ÅRET 2014

Vinterbulefiskeriet

2014 blev et befrielsens år !!

Vinterbulefiskeriet vendte tilbage for fuld kraft ! Det kørte faktisk allerede fra december 2013, men for vores vedkommende tog det rigtigt fart hen mod slutningen af januar. Vinterens største torsk i First-Timer blev ganske vist fanget allerede 4/1 af David Thomar, men kongedagen faldt den 31/1 hvor drengene landede hele 9 målere i First-Timer på øresund ! 

Der fulgte flere gode dage, vi fik faktisk 4 målere dagen efter. I februar var der en del gode dage, så alt i alt endte vinterens tal på flotte 39 målere fra øresund. Det havde vi nok ikke lige set komme...

Man kan så kloge i hvor alle disse fisk kommer fra, der har jo i årene inden været mange fisk i str 2-6kg, men der har stadig været et stykke op til målerne. Forklaringen sidder vi ikke inde med, måske trækker fiskene til øresund fra større afstand end vi lige går og tænker over. Dermed kunne vejr og strømfænomener måske friste dem til at gyde andre steder, hvis forholdene er anderledes ?

Udover de 39 vintermålere fra januar til marts, blev det til 6 målere i slutningen af året - i december. Den største af dem, ny PR til Sebastian på 15kg :-)

 

Kim med en af vinterens fine målere. 14,2 kg

Sommerbulefiskeriet

Sommerfiskeriet efter torsk stod Jesper W, Skipper Lyngsie og Kim for uden min deltagelse. Det var som de foregående år et fint fiskeri antalsmæssigt, men de mange målere som blev fanget i vinterperioden så vi ikke meget til.

Det blev til en enkelt til Lyngsie, den var til gengæld rigtigt flot; 14.1kg !

Fiskeriet foregik omkring Ven, vi testede ikke de nordlige pladser.

14.1 kgs sommermåler

Trollingfiskeriet

2013 var et svært år at komme efter, vi havde riiigtigt fint fiskeri og fint med store fisk forrige år. det blev da heller ikke til ny TR på laks i 2014, men vi fik ny TR på havørred i udlandet og tangerede den faktisk igen en uge senere :-) Jesper Lyngsie fangede den første på 4kg, Kim tangerede ugen efter.

Alle ture i 2014 blev sejlet fra svensk havn, vi magter ikke rigtigt de mange både og den lange køretur til Møn... Vi var endog så heldige at en god ven af teamet, lagde sin båd i svensk havn og lod os låne den, når ikke han selv brugte den. FRU ANDERSEN er en fornøjelse at dyrke trolling fra !  Det blev til nogle rigtigt fine ture, 9 stk samlet, heraf et par som gast for Nikolaj hos VÆSER´N og TERKEL.

Samlet set havde vi 59 laks, 3 havørred og en steelhead i båden på de 9 ture. Så et fint fiskeri :-) Vi havde specielt godt fiskeri med Danish Lure blink, det havde vi også i 2013.

De 8 laks rundede de 10 kg, største blev landet af Kim som ny PR, den trak vægten ned til 13.8kg.

Medefiskeriet

Denne del blev lidt forsømt i 2014. Jesper havde nogle makrelture med blandet resultat, der var dage hvor der var mange, men fisakeriet var ikke rigtigt stabilt. Han landede makrel op omkring kiloet, men den rigtigt store fandt han ikke.

Fladfiskene havde vi kun et par ture efter. det blev antalsmæssigt til en del fisk, men ingen trofæfisk. Slethvar og pighvar fiskede vi ikke efter.

Udenlandsfiskeriet

Igen i 2014 bestod udenlandsfiskeriet af skreifiskeri på Sørøya i Norge, samt sommerfiskeri ved Havøysund i Norge. Det gav i år et rigtigt fine trofæfisk !!

Jesper og jeg sejlede hver vores båd på skreifisket i slutningen af marts, på Nordic Sea Anglings camp. holdet var det samme som Jesper har rejst med en del år og som jeg et par gange før har sejlet for. masser af hygge, men store fisk er det som det handler om ! Jesper lagde super hårdt ud med at lande en ny TR rekord på torsk i første dyb uden for fjorden; 31.2 smukke torskekilo. Så fik vi endelig en +30 torsk i teamet, tillykke til skipper Lyngsie !

Resten af turen kan sammenfattes med følgende tal; 42 torsk over 20kg i min båd, heraf 2stk over 30kg på 31.2 og 32.2kg. Jeg landede selv de 26 over 20kg op til 27kg, men kom heller ikke i 2014 over de 30kg. Det klarer vi i 2015 ! 

I Jespers båd blev det til 63stk over 20kg med de 3 over 3kg, 30.5-31.25 og 31.5kg.

Virkede bare som om der bliver flere og flere af de riiiigtigt store deroppe, glæder mig ustyrligt til vi i marts 2015 skal afsted igen, både Kim-Jesper og jeg !

Sommerfiskeriet bragte nok en gang Kim til NordNorge og han plejer at kunne ramme de store, når han fisker med mig deroppe. Halvdelen af Kims flyndere er statistisk over 30kg, en statistik han endnu engang levede op til... Allerede første dag med målrettet flynderfiskeri, knuste Kim teamrekorden, endda 2 gange. Først blev det til en flynder på 160cm og et par timer senere nok en på 157cm, så er det sat på plads !

Min knægt Lukas var med for første gang og fik respektable PR fisk; 15kg torsk, 12.5kg sej, havkatte, rødfisk og flyndere blev det også til. Desværre røg den største på ca 30kg ved linebrud under landingen. Men han er tændt og skal med igen i 2015.

Sejfiskeriet var rigtigt fint deroppe, vi havde en hel del målere men manglede måske lige den rigtigt store. Sjovt var det dog. Måske finder vi den i 2015, her flytter jeg til en anden af NSA´s destinationer på sommerfiskeriet. Jeg skal guide på den nye destination Å, på spidsen af Lofoten. Den første uge skal Lukas med, samt et par gamle kendinge fra Norge som før har sejlet med mig. Det bliver klart et par uger i helleflynderens og storsejens tegn !

Sammenfatning og fremtiden

Perspektiverne for fiskeriet i 2015 er fine. Vinterbulefiskeriet på sundet er tilbage og er noget som vi bruger meget tid på, det vil vi også gøre fremadrettet ! Fiskeriet i øresunds strøm er noget særligt, ligesom den hektiske stemning mellem de mange både, selvom man nogen gange forbander trængslen når der slås om bulerne :-) 

I 2014 var vi en enkelt gang på Stevns, vi fangede 10 torsk men kun småt. Der var igen intet fiskeri og det begynder at blive sværrere at tro på det kommer igen. Med Stevns skal man dog aldrig sige aldrig og vi vil givet også holde øjne og øre åbne i 2015.

Sommerfiskeriet vil vi fortsat hygge os med og måske håbe de store også der vender tilbage ? I hvert fald er der mod slutningen af 2014 og i starten af 2015 fanget så god en andel af større målere, at de også skal kunne findes som +10 fisk om sommeren.

Trollingfiskeriet er faldet på plads for os, rutinen er kommet og der er knap så meget kaos og panik. Håber at vi også er ved at danne os et overblik over, hvornår man skal fiske på hvilke destinationer. At træffe de rette valg af destinationer, sejlhastighed, retning i forhold til strøm samt være hurtige til at få grejet i vandet når hugperioden kommer, vil givet kunne optimere vores resultat. Det bliver givet også mest fra Sverige i 2015.

Udenlandsfiskeriet mistede jo et teammål i 2014, da Jesper som den første krydsede de 30kg. Forhåbentligt kan Kim og jeg følge ham i 2015. Vi fisker den sidste uge af marts og får vi fornuftigt vejr, er det bestemt en mulighed. Efter mange år i Havøysund, besluttede jeg at prøve noget nyt i 2015. Ike fordi Havøysund er dårligt fiskeri, men fordi det var tid til nye udsigter og andre udfordringer. Jeg synes at fiskeriet efter storsej er helt fantastisk og det bliver ikke meget bedre end området syd for Lofoten. I 2014 var også fiskeriet efter stor flynder på toppen i perioden hvor jeg skal afsted, så her er også muligheder. Det som jeg giver afkald på er, de fantastiske mennesker som jeg har kontakt til i havøysund, lokalkendskabet fra 5 års fiskeri samt vejrbeskyttelsen som er væsentlig bedre i havøysund end på Å. Men spændene bliver det !

Vi fik i 2014 løftet følgende teamrekorder;

Torsk i udlandet fra 29.5 til 31.25kg

Helleflynder i udlandet fra 156cm til 160cm

Havørred i udlandet fra 2kg til 4kg

Torskerekorden har vi jo haft fokus på i nogle, så dejligt at den kom !

Skal vi skue fremad og se på hvilke rekorder som kunne blive forøget i 2015, så vil sej i udlandet være værd at kigge på og en mulighed.

Vi har på året lavet 69 opdateringer på hjemmesiden, det er lidt under niveau fra 2013, men som skrevet sidste år så skal både tiden og nyhederne være der til det. Vi har stadig rigtigt god opbakning hos jer læsere og mange klik på siden !

Tak for et godt 2014 til kammerater, bekendte og forskellige samarbejdspartnere ! Vi ser frem til et rigtigt hyggeligt 2015 :-)

 

31.2 Kgs Skrei

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/