A til Z...ihuatanejo

Alle veje fører til Zihuatanejo

Zihuatanejo er blevet et meget populært mål for danske lystfiskere, men det er måske også den fiske-destination som lettest kan gøres til et attraktivt rejsemål at tage familien med til.
Jeg har netop haft min egen familie derovre(oktober 2009), hvilket har foranlediget at jeg vil forsøge at give nogle af mine erfaringer videre så andre kan få glæde af dem.
Jeg har valgt at skrive seværdigheder, restauranter, råd, indkøb, både o.a. i alfabetisk rækkefølge. Det skulle være til at finde ud af.
Er der noget du gerne vil vide men ikke kan finde svar på, er du velkommen til at skrive til mig under KONTAKT i menuen. Eller tag kontakt til en seriøs udbyder af rejser til destinationen. Min anbefaling af rejsearrangør vil være Getawaytours. Kontakt dem på www.getawaytours.dk

Håber at dette vil hjælpe dig til at få en bedre rejse til Mexico 😎
Skulle du finde at noget mangler eller har du haft en oplevelse som du tror andre kunne have glæde af i denne mappe, så skriv endelig også om det.

Nikolaj Hjorth

Barer

Barer og natteliv er der masser af Zihuatanejo, dog lukker de fleste omkring kl 02. Der er dog på nogle dage længere åbent på særlige barer. Alternativt kan man tage til Ixtapa som skulle have et mere udviklet natteliv.
Den stambar, Junglebar, jeg har benyttet er desværre lukket .
Men der ligger masser af andre barer i området og der er sker en masse i sæsonen.
Priserne er yderst fornuftige, en øl koster i almindelighed 6-8kr...
Og pas på med spiritussen, de bruger ikke centilitermål....
"Hjørnebaren", lækkert sted at sidde og få en øl mens man kigger på gadens liv

Betalingsmidler

Betalingsmidler i Zihuatanejo er ikke noget problem.
De fleste større restauranter modtager kreditkort som Visa.
Der er tillige flere automater hvor man kan hæve kontanter i byen, blandt andet ligger der en lige ved restauranten Caprichos.

Når der afregnes med bådene gøres det normalt i dollars, men resten af handlen i byen gøres bedst med deres egen valuta Pesos.
Jeg plejer typisk at medbringe et beløb i pesos hjemmefra og siden hæve lidt dernede i automaterne.

Bistro del Mar

Bistro del Mar ligger på Playa La Madera. Man kan sige at promenaden ved molen blot følges mod syd, over en bro og på klipperne langs havet ca. 10 minutter. Så kommer man til en sandstrand og på denne ligger en restaurant bestående af en kæmpe hvid teltdug som er spændt op over et betonfundament på stranden. Det lyder måske simpelt, men restauranten er utrolig smuk.
Beliggenheden kunne ikke være bedre, stranden går helt op til og mens man spiser kan man nyde lyden af stillehavets store døninger som slår mod stranden under 30 meter fra bordet...
Udsigten over bugten er også smuk.

Restauranten er den dyreste vi har frekventeret i Zihuatanejo, men med forretter til ca. 50kr og hovedretter fra 50 til 150kr er det bestemt stadig til at betale.
Betjeningen er udsøgt, tjenerne taler perfekt engelsk og er yderst velklædte, maden er meget velsmagende samt flot anrettet. Stedet er indiskutabelt et MUST at besøge mens man er i Zihuatanejo.
Deres grillede languster vil jeg anbefale, men ret beset har jeg ikke oplevet noget på Bistro del Mar som jeg ikke kan anbefale...

Se billeder samt menu og priser på hjemmesiden:  www.bistrodelmar.com
En kurv varmt, nybagt brød af forskellig art serveres med en hjemmerørt dressing på Bistro del Mar, mens man venter på sine retter :)

Bådene

Bådene som benyttes i Zihuatanejo/Ixtapa er super pangaer, lange slanke både som rider godt henover stillehavets bløde dønninger.
De er udstyret med påhængsmotorer, typisk med mellem 50 og 100hk. Nogle har 4-takts motorer, men flest har to-takts.
I de fleste både findes at par brikse at ligge på, et eller to fightsæder og et toilet med "skyl-selv".
De fleste har live-weels, til opbevaring af mindre levende agnfisk. Større levende agnfisk til f.eks. marlin, kræver Tuna-tubes. Disse haves af at mindre antal både.

Pangaerne bemandes typisk af en kaptajn og hans hjælper.
Betydningen af at få en god kaptajn skal ikke nedtones, der er stor forskel på kvaliteten på deres kundskaber. Det gælder både i forhold til fiskeriet og deres sproglige kompetencer.
Fisketiden kan også varriere.

Der findes også større både, "rigtige" big game både, som kan lejes. Husk dog at bestille dem hos rejsearrangøren i god tid, da de kan være bookede i højsæsonen. 
Panga´en "Angler" er brugt som eksempel.

Caprichos

Caprichos er et grillhouse umiddelbart bag ved strandpromenaden(paseo del pescador).
Restauranten ligger lige ved siden af den katolske kirke (church of Guadelope), adressen er Avenue de Mayo No. 4.

Man kan vælge at sidde på den smagfuldt udsmykkede terrase og følge gadens liv under sin middag, eller man kan gå ind i blomsterhaven hvor lyden af rislende vand og indtrykket af de mange stearinlys giver en perfekt scene til et fantastisk måltid.
Deres Tun-bøffer i sæsonen, kan varmt anbefales. Men også deres oksekøds-bøffer er vældigt møre og  steges tilpas her. En række spændende forretter kan også nydes.
Restauranten er i den dyrere ende af den mexicanske skala, men et godt måltid kan stadig indtages for ca. 100-150kr pr person.

På hjemmesiden er det muligt både at se billeder fra restauranten samt deres menu: www.caprichosgrill.com

Coconuts

Coconuts ligger på Augustin Ramirez No. 1.
Jeg har gjort mig en del overvejelser omkring påførelsen af denne restaurant.
Sagen er den at jeg personligt kun har været der en gang, da den ikke taler til mine proriteter. De er dog kendt for at servere rigtigt godt oksekød, derfor kommer den med. Derudover skulle bygningen være den ældste i Zihuatanejo. Den blev tidligere brugt til indlevering og sortering af kokosnødder, deraf restaurant-navnet. De sidste 20 år har det dog været en restaurant.

Restauranten benyttes kun af turister og kan i sæsonen være voldsomt overrendt af amerikanere. Dette kan betyde meget langsom betjening.
Man sidder en smuk blomsterhave og kan bl.a. opleve kolibrier flyve mellem planterne.
Restauranten hører til blandt de dyreste i Zihuatanejo.

Delfiniti

Delfiniti er en marinepark som ligger i nabobyen Ixtapa. Prisen for en taxa fra Zihuatanejo er ca. 30kr.
Delfiniti har både cubanske- og stillehavs delfiner. De laver show man kan se og man kan også komme til at svømme med delfinerne.
Det er en fin oplevelse, hvis man er til den slags, men koster også lidt knapper.
Se hjemmeside for priser.
Vær opmærksom på at det IKKE er tilladt at filme eller fotografere i Delfiniti, den opgavce klarer de selv hvorefter de sælger resultatet bagefter.
Videoen koster 39$, mens hver billede koster 8$.
Vil man blot se delfiner, vil de fleste opleve dem på havet under fiskeriet. Her træder de op i naturens store arena hvor sådanne dyr, i min verden, hører hjemme.

Hjemmeside: www.delfiniti.com/en/index.html

Domingos cultura

Domingos cultura dækker over en tradition for fællesskab i byen på søndag aftener.
Den lille plads ved basketballbanen nær stranden, bliver fyldt af boder og glade mexicanere.
På basketballbanen er der konkurrencer, underholdning og opvisninger af alt fra karate til folkedans og musik osv.
Det er hele familier som præger gadebilledet og det er bestemt et skue som er værd at opleve.
Denne tradition handler om mexicanerne, det er ikke noget som er lavet til turisterne.
Tag ned og oplev det !
Nætterne til mandage kan godt være præget af en del larm i byen.

Dykning

Dykning med snorkel er en oplagt mulighed når du er i Zihuatanejo/Ixtapa.
Der er utroligt mange flotte fisk at de derovre, ved de stenrev som ligger tæt på strandene. Fiskene har typisk størrelse op til ca 40cm.
På sandbund er der også lidt fisk, men ikke nær så mange. Jeg har dog oplevet at finde rokker liggende på sand derovre.

Dykkerudstyr kan lejes på de større strande eller købes i butikkerne dernede.
Også redningsveste kan lejes.
De bedste strande til dykning er Las Gatas kunstige stenrev og Ixtapa Island´s vestside. (se evt. under Ixtapa Island og Las Gatas)
Kaptajnerne på bådene ved alt om dette.
Husk varsomhed.
Selvom dønningerne ser stilfærdige ud på overfladen kan det være ganske voldsomt at ligge i og dybden varierer en del. De skarpe stenrev er ikke sjove at ramme...

Flaskedykning har jeg ikke set dernede.

Dyreliv

Dyrelivet i området er en stor oplevelse.
På havet er det ikke umuligt at opleve store havpattedyr, med hvalerne som de ubetinget største. De kommer ganske tæt på bugten og opleves tit springe halvt fri af vandet.
Det er specielt i vintermånederne at der er mange hvaler i området.
I det klare vand, kan det også opleves at se hvalerne under båden.

Delfinerne er også mangfoldige og opleves især off-shore. Nu og da kan man møde større flokke som nysgerrigt kommer helt tæt på båden og viser luftakrobatik.

Havskildpadder ser man overalt på havet, de er totalt fredede og skipperne lader normalt ingen røre dem.
Ofte kan man se en fugl stå på de store dyrs skjold, mens den venter på en chance for at fange en af de fisk som nyder skyggen i vandet under padden.
I efteråret kan man opleve klækning af deres æg og ungernes masseflugt mod brændingen, efter de har gravet sig fri af redens sand.

Krokodiller lever i floden som løber ud ved Pier Municipal, vil man gerne se dem kan man få sin skipper til at sejle 100 meter op ad floden til den store indsø.
her ligger de på bredden under palmernes skygge. De er ikke små...

Pelikaner, suler, ørne m. fl. er der RIGTIGT mange af. Ved de kendte klipper "White rocks", vil lugten af deres efterladenskaber røbe deres store antal for de som fisker på den kendte inshore-plads...

Galeana

Galeana er beliggende på Augustin Ramirez No. 5.
Det er en lille fortovsrestaurant som ikke ser ud af meget. Den skal da heller ikke sammenlignes med de store restauranter, men der er et udemærket menukort med både mexicanské retter, fisk, burger o.a.
Betjeningen er høflig og rar, men ikke så formel som de større restauranter jeg har nævnt.
Priserne er ganske små, man kan godt betale 40kr for et måltid inkl. drikkevarer.
Er rigtigt godt egnet hvis der er brug for et eftermiddagsmåltid eller man skal spare lidt penge, men stadig have ok mad.
Deres "Red snapper with devil sauce", kan varmt anbefales hvis man kan lide lidt stærk mad. Deres burgere er ikke så store, men ganske glimrende trods den skræmmende pris på 16kr....

Indkøbsmuligheder

Indkøbsmuligheder er der også i Zihuatanejo. Det er en by med ca. 50.000 indbyggere, så der er en del butikker af næsten enhver art.
Det som er billigt er mexicansk forarbejdede ting, luxusvarer som er importeret er der ikke meget at hente på.
Sko, noget tøj, alkohol og specielt arbejde i træ kan købes rigtigt billigt.
En række af markedsboder sælger mange af disse ting, samt en masse turist-souvenirs.
Men der er som sagt også butikker med daglige fornødenheder. De fleste finder man i modsat retning af havet, hvor byens handelscentrum ligger. Kan ses når man ankommer i taxa fra lufthavnen.
Håndskårne træfigurer af marlin, sailfish, delfiner, skildpadder m.fl. sælges,
de koster typisk omkring 100-120kr pr stk og er vældigt flotte.
Der laves også skåle, fade m.m. i træ som bemales med typiske mexicanske motiver som f.eks. chilifrugter og solsikker.

Man skal være opmærksom på at udvalget af fiskegrej i de få butikker som forhandler det er ganske småt. Det kan betale sig at købe bly og nylonliner, men alt andet er temmeligt dyrt.
Markedsboderne

Inshore fiskeri

Inshore fiskeri skal typisk dyrkes med eget grej. De fleste skippere har ikke voldsomt godt inshore-grej. Der er dog nogle som har, men undersøg det inden turen.
Grejet skal typisk bestå af en 8´ stang med en god rygrad og et større fastspolehjul med god bremse.
Selv bruger jeg Shimano Speedmaster 270GTH  og Shimano Stella 8000.
Det vigtige er at bremsen kan klare de hurtige udløb og, at stangen både kan håndtere at kaste op til 150g samt lægge pres på de stærke fisk.
Har man plads kan et mere spinkelt sæt også give nogle sjove stunder med en lille pirk som spinnes hurtigt igennem overflade-jagende bonita f.eks.

Typiske inshore fisk dernede er Roosterfish, Jack Crevalle, Mexican neddlefish, Sierra/spanish mackrel, Chula, Barracuda og Bonita.
Der kan dog også fanges African pompano, Rainbow runners, Groupers, Yellowfin tuna, wahoo og diverse bundfisk samt snappers.
De fanges på agnfisk, woblere, jensen pirke og poppers. Selv finder jeg popperfiskeriet sjovest, men trolling med rappala og yozuri woblere kan også give godt.
Specielt naturlige blå nuancer fungerer godt.

Vær opmærksom på at højsæsonen til Roosterfish ikke ligger sammen med de hovedsæsonen i dec-marts. Fiskeriet er typisk bedre fra maj-oktober.
Der er ikke mange fisk over 10kg, man kan dog løbe ind i Roosters op til 30-40kg.  Så en linetykkelse på 0.25-0.30mm i fletline er et fornuftigt valg.
Skal der fiskes målrettet efter grouper skal tykkere line vælges.
Husk forfangsline i nylon af tykkere kvalitet.
Popper med Roosterfish lige bagved

Is

Is er en rubrik som familien har insisteret på skal have en plads i denne mappe og det er ikke helt uden grund...
Der ligger, overfor politistationen ved basketballbanen, en isbutik med et væld af forskellige slags is. For at nævne nogen; kokos, mango, tia missu, oreyos og mange andre.
De fåes både i vafler og i bægre, samt i forskellige størrelser.
Det er fantastisk velsmagende is og stedet kan vaaarmt anbefales

Ixtapa island

Ixtapa island er en ø beliggende udfor byen Ixtapa, nord for Zihuatanejo.
Øen byder på en fantastisk sandstrand på øens østlige side og dermed i læ for dønningerne fra stillehavet. Områdets bedste, med meget fint sand.
Stranden har muligheder for vandsport som vandscooter, faldskærm efter motorbåd og "bananen". 
Solstole, palmebladsparasoler og restauranter er der naturligvis også.
Øen kan nåes med "vandtaxa" fra havnen ved Playa Linda (bed om pier 2) eller med egen panga/båd fra Zihuatanejo.
Turen kan nemt kombineres med godt inshorefiskeri efter Jack, Rooster, Neddlefish, Sierra m.fl. afhængigt af årstiden.

Snorkeling fåes ikke bedre end her !
Vildt mange fisk på revene ud for øens vestlige side, en stor oplevelse.
Udstyr kan lejes, men spørg evt. jeres skipper. De har ofte snorkeling-udstyr.
Jeg vil råde alle til at tage en tur op til Ixtapa island, mens de er derovre.
Østlige strand på Ixtapa island

Las Gatas

Las Gatas stranden ligger i Zihuatanejo-bugtens sydvestlige del.
Placeringen gør at stranden i høj grad slipper for dønninger ude fra stillehavet, hvilket betyder at vandet oftest er meget klart.
Udfor den fine sandstrand er der lavet et kunstigt stenrev som huser en masse flotte og farvestrålende fisk. Udstyr til snorkeling kan lejes på stranden.

Stranden ligger utilgængeligt, eneste måde at komme dertil er "vand-taxi" fra Pier municipal i Zihatanejo. Billetterne købes ved gittervinuet overfor Lilly´s og koster 15kr tur/retur, pangaerne sejler hele tiden frem og tilbage.

På selve stranden ligger masser af restauranter som hver har stillet deres solstole op foran. Disse kan benyttes gratis, når blot man køber sine drikkevarer og evt. mad på restauranten.
Efter min mening ligger de bedste og roligste pladser længst nede ad stranden, derfra er der dog længst til stenrevet hvis man vil dykke.

Der er endvidere forskellige former for vandsport som tilbydes på Las Gatas, såsom vandscooter, "Bananen" osv.

På søndage er der mange mexicanere som benytter fridagen til at bade på Las Gatas.

Lilly´s

Lilly´s er navnet på den vigtigste café for lystfiskerne. Den er placeret præcis for enden af molen(Pier Municipal), men er givet adresseret på Passeo del pescador.
På Lilly´s kan man sidde og følge med i hvad der er foregået på havet, da alt fisk landet af lystfiskere transporteres forbi lige ude foran. Samtlige lystfiskere går også forbi Lilly´s når de er kommet hjem efter fisketur, hvilket gør stedet til et naturligt samlingspunkt og et godt sted at tage temperaturen på fiskeriet.
Det kan lade sig gøre at få lidt spiseligt på Lilly´s, men de interessante varer her er hendes Margaritas og Piña coladas. De serveres i glas/bowler som ville være guldfisk værdige og smager helt eventyrligt
Lilly varierer gerne alkoholstyrken, i begge retninger,  efter kundens ønsker.
Husk dog på at virkeligheden kommer tilbage når du rejser dig fra stolen på den lille terasse, det er før set at folk ikke har gået helt lige efter en eftermiddag på Lilly´s.
Drinks´ene erhverves for den nette sum af 20kr.
Der kan iøvrigt også købes Cubanske cigarer til at fejre storfisk med.

Los Braseros

Los Braseros ligger på hovedgaden i Zihuatanejo, Ejido No. 1.
Spørger efter den i byen, kan man givet nemt få hjælp til at finde frem.

Restauranten serverer autentisk mexicansk mad og den frekventeres mest af lokale mexicanere og de fastboende udlændinge. Den ser ikke ud af meget, men rummer virkelig gode og ekstremt billige oplevelser af rigtig original mexicansk mad. Man vil typisk komme af med ca. 30 kroner for en hovedret.

Af gode retter kan nævnes;  "3 tacos de camarone", som er tre tortillaér/pandekager med fyld af friske grøntsager og indbagte kæmperejer. Smager fantastisk godt !
Derudover findes et væld af muligheder for forskelligt fyld til tacos/pandekager.
Man vælger den sammensætning af kød, grøntsager og ost man ønsker, denne serveres efterfølgende på et fad hvorfra man selv fylder den ønskede mængde på sin "taco". Originalt og vældigt godt ! (Sarapé og Sombrero anbefales)
Vær varsom med dressingerne som serveres til maden, selvom de lokale putter rigeligt på kan det være en "hot" oplevelse for en skandinav !
Deres guacamole er super som forret, prøv den..

Menukortet findes på engelsk, men betjeningen- som er meget venlig og smilende- foregår udelukkende på spansk.

Margarita

Margarita er en morgenmadsrestaurant som er beliggende på Vicente Guerrero No. 6.
Her er et udvalg af morgenmad som man selv kan sammensætte.
Der serveres forskellige slags friskpresset juice, cacao, milkshake, kaffe samt the.
De laver vanvittigt gode omelet-"ruller" hvor man selv bestemmer fyld så som champignon, skinke, chorizo, alm. pølse, ost osv.
Man kan istedet vælge scramble-æg eller spejlæg med tilbehør efter eget valg.
Der serveres også pandekager med sirup, "arme riddere", youghurt-produkter og müesli. En kurv blandede kager stilles på bordet når man kommer.

At restaurationen er ret eksklusiv, ses på de lokale mexicanere i jakkesæt og andet pænt tøj som indtager deres morgenmad der.
Priserne er dog ganske små, en omelet-"rulle" efter eget valg koster f.eks. ca 20kr og et glas friskpresset juice kostede 12kr.

Off-shore fiskeri

Off-shore fiskeriet, er det fiskeri som skaffer Zihuatanejo det store antal lystfiskere fra hele verden.
Stillehavet udfor Zihuatanejo har især mange sejlfisk, som man kan fange stort set hele året.. Men også fisk som blue og black marlin, dorado/guldmakrel, black shark og, med held, yellowfin tun kan fanges afhængigt af årstiden.
Der fiskes typisk mellem 5 og 40nm fra land, alt afhængigt af vandtemperaturer og havstrømme.

Fiskene fanges på tungt grej og tykke nylonliner. Vil du have lidt mere fight ud af det kan det anbefales selv at medbringe noget grej og noget fletline.
Jeg bruger altid Penn Prion 30lbs stænger og TDL 20 2 speed/Penn Formula 15kg hjul derovre. På hjulene er der monteret dynecable 0.38mm fletline.
Personligt har grejet ikke givet mig nogle problemer overhovedet. Man kan diskutere om der skal benyttes et mindre hjul, men man bør huske at hug fra marlin er en mulighed. Det kræver en del line at komme sejrrigt ud af sådan en kamp...
Pragtfoto af en sejlfisk jeg fangede i 2007, billedet er taget af David Nielsen

Porto di Mare

Porto di Mare ligger med udsigt til erhvervsfiskernes pangaer og havet på Paseo del pescador No. 56.
Restaurationen er utrolig charmerende indrettet, den har en masse afdæmpede lysslanger og stråtag.
Det at den ligger lige ud til den sti som fører til molen(Pier municipal), betyder at der altid er en masse at se på mens man indtager sit måltid eller en drink. Der kommer ligeledes en masse musikanter mv. forbi og tilbyder deres tjenester.
Betjeningen er upåklagelig under styring af den lille overtjener, Agustin, som iøvrigt taler perfekt engelsk og bruger meget energi på at få gæsterne til at føle sig godt tilpas.
Maden er rigtigt god, specielt vil jeg anbefale deres Red snapper(serveres hel) samt deres Seafood plate som indeholder; languster, kæmperejer, blæksprutter, dorado og flere slags muslinger. Dette til en pris på knap 200kr ialt for 2 personer. Smager vældigt !
Også deres tun-carpacio kan varmt anbefales,- i sæsonen.
Men maden er i almindelighed veltilberedt, også deres salater og oksekød er vældigt godt.
Typisk pris for hovedret er 80kr, mens en forret koster halvdelen.
Husk at bestille bord i højsæsonen, ellers kan der nemt opstå ventetid !

Ingen hjemmeside, men dog en E-mail adresse hvis nogen ønsker kontakt:
portodimare_zih@yahoo.com.mx

Restauranter

Zihuatanejo har rigtigt meget at byde på kulinarisk.
Der er imidlertid stor forskel på kvaliteten, arten af mad og prisen afhængigt af hvad man vælger.
Med kun 8-10 dage i Mexico er det rart at kunne vælge rigtigt næsten hver gang, derfor har kun valgt at anbefale seks "aften"-restauranter og en til morgenmad.
Der kunne givet anbefales mange flere, men disse er restaurantioner jeg besøger hver gang jeg er i Zihuatanejo.
En del restaurationer kan se vældigt inspirerende ud, men servere virkeligt dårligt tilberedt mad. For at imødegå dette kan I med fordel benytte Jer af mine erfaringer.

Tre klassiske restauranter, mine foretrukne,  til aftenmåltid er; Brisas del Mar, Porto di Mare og Caprichos. De er alle engelsk talende, har god betjening og serverer både kød, fisk og skaldyr.
Coconuts er et flot steak-house, men uden megen mexicansk stemning. 
Mens Galeana er en lille fortovsrestaurant med et godt blandet menu-kort, til meget små priser.
Den sidste er en traditionel mexicansk restaurant; Los Braceros.
Morgenmad på Margaritas fåes ikke bedre i Mexico,- jeg har i hvert fald ikke fundet andre steder som når dem til knæene...

Hver enkelt restaurant er beskrevet, de findes efter alfabetisk rækkefølge i denne mappe.

Skaldyr

Skaldyr er en delikatesse i Mexico. Deres hummer er ganske vist ikke hummer som vi kender dem, det er languster og disse har ikke klør. Men det saftige og velsmagende halekød er bestemt noget man skal prøve, under sit besøg dernede. Personligt finder jeg langusterne mere velsmagende end vores egen hummer, omend ikke alle vil dele den holdning.
Ligeledes er de store varmt-vandsrejer(camarones), som fanges i havet ud for Mexico, fantastisk velsmagende.
Næsten alle restaurationer, også dem på strandene, serverer languster grillet.
De serveres typisk i deres skal, blot flækket på midten.
Prisen varierer ligesom størrelsen på langusterne, vi har betalt mellem 60 og 160kr for en hel languster med tilbehør.
Alle steder vi har bestilt languster har det været godt, så det behøver ikke at være på den fornemme restaurant. Vi fik faktisk 10 stk præsenteret på stranden som var nyfangede, så kunne vi selv vælge hvilken vi ville have.
Vi tog den største, som indeholdt et godt måltid for to personer og så er 160kr jo ikke galt 😀
Trods sin størrelse var smagen ligeså fin som i de mindre languster.
Muslinger og små grillede blæksprutter serveres tit sammen med languster, de er ligeledes meget velsmagende.
Typisk "Seafood" tallerken, her fra Porto di Mare

Strande

Strandene i Zihuatanejo er forskellige. Den lokale strand i bunden af bugten er altid plumret og ikke velegnet til badning.
Der ligger imidlertid to andre strande Playa del Ropa og Playa Las Gatas i bugten også, de ligger mere beskyttet mod stillehavets dønninger og har derfor betydeligt klarere vand.
Mest beskyttet er LAS GATAS som ligger i læ i bugtens sydvestlige hjørne.
Udfor stranden er der lavet et kunstigt rev, som gør at man kan se mængder af flotte fisk ved snorkeldykning. Udstyr kan lejes på stranden.
Stranden har endvidere en lang række restauranter, som tilbyder solstole og border til deres kunder. De kan bruges kvit og frit, når blot man køber sine fornødenheder hos ejeren. Ingen tvang på bestemt beløb, varer eller lignende.
De bedste steder at ligge er i modsatte ende af ankomststedet, mens dykningen foregår lige ved siden af ankomststedet.
Stranden huser mange sælgere og musikanter, søndag er der også mange lokale og en del larm.
Stranden kan kun nåes pr båd, men det er nemt løst da der sejles "vandtaxa" i fast rutefart mellem molen og stranden hele dagen lang. Billetten købes for enden af molen overfor Lillys og koster 15kr tur/retur.
Samme sted kan købes billet til Playa del Ropa.
På strandende findes også aktiviteter som "bananen", faldskærme trukket efter motorbåde og vandscootere. Har kun erfaring med vandscooter hvor vi betalte 80kr for at låne den i 20 minutter.

I nabobyen Ixtapa ligger også vældigt gode strande. Nedenfor de store hoteller og delfiniti´et i selve byen, ligger en lækker, bred strand som kan have fantastiske bølger.
Pas på, de kan blive rigtigt store...
Den bedste strand jeg har besøgt var imidlertid på Ixtapa Island. Fantastisk sandstrand på øens østlige side og dermed i læ for dønningerne fra stillehavet.
Kan nåes med "vandtaxa" fra havnen ved Playa Linda (bed om pier 2) eller med egen panga/båd fra Zihuatanejo.
Turen kan nemt kombineres med godt inshorefiskeri.
Snorkling fåes ikke bedre end her !
Vildt mange fisk på revene ud for øens vestlige side, en stor oplevelse.
Jeg vil råde alle til at tage en tur op til Ixtapa island, mens de er derovre.
Stranden har naturligvis samme muligheder for vandsport, solstole og restauranter som de andre strande.
lækre bølger ved Ixtapa !

Taxa

Taxakørsel er ret billigt i Mexico, brug dog kun autoriserede og aftal gerne pris inden du sætter dig ind.
I Zihuatanejo kan du evt. få receptionisten til at ringe efter en til dig, så får de oftest prisen inden taxa´en kommer.
En taxa fra Zihuatanejo til nabobyen Ixtapa koster 30kr.

Vandsport

Vandsport er, som ved mange andre turistmål, en yndet beskæftigelse på strandene ved Zihuatanejo/Ixtapa.
Der er gode muligheder for snorkeling ved flere strande (se under Dykning).
Men også vandscootere, faldskærmsture efter motorbåd eller en tur på den klassiske "banan" kan opleves.
Jeg kender ikke så meget til priserne, da jeg kun har prøvet vandscooteren. Den var til gengæld billig; 80kr for 20 minutter.

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/