Året 2013

Vinterbulefiskeriet

Som de sidste par år, så var vinterbulefiskeriet præget af fine mængder af fisk. Men ligeså fin mængden var, ligeså ringe var mængden af større gydetorsk. Team Svinet er gået over til at udsætte de store gydetorsk som kan klare det, af samme årsag.

Det blev til 5 målere på vintersæsonen, Hvilket vel er det ringeste vi har opnået, men mængden lover om bedre tider, hvis de får fred til at blive store :-) Den gode historie var Jespers meget fine torsk på hele 17.7kg, kanon fisk og dejligt at se de stadig findes.

Vi slap for længerevarende isdannelse i øresund i 2013, det snerpede til i januar, men det forsvandt heldigvis igen.

Fiskeriet var i perioder godt både på de nordlige pladser og omkring Ven, også rart at se at fiskene igen findes ud for Helsingør.

Sæson gik på hæld for os i midten af marts, da Jesper tog en tur til Norge. Når man kommer hjem derfra er den værste torskefeber overstået ;-)  Og så havde vi jo et projekt med trollinglaks fra First-Timer som SKULLE gennemføres, det førte faktisk til en tur allerede i feb ruar - mere om det længere nede. Men sammenlagt blev det vel til en 20 ture efter vintertorsk. 5 målere blev landet i årets færste tre måneder, men det blev overgået i december ! Indtil videre har december givet 7 målere op til 15.3kg :-)

Sommerbulefiskeriet

Det blev til en del sommerture efter torsk for Kim og Jesper. Selv var jeg med en enkelt gang.

Fiskeriet var generelt rigtigt godt, men de fleste dage var det svært at finde rigtigt store fisk. Dem 7/7 var undtagelsen, da landede drengene to målere op til 12.2kg, men havde altså 5 stk mellem 9 og 10kg ! En dag som giver håb for fremtiden :-)

Fiskeriet foregik for vores del hovedsageligt omkring Ven. Ialt blev det på sommeren til tre målere.

Trollingfiskeriet

Nu har vi i Team Svinet i årevis truet med at First-Timer skulle fange laks... I år kom båden faktisk afsted !!  Faktisk blev det jo også til en enkelt tur sidste år, men i år mente vi det og var afsted allerede sidst i februar !

På februarturen kom den første laksemåler også på dørken af First-Timer, en fin PR til Kim på 12.75kg fanget ved Rügen.

På sæsonen blev det til 9 ture for teamet, 3 fra Møn og 6 fra det sydlige Sverige. Vi fik egentlig rimeligt godt fat i det og havde ingen ture uden sølvtøj i båden. På de 9 ture var 51 fisk oppe at vende i båden, nogen af dem blev i båden til konsum. Vi havde 12 laks over de 10kg, heraf 5stk over den gældende teamrekord på 12.9kg. Den nye Team-rekord på laks fangede Nikolaj som gast hos "Måleren", en fantastisk smuk laks på hele 16.75kg fordelt på 110cm. Men også Kim og Jesper fik respektable PR fisk på 12.75 og 14.2kg.

På sundet har First-Timer også trollet - det er blevet til en hel del torsk samt en mindre havørred eller to :-)

Vi synes selv at trollingdelen blev ret vellykket i år og det er givet noget vi vil gøre mere i.

Medefiskeriet

Medefiskeriet i 2013 var ok. En del ture efter makreller gav godt med fisk til røgovnen, de helst store manglede dog. Jesper fangede en på 1020g hvilket blev den største for vores del.

Fladfiskeriet var nok lidt en skuffelse. der blev i en periode fanget rigtigt fint med rødspætter på disken, men vi fik ikke rigtigt noget at fortælle om.

Fiskeriet efter skrubber på Tårbæk rev og Lovs flak virker også til at være gået en del ned ad bakke, specielt målt på størrelsen.

Lyspunktet i medefiskeriet må helt klart være Jespers flotte pighvar på 1670g fanget på Lappen nord for Helsingør. En rigtigt fin fisk fra øresund og skipper var glad ! Vi gjorde dog ikke det store ved hvarfiskeriet og var slet ikke i storebælt eller på nordkysten.

Hajfiskeriet blev heller ikke til noget i år, da tiden ikke var der samtidigt med vejret var rigtigt. Men fiskene var deroppe og blev fanget i maaaaaassevis, så det er blot om at få gennemført turen....

Udenlandsfiskeri

 

Både Jesper og jeg var en tur på Sørøya efter skrei-torsk i marts måned, dog to forskellige uger. vejret var dog mere eller mindre det samme; utroligt blæsende.... Min tur startede med en hel dag på land og dag nummer to fik vi 1½ times fiskeri før mine gæster måtte give op overfor søsygen :-(

Store torsk var der imidlertid i mængder, vi fangede ikke ligeså mange torsk som de andre år, men på min tur var omtrent halvdelen af de landede fisk over 10kg !!   Vi vejede ikke torsk som ikke var tæt på de 20kg på min båd, derfor kender jeg ikke det præcise antalt målere, men vi havde 44 torsk over 20kg. Alle mand i båden kom over de 27kg. Personligt fik jeg 18 torsk over 20kg med topfisk på 29.5kg (ny PR+TR). Vi nåede ikke over den magiske 30kgs grænse, men havde endnu en fisk på 29.5 samt en 28.3kg. Specielt set i lyset af det ringe vejr, var det helt utroligt fiskeri. Vi havde én dag med rigtigt fint vejr, da fangede vi 20 NSA målere - altså fisk over 20kg....

Jesper var afsted 14 dage tidligere end mig. På hans båd blev alt vejet og antallet af målere endte på 212, med 28stk over 20kg. Tre torsk brød 30kgs grænsen på Jespers båd, desværre ikke nogen til Jesper selv. De vejede 32-32.2-33½kg - Jesper havde ikke heldet og kom ikke over de 25kg. Tror han sparer sammen til en stoooor !

 

I juli var jeg, som vanligt, to uger i Havøysund som guide. Foråret deroppe var usædvanligt varmt og uden vind. Den kom så sammen med mig i starten af juli... Vi fik to dag uden vind, også var det op ad bakke.  Vi fiskede som vi kunne, men var igen ret begrænsede i vores valg af pladser.

Flynderfiskeriet var antalsmæssigt det dårligste jeg har præsteret, det kan imidlertid også skyldes vores valg af pladser... de største flyndere var; 20kg-22kg-127cm-130cm-137cm-147cm og 160cm. Så nogle gode fisk fandt vi da også :-) Jeg fik selv fiskene på 130 samt 137cm.

Sejfiskeriet var det nye sort på campen ! Vi har altid kun fanget mindre sej ved Havøysund, men nu var nogle større fisk lokaliseret - dog på ret dybt vand samt en lokalitet som krævede godt vejr. Derfor fiskede jeg kun pladsen to gange. På de to ture blev det til en række sejmålere op til 14.5kg. Jeg selv fik en PR sej på 12kg, men missede den helt store. Vi fangede en del af dem på speedjigging hvilket var en vildt fed oplevelse, der kommer knald på når to store sej hugger mens man hiver op alt hvad man kan fra 140m dybde !

Torskefiskeriet stod lidt i skyggen af sejene, men vi landede målere op til 19.5kg. Den fangede jeg selv, kan åbenbart ikke fange en +20kg ved Havøysund. Antalsmæssigt blev det vel til ca 10 torskemålere.

Rødspætterne nåede vi aldrig at fiske efter...

Sammenfatning og fremtiden

Vinterbulefiskeriet i 2013 var en katastrofe, men afslutningen af 2013 gav for første gang nogensinde 6 målere på samme dag fra Øresund !  Det giver blod på tanden og tro på at de store torsk igen kan være at finde på øresund i de kommende år. I hvert fald vil vi stadig tage ud og holde øje med om de skulle være der :-)

Stevns fiskede vi slet ikke ved i 2013, vi har heller ikke hørt noget om væsentlige fangster dernede fra.

Sommerfiskeriet efter torsk har ikke rigtigt ændret sig. Masser af torsk, men sjældent så mange store. Måske var der en tendens til at gennemsnitsvægten var lidt højere end sidste år, samt at topfiskene lige kom lidt tættere på den 10kg ? Kan også være det bare er ønsketænkning... Pladserne vi fiskede på i sommeren var de samme, hovedsageligt omkring Ven.

Trollingfiskeriet efter laks blev endnu vildere end de foregående år og, ikke uvæsentligt, var Team Svinet en del af det. Vi er rigtigt godt tilfredse med udbyttet af trollingturene, men lurer stadig trick af fra de skrappe når vi kan. Fiskeriet bliver lidt besværliggjort af de nye svenske regler om udsætning af ALLE vildlaks, uanset at man ikke kan påvise om det er vildlaks. Mange udsætningsfisk får ikke klippet fedtfinnen. Ærgeligt for os, da vi synes noget bedre om de kortere sejlture fra det sydlige Sverige, end de lange sejlture fra Møn :-( Vi vil dog givet fortsætte med nogle trollingture i det tidlige forår, det var mægtigt spas i 2013 og den nye teamrekord var helt klart en drømmefisk for mig ! Udover den skal vi ikke glemme, at både Kim og Jesper fik meget respektable PR fisk på 12.75 og 14.2kg. Drengene blev så grebet af trolling, at de flere gange i efteråret trollede torsk på øresund ?! ;-)  Endnu en ny teamrekord er ikke umulig, men nemt bliver det ikke. +17kgs laks er ikke noget man sådan bare lige fanger....

Medefiskeriet var præget af hyggeture og sådan tror jeg også det bliver fremover. Det er ikke rigtigt noget vi lægger stor energi i, men mægtigt med en aften efter makreller eller en god dag med de flade. Større indsatser for at finde nye pladser mv. tror jeg imidlertid ikke det bliver til. Ville dog være vild fedt, hvis vi i 2014 kunne få gennemført vores hajtur i Kattegat !

Udlandsfiskeriet vil næste år bestå af samme bestanddele som de foregående par år; jesper og jeg skal en tur på skrei ved Sørøya i midten af marts, denne gang samme uge men hver sin båd. Jeg sejler den ene båd for Jespers sædvanlige hold. I juli tager jeg så to uger som guide ved Havøysund, den første uge skal både Kim og min søn Lukas med. Så vi ber bare guderne om goooooodt vejr !!!  :-)     Mit mål er at knægten skal fange en flynder og så tror jeg vi skal fange store sej, hvis de igen findes deroppe i 2014. En ny TR flynder ville også være dejligt...

Vi fik lavet to nye teamrekorder i 2013;

Torsk i udlandet fra 28.3kg til 29.5kg

Laks i udlandet fra 6kg til 16.75kg

Det er to rigtigt fine fisk og to kategorier som vi har arbejdet en del på at slå. Men stadig også fisk som er mulige at lave nye rekorder på i det nye år, specielt torsken over 30kg er jo et mål vi har jagtet længe og håber på at nå på den næste skreitur !  Sej i udlandet er en anden rekord som kan være mulig at slå, hvis ellers fiskeriet efter dem holder niveauet ved Havøysund. Vi vil i hvert fald forsøge.

Teamsvinet.dk er stadig rigtigt velbesøgt, vi har haft 350.000-400.000 klik i løbet af året. 76 nyhedsopdaterínger har vi lavet, det kunne være bedre og er 20% færre end i 2012. Men tiden skal være til det og så skal der være noget at berette. Vi vil ikke sætte noget mål for 2014, andet end at siden fortsat skal være interessant at besøge.

Tak for gode turer, hjælp, hyggeligt samvær, gode input til alle vores venner og bekendte i fiskeverdenen. Håber I alle får et fantastisk 2014 !

På Team Svinet´s vegne

Nikolaj Hjorth

 

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/