HAVØYSUND 2011

Jeg har i guidet kunder for Nordic Sea Angling på campen i Havøysund i 2 uger.

Den første uge var præget af mange danskere på et hold samlet af Jan Christoffersen, samt utroligt godt vejr !  Da det var bedst havde vi absolut ingen vind og hele 28 grader, det er varmt og usædvanligt for polarcirklen 😎
Fordelt på campens 10 både blev der landet ca 130 flyndere, de 23 fangede vi i guidebåden hvoraf de største var på 26 og 27kg. En båd gjorde det dog endnu bedre, de havde en plads som ingen andre kendte til og her fik de en række flot fisk op til 157cm. I alt havde de 31 flyndere på ugen, godt fisket af drengene fra TEAM STORMEN !
Rødspættefiskeriet brugte vi en ½ dags tid på, hvor det var tåget. Vi landede 6 stk over 2kg med den største på 2.6kg.  Fik dem selv op til 2.4kg.

Den anden uge startede med 13-20 m/s fra vest og nordvest fra onsdag aften til lørdag middag. Ikke en optimal start...
Det betød at vi havde meget at indhente for at kunderne skulle nå nogle af deres mål for turen, det blev ikke til så meget søvn eller tid til historier på broen. Vi fiskede alt hvad vi kunne holde til i et par døgn før vinden vendte tilbage...
Vi nåede at lande 12 flyndere(blev til 40-50 på campen), med nogle fine topfisk på en ny plads hvor fiskene virkelig var i fantastisk kondition !
Vi tog blot en fisk med hjem til mad fra stedet, den var 114cm lang og burde ifølge tabellen veje 17.4kg. Den vejede imidlertid hele 21kg eller 20% over det den burde !! De resterende topfisk var på 119cm-135cm og 153cm. Søndagen hvor vi fandt pladsen, fangede vi 7 af ugens flyndere. Desværre nåede vi kun at fiske på pladsen et par timer dagen efter, før vejret tvang os til at flytte til en anden plads. Da havde den kastet to flyndere af sig op til 20kg.
Rødspættefiskeriet nåede vi ikke at gøre noget ved, men jeg fangede en fin fisk på 2.2kg på jig :-)

Begge uger var præget af et usædvanligt stort antal kuller og torsk. Ind imellem måtte vi afbryde fiskeriet pga, at de store mængder af disse fisk gjorde flynderfiskeri umuligt...
For mig var det vældig svært at få system i fiskeriet, det skiftede ganske meget og vi fangede vores flyndere på mange forskellige pladser. Præcist som jeg troede vi havde en plads som ville give fisk nogle dage på et bestemt punkt af tidevandet, gik stedet helt dødt og vi måtte starte forfra. Den anden uge spillede blæsevejret naturligvis en stor rolle, der var meget dårlig sigt i vandet efter den kraftige blæst. Det MÅ spille ind i flynderens aktivitet, når den normalt har høj sigtbarhed at jage i.

Alt i alt var det en god tur for mig personligt, jeg har haft nogle utroligt rare kunder i guidebåden og vi har hygget os. Fiskemæssigt fik jeg selv 10 af de 35 flyndere i båden, med topfisk på 21kg og 153cm/50+kg.
Jeg målrettede mit fiskeri lidt mere efter større flynder, ved at fiske tættere på bunden samt en del fiskeri med hel sej. Mine erfaringer fra tidligere år er at de fleste fisk over 20kg hugger ved bunden eller op til 4-5 meter over den.
Man fanger flere ved at spinne jiggen op til midtvandet og lade den falde igen, men mange små. De store virker til at være mindre aktive opportunister ved bunden.
En undtagelse oplevede jeg imidlertid i år, da en flynder på 21 kg huggede så højt at jeg kunne se jiggen ved modhugget. FEEED oplevelse !
Fiskeriet med hel sej, gav ikke en eneste flynder på de 2 uger ??!!
Plejer ellers at fungere godt, men alt fiskeri var lidt anderledes på årets tur sammenlignet med de to foregående år.

Skulle nogen have spørgsmål i forhold til fiskeriet deroppe, er I velkomne til at skrive til mig på nikolaj@teamsvinet.dk
Tak til Nordic Sea Angling samt kunderne på campen for endnu en række gode oplevelser i det nordlige Norge !

Nikolaj Hjorth

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/