ÅRET 2016

Vinterbulefiskeriet

Vinterens største fisk faldt hurtigt ! Allerede den 9/1 hvor teamet havde besøg af TC, kom den på dækket. Udover at være den største i First-Timer i vinteren 16´ var det faktisk også ny øresunds PR for Torben; 18.2kg vejede fisken, som i øvrigt blev nænsomt genudsat.

Over vinteren blev det til 25 målere. I perioder var der mange fisk, men også sværre forhold med strømmen. Bedste dag blev den 25/1, hvor 5 målere måtte en tur på dækket.

En rigtig madame blev det også til i vinteren 2016, desværre var det på en af turbådene og ikke på First-Timer, at en torsk på 23.5kg blev landet. Dejligt at se de stadig findes derude !!

I den anden ende af året blev det endnu 3 målere, nu fra FIRST-TIMER II, inden 2017 ramte. Derved endte teamet året på 28 målere i DK.

Sommerbulefiskeriet

Sommerbulefiskeriet blev det ikke til ret meget af. Det var en naturlig konsekvens af at Jesper i slutningen af maj solgte First-Timer, da han fik tilbud om at opfylde en gammel drøm om at få en Orka 600. Handlen blev gjort og det meste af sommeren gik med, at sætte den båd i stand og rigge den op så den blev klar.

Der var dog som de andre år, riigelige mængder af sommertorsk på øresund for dem som kom afsted.

Trollingfiskeriet

Grundet vores sene skreitur til Sørøya, blev det ikke til meget laksefiskeri. Faktisk kom Nikolaj afsted en enkelt gang med udgangshavn i Sverige. Denne dag blæste det tilmed så meget op, at vi måtte afbryde midt på dagen. Vi mistede en god laks efter kort fight og fangede en plastikpose. Så meget for laksetrolling...

I efteråret blev det til nogle øresundsture fra First-Timer. Der blev både landet et par ørreder og masser af torsk i størrelser op til lige under 10kg.

Medefiskeriet

Heller i dette år blev det til meget mederi. Det havde jo ellers været oplagt at mede lidt efter de store tunfisk, som invaderede skagerak og, efter sigende, også var på visit i øresund.

Der var tillige mængder af makreller.

Fra First-Timer II blev det til en smule makrel og nogle ture efter flade. Ingen fantasifisk, men skrubber, isinger, rødspætter, knurhaner osv.

Udenlandsfiskeriet

Tre udenlandsture blev det til for teamet i 2016;

Den sidste uge af marts var vi alle på Sørøya for at fiske skrei. egentlig skulle Nikolaj have været i Canada, men turen blev aflyst på for få tilmeldinger og så blev det skrei i stedet. Vi var ikke afsted med de sædvanlige gæster, i stedet sejlede vi vores egen båd og agerede makkerbåd til Jakob Lindberg med besætning.

Fiskeriet var generelt ikke super, i korte perioder så man dog potentialet. Årsagerne kan være mange, måske den store mængde af føde fisk. Vi så masser af skrei på loddet, men så snart vi fiskede på dem svømmede de væk, i stedet for at angribe agnet. Vi landede i vores båd 24 torsk over 20kg, hvilket skal stilles overfor 2015 hvor vi i 2 både landede 140stk over 20kg. Faktisk havde begge både flere over 25kg i 2015 end vi nåede torsk over 20kg i 2016 - noget af en forskel...

Der blev dog hver dag landet torsk over 30kg, derfor er man jo også lidty forkælet når man ikke er tilfreds. I vores både fik vi 3stk over 30kg; 30.8kg til Niko samt de to bamser på 35.5 og 37.5kg til Jesper. To teamrekorder på samme dag, sikke en drøm ! Tænk at man kan fiske deroppe 9 år i træk og så kommer der sådanne to fisk indenfor 20 minutter...

Personligt tror jeg at man over de næste år vil se en mindre mængde +25kgs fisk, men nogle virkeligt store topfisk. For os betyder det mindre i 2017 da vi ikke skal afsted. For Niko er skreifiskeriet overstået, mens Kim og Jesper afventer året og ser hvordan det hele hænger sammen, efter at Nordic sea Angling ikke mere tilbyder destinationen. Måske 2018 !

Sommerfiskeriet stod Nikolaj og Lukas for på Lofoten ved Å i Norge. Der var et super fiskeri efter flyndere, speciewlt den første uge hvor Lukas ikke var med, desværre. Det lykkedes at lande flyndere på +50kg begge uger i båden. Største fisk var 182cm, den største jeg har landet i båden. I øvrigt på en flot dag hvor vi landede 11 flyndere i båden. På campen blev der fanget 4stk over 200cm på disse to uger, ganske imponerende fiskeri ! Vores største var Nikos på 140cm,- Lukas var uheldig og mistede en flynder på +50kg....

Sejfiskeriet deroppe holdt som altid verdensklasse. I år gjorde vi en del ud af at fange dem med popper og stickbait i overfladen. Helt fantastisk fiskeri !! Vi fik dem op til mindst 16kg, Lukas nye PR, men vejede kun ganske få for at sikre fiskenes overlevelse. Glæder mig allerede til overflade fiskeriet deroppe næste sommer !

Fraser river i Canada var mål for årets sidste rejse. Nikolaj guidede et hold på 3 svenske lystfiskere for Getaway Sea Angling. Vi havde 5 dages fiskeri og målet var klart; stør og gerne stor stør ! Vi havde rimeligt ok vejr og fangede de fleste dage store fisk, dog var mængden ikke så voldsom. Vi endte dog med et flot reultat på 11 stør over 200cm, m,ed den største på 243cm til Nikolaj. Specielt en dag, var helt outstanding og vi landede ikke færre end 6 stør over 200cm !

Udover stør fangede vi alle de laks vi gad og nyd den utroligt smukke natur i British Columbia. En tur som klart kan anbefales hvis man gerne v il fange en STOOOR fisk :-) 

Sammenfatning og fremtiden

En del signifikante hændelse løb af stablen i 2016;

Både SVINET og FIRST-TIMER blev solgt, mange gode minder har vi fra bådene og mange store fisk har de på samvittigheden. Det var dog et bytte til det gode, da Jesper har købt en fantastisk båd i sin Orka 600. Den er tilmed blevet rigget op til at stå helt fantastisk, en masse ny elektronik er kommet til og båden står knivskarpt. Mange store fisk skal nok få dens dæk at se...

Årets fisk er der ingen tvivl om hvad er, Jespers drømmetorsk på 37.5kg er perlen i samlingen. Så mange år har vi fisket efter sådan en fisk, fedt når det lykkedes ! Stort tillykke til Jesper :-) Det var jo i øvrigt en mulighed vi havde set komme, da vi sidste år skuede fremad mod evt nye teamrekorder. Det blev i øvrigt årets eneste teamrekord, den rinegeste høst de sidste 10 år, men i den vigtigste kategori :-) Af andre gode fisk på året, kan nævnes min stør på 243cm og Lukas PR sej på 15.8kg.

På udenlandssiden blev det til en del fiskeri i 2016. Jeg tror at 2017 bliver mere stille. Umiddelbart er der kun min tur til Å i Norge på programmet. Den vil igen åbne for en mulighed for ny teamrekord i flynder eller sej, begge er sandsynlige hvis vejret er med os. Lukas følger som altid med den ene af de to uger jeg er med.

Forhåbentligt får vi gjort lidt mere ved trollingfiskeriet i 2017, FIRST-TIMER II er i hvert fald rigget godt op til fiskeriet efter de sølvfarvede topedoer. I 2016 var der et fint forårsfiskeri efter de store vandringslaks i maj måned. Et håb kunne være at komme afsted efter dem der.

Slutteligt vil vi gerne sige tak til venner, bekendte, samarbejdspartnere og kunder i indland som udland for fornøjelige time med fiseri som kernen i fællesskabet. Vi ser frem til et godt 2017 sammen med jer !

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/