HAVØYSUND 2014


Så blev det igen tid til to uger i det norske som guide for Nordic Sea Angling, med fiskeri og hygge på menuen.
Til forskel fra tidligere, så havde jeg i år min store knægt Lukas med til havøysund. Jeg havde selv booket guidebåden den første uge og havde, udover Lukas, Kim Jæger fra Team Svinet og et hold fra Team Bløddyr med.
Jeg tog afsted med det ene mål, at Lukas skulle fange nogle store fisk; første målertorsk og helst målersej, havkat, flynder og gerne en i anstændig størrelse.
Disse mål kom naturligvis i anden række, første række handlede om kunderne.
De ville gerne se store flyndere, men ønsker om store torsk og sej var også på menuen, samt lidt godt havkattefiskeri. alt i alt, matchede det hele fint.
Oveni fik vi så varmt og forholdsvis stille vejr, så kan man jo næsten ikke ønske sig mere !!  vejret var begge uger præget af højtryk og østlige vinde, det gør tit fiskeriet mere trægt, hvilket også var tilfældet. Antallet af flyndere blev vel det laveste jeg har præsteret i de 6 år jeg har guidet deroppe, både pga vejret og måske lidt pga prioriteter.

Den første uge startede vi med et par dage med vind, det gik dog ok med at ligge i læ og fange alligevel. torsk op til 15.5kg, katte, brosme... og 3 flyndere op til 12kg.
Første dag med godt vejr susede vi afsted mod nye pladser, dårlig afdrift, men når jeg skubbede båden lidt gik det. Masser af fødefisk på pladsen og alle i båden troede på missionen. Lukas ville gerne starte med agnfiskeri, jeg afviste dog da Kim allerede havde givet udtryk for det samme. Det skulle blive Kims held... I andet drev måtte jeg råbe ham op, da hans edge 3776 stod i en faretruende bue fra stangholderen. En god fight tog sin start og det var fra start tydeligt at en større flynder havde taget den hele sej. Første gang den kom til overfladen synes den ikke om båden og gik straks ned igen, men efter lidt pust og støn fra Kimse kom den op igen og jeg kunne sætte hajkrogen i munden.
Fisken blev målt til 160cm,- ny PR og Teamrekord !! Sikke en start :-)
Dejligt at se var det, at den havde mærke fra hajkrog  i forvejen. Fisken har altså været fanget indenfor den seneste tid og overlevet fint (se billede).
En af de andre guider havde været på pladsen en gang en måned før, her fik han en fisk på 160cm. den blev fanget 150m fra det sted denne flynder huggede...
Efter Kimse fik svømmet lidt med dyret, blev den sat fri og svømmede raskt mod bunden. Næste drev mistede vi en flynder og fjerde drev var der så bud efter jiggen - man fristes til at sige at det naturligvis var Kim igen !
Efter endnu en god fight kunne vi lade en 157cm flynder mod bunden. Kim slog lige min gamle teamrekord fra 2012 på 156cm endnu en gang. To over 50 på en dag - hans fjerde i alt over 50 på de tre ture han har været på i Norge - giftig fiskemakker !
Dagen efter tog vi på tur efter storsej, hvilket var tæt på at mislykkedes. Da vi egentlig havde givet op, da fiskeriet ikke rigtigt ville lykkedes, fik Lukas et godt hug mens han spandt ind. En storsej kom til overfladen og så gik det faktisk bare derud af. Vi landede mange store sej, 15 over 10kg, i løbet af nogle timer. De blev hovedsageligt fanget ved speedjigging. Største mellem 12.5 og 13kg. Lækker dag !
Så skulle vi op og se Nordkap i GUDEVEJR - flynderfiskeriet som vi forsøgte os med gik ikke godt. Derfor gik vi på lidt dybere vand og fiskede lidt torsk - Lukas fik endog sin første flynder - her var egentlig ikke voldsomt mange, men vi fik nogle fine; 17kg til Morten og 21.5kg til Lars, begge PR :-) Faktisk var det Lars første måler, man kan jo ligevel starte med stil... Der var viiildt mange katte deroppe, vi havde 20 med hjem og tør ikke tænke på antallet, hvis vi havde målrettet vores fiskeri efter dem, men 100 havde ikke været umuligt...
Resten af ugen fik vi lidt flynder op til 21kg og lidt flere målere. Lukas fangede en flynder over målet, hvilket var fint, havkatte fik han også. Så han manglede bare en flynder i god størrelse og vi krogede den !
Han fightede den til overfladen, det var en fisk på 125-130cm, og jeg stod klar med gaffen. Et par meter under overfladen begyndte den at vende og jeg bad Lukas være klar ! Men han nåede ikke at få stangspidsen langt nok fra kanten og linen fik kontakt da flynderen svømmede ind under båden. PAAAANG, så var den væk og far var SUUUUR !!  Dog mest på sig selv for ikke at guide knægten tydeligt nok. det er store og eksplosive fisk, fejl betales ved kasse 1.
Vi havde en god uge, med mange og store fisk, dejligt vejr og frem for alt- en masse hygge og dejlig mad !  Tak til kokken, Morten :-)

Uge 2 fik jeg et svensk hold. De ville gerne fiske varieret og kunne ikke holde til flynderfiskeri for længe fortalte de selv, det havde de ret i :-)
Vi flyttede en del gange under ugen fra det rigtigt sted på det rigtige tidspunkt, altså væk fra fiskeri som gav fisk. En del valg ville jeg ikke selv have taget, hvilket jeg fortalte kunderne. MEN kunderne bestemmer og de havde en god uge som de ønskede den.
Torskefiskeriet var væsentligt dårligere denne uge, vi havde vist ikke en m åler som jeg husker det. Sejfiskeriet var bedre antalsmæsssigt, men lidt færre store. De fik dog så rigeligt det de ønskede....
Flynderfiskeriet stadig svært og det blev ikke nemmere af at vi udførte det på 2-3drev pr gang. Vi fik dog flyndere op til 132cm og præsterede faktisk at ramme en stribe på fire krogede fisk indenfor 600meter. Det vel at mærke, mens vi drev 1.5 knob....
Jeg nåede dårligt at lande en fisk, før der var en ny på. Ved et tilfælde nåede kun en mand at få sin jig i vandet før vi igen var igang med en fight. Det gjorde dem lidt kåde :-)
Så en god og hyggelig uge blev det til og kunderne kommer igen næste år.

Det gør jeg til gengæld ikke...
Jeg har valgt efter 6 år i Havøysund at det er tid til at prøve noget nyt. Det var en lidt tung beslutning, da faciliteterne deroppe er fantastiske, menneskerne på hotellet og hos NSA er bedre end fantastiske og så kender jeg efterhånden stedet i rimelig grad.
Men jeg ser frem til Vaerøy 2015, hvor jeg har pladserne i guidebåden den ene uge. Lukas blev fanget af fiskeriet og skal med næste år igen, hvem der skal med på de resterende pladser er ikke endeligt afgjort, men gode venner af team Svinet - det bliver det !

Nikolaj Hjorth

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/