !  Skrap er han...
Den største idag blev dog fanget fra en af de andre BG bank både, den vejede hele 25.2kg. Satans at de undgik mine kroge i sidste uge

Nikolaj Hjorth
Kæmpelaks !
Rügen, øresund og Sørøya 29/3 2009
På Sørøya kæmper Jakob Lindberg videre i sin båd med BG bank som kunder.
Det er i weekenden blevet til 37 målere op til knap 20kg i båden. Ialt har de fanget 57 målere denne uge.
Der imidlertid lovet rimeligt godt vejr de næste dage, så måske der stadig er gode fisk i vente 😀

Ved Rügen kom årets største laks fanget af danske lystfiskere i båden lørdag.
TEAM AAGAARDEN stod for fangsten af laksen som vejede hele 20.5kg og målte blot 109cm. Laksen huggede et hvidt/grønt Big Ed, en klassiker dernede. 
De havde yderligere 3 laks i båden med en enkelt mere over 10kg.
Stort tillykke til Teamet og den lykkelige fanger Poul Erik Schultz Andersen.
Tyske både fik også en del laks over 10kg, mens de danske næstvedbåde fik 6 laks op til 7kg.

På øresund fanges der iøjeblikket masser af havørred, specielt syd for Ven langs den svenske kyst. Mange fine fisk over 3kg landes derovre. Så det er bare om at få båden i vandet !

For TEAM SVINET vil april også handle om jagten på et par gode laks.
Skulle vejret blive til det starter vi på lørdag ved Møn.
Torskefiskeriet kan ikke rigtig kick-startes efter at have oplevet det i Norge...
Håber iøvrigt på at skulle guide torskefiskeri i Norge igen næste år, så er du interesseret så skriv for yderligere info !
Den +30kg´s torsk skal landes...

Nikolaj Hjorth
Kæmpe grise fra Sørøya
Sørøya 27/3 2009
På Sørøya var det igår blæsevejr og halvskidt fiskeri, men idag da vejret igen viste sig fra sin bedste side så man også den Sørøyas sande ansigt.
I båden Jakob Lindberg guider fra landede de 17 målere, med de to største over 25kg !
Jakob Lindberg landede selv en torsk på 25.8kg og guidede Niels Rasmussen til en torsk på 27kg. Imponerende fisk fra den mest sikre stortorske-lokalitet i Europa.
Følg fiskeriet deroppe på http://soroya4nsa.blogspot.com/

Nikolaj Hjorth
Skrei på Sørøya
Sørøya 25/3 2009
Til aften er vi kommet hjem fra vores uge på Sørøya efter skrei.
Det har desværre ikke været muligt at opdatere hjemmesiden deroppefra under vores fiskeri. Men her følger lidt data om vores tur.
Det blev til 90 målere, heraf tre over 20kg i vores båd.
Det var det største antal målere mellem bådene i denne uge, men Jakob Lindberg havde næsten lige så mange med 80 målere i sin - ligeledes med 3 stk over 20kg.
Breiviksfjorden var fyldt med ubeskrivelige mængder af torsk, så vores arme og rygge er ømme efter en uges hård belastning.
Vi har haft en god tur og tilfredse med antallet af torsk over 10kg, vi kunne dog godt have ønsket os lidt mere held til at finde de store målere over 15kg, specielt de helt store over 20kg. Men sådan er fiskeri 😀
Som ekkolodsbillederne viser, kan det dog være svært at udvælge de store fisk blandt de enorme mængder.
Læs mere på ved at klikke i menuen til venstre under: SKREI 2009
Vil du gerne selv rejse på fiskeri efter skrei, så kig på www.nordic-sea-angling.dk

Nikolaj Hjorth
Afsted nordpå
Norge 17/3 2009
Om 10 timer sidder vi i flyet på vej mod nord.
Der er masser af fisk i farvandet omkring Sørøya i øjeblikket. STORE fisk...
Desværre lover de også rigtigt meget vind de første dage. Så må vi nøjes med at få fyldt den store udendørstønde med varmt vand, hoppe i med nogle kolde bajere og holde øje med hvornår den flover...
MEN vi skal nok være klar når vejret giver os en mulighed
Målet er en +30´er, meeeen mindre kan også gøre det.

Nikolaj Hjorth
Laks og gedder
Rügen og ferske vande 16/3 2009
Weekenden var andet end torsk.
Ved Rügen trollede Peter Hansen og hans makker Lars efter de store blankfisk, med held endda !
Det blev til laks på 8.4kg + 11.5kg. Derudover en flot havørred på 5.9kg.
Stort tillykke til dem med det flotte fiskeri 😀
Rügen har ellers været lidt svingende i weekenden, nogle af de skrappe har haft det svært dernede. Såsom Jan Svenstrup som lørdag kun fik en enkelt ørred omkring 3kg.
TEAM MUS fik til gengæld 3 10+ laks lørdag.
Søndag fandt Svenstrup fiskene syd for Kriegers flak hvor det blev til en fin laks på 10kg til Jens Bursell i et dobbelthug.

Formanden for PIKE 85 fangede som jeg skrev igår, fine torsk op til 14.5kg på sundet igår. Imens var der dog andre medlemmer som brugte tiden på de ferske vandes tykke madammer.
Kim Dupont satte både PR og klurekord for PIKE 85 med sin gedde på 15.4kg of fangede tilmed også en på 12.4kg !
Se billeder her: http://pike85.dk/Fangster/Fangster.aspx#715
Stort tillykke til ham.
Torben kan fortælle at man i foreningen er meget tæt på at runde gedde nr 100 over 10kg. Imponerende lystfiskere...

Nikolaj Hjorth
Sundets sidste målere
Øresund og Sørøya 15/3 2009
FIRST-TIMER var på vandet både lørdag og søndag.
En weekend med lidt færre fisk, men ok størrelse. Sammenlagt har 6 målere set dækket, den største vejede 16.1kg og blev fanget af Kim Jæger.
Var ellers rigtigt mange fisk på de nordlige pladser lørdag, men vi havde svært ved at få den bonus som de store buler skulle have givet. Strømforholdene var ganske vanskelige.
Idag var SJAKALEN II rigtig dygtig og havde fanget 3 målere da vi tog ind til frokost.
Vi hev båden op, da vi rejser til Sørøya på onsdag og dermed regner vores vintersæson på øresund for afsluttet.
41 målere blev det til i alt, et fint resultat for os 🙂
Bedste småbåde gennem vinteren har været VÆSER´N og BLÆSER, men har ikke de nøjagtige tal. De var i hvert fald skrappere end os !

På Sørøya fanges der masser af torsk i denne første uge af skreifiskeriet, igen idag er der landet torsk over 20kg deroppe. Dagens største vejede 26kg, derudover blev der fanget en helleflynder på 14kg.
Se billeder på: http://soroya4nsa.blogspot.com/

Nikolaj Hjorth
Målere fra Nord
Øresund 13/3 2009
Igen idag stod torskene i rigelige mængder på sundets nordlige pladser.
TYVEN havde mange fisk og var dygtige til at finde de store. Kl 12 havde de 3 målere op til 14kg. Tillykke til dem !
Martin Hubert på BLÆSER havde også mange fisk og en enkelt over på 11.1kg.

Billedet stammer fra FIRST-TIMER´s tur igår,- så er der fisk under båden...
Har lagt to mere ind fra igår under BULEBILLEDER i menuen til venstre.

Nikolaj Hjorth
MANGE fisk
Øresund og Sørøya 12/3 2009
På Sørøya er skreifisket startet. Onsdag var det svært at finde fiskene.
Men idag kom der gang i fiskeriet og de 2 både på vandet havde tilsammen 20 målere op til ca 22kg.
En erhvervsfisker kom ind med 10 torsk over 30kg....
7 dage så er vi der 😀

På øresund har Søren Seneca på CILLE haft fantastisk trollingfiskeri.
Han fangede igår 12 havørreder, med de 6 over 4kg og en top på 5.6kg !
Vildt fiskeri !!
Tillykke til Søren fra TEAM SVINET.

FIRST-TIMER havde også MANGE, MANGE fisk under kølen idag.
En hel del kom også op i båden, trods op til 4nm strøm i overfladen. Så kan selv en klein torsk give en god fight !
Specielt var der mange fine mellemfisk idag.
Virker som om friske, fine fisk er trukket ind på pladserne. En af dem havde en stor hav-lampret siddende.(se billedet)

En enkelt måler på 11.8kg blev det også til.

FIRST-TIMER er på vandet igen i weekenden.

Nikolaj Hjorth
Masser af torsk
Øresund 11/3 2009
Lige en opsamler fra igår; TC i SJAKALEN II fik igår en rigtig gris i båden.
119cm lang, men desværre ikke så tyk da den var udleget. Alligevel en flot fisk på hele 19.6kg. Se billede af fisken her:http://www.sjakalen2.blogspot.com/ 
Tillykke til Torben og den glade fanger, Birger 😀

Masser af torsk på sundet idag, men ikke mange både.
SALTY havde glæden af at være alene på pladserne de føste par timer imorges.
Det blev udnyttet, rigtigt mange torsk til kun 2 mand i båden.
Dagens højeste bule var 8 meter og der var masser af dem.
Største fisk og eneste måler fangede skipper Filip Faurholm, den vejede 14.2kg.
Imorgen er FIRST-TIMER på vandet.

Nikolaj Hjorth
MANGE fisk
Øresund 10/3 2009
Idag havde vi møde om Norges-turen om en uge, kan ikke vente 😀
Blev diskuteret agn, liner og mængden af vin der skal med...

På sundet har fiskeriet været rigtigt godt. Svære forhold men så mange fisk at det har givet godt alligevel.
HOBITTEN havde et par målere idag. Også PHUKET fik sin første måler på 10.1kg, stort tillykke med måleren til Preben Braagaard
De skrappe på BLÆSER havde 1 over mandag og hele 3 over op til 16.1kg idag.

Nikolaj Hjorth
Kæmpe oplevelser i Canada !
British Columbia 9/3 2009
Da jeg for 1½ år siden var i Canada fiskede jeg bl.a. med en guide ved navn Andrew på Fraser River.
Andrew var som de fleste derovre, men var typisk den guide som var villig til at gå den ekstra mil for at få den rigtige fisk til kunden.
Præcis det man altid søger som fisketurist, en guide som selv er "sulten".
Han var i særklasse den bedste guide vores hold havde derovre, specielt når man så på store stør.
Han guider både flue, spin efter ørred/laks og tungt fiskeri efter stør. 
Udover det var han en munter fyr, som kunne lide at fortælle nogle gode historier. Også om meget andet end fiskeri, så man skal ikke være sart 😎
På baggrund af ovenstående vil vi derfor ikke tøve med at anbefale ham hvis man ønsker at sætte sin egen rejse sammen til British Columbia.
Andrew sørger for hele pakken, fra kørsel til og fra Vancouver lufthavn, licenser til aftensmad og logi for natten.
Jeg har allerede hjulpet et par stykker over og fiske med Andrew fra hans båd.
I topsæsonen derovre, vil han sende billeder og historier til mig så I kan følge fiskeriet derovre. Det er "pink"-år, altså går et større antal millioner pink salmon op og gyder hvilket kun sker hvert andet år. Disse år er også særligt gode stør år, så gode fiskeberetninger skal der nok komme.
Ring eller mail Andrew og henvis til Nikolaj Hjorth, så er jeg overbevist om at I vil få nogle gode oplevelser.

Her er hvad han selv har skrevet til mig:

Experience the FraserRiver and all it's beauty with ANDY'S FISHING.
Andrew Johnstone, a certified and very experienced fisherman, will teach you to fish for trout and salmon.
Experience the chase and struggle to catch a magnificent sturgeoun. Also, beautiful and scenic tours of the FraserRiver.  (Sturgeoun are catch and release.)
Come stay with Andrew in his new home in a furnished, comfortable room.  All meals offered, delicious home cooking, open for requests. An experience like no other at a reasonable, affordable rate. 

**This year is one not to be missed, a PINK YEAR!! The salmon and sturgeoun will be plentiful! Don't miss this incredible opprotunity! Book now for a fishing experience to remember!!**

E-mail:    andysfishing@shaw.ca
Tlf:        (+86)16043092940   

Kan vi bistå i TEAM SVINET, er I som altid velkomne til at skrive.

Nikolaj Hjorth 

Igen problemer med de store...
Øresund 8/3 2009
Fin dag på øresund lørdag. Der var mere eller mindre fisk hele dagen, masser af buler at fiske på.
Vi fik en del fisk, men havde igen problemer med at ramme de store fisk.
Største fisk i vores båd vejede 8.7kg.
Men fine kødfulde spisefisk og en del god rogn blev det også til.
En række af de andre både nåede over; SJAKALEN II havde en over omkring 12kg,
SALTY havde en på 10.7kg, på GØJSEN havde Peter Svanberg 2 over på 10.0 og 10.5kg ud af 7 fisk ene mand,- sådan !
Største fisk kom på OLLY som havde en torsk mellem 16 og 17kg.

Nikolaj Hjorth
FIRST-TIMER på vandet
Mexico 6/3 2009
Ikke rigtigt noget at fortællle fra øresund. Blæsevejret har nok afholdt de fleste fra at gøre forsøget derude.
MEN imorgen er FIRST-TIMER på vandet igen. Det kan blive en af de sidste ture for vintersæsonen for os, da der nu kun er 12 dage til vi rejser til Sørøya og forhåbentlige fanger STORE TORSK
Hyggeligt bliver det i hvert fald.

Igår lagde jeg sidste hånd på min tur til Mexico i maj.
Da Atlantik ikke havde solgt nogle billetter bliver det i privat regi i år.
Flybilletter og hotel er på plads. Tanken er at tage 2 dage in-shore hvor jeg skal fiske med popper og 3 dage off-shore hvor det gerne skulle være tun eller marlin som skal i båden.
Skulle fiskeriet vise sig fra den gode side, kan det ske at nogle flere fiskedage bliver aftalt derovre.
I øjeblikket bliver det til en del sailfish og marlins er også gået til biddet.
Dorado´en, som er en fantastisk fighter, er også tilstede i gode tal nu, men vil næppe være der i større tal i maj.
Derimod vil in-shore fiskeriet være væsentlig bedre, specielt roosterfish vil være til at få i tale i maj.

Dagens billede er fra i tirsdags da Christian Klagenberg udsatte sin 12.9kg tunge gedde. Et syn for guder !

Nikolaj Hjorth
Kæmpe Bagsværd-gedde
Bagsværd sø, øresund 3/3 2009
Idag blev der for alvor fanget store fisk 😀

På Bagsværd sø roede Anders Heeberg og Christian Klagenberg rundt med skaller på slæb, i håb om at fange en god sandart eller gedde. Mandag fangede Christian flere gode gedder op til 9kg, så mulighederne skulle være der.
Midt på formiddagen kom et godt hug, men fisken slap skallen inden den blev kroget. Få sekunder efter gik et af de andre flåd og denne gang var der fast fisk.
Efter en tung fight kunne Christians store gedde vejes til ikke mindre end
12.9kg
Jeg var selv ude ved søen for at tage billeder, da Christian havde glemt sit kamera. En kæmpe oplevelse var det, at se genudsætningen af den store fisk.
Mig bekendt må det være en af de allerstørste gedder taget på Bagsværd sø, men det er der givet nogle specimen fiskere som ved mere om ?
Stort tillykke til Christian fra TEAM SVINET !

På sundet var de skrappe drenge også klar.
Der var ikke mange fisk idag, men størrelsen var god.
SALTY og GØJSEN havde hver en enkelt fisk over, mens BLÆSER havde hele fem torsk over op til 15.75kg.
BLÆSER valgte i den grad de rigtige fisk, de de havde samme antal fisk som SALTY.
Skrappest idag var imidlertid VÆSER´N som både havde størst og flest;
6 målere op til flotte 16.8kg.
Tillykke til de dygtige drenge, Michael og Dennis.

Nikolaj Hjorth
Fine laks fra Rügen
Rügen, EU 2/3 2009
Ved Rügen blev der i lørdagens gode vejr landet en del laks.
Tonny Jensen fortæller om en fin tur derned i sin nye båd.
Det blev til 3 laks i båden på 6kg, 9.8kg og 14kg.
En fin debut-tur i den nye båd, tillykke med de flotte fisk fra TEAM SVINET 😀
Mindst et par andre både havde fisk over 10kg i båden, derudover blev det til en række mindre laks og ørred.

Fiskerikommisær Joe Borg udtalte sig den 10. februar 2009 om den efterhånden berygtede artikel 47.
En del af det er ret kryptisk, men vi kan nok godt forberede os på at EU er "ude efter" de småbådsfiskere som fisker målrettet efter torsk.
Det står dog stadig hen i det uvisse, præcis hvordan konsekvenserne vil se ud.
Læs hele hans tale på engelsk her:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/09/50&type=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en
Eller "nøjes" med de dele som John Lau (TIGHT LINES) har oversat og kommenteret på SSK´s hjemmeside her:
http://smaabaadsklub.dk/forum/forum_indhold.asp?GBID=8&ID=9836
Jeg vil undlade at kommentere mere på det før vi har en mere konkret viden omkring hvordan EU vil regulere os.
Vi har forsøgt at påvirke vores organisationer og politikere, så nu må vi lade sagen gå sin gang og derefter forholde os til den virkelighed vi står overfor.

Nikolaj Hjorth
Kæmper fra Sørøya
Sørøya, Øresund 1/3 2009
Marts startede ikke udpræget godt for TEAM SVINET.
Vi var på sundet idag fra morgenstunden, hvor vi blev mødt af 4 nm afdrift...
Udover vanskelige forhold var der laaaangt mellem bulerne og de var ikke gode.
Der var dog rigtigt mange fisk oppe i vandet, så det skal nok blive godt-  det blev bare ikke mens vi var på vandet idag.
Vi fangede tre fisk mellem 4 og 8kg.
Vi så ikke nogen småbåde fange store fisk, turbådene havde det heller ikke nemt.

På Sørøya kan ejeren af Kveitekroen Tor, berette om mængder af store gydetorsk/skrei.
Filetfabrikken  beklager sig over størrelsen, da maskinerne ikke kan kapere de store fisk.
Det er mange år siden der er blevet fanget så mange store fisk ved Sørøya.
De to torsk på billedet vejer 30 og 35 kilo.
Om 17 dage sidder TEAM SVINET i flyet på vej derop 😀
Læs hele rapporten, og bestil evt. din egen tur, på følgende link:
http://www.nordic-sea-angling.se/wtx_news/showpost.asp?state=All&id=600

Nikolaj Hjorth
!8.6kg til VÆSER´N
Øresund 28/2 2009
Til morgen var der fisk at fange på sundet, det døde vist hurtigt ud.
Men inden da nåede den dygtige småbåd VÆSER´N med Michael "myg" ved roret at snuppe to målere med den største på 18.6kg.
Fin fisk, tillykke til de dygtige !!

Og så var der lige en trykfejl i nyhederne igår, bødetariffen er 1200 sv.kr., ikke 2100.
Tillige kan det oplyses at marine fartøjet er hjemmehørende i Helsingør. Det har dog tidligere ligget i statshavnen.

Nikolaj Hjorth
Bøder i vente...
Øresund 27/2 2009
På sundet blev der idag fanget rimeligt med fisk.
BLÆSER havde en del fisk med en enkelt over på 12.2kg.
Også SALTY gjorde det fint, to over på en formiddagstur op til 13kg.

I løbet af ugen var der møde i Sverige mellem kystbevogtningen og et par turbådsskippere.
Kystbevogtningen gjorde det klart, at der ikke vil blive givet flere advarsler omkring sejlads i separeringen. Bøderne vil falde hvis ikke søfartsreglerne bliver overholdt. Vil du læse de regler som de svenske myndigheder håndhæver, kan det gøres på følgende link,- se under regel 10 på side 15:
http://www.sjofartsverket.se/upload/Pdf-Gemensamma/sjotrafikforeskrifter.pdf
Bødetariffen ligger fast; 1200 svenske kroner for fritidsbåde, mens turbåde vil blive anmeldt til de danske søfartsmyndigheder hvorefter straffen fastsættes mellem 5000 og 25000kr.
Vær opmærksom på at kystbevogtningen råder over avanceret radar-udstyr, så det at du ikke ser dem betyder ikke at de ikke ser dig. Fly bruges også som indsatsmiddel.
Kan tilføje at jeg idag i Helsingør nordhavn, kunne konstatere at et dansk marinefartøj med en hurtigtgående gummibåd på agterdækket lå fortøjret ved benzin-øen. Om det er et tilfælde ved jeg ikke.
(viser sig at det er et hjemmeværnsfartøj som tidligere har ligget i statshavnen..)

I forhold til DSF forsøg med enkelt- kontra trekrog til bulefiskeri, kan præmisserne for forsøget nu studeres i detaljer på følgende link:
http://www.sportsfiskeren.dk/nyheder/2009/februar/Baeredygtigt_bulefiskeri/
Resultatet og konklusioner må vi dog vente lidt endnu med at få..

Nikolaj Hjorth
Torsk på 23.9 kg

Østersøen 26/2 2009
Dygtige Ulf Stahre på FALKEN har endnu engang fundet en fantastisk torsk til en af sine kunder.
Mikael Åkesson, som sidste år fangede en flot stortorsk på 28.3kg fra FALKEN, har sendt følgende beskrivelse og billede af fangsten:

”Fredagen den 20 februari började med att vi mötte de duktiga sportfiskarna i Team Boatnav vid en av fiskeplatserna syd Abbekås. Trots att det är väldigt tidigt på säsongen kom det upp 6-7 fina fiskar. Efter en stund stävade vi åt olika håll, och vi på Falken fortsatte med att fiska av åtta olika toppar och vrak. På två av platserna får vi riktigt fina fiskar. Vid halv 12-tiden hugger det tungt på mångsidige och erfarne storfiskaren Pelle Leijons batongpilk. Torsken som sedan fick syna båtsdäcket är mig veterligen den största som har fångats i södra Skandinavien hittills i år. Den vackra fisken vägde hela 23,9 kilo och var 117 centimeter lång. Under dagen i övrigt fångades 45 fiskar, varav många av bra format."

Nikolaj Hjorth

Rekreative fiskere skal reguleres
Øresund 25/2 2009
På sundet blev der også idag fanget godt med torsk.
På BLÆSER havde de en god dag, der manglede dog størrelse på fiskene og ingen over målet kom ombord. Sjældent det sker for den dygtige skipper Martin Hubert.
Vi har heller ikke hørt om målere fra andre både idag.

Til debatten omkring artikel 47 fastslår fiskerikommisær i EU Joe Borg, at der skal ske reguleringer inden for det rekreative fiskeri. Dog uden at trække grænsen for hvor det skal ske.
Men læser man mellem linjerne, kunne det godt se ud til at være turbådene som Joe Borg mener har en betydelig negativ effekt på visse fiskebestande.
I hvert fald udtaler han at artiklen fejlagtigt er blevet fortolket til at skulle kontrollere millioner af lystfiskere og indføre kvoter for dem.
Da der er tale om erhverv(og dermed registrerede fartøjer) kan man også, på turbådene og deres kunders vegne, frygte at man mener det vil være lettere at pålægge dem kontrol, end en stor broget flok lystfiskere i småbåde.
Læs mere her: http://fiskeringen.dk/artikel.asp?ID=1535

Nikolaj Hjorth
4 målere
Øresund 24/2 2009
Efter et par ture uden det fornødne held med de store, tog FIRST-TIMER revanche idag
Der var lidt fisk at se på loddet til morgen, men det holdte ikke længe til at blive fisket på. I en tid lå bådene lidt spredt og ledte, indtil FIRST-TIMER fandt en 5 meter stak på dybt vand....
På den næste time lykkedes det at lande tre målere. Og over frokost kom den sidste måler i båden, så det blev til fire over på dagen.
Et super resultat, specielt set i lyset af at der ikke til vores kendskab blev landet målere af andre småbåde og vist kun en enkelt på den ene turbåd.
Så idag fik vi det held vi har manglet de seneste gange.
Ellers ikke voldsomme mængder fisk at lodde idag, men altså perioder med gode stakke de rigtige steder.

Nikolaj Hjorth
Masser af torsk

Øresund 23/2 2009
Rigtigt mange fisk til de som valgte at bruge en dag på bulefiskeri fra turbåd idag.
Bulerne var ikke så høje, men lange og fiskene nemme at fange.

Småbåden BLÆSEREN med Martin Hubert ved roret trodsede det dårlige vejr og fik fint fiskeri som belønning. Desværre var størrelsen ikke fantastisk, men en enkelt målet på 14.2kg.
5 gange oplevede de at have bid alle mand samtidigt !

Nikolaj Hjorth

Få buler
Øresund 22/2 2009
Igår stod der fint med fisk på sundet i flotte buler.
VÆSER´N fangede en hel del, men kom ikke over målet 😠

Idag var FIRST-TIMER på vandet igen. Der løb flod, hårdest i bunden, og vinden var tiltagende over formiddagen.
Det var fangsten desværre ikke, til morgen var det muligt at fange torsk trods få og mindre buler. Men op ad dagen blev det rigtigt svært og vi gik i havn kl 12 med 15 fisk.
Bedre gik det for Michael Eriksen i KOSTEN, de havde samme antal fisk men formåede at komme over målet to gange med 10.2+10.5kg. Tillykke til dem !

Nikolaj Hjorth
Ingen måler...
Øresund 20/2 2009
FIRST-TIMER var på vandet idag.
Pragtfuldt vejr og en hel del fisk gjorde, at det blev en god dag.
Det var dog rigtigt svære forhold med jævn-stærk nordgående strøm og bundflod.
Det lykkedes os faktisk kun at fange 5-6 torsk fra kl 6.30 til kl 12.
Derefter fandt vi dog melodien og fangede en del.
Desværre var gennemsnitsstørrelsen utrolig dårlig. Det betød at vi genudsatte en del fisk. Tror at der er trukket en del mindre fisk ind på gydepladserne og derudover er der nu nogle fisk som er færdige med at gyde og derfor er ganske lange og tynde.
Vores største fisk var vel omkring 7kg idag. Det var første tur uden måler efter 10 ture i træk med fisk over 10kg i båden...

Andre var dog dygtige; VÆSER´N fandt en måler og BLÆSER fandt hele 3stk op til 17.2kg
Også nogle turbåde havde målere, men mange småbåde måtte tage i havn med uforrettet sag.

På Øresund blev der idag også fisket ørred. Einar Pedersen trollede sig til en supersmuk vinterørred på 5.8kg. Stort tillykke til ham !!
I båden kom der flere andre ørred op til 4.7kg.
Dygtige fiskere🙂

TEAM SVINET skal, trods godt vejr, ikke på vandet imorgen, ØV...

Nikolaj Hjorth
Test af enkeltkroge
Øresund 18/2 2009
I de seneste 4 weekender har Danmarks Sportsfisker Forbund gennemført test fra turbåden JAWS på øresund.
Testene har handlet om at se om der skulle være fordele ved at bruge enkeltkroge istedet for trekroge. Her tænkes specielt på fejlkrogningerne som sker ved bulefiskeri.
DSF har endnu ikke konkluderet på de data som er indsamlet og af respekt for det, vil jeg heller ikke analysere på det endnu.
Jeg vil dog sige så meget som, at jeg ikke kan forestille mig at nogen vil anbefale enkeltkroge istedet for trekroge på baggrund af resultatet af denne test.
Jeg vil gå i detaljer, når DSF selv har udtalt sig om forsøget.
Læs mere her: http://www.fiskeringen.dk/visfangst.asp?ID=981

Så fik TEAM SVINET nye flydedragter idag 😀 
Vi har egentlig været rigtigt glade for vores 2-delte Imax, men har også måtte sande at kvaliteten er helt til hest.
Jeg har slidt 2 stk i stykker på ca. 14 måneder....
Derfor faldt valget på en dragt med bedre kvalitet, nemlig en Kinetic wavecruiser x8. Det føles som en kvalitetsdragt og vi glæder os helt klart til at prøve den.
Eneste minus fra start er at vi vældig gerne ville have den to-delt, hvilket ikke var muligt da de ikke produceres som to-delte. Lad os håbe at Fairpoint begynder på det snart 🙂
Til at starte med, er heldragterne dog sendt til tryk- mere om dem når vi har prøvet dem om en 14 dages tid.

Så har jeg været i kontakt med Nils fra FEELGOOD, som blev stoppet af den svenske kystbevogtning søndag og modtog en bøde.
Han fortalte at de lå alene da de blev opsøgt og det givet var det kriterie som gjorde at de blev udvalgt. De andre småbåde lå længere sydpå i en klynge og faktisk tættere på det store kystbevogtningsskib. Det kan gøre det svært at udrede hvem som har sejlet hvor, rent juridisk.
Svenskerne refarerede til "moderskibet" som lå nede ved Ven og havde småbåden på radaren. Nils var overbevist om at havde de nægtet deres skyld, var de blevet slæbt med til Ven for at besigtige bevismaterialet.
De prøvede at forklare at de ikke havde været til gene- der ingen skibe var at se, sigten var god mv, men der var ikke noget at gøre og bøden på 1200kr blev udskrevet. Reglerne SKAL over holdes var beskeden.
Nils måtte iøvrigt vise kørekort som ID, duelighedsbeviset var de ikke tilfredse med.
Nedenfor ses det ubehagelige udbytte af mødet med den gule gummibåd.

Dagens største fisk fra småbåd som er kommet til vores kendskab, vejede 9.5kg.
Fiskeriet var ganske vanskeligt derude, med stærk strøm.

Nikolaj Hjorth
Ingen storfisk på sundet idag
Øresund, Østersøen 17/2 2009
De både jeg har været i kontakt med idag har fået lidt fisk, men mange har der ikke været trods intens søgning over store områder.
Største fisk jeg har hørt om var på 9kg fanget fra MUGGINE.

I forbindelse med at erhvervsfiskeriet på de store østersølaks er genindført, har Fiskeringen skrevet til ministeren og har nu fået svar.
Heraf fremgår det at ministeren finder det fuldt forsvarligt, at tredje lande skal indtage dioxin-laksene selvom vi ikke selv vil/må. Fordi de ved at dioxin-niveauet er højt.
Vi må håbe at det ikke åbner muligheder for at eksportere andre miljø-problemer, begrundet og forsvaret med "fuld åbenhed"😥
Læs mere på: http://www.fiskeringen.dk/artikel.asp?ID=1532

Nikolaj Hjorth
Bøder på øresund
Øresund, østersøen 16/2 2009
Igår blev der på øresund udskrevet bøder.
Baggrunden for bøderne var, ligesom advarslerne for 14 dage siden, at bådene sejlede imod ensretningen/drejede rundt i trafiksepareringen.
Der skulle være 2 både som har modtaget en giro-indbetaling på 2100 sv.kr. fra de svenske myndigheder.
Jeg har skrevet til begge skippere og vender tilbage hvis jeg får uddybende oplysninger.

I uge 7 havde en flok erfarne havfiskere fra Sorø booket den svenske legende Ulf Stahre og hans båd FALKEN til vragture på østersøen hele ugen.
Det var naturligvis de monstrøse stortorsk på vrag langt ude i østersøen som var hovedmålet for turen.
De havde desværre ikke meget held med vejret og kom derfor kun på havet mandag og fredag.
På de dag fandt Ulf dog nogle torsk og tre målere kom ombord, samt en pæn mængde fisk under målet.
Den helt store udeblev desværre, men Brian Ahlers fortæller at en rigtig stor fisk blev mistet under fighten fredag...

Freddi som sejler METTE i sammenslutningen Næstved-bådene har sendt følgende som jeg synes jeg vil gøre opmærksom på:
NS48 blænder op for Småbåds- og grejudstilling 2009,
den 21. og 22.februar på Grønnegades Kaserne i Næstved.
Igen i år vil nogle af landets førende forhandlere af både,
tilbehør og fiskegrej vise os det nyeste inden for området.

Åbningstider:
Lørdag 10.00-18.00
Søndag 10.00-16.00

Entre:
Voksne 45 kr.
Børn under 12 år GRATIS iflg. med voksen.

Se mere på www.ns48.dk

Nikolaj Hjorth
Første +20kg til turbåd
Øresund 15/2 2009
Så løb SSK træffet af stablen,- MANGE småbåde på øresund idag...
Der blev også fanget lidt fisk, men vildt var det ikke.
Største fisk til træffet var på 14.5kg.
BLÆSER havde 2 målere, MIA og FEELGOOD en enkelt. Også FIRST-TIMER kom på tavlen, Kim landede en måler på 12.2kg😀

Men bedst på sundet idag var HAVLIT med skipper Carsten Nielsen ved roret.
Børge Boesen hed den glade fanger af årets første +20kg fra turbådene.
Helt præcist vejede den 20.5kg og det var Børges 5 fisk over de 20kg.
Et stort tillykke til ham fra TEAM SVINET.
HAVLIT havde i alt 5 målere idag, et superflot resultat.
Vil du en tur ud at fiske med HAVLIT så ring til Carsten på  +45 40 85 64 87

Nikolaj Hjorth
Måler nr 30
Øresund 14/2 2009
På øresund startede dagen fantastisk, jeg fik en fin og MEGET lang måler på 14.6kg i første nedslip.
Det var måler nr 30 for TEAM SVINET i vintersæsonen 😀
Det var dog også det eneste positive ved fiskeriet idag.
De få buler vi så idag var ikke store og de var der ikke længe...
Vi var dog ikke oppe i den nordlige del pga vejret, så hvem ved måske var de der ?
VÆSER´N fik også en måler på 10kg rent, ellers hørte vi ikke om noget som er værd at skrive om.

Imorgen er der SSK træf fra Helsingør. FIRST-TIMER vil være på havet fra morgenstunden.

Nikolaj Hjorth
En enkelt over...
Øresund 13/2 2009
Efter et par dages ferie med familien var FIRST-TIMER igen på havet idag med fuldt hold og Dennis fra VÆSER´N som gæstegast.
Vi var en tur ved Ven fra morgenstunden, men der var hverken noget at se eller hente 😥
Tilbage omkring Helsingør skete der lidt mere.
Det blev til lidt fisk og vi loddede hele tiden lidt. Forholdene var ikke så nemme idag med flod og bundstrøm.
Men vi fik da samlet lidt torsk med den største på 12kg som dagens eneste måler i båden. Der var generelt ringe størrelse på fiskene og vi satte da også nogle ud igen.
SALTY og BLÆSER havde også en enkelt over hver idag på 10.5 og 10.8kg.
HAVLIT havde i hvert fald en på 11.5kg. Ved ikke om de senere fik mere.
Dagens største torsk, som vi har hørt om, var den som blev fanget på NEPTUNUS med Sidney ved roret, den vejede 14.5kg.

FIRST-TIMER er på vandet igen imorgen for at se om ikke det skulle være blevet bedre fiskeri :)

Nikolaj Hjorth
Marlin i Mexico
Mexico 10/2 2009
Den 15.maj 2009 rejser jeg afsted som guide på Atlantik´s tur til Mexico efter marlin og roosterfish. Vi kommer hjem igen 26. maj.
Tanken er at vi skal fiske med overflade-poppers efter de hidsige roosterfish og store jacks. Et fantastisk fiskeri som vi testede sidste år i maj.
Marlins er der mange af på denne årstid i Zihuatanejo. Det er ikke usædvanligt at halvdelen af de både som er på havet på en given dag i perioden, har kontakt til en af disse havets kæmper.
Er vi heldige kommer vi mens der er yellowfin tun inde og jage, det vil være bonanza-fiskeri
Sailfish er der rigeligt af på disse kanter hele året, på turen sidste år havde jeg 8 sailfish der lå og jagede sardiner lige foran båden...
Vi fangede en og så bad jeg kaptajnen skifte til større agn, så vi kunne målrette fiskeriet efter marlin.
2 gange oplevede en af bådene, firedobbelt hug på sailfish mens vi var der sidste år i maj.

Om aftenen skal vi nyde det tropiske klima og områdets fantaskiske køkken, maden er næsten rejsen værd alene !

Har du lyst til at deltage eller vil du gerne høre mere om turen, så kontakt mig ved at trykke på KONTAKT i venstre side. Skriv en mail eller et telefonnummer, så ringer eller skriver jeg til dig.

Nikolaj Hjorth
Torsk på 22.7kg
Øresund 9/2 2009
På øresund idag havde vi det svært i småbådene.
Vejr- og strømforhold gjorde vores fiskeri vanskeligt😥
I VÆSER´N fik vi en del fisk, dog ingen over. Største fangede Gorm Siiger, den vejede 9.4kg.
Tak til skipper Dennis Krogh for turen 😀

På Havlit var der anderledes gang i sagerne.
6 målere op til 14.8kg og 81 torsk ialt, fangede de.
Skipper Carsten siger at selvom han har sejlet på øresund siden 1988, har han ikke set så mange fisk som han så imorges.
Første bule var 30-40 meter lang og gav 14 fisk på i første stop....
Jimmy Kiltgaard fik en måler på 14.7kg idag, men har ikke hørt om nogle andre målere fra småbåde idag.

Så kan vi bringe billeder af det som, efter hvad vi har kendskab til, er årets største torsk fra øresund indtil videre.
Den vejede 22.7kg og blev fanget 10. januar af Magnus fra Sverige.
Den blev landet fra småbåd.
Stort tillykke til den dygtige fanger fra TEAM SVINET !

Nikolaj Hjorth
3 målere
Øresund 8/2 2009
Nok en god dag på sundet for FIRST-TIMER 😎
Der var mange buler, men en del af dem indeholdt desværre fortrinsvis mindre han-torsk.
Vi havde idag tre målere, to til undertegnede- men den største til Nikolaj Bielecki som også var med idag. En fin torsk på 15.4kg fangede Nikolaj.
VÆSER´N havde en enkelt over, et par af turbådene hade også et par stykker.

Imorgen sejler jeg som gæstegast på VÆSER´N, det skal nok blive godt !

Nikolaj Hjorth
4 målere
Øresund 7/2 2009
Mange både på øresund idag og fiskene stod ikke i store buler.
De var der imidlertid og kunne fanges.
Vi var afsted alle tre og havde Nikolaj Bielecki med som gast, en hyggelig tur med fine fisk.
Det blev til 4 målere, 11.2+12.3+13.8+15.2kg.
De to største endda i samme stop til undertegnede og skipper. Sådanne stop kunne vi godt bruge nogle flere af 😀

Da vi tog ind, havde BLÆSER også fire over, VÆSER`N en enkelt, HAVLIT havde ingen på dagen og flere andre småbåde havde en eller to over.
Dagens største som vi har kendskab til blev fanget af TEAM GLUMSØ og vejede 16kg.

FIRST-TIMER er på vandet igen imorgen.

Nikolaj Hjorth
Fine målere
Øresund 6/2 2009
Fint fiskeri idag og mange af de skrappe på vandet.
HAVLIT havde tre målere mellem 14.1 og 17.5kg.
SJAKALEN II havde 3 over op til 15kg, TC snuppede alle tre selv...
TYVEN havde 3 over, SALTY havde 5 over op til 15.5kg og VÆSER´N havde ligeledes 5 målere.

Imorgen er FIRST-TIMER på vandet med fuldt hold, så må vi se om det gode fiskeri holder 🙂

Blev iøvrigt også fanget fine laks ved Rügen idag, kender endnu ikke detaljerne.

Nikolaj Hjorth
Måler på FIRST-TIMER
Øresund 5/2 2009
08.00:
Drengene har været på vandet i en halv time og den første måler har ramt dørken 😀
Jan (Buller) Nielsen var banemand for torsken der vejede 12.1kg.
Mere følger når meldingerne ruller ind.

10.00:
Ikke flere målere på FIRST-TIMER, men en del fisk op til 9.8kg.
SALTY og SJAKALEN har hver 2 målere.
Også HAVLIT har fået en fisk over 10kg.

11.30:
Fiskeriet døde lige ud i en periode, men nu har Buller landet endnu en måler på FIRST-TIMER på 12.8kg 😀
Det var måler nr 20 fra FIRST-TIMER i denne vintersæson.

12.00:
Dagens tredje måler på 10.4kg er lige fanget af Christian Durup.
Virker ikke til at Jesper og Kim vil fange noget stort idag...

15.30:
Det blev til de tre målere på dagen, et fint resultat :)
Efter hvad jeg har hørt, havde SALTY 2 stk over op til 14.1kg, BLÆSER havde også 2 over mens SJAKALEN II var var dagens dygtigste med 4 torsk over 10kg.

Har lagt et nyt link op på siden idag, det er til svenske TEAM BEAST.
Deres blog fortæller både om gedder, sandart, torsk og laks. Endog nogle særdeles fine nogle af slagsen !!
Se her:
http://team-beast.blogspot.com/

Nikolaj Hjorth
Bundflod og målere
Øresund 4/2 2009
Efter at have skrevet omkring det at nogle ikke bryder sig om vores nyhedsopdatering fra sundet, har vi modtaget MANGE positive mails, sms´er og nogle hilsner i vores gæstebog.
Vi vil gerne sige TAK !
Det betyder rigtigt meget med støtte i forhold til at fortsætte arbejdet med nyhederne. Det er vigtigt for os, at der er en STOR majoritet som synes det er ok at skrive om fangsterne.

Idag vendte strømmen UNDER overfladen for alvor og vandet løb ind i sundet.
Det kan ødelægge fiskeriet, men det var ikke tilfældet idag.
Fint med torsk til småbådene.
VÆSER´N havde 2 målere op til 13.8kg, SIDNEY havde også to over.
HAVLIT fik også to fine torsk på henholdsvis 12.5 og 13.1kg ombord.
Men bedst til at finde de store af dem vi har hørt om idag var GØJSEN med Peter Svanberg. De havde 3 målere med den største på 14kg.
Tillykke til alle de dygtige ! 
Imorgen tager FIRST-TIMER på havet, så må vi håbe at stabiliteten fortsætter- det gør floden under overfladevandet i hvert fald.
Regner med at opdatere på hjemmesiden omkring fiskeriet i løbet af dagen, da jeg desværre må blive hjemme og arbejde 😠

Nikolaj Hjorth
Ny priotering på øresunds-nyheder og masser af fisk på HAVLIT
Øresund 3/2 2009
Da vi startede TEAM SVINET som hjemmeside med nyhedsopdatering, var det tanken at vi ville inspirere folk til lystfiskeri.
Derudover ville vi gerne fungere som mellemled, så folk der gerne ville læse om andres oplevelser på havet i perioder hvor de ikke selv kom så meget ud på vandet, kunne det.
Det har aldrig været hensigten at optrevle hemmeligheder eller udstille folk som ikke ønsker opmærksomhed. Ej heller at træde nogen over tæerne,- det er faktisk et temmeligt stort arbejde at skrive nyhederne- men vi gør det da mange udtrykker stor glæde ved at kunne læse om fiskeri selvom de ikke er ude på båden.
Det er imidlertid sådan , at nogle af dem som fisker på øresund ikke ønsker nogen form for informationsudveksling omkring deres fiskeri.
Vi har ikke modtaget direkte besked fra nogen både(hverken turbåde eller småbåde), men ved at nogen ser skævt til vores nyhedopdatering omkring deres fiskeri.
Vi har derfor valgt fremover kun at skrive om fangster og oplevelser fra de både som er interesserede i at vi skriver om dem.
Dette i respekt for dem som ikke ønsker at dele oplysninger om deres fiskeri med andre.
Skulle vi komme til at skrive om nogen som ikke ønsker det, så klik blot på KONTAKT og gør os opmærksom på det. Så vil det ikke gentage sig.
Vi ønsker på ingen måde at genere nogen, kun at udveksle oplevelser med dem som finder det interessant.
Skulle du selv være en af dem som gerne vil læse nyheder og har du lige været ude og ønsker at bidrage til NYHEDERNE, så skriv til os under KONTAKT og send gerne et billede med.

En af de både som gerne vil have omtale er HAVLIT 😀
Skipper Carsten var den som gjorde det bedst på øresund idag.
Han havde 12 mand ombord og de fik lov til at fange rigeligt fisk.
7 målere op til 18kg og derudover 12 torsk mellem 9 og 9.9kg !!
Et superflot resultat af HAVLIT. Vil du en tur på vandet med det gode skib, så kan du få kontakt via dette link: http://www.havlit.dk/Home/default.asp

Jimmy Klitgaard var også på vandet i sin småbåd og det resulterede i en flot fisk på ikke mindre end 19kg !!
Stort tillykke med grisen fra TEAM SVINET.

Nikolaj Hjorth
Flere målere
Øresund 2/2 2009
Igår var der et par småbåde på vandet, de blev begge belønnet med målertorsk.

Idag havde VANDIA 5 mand med ud i blæsevejret. De fangede 20 torsk op til 12kg.
NADIA gjorde det igen godt og landede 10 målere med 11 fiskere ombord.
Det er vist bare om at komme afsted !

Nikolaj Hjorth
Svensk Sportsfiskermesse

Stockholm og øresund 1/2 2009
I marts løber en lystfiskermesse af stablen i Stockholm, her er lidt information hvis nogle kunne være interesserede:
Drag i tre hela dagar!
Brad Hoppe - världskände muskiefiskaren från USA
föreläser och demonstrerar på Sportfiskemässan!
Sedan 1997 har Brad Hoppe varit aktiv i muskiefiske. Han driver Musky Mayhem Guide Service och är ägare till Musky Mayhem Tackle LLC. RedFin Outdoors LLC är en verksamhet som han har haft sedan 2007. Brad driver RedFin Outdoors LLC som är ett produktionsbolag som erbjuder filmning, redigering, kopiering och även filmer om friluftsliv. Han skriver även artiklar för Muskie Hunter Magazine och håller flertalet seminarier och uppvisningar varje år.
----------------------------------------------------------------------------------------
Tusentals sportfiskare träffas på den årliga kickoffen – Sportfiskemässan
En miljon svenskar fiskar i någon form. Det är en respektingivande siffra som gör sportfiske till en av de största fritidssysselsättningar som vårt avlånga och vattenrika land kan erbjuda. Under tre dagar får nyfikna och sugna fritidsfiskare i alla åldrar bekanta sig med nyheter inte ens den mest inbitna visste om att han eller hon skulle komma att vilja bli bekant med.

Varmt välkomna!
Mer information på
  www.sportfiskemassan.se

På øresund har der idag været konkurrence med drivfiskeri, kender ikke resultatet da jeg har taget en familiedag uden en masse kontakt til resten af småbådsfolket 😀
Men lidt hører man jo altid...
NADIA havde efter det jeg har hørt 4 målere.
JAWS havde buletur og fik 20 fisk op til 7kg.

Nikolaj Hjorth

Kong Lars af øresund
Øresund 31/1 2009
FIRST-TIMER var idag på vandet.
Der var mange fisk og vi var elendige til at fange dem 😥
Det var bare en af de dage hvor det ikke ville køre..
MEN vi fik da to målere op til 10.8kg.
VÆSER´N gjorde det dobbelt så godt og fangede 4 målere op til 15.8kg.
En række andre småbåde vi talte med havde en enkelt eller to over.
Men vi fik alle fisket røven ud af bukserne af NADIA med Lars ved roret og Farum Lystfiskerforening ombord.
Lars fik idag 15 målere op til 17.8kg og mange fisk.
Tillykke til Lars og endnu større tillykke til Farum LF med at vælge ret dag og skipper

Den svenske kystbevogtning var også idag på vandet, men ikke for uddele advarsler.
De indbragte en småbåd, TEAM NORD, for at sejle i den forkerte retning (dreje rundt) i separeringen.
De ville udskrive en bøde på 1200kr, men da de danske fiskere ingen penge havde i båden slap de med en advarsel.
Har pr. mail fået at vide, at kystbevogtningen fredag havde sagt til en anden småbåd at det kostede 2100kr i bøde.
De lå længe og kredsede derude, men accepterede fiskeriet så længe at sejlretningerne blev overholdt. Det er svært når man skal bulefiske...
Ministeren går imod EU-forslag
Christiansborg og øresund 30/1 2009
Fødevareminister Eva Kjer Hansen udtaler sig om EU-forordningen indeholdende artikel 47 om rekreativt fiskeri:
"Det virker ude af proportioner og vil skabe urimelige byrder for det rekreative fiskeri og for administrationen. Vi skal undgå at indføre nye bureaukratiske regler, og det vil jeg gøre klart for Kommissionen. Jeg vil dog gerne understrege, at vi skal gøre en indsats for at få et solidt overblik over fangsterne af arter under genopretning. Men det skal ske på en anden måde, for eksempel ved at forpligte medlemsstaterne til at vurdere fangsterne i deres rekreative fiskeri, baseret på biologiske vurderinger."
(Frederiksborg Amts Avis 30/1 2009) Læs artiklen i sin helhed her:
http://www.dagbladetonline.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090130/FORSIDE_FAA/259485623&Profile=3000

Også på DR har emnet idag været behandlet.
Allan Riboe har udtalt sig til P2´s radioavis.
På tekst tv side 115 kan man læse at fødevareministeren vil gå imod forordningen i ministerrådet.

Dejligt at politikerne kan se vanviddet i den foreslåede forvaltningsplan.
Måske hjælper det alligevel at gøre opmærksom på problemer.
Kan jo være det var gået den vej uanset hvad, men føles dejligt at tro vi lystfiskere har skabt den opmærksomhed omkring emnet som skulle til 🙂
TEAM SVINET følger op, når der kommer mere nyt.

Det kunne dog også være begrundet i at Eva Kjer Hansen, i samarbejde med lystfiskersammenslutningen Fishing Denmark, for ganske nylig satte sig som mål at finde ud af hvor mange penge samfundet kan tjene på at lystfiskeriet til et turisterhverv.
Er nok ikke helt foreneligt med forordningen i artikel 47.
Læs mere om om projektet her:
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/01/13/112740.htm
Iøvrigt en rigtigt god ide. Mulighederne i øresund ville være enorme, hvis man fik fjernet erhvervsfiskeri.
Norge kunne jo være et glimrende forbillede med sin blomstrende fisketurisme.

På sundet var der et fornuftigt fiskeri imorges.
NADIA fangede en rigtig gris på 18.9kg.
SALTY havde 4 målere med den største på 19kg.
Men fiskeriet døde lidt ud midt på formiddagen. Måske er det på vej ned efter en rigtigt stabil uge ?
Den virkelige nyhed på sundet idag, var imidlertid at den svenske kystbevogtning var ude og dele skriftlige advarsler ude til samtlige småbåde og turbåde.
Advarslen skulle ifølge mine oplysninger gå på sejlads i trafik-separeringen.
Separeringen fungerer i princippet som to ensrettede veje. Derfor er det forbudt at ligge og sejle modsat trafikkens retning i henholdsvis nord og sydgående retning.
Der vil givet blive udskrevet bøder, hvis bådene fortsætter med at ligge og vende i separeringen. Ved ikke hvad det koster for en småbåd, men tariffen for turbåde er 5000kr.
En af årsagerne til at svenskerne reagerer nu, er nok de mange både som i år har fisket på den "forbudte" ved færgerne. Ved at rederierne har klaget deres nød til myndighederne.
Kan godt ske at vi småbådsfolk skal overveje om det er værd at risikere hele fiskeriet fra ørkenen og ned til kobberværket, ved fortsat at ligge og fiske mellem færgerne.
Standard-papiret som er udleveret til alle fartøjer tilgår mig imorgen, er der noget at tilføje til sagen vil jeg skrive det på siden her imorgen.

Nikolaj Hjorth
Erhvervsfiskerne skal igen fange store østersø-laks
Øresund og Østersøen 29/1 2009
Ved Rügen blev der idag fanget fine fisk.
Lidt over 16kg vejede den største vi har hørt om. Men flere +10ére er landet.
Blandt andet fik TEAM LIMA en på 108cm som trak deres vægt i bund,- Bismervægten skal der være råd til 🙂
Men stort tillykke til TEAM LIMA !!
Der har dog også været dage som igår, hvor en del både havde et lidt langtrukkent fiskeri.
Dygtige Jan Svenstrup havde dog igår 5 fisk i båden op til 6.5kg dernede.

Negativt er det derfor at læse at erhvervsfiskeriet efter laks over 5.5kg igen bliver givet frit om under 14 dage, som følge af en ny bekendtgørelse.
Det er meningen at laksene over 5.5kg skal eksporteres til lande uden for EU, hvor et højt dioxin-indhold tillades.
Så kan man jo diskutere om det er rimeligt udfra et humanistisk synspunkt. I min verden er det dybt forkasteligt at sælge fisk vi selv regner som forgiftede til andre lande. Spiser dem dog gerne selv 😀
Læs mere her: http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2009/01/26/121943.htm

På sundet fortsatte det gode fiskeri idag.
SJAKALEN II kom for alvor igang med 3 målere op til ca. 15.5kg.
SVÆRD lavede endnu et stop med fire målere ! Havde vist 5 målere ialt på dagen.
GØJSEN med erfarne Carsten Gilder ved roret havde 12 fisk med en enkelt over, så det var altså ikke bare liiige at fange dem.

Fiskerikontrollen var også på sundet idag.
Det gjaldt både som fiskede for tæt på garnene som står på sundet.
Det kunne måske være af den grund at en garnfisker tidligere i ugen fik 55kg pirke i sit garn som stod i Pålsjø. Desværre på en dag hvor torskene også stod der.
Det er selvfølgelig noget rod, men det kan ofte være utroligt svært at se markeringerne på de garn  som står der.
Er jo ikke bevidst at lystfiskere sætter deres grej i garn 😥

Nikolaj Hjorth
4 målere i et stop
Øresund 28/1 2009
SVÆRD landede idag 4 målere i samme stop, var vist bid til alle mand i det stop !
Så det gode fiskeri fortsætter.
Kim Knudsen havde vist 5 ialt på dagen og ikke 9  som jeg tidligere idag har skrevet. Lidt modstridende oplysninger...
NADIA havde også 5 over og HAVLIT havde en enkelt.
Nogle småbåde gør det også godt.
Bedste småbåd vi har kendskab til, havde idag 5 målere med den største på 17.2kg.
VÆSER´N gjorde det også godt, med tre målere op til ca. 14kg.

I Sverige har regeringen i øjeblikket succes med at opkøbe de kuttere som fanger særligt mange torsk i østersøen, læs mere her:
http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Oestersoen/2009/01/25/082036.htm?rss=true

Nikolaj Hjorth
3 målere i et stop
Øresund 27/1 2009
På sundet var der fisk fra morgenstunden af.
HUBERT på BLÆSER præsterede at få 3 målere op til 16.5kg til fire mand i samme stop !
Fiskene lagde grunden til at BLÆSER blev bedste småbåd idag med 5 målere.
Det er ikke nok at ramme bulerne, man skal også vælge de rigtige. 
HUBERT dygtig til begge dele...

En anden småbåd som gjorde opmærksom på sig selv, var SJAKALEN II med TC ved roret. Han fik idag skilt sig af med den forbandelse som har hvilet over båden og fik endelig årets første måler.
11.3kg vejede den og skipper fangede den selv, - så er Torben igang 😀
Der skal nok komme flere på dækket af SJAKALEN II i løbet af sæsonen.

NADIA havde idag 7 målere på dagen, har ikke info om hvordan det er gået de andre på nuværende tidspunkt.

Nikolaj Hjorth
Stjålet båd
Øresund 26/1 2009
En ven af TEAMSVINET, Einar Pedersen fra Kastrup, har fået sin båd stjålet fra Kastrup Lystbådhavn Mellem d.14 jan og 26 jan 2009.
Jeg har vedlagt et foto af båden som er en BM 750 Pilot House.
Bådnavnet er "Louise" som står på hækken af båden med 60 cm høje bogstaver.
Skulle I have oplysninger eller se båden noget sted, så ring til Einar Pedersen på tlf. +4526390624 eller skriv til TEAM SVINET under KONTAKT, så vil vi videreformidle oplysningerne til Einar.

Blandet fiskeri på sundet idag.
NADIA havde målere op til ca. 18kg igen, kender ikke antallet.
De skrappe drenge fra VÆSER´N havde 13 torsk, men de 3 af dem rundede 10kg.
Så har man valgt de rigtige fisk 😀

Nikolaj Hjorth
Målere op til 18kg
Øresund 25/1 2009
FIRST-TIMER var igen idag på vandet fra tidlig morgen.
Det blev nok en skuffende dag. Vi fangede 3 torsk op til 6-7kg.
Men sejlede også allerede i havn sidst på formiddagen, uden større lodninger.
En hel del både på vandet i det gode vejr, men vi så ikke mere end ca. 10 fisk blive landet mens vi var på vandet.
SALTY havde en enkelt over på 12kg, VÆSER´N en enkelt på 10.7kg.
NADIA fandt en stor fisk, dagens største var på ca. 18kg.
Dygtig er han, Lars Pryds 😀

Nikolaj Hjorth
Mange målere
Øresund, Norge 24/1 2009
På sundet har fiskeriet i slutningen af ugen været rigtigt godt både for bule-og drivbåde på sundet.
VANDIA havde torsdag 66 torsk op til ca. 7kg delt på 9 mand.
Bedste mand på HAVLIT havde 14 torsk.
Den dygtige småbådsfisker Martin HUBERT lavede 10 målere, SVÆRD havde 7 målere og NADIA havde også en dag med 10 målere. Største fisk ca. 15kg.
Lørdag var fiskene dog faldet til ro igen, FIRST-TIMER var på vandet og fiskede fra Ven til Helsingør uden at lodde fisk for alvor. Det blev kun til 1 torsk som vejede ca. 6kg.
NADIA var dygtigere og fangede ca. 20 torsk med en enkelt over.
Sådan er det, på de svære dage får de fleste småbåde store tæsk af de erfarne skippere som f.eks. Lars Pryds.
Bedst af småbådene var VÆSER´N nok, de havde sidst jeg talte med dem omkring 10 torsk op til 8kg.
Generelt var det dog dårligt fiskeri, måske især pga den stærke bundflod.

På Nordic-sea-angling.se er der nu lavet et opslag omkring fiske-konkurrencen efter skrei, læs det på:
http://www.nordic-sea-angling.se/wtx_news/showpost.asp?state=All&id=591

Nikolaj Hjorth
Brev til ministeren
Ballerup 23/1 2009
Jeg har idag sendt følgende skrivelse til ministeren for fiskeriet i DK:

Kære Eva Kjer Hansen,

Jeg skriver til dig, for at gøre dig opmærksom på, at EU-Kommissionen er ved at snige et unødvendigt og bureaukratisk indgreb igennem imod det danske rekreative lystfiskeri. Det drejer sig om artikel 47 i EU-Kommissionens  forslag til en ny rådsforordning, der vil harmoniserer fiskerikontrolordningerne med henblik på at sikre overholdelse af reglerne i den fælles fiskeripolitik.

Jeg finder som udgangspunkt EU-Kommissionens forslag sympatisk med tanke på f.eks. på de polske myndigheders mani med at sætte kikkerten for det blinde øje overfor polske erhvervsfiskeres rovdrift på Østersøens torskebestand. Men forslaget har simpelthen en lapsus, der afslører, at EU-Kommissionen vist ikke har nogen viden om lystfiskeri:

I afsnit IV har EU-Kommissionen indført en artikel (47) om overvågning af rekreativt fiskeri, hvorefter EU-Kommissionen vil kræve, at:

1. Rekreativt fiskeri fra et fartøj i EF-farvande efter bestande, som er omfattet af en flerårig plan, er betinget af, at det pågældende fartøj har en tilladelse udstedt af flagmedlemsstaten.

2. Fangster fra rekreativt fiskeri efter bestande, der er omfattet af en flerårig plan, registreres af flagmedlemsstaten.

3. Fangster fra rekreativt fiskeri efter arter, der er omfattet af en flerårig plan, afskrives på flagmedlemsstatens relevante kvoter. De berørte medlemsstater fastsætter en del af sådanne kvoter, der skal anvendes udelukkende til rekreativt fiskeri.

4. Det er forbudt at afsætte fangster fra rekreativt fiskeri, undtagen til velgørende formål.

Punkt 4 er jeg som lystfisker enig i, og det er jo også allerede dansk lov.

Men de øvrige 3 bestemmelser giver mig myrekryb - Jeg får simpelthen mareridt om, hvad disse bestemmelser vil betyde af bureaukrati, ekstra kontrol og konflikter imellem lystfiskerne i forskellige dele af landet, og ikke mindst, imellem erhvervsfiskeriet og det rekreative fiskeri !

Punkt 1 vil altså betyde, at samtlige danske småbåde, joller, trollingbåde og turbåde m.fl. skal have en tilladelse fra Fiskeridirektoratet, før vi kan tage ud og fiske, og som konsekvens skal jeg så tjekke tilladelsen før jeg går ombord med min fiskestang, ellers er jeg lovbryder. Hvor skal der komme kontrollører fra til den kontrol, med de løbende nedskæringer der allerede er sket i Fiskeridirektoratet?

Punkt 2 vil betyde, at hvis jeg fanger f.eks. en torsk, en rødspætte, eller en sild, uanset om det er fra båd eller land, så skal jeg indrapporterer den løbende. Og når jeg ser på andre dele af EU-reglerne for fiskeri, så betyder det også, at jeg ikke længere må genudsætte undermålere, idet de skal med i land for at blive noteret på kvoten for rekreativt fiskeri - men det er jo ulovligt at have undermålere i båden - jeg er forundret. Desuden finder jeg det som lystfisker utroligt, at EU kan sammenligne den mishandling af småtorsk der sker i et trawl, med den "relative blide" (den har stadig en krog i munden) fangstmetode det er at stangfange torsk, hvorfor undersøgelser også har vist, at stangfangne torsk kan genudsættes levedygtigt - noget der ikke er muligt for trawlfanget torsk, som det bl.a. ses ud fra det høje discard i erhvervsfiskeriet.

Men punkt 3 er nok det værste. Det betyder, at vi lyst- og fritidsfiskere skal slås med erhversfiskerne om f.eks. torske-, silde-, makrel- og rødspættekvoterne - ikke sjovt!   I Danmark hvor erhvervsfiskeriet stadig betyder så relativt meget, vil det være politisk svært for ministeren, at give os lystfiskere en torskekvote, hvis det samtidig betyder, at danske erhvervsfiskerne må gå fallit. Og oveni kan jeg forudse hele balladen omkring hvor f.eks. torsken må fanges. Altså må jeg fange den i f.eks. Øresund, men ikke Kattegat, så jeg genudsætte en torsk jeg fanger under fiskeri fra Sjællands Odde - nåh nej det må jeg jo vist ikke, den skal jo med ind og.. Ja hvad, destrueres fordi den er ulovligt fisket eller…

Jeg synes ærlig talt, at bestemmelsen virker endnu mere latterligt, når man tænker på, at lystfiskeri ved kyst og i hav ALDRIG er påvist af have en indflydelse på en fiskebestand. Når vi ser på de danske erhvervsfiskeres discard på årligt mindst 4.000 tons alene ved fiskeriet efter jomfruhummer, er det fuldstændigt latterligt, at ville regulere lystfiskerfangster på nogle hundrede tons på årsbasis, fordelt på et par hundredetusinde lystfiskere - samt alt den ballade der vil være, når en bedstefar vil tage sit barnebarn ud og fange en fladfisk - uha da da, hvis de fanger en undermåler rødspætter, eller hvis lystfisker rødspættekvoten er opbrugt.

Som liberal minister kan du da ikke være enig i et så bureaukratisk og unødvendigt forslag, når vi i øvrigt har rimelig regulering af det rekreative fiskeri ?

Desuden undre jeg mig over, hvis du støtter artikel 47, samtidig med, at du har iværksat en udredning af, hvordan lystfiskeri kan gavne miljøet og samfundsøkonomien som en del regeringens handlingsplan for dansk fiskeri.

Ser frem til at høre hvordan du forholder dig til ovenstående og evt. agter at agere.

Med venlig hilsen

Nikolaj Hjorth
Småbåds-lystfisker

TEAMSVINET.DK 2 år !
Ballerup 22/1 2009
TEAMSVINET.DK har idag to års fødselsdag !
Den blev fejret tidligere på ugen på Ganløse kro, hvor hele TEAM SVINET var samlet til stegt flæsk og persillesovs, det skulle vel være noget gris 😀

På selve hjemmesiden har læserne fejret det ved at nå over den halve million klik i denne uge. Det er ganske højt over de forventninger vi havde da vi startede siden for et par år siden.
I fremtiden vil TEAMSVINET.DK fortsat kæmpe for at informere danske lystfiskere i almindelighed og havfiskere i særdeleshed, om emner og fangster som kan have interesse. Både fra DK og fra udlandet.
Vi er også gerne den "havkat i hyttefadet" som sætter fokus på, eller forholder os til, de problemer som opstår omkring fiskeriet.
Tillige vil vi, også fremover, tage kontakt til relevante organisationer og embedsfolk, samt søge indflydelse på fiskeriets fremtid når det er muligt.
En stor hjælp til dette er faktisk andre lystfiskere som skriver oplysninger til os via KONTAKT på hjemmesiden.
Fortsæt endelig det !!
Skriv også gerne om Jeres fangster på KONTAKT, I kan jo nøjes med at skrive det I vil have oplyst. Vi offentliggør ALDRIG mere end den enkelte fisker giver sit samtykke til. 
Kunne være fint at fortælle lidt mere om fangster synes jeg.
Vi vil jo alle gerne høre om hvad der sker, men det kræver altså at der også er nogen som vil åbne munden.
Iøvrigt vil vi gerne takke for alle den positive respons vi får både i gæstebogen, pr. mail og faktisk også ude på vandet/på havnen når vi er afsted.
Det holder helt klart dampen oppe og overskygger de få som kigger skævt til os fordi vi ikke sørger for at holde alt hemmeligt.

Vi ser frem til, også i fremtiden, at være en af de førende danske småbådssider !!

Skulle nogle have lyst til at læse det, så er her et link til spørgsmål og svar omkring rekreativt fiskeri og kontrol af dette, fra Mogens Camre til kommissionen. Det er ganske vist fra 2007, men kan jo hurtigt blive relevant igen.

http://mogenscamre.dk/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=507&cntnt01returnid=71

Jeg er iøvrigt igang med at få stykket et brev til vores minister for fiskeriområdet sammen, da jeg er blevet orienteret om at det er den rigtige vej at gå hvis vi skal nå nogen veje i forhold til artikel 47.
Når brevet er skrevet, i samarbede med min makker som har den rette viden og tilgang til procedurer i Bruxelles, vil det blive offentliggjort her på siden.

Nikolaj Hjorth
Forbud mod catch and release ?
Forbud mod Catch and release ?
EU 21/1 2009
Et nyt direktiv, EU artikel 47, bliver i denne uge behandlet i Europa komissionen.
Artiklen vil have vidtrækkene konsekvenser for det rekreative fiskeri i DK, hvis det indføres i sin værste form.

Jeg har derfor skrevet følgende E-mail til de danske repræsentanter i parlamentet:


Kære repræsentanter for Danmark i Europa-parlamentet  

Jeg skriver til Jer for, på de danske lystfiskeres vegne, at bede Jer vurdere artikel 47 og dens konsekvenser meget nøje.

  Konsekvenser af en gennemførelse af artikel 47.

-         Lystfiskere skal betale for en fiskelicens.

-         Lystfiskere skal underlægges en personlig kvote/fangstgrænse,- når den er nået skal du pakke dit grej og køre hjem.
(under forsøg i Belgien har kvoten været 15 kg fisk)

-         Lystfiskere skal udfylde fangstrapporter som skal sendes ind.

-         Catch and release vil blive forbudt !

  For danske lystfiskere ville dele af dette være et stort skridt baglæns.

De danske lystfiskere er som gruppe kendetegnet ved at de tager på fisketur for oplevelsens skyld, ikke for maden.
Det er naturligvis dejligt med et stykke røget laks fra en hjemmefanget fisk, men man tager af sted for at stresse af fra en travl hverdag og nyde naturen .
Dette kan fjernes med et trylleslag hvis catch and release bliver forbudt.
Bider en stor fisk er man nærmest nødt til at knække linen for at have lov til at nyde fiskedagen på vandet færdigt og ikke bryde op og vende hjem.
Ligeså vil man være tvunget til at hjemtage fisk som er i dårlig kondition(ringe konsumfisk) efter gydning o.a.
Fisk som de fleste danske lystfiskere i dag ville sætte nænsomt tilbage i deres rette element.
Det virker heller ikke hensigtsmæssigt, at alt hvad man får på krogen skal slåes ihjel, det hører en fortid til hvor fiskeri gjaldt overlevelse ikke rekreation.

Ved de danske kyster og åer er der gennem årene blevet arbejdet meget hårdt, for at hjælpe naturen med at få yngel succes blandt ædelfisk som havørred og laks. Det er helt normalt kun at hjembringe hver 6-8. havørred for at lade de mindre individer vokse sig store. Skulle man nu blot ”gokke” den første og bedste ?
Catch and release er et nyere initiativ og fremtiden for rekreativt fiskeri i norden, hjælp til at direktivet IKKE gør det til fortiden.

Biologer har gennem undersøgelse, radiomærkning, genudsætning og genfangst  af krogfangede torsk på øresund 2008, bevist at eksempeltvist torsk fint klarer en tur oppe i båden. De er ret hårdføre og kan nemt genudsættes efter afkrogning.

I dag realiserer en masse mennesker sig selv i den lille båd på havet i fritiden, det vil artikel 47 kunne stoppe.

Mange fiskearter i EU opnår størrelser som gør at kilo-kvoten skal være temmelig høj, for at de overhovedet kan fiskes på en kilo-kvote.

Der er givet lystfiskere som fanger flere fisk end de kan bruge, men det er en ganske lille gruppe.
En gruppe som sikkert vil give fanden i regler og fiske videre, altså en gruppe som det vil koste samfundet en masse ressourcer at inddæmme. Hvis det overhovedet er muligt.
Man vil i stedet ramme de som tager ud et mindre antal gange med børnene, men som med direktivet måske vil finde det for omfattende at gå i gang med fiskeriet. Børnene vil blive frarøvet en del af den danske kulturarv, nemlig det at fange sin egen fisk til husholdningen.

Man anslår at danske lystfiskere sammenlagt opfisker ca. 100 tons om året.
Hvis man sammenligner med det tal der sættes på discard(altså udsmid af ikke levedygtige fisk fra erhvervsbåde) i danske farvande på 36.000 tons årligt, er det svært at finde rimelighed i at bruge ressourcer på at regulere lystfiskeri og kvæle en del af det erhverv som er omkring lystfiskeriet.
Her tænkes på turbåde, grejforhandlere, maritime butikker og ikke mindst turisme.
Men heller ikke at forglemme er den folkelige kulturtradition for nogle fisketurer om året, der måske fylder fryseren med høstsild til en periode.
Størrelsesmæssigt må problemet omkring lystfiskeri anses for at være en bagatel i det samlede bestandsmæssige fiskebillede.
Et eksempel kunne være at det farvand som danske lystfiskere bruger flittigst, nemlig øresund, er det farvand som har den sundeste bestand af den ret standfaste fisk, torsken…

Det bureaukrati som skal stables på benene for at ”sætte denne båd i vandet”, ville for fiskebestandene være langt bedre anvendt på dem som har en indvirkning på deres fremtid og det er erhvervsfiskeriet.
Så vil det også stadig være muligt for den almindelige dansker at sætte sin båd i vandet og tage ud for at fange en balje torsk til sig selv og familien uden at risikere at bryde direktiver.

Yderligere er det meget lidt dansk med en ”big brother” løsning som artikel 47, i stedet for frihed under ansvar som i DK fungerer aldeles glimrende.

  I håbet om at I vil kæmpe for en bevarelse af den danske ”fanger-kultur” J

  Venlige hilsner

  Nikolaj Hjorth


Jeg har indtil nu modtaget et enkelt svar, det kom fra Mogens Camre og kan læses her:

Kære Nikolaj Hjorth,

Jeg er meget enig med dig og har tidligere rejst spørgsmål til Kommissionen om hobbyfiskeri. Svaret var, at det var op til medlemsstaterne selv at bestemme, hvor meget man ville udøve kontrol. Vi må prøve at samle et flertal mod nævnte artikel 47 - men du ved, her i Europa Parlamentet er der en utrolig masse miljøfascister, som vil have kontrol med alt. Det er en religion for dem, og de er i vidt omfang de samme, som før havde socialisme som religion.
 
Med venlig hilsen,
Mogens Camre

Forhåbentlig kommer der flere reaktioner på og oplysninger om denne artikel, dem vil vi naturligvis følge op på her på siden.
Nogle kunne måske tro at erhvervsfiskerne vil klappe i deres hænder. Det er dog næppe sandsynligt da kvoten til lystfiskerne skal tage s ud af de eksisterende rammer som forslaget ligger. Altså ud af deres kvoter...

Til sidst her en lille lækkerbidsken, nogle dykkere har lavet et par optagelser på vrag i østersøen.
Se dem på følgende link:
http://www.youtube.com/watch?v=Mo6AaaJXE-M
http://www.youtube.com/watch?v=ZQApubGud_o&feature=channel_page


Nikolaj Hjorth
Masser af døde fisk i vandet
Øresund, Norge, Kattegat 20/1 2009
På sundet var fiskeriet sløjt igår, NADIA havde ingen torsk efter hvad jeg har hørt...
Søndag fik de dog to over, kender ikke størrelsen.

Igår var jeg en tur i Sjællands Småbådsklub og høre Hans Hagerup fortælle om Nordic-sea-angling.se og deres fiskeri i det nordlige Norge.
En hyggelig og fint besøgt aften i klubben 🤩

Hans uddelte også papirer om det forestående Skrei-fiskeri ved Sørøya.
TEAM SVINET har fået sine billetter og ser frem til ugen i Norge fra 18.-25. marts.
Der afholdes en konkurrence deroppe den uge, største fisk vinder en uges rejse til en af NSA´s destinationer efter eget valg. Koster et mindre gebyr at deltage i konkurrencen.
Tror vi får en super tur, der er mange hyggelige og dygtige danske fiskere på øen i den uge !

På fiskerforum.dk fortsætter erhvervet med at fralægge sig ansvar for torskebestandens størrelse i DK.
Egentlig utroligt når man bl.a. ser på at deres kæmpe Discard (udsmid af fisk, som ikke overlever en genudsætning) hvert eneste år udsmides ca. 36000 tons fisk i danske farvande, heraf ca. 27000 tons konsumfisk (bl.a. torsk, rødspætte og kuller).
%-andelen af Discard ved fiskeri efter jomfruhummer med trawl er vanvittig høj; 50 - 60 %. 
Dette betyder altså, da der landes mere end 4000 tons jomfruhummer i farvandene omkring Danmark pr. år, at der smides mere end 4000 tons døde fisk ud hvert eneste år. En meget stor del af disse døde fisk er givet torsk.
Derfor kan det undre at et af kritikpunkterne da fredningszonerne for torsk i det sydlige kattegat blev fremlagt i efteråret var, at de jo fiskede jomfruhummer i de områder hvilket de så ikke kunne.
Ovenstående tal for discard viser vel med al tydelighed for de fleste, at en fredning af områderne var berettiget selvom der måske ikke udpræget blev fisket målrettet på torsk...
Det kan i lyset af disse tal være vanskeligt at se de 100 tons som lystfiskere anslået fanger, som havende større betydning for torskebestanden...

Læs mere om den danske discard af fisk her:
http://www.dffe.dk/Files/Filer/Fiskeri/Udvikling_af_fiskeri/Arrangementer/Konference_fisk_akvakultur/Baggrundsmateriale/Rap_discard_fisk_fvm.pdf

Nikolaj Hjorth
Weekend med vind
Øresund 18/1 2009
Ingen småbåde på sundet igår eller idag, hvad vi ved af.
 Men NADIA var på vandet igår og fik eftersigende 3 målere op til ca 16kg, men ikke mange fisk.
SVÆRD fik vist en enkelt på 15kg og SKJOLD havde en på 14kg.

Har nu fjernet det billede vi havde fået af Niels Bilde og må nok konstatere at den slags billeder kan fiskeriet ikke mere bære.
Når man tænker på billeder og video fra Revet i 90´erne synes jeg jo ikke at det billede var slemt.
Men mange tåler ikke andres succes og det må vi tage konsekvensen af.
En anden gang når vi evt. hører om en sådan fangst må vi nøjes med at berette om et "godt fiskeri med fisk op til X-antal kg".
😥
Når folk synes det er slemt at fange 20 målere, glemmer de vist de stormaskede garn som for nogle år siden stod ved stevns kyster og fangede hundredevis af målere.
Eller de gange trawlere har sejlet mellem småbådene i den nordlige del af sundet, ret igennem 7-9 blodrøde meter på loddet. Det var endda udlegede marts-fisk som ikke havde godt konsumkød...
Synes det løber lidt af sporet og vil egentlig ikke ligger under for at nogle vil skabe sig over det, men gider heller ikke alt det bøvl som kommer.
Så udgangen er at vi ikke bringer sådanne billeder og historier.
Ret beset er der vel ingen der ved om Niels genudsatte større dele af fangsten ?
Talte man de torsk som kunne ses på billedet, var der ikke over 10 stk.
Ikke at jeg ved det, har ikke spurgt Niels om de genudsatte på dagen.

Nikolaj Hjorth
Lukning af separeringen ?
Øresund 16/1 2009
På havnen i Helsingør imorges blev vi mødt af havnefogedens assistent.
Han kunne fortælle at der igår var et møde mellem søfartsmyndighederne fra Sverige og Danmark og, repræsentanter for færgeruterne ved Helsingør.
Her blev det debatteret hvad man skal stille op for at stoppe fiskeriet på "den forbudte", altså i færgernes sejlrute mellem Helsingør og Helsingborg.
Rederierne ser ,ifølge manden på kajen imorges, gerne at fiskeri forbydes i separeringen fra M1-bøjen og ned til Ven.
Det vil sige alle pladser fra ørkenen til fedterøven...
De fremlagde på mødet foto og video-dokumentation på fiskeriet som skete på den forbudte mellem jul og nytår.
Han bedte os om at videregive en opfordring til alle småbådsfiskerne om IKKE at fiske imellem færgerne. Ellers vil der komme voldsomme indskrænkninger i lystfiskernes muligheder.
Det er hermed gjort :)

Dagens fiskeri på sundet var ikke godt. Vi loddede ellers en del fisk, men fiskene stod ikke "hårdt" på bunden og strømmen løb kun i det øverste vandlag.
Torskene som vi så var svære at fange og det blev kun til nogle stykker.
MEN det lykkedes da heldigvis at komme over målet med en torsk på 11kg til Kim.
SALTY havde også en enkelt over på 11.2kg og et par af turbådene havde en enkelt.
Det højeste antal fisk i båden på hele dagen jeg har hørt om , var SJAKALEN som havde 8 fisk- men igen ingen målere. Lidt af en forbandelse den skrappe TC er løbet ind i :)

På fiskerforum har flere ikke-erhvervsfiskere været inde siden igår og skrive deres mening.
Det har erhversfiskerne naturligvis reageret på.
Hvad med et tilbud om en "vestkystlussing" ?
Det kan også tydeligt læses at nogen pludselig er blevet opmærksom på at andre end erhversfiskere læser det der skrives derinde.
Blandt andet står det at læse:"Det er jo heldigvis mere undtagelsen end reglen, når der trawles i Øresund."
Det er dog også klart at de fleste derinde udemærket er klar over hvem synderen er og, at manden som mistede sit garn faktisk allerede selv har kontaktet pågældende...
Ville ønske at myndighederne kunne gøre det samme😠

Læs den meget sigende og informative tråd på: http://www.fiskerforum.dk/debatforum/debatforum.asp?mode=viewmsg&id=1765&ForumID=10

Nikolaj Hjorth
Trawlere på sundet
Øresund 15/1 2009
Så har der igen været trawlere i øresund, endda så langt sydpå som vest for disken...
En garnfisker(K148) fra øresund mistede for nogle dage siden sit grej, fik dem raseret, da en trawler i løbet af natten havde trukket sine grejer igennem hans garn.
Garnfiskeren er blevet så harm at han har skrevet på erhvervsfiskernes forum, fiskerforum.dk, om hvordan han vil glæde sig til at grine når de bliver fanget.
Det har trawlfiskerne ikke meget til overs for. En skriver at det jo er politikkernes skyld at de tvinges til at trawle i øresund 😠
Garnene stod vest for disken, er vist meget længe siden man måtte trawle der !!!!
Hvad F..... skal det hjælpe at frede områderne i kattegat, hvis vi ikke engang kan overvåge og fange de ånds-amøber som trawler i øresund ??
Nu må kontrollen med det forbudsbrydende erhverv sgu op i gear.
De mener gudhjælpemig at det i orden bare at fiske efter for godt befindende, hvis ikke lige loven giver dem de kvoter de vil have ??
På forum kan man iøvrigt læse at det er ganske normalt med en løn på ca 600.000kr om året. Så er der sgu da ikke noget at pive for, specielt ikke hvis man så skal til at lægge de "sorte" fiskekroner til for nogles vedkommende.
Det er ganske få indlæg, som taler imod selve det at trawle i øresund.
Det overrasker eller chokerer ingen på det forum at det sker, det er sgu et garn til 15.000 som man bliver ophidset over. HVAD MED ALLE DE ULOVLIGE FISK SOM BLEV FANGET !!!!
Der er jo en grund til at torskebestanden kun er sund der hvor erhvervet ikke må trawle !!
Allerbedst var det om man forbød trawl- og garnfiskeri i de indre farvande og så tjente de penge man kunne på fisketurisme istedet, det ville være bedre for miljøet og meget mere økonomisk lukrativt inden for en kort årrække.
Læs den chokerende tråd på: http://www.fiskerforum.dk/debatforum/debatforum.asp?mode=viewmsg&id=1765&ForumID=10

Læs også hvordan danske og svenske erhvervsfiskere i skøn forening bliver enige om at det ikke er erhvervsfiskeriet, men derimod sælen som er ved at udrydde torskebestanden.
De mener det sgu alvorligt ??!!
http://www.fiskerforum.dk/debatforum/debatforum.asp?mode=viewmsg&id=1715&ForumID=10

På sundet har fiskeriet været skiftende i løbet af ugen. Nogle både fandt imidlertid fisk og en række målere er blevet landet, både på småbådene som fandt fiskene og på SVÆRD og NADIA.
Idag var fiskeriet imidlertid rigtigt skidt. En af de skrappe, Martin HUBERT, havde tre kilo renset. Så er det altså ikke godt...
Men forklaringen kan være at det er første dag der løber strøm i over en uge.
Imorgen er FIRST-TIMER på havet i håbet om at fiskeriet imorgen er bedre end det var idag.

Nikolaj Hjorth
Skidt fiskeri
Øresund 11/1 2009
Har talt med Carsten Nielsen fra HAVLIT til aften, han kunne berette om et rigtigt usselt fiskeri. De har fanget sild idag, men ikke mange torsk.
Han havde heller ikke hørt om at nogle andre både skulle have haft godt fiskeri.

De næste dage løber der fortsat flod, men mod ugens slutning går vinden i østlige retninger, så mon ikke vi så får noget strøm på sundet 🙂

Nikolaj Hjorth
Få, men små...
Øresund 10/1 2009
Jesper og jeg var på øresund ombord på FIRST-TIMER fra morgenstunden.
Troen på projektet var begrænset, da forholdende som var lovet ang. strøm ikke var de bedste. Men det var weekend og der skulle salt på grejet !

Vi søgte fra grænsen og ned til kobberværket før vi så lidt fisk, faktisk loddede vi op til 3 meter dernede. De var imidlertid ikke så nemme at fange, måske fordi de var SMÅ 😥
Af de fisk vi fangede vejede den største et par kg og vi så ikke fisk over 5kg blive landet i den tid vi lå der(indtil kl 11). Det betyder imidlertid ikke, at det ikke skete:)
Turbåden var samlet dernede og fik en, nogle gange to fisk ad gangen. Igen små...
Ialt var der vel 15 småbåde og 10 turbåde i et forholdsvis lille område.

Så vi gav op og sejlede mod havnen, under vejs lykkedes det imidlertid at miste Jesper Siege stang med et trinidad 14 hjul på. Pirkekoppen gled ned til vandret og hældte pirken i vandet, så for stangen overbord og sank...
Ikke den fedeste afslutning på dagen.

Hørte senere at de altid skarpe småbådsfiskere på VÆSER´N havde landet en måler lige over 10kg, endnu et tillykke til dem :)

Jeg drog på jagt efter frokost og skød et rådyr i stedet for at fiske, så kød til gryden blev det til alligevel 😎

Nikolaj Hjorth
God måler-tur
Nordsøen 6/1 2008
På sundet løber der stadig flod, endda helt frem til torsdag som minimum.
Har ikke hørt noget derudefra, men HAVLIT skriver positivt om drivfiskeriet ligesom VANDIA.

Dagens historie kommer i stedet fra Hanstholm og er en uges tid gammel.
29/12 tog Niels Bilde og Michael Olsen ud i Niels´ nye småbåd, på en tur som skulle blive noget specielt.
Da fiskeriet gik igang var de klar over, at det kunne blive vildt og det skal jeg love for at det gjorde.
På dagens 3½ times fiskeri landede de en del torsk over 10kg !
Den største rundede 25.1kg og var ny PR for Niels Bilde. Den næststørste balancerede på 20.2kg, den var Niels også banemand for.
Et fantastisk resultat, som man nemt kan misunde de dygtige småbådsfiskere.
Når det rigtigt går løs på nordsøen er det vildt !!

TEAM SVINET letter på hatten og lykønsker de skrappe med de flotte fangster

Nikolaj Hjorth
Dårligt fiskeri
Øresund 4/1 2009
Få buler og dårligt fiskeri på sundet idag.
En del af de skrappe drenge var ude, gårsdagens flod og dagens stillestående vand gjorde fiskeriet svært.
SALTY havde 4 små fisk, SJAKALEN 1 fisk. Så er det ikke nemt.
Bedst gjorde HUBERT det, han fandt lidt buler en halv times tid og fangede 12 fisk op til 10.2kg.

Var idag der var torske-festival, en torsk omkring de 12kg fanget fra SVÆRD blev vinderfisken.
NADIA og SVÆRD havde en enkelt over hver.

Imorgen står vandet igen forholdsvis stille og så løber der igen flod tirsdag.
Derefter kommer der blæst, så TEAM SVINET er næppe på vandet før tidligst næste weekend.

Nikolaj Hjorth
Nok en måler
Øresund 2/1 2009
På sundet startede dagen rigtigt svært, der var faktisk ingen fisk at lodde hele formiddagen. Omkring frokost overvejde vi at sejle i havn, men heldigvis fortsatte vi 10 minutter længere.
Her kom nemlig en periode med buler og fisk.
Vi fiskede rigtigt skidt til at starte med og fik ingen fisk, efterhånden hjalp det dog lidt og vi præsterede endog endnu en måler. Igen vejede den 10.1kg og blev faktisk fanget samme sted som fisken fra igår, dejligt med et år hvor fiskene omkring målet ligger på den rigtige side af stregen 😀
Det var iøvrigt igen en bidefisk, ligesom mange andre af fiskene fra idag og igår.
I samme stop fik de andre fisk på 7.5 og 8.1kg, et fint stop.
Det blev til 14 torsk ialt på båden og så en massiv overraskelse i form af en bule-lange ?
Jeg og vores gæste-gast idag, Mogens Rasander, fik fisk næsten samtidig. Jeg en torsk på 3-4kg og han en lange på knap 1.7kg. Sjov bifangst.
Se den under DIV. ANDRE FISK, eller klik her:
http://www.teamsvinet.dk/6729392?i=25225943

Der var vel ca. 15 både på vandet idag. Ved at to andre både havde en måler hver, den største vejede hele 18.5kg. Tillykke til den stolte fanger.

Negativt var det at opleve en mindre jolle som lagde sig til at fiske i sejlrenden med motoren slukket og al fokus på fiskeriet. Ikke en, men to gange var de MEGET tæt på at blive sejlet ned af trafikken. Fiskeri i trafikeret farvand foregår IKKE med slukket motor, men med øjne på alle fingre. Godt sømandsskab byder også at man fjerner sig i god tid når de større både nærmer sig og, at man klart viser at man agter at vige SELVOM der er fisk under båden.
En del både overholder heller ikke dette, hvilket ikke har en positiv indflydelse på muligheden for at bedrive fiskeriet fremover.
Alternativet til at udvise godt sømandsskab, er at dette fiskeri 100% sikkert vil blive stoppet. Et uheld af den ene eller anden art vil ikke blive tolereret af myndighederne, ej heller gentagne klager fra de skibe som besejler området.
Måske kan vi alle hjælpe hinanden til at huske på det...
Vi og Niels "Norsjö" sejlede i dag over til jollen idag og apppelerede til dem om, at holde motoren gående og vige i god tid for de større skibe.

Vi er ikke på vandet resten af weekenden, men måske i næste weekend.
Der er lovet flod resten af weekenden.

Nikolaj Hjorth
Øresunds første måler 2009
Øresund 1/1 2009
TEAM SVINET tog en rask beslutning om ikke at ligge med tømmermænd idag, men istedet at tage på havet.
Vi var den første båd på pladserne ved Helsingør da vi kom ud ca kl 8.30.
Desværre var der ingen strøm overhovedet og fiskene var ikke rigtigt til at finde, vi fandt dog et par mindre stakke og fik to fine bide-fisk. Vi havde glemt bismervægten i bilen, men bedømte torskene til at veje 7-9kg.
Det skulle dog vise sig et par timer senere at være forkert !
Den største af torskene vejede faktisk 10.1kg og blev dermed den første måler fanget i øresund ved Helsingør i 2009 😀

Det var en god start på året og da strømmen tog lidt til havde vi masser af tro på fiskeriet. Det blev dog aldrig rigtigt godt, der var få og små buler.
Vi havde 13 fisk på dagen med den ene over. To andre danske småbåde havde en måler hver og en svensk, Miss Melle, havde to torsk over 10kg.
Der var ikke så mange både ude idag, under 10 stk over hele dagen.

FIRST-TIMER er på vandet igen imorgen, men springer weekendens fiskeri over da der vil løbe flod fra imorgen aften.

Nikolaj Hjorth

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/