Året 2009
Fiskedage
I 2009 har TEAM SVINET været på danske farvande 48 dage.
 Det er faktisk væsentligt færre dage end i 2008. Forklaringen skal findes i at vi har været en del udenlands på fisketure i år alle sammen, samt at FIRST-TIMER har været til reperation et par gange.
De fleste ture har været i FIRST-TIMER. Vi har dog også været gaster hos SALTY, VÆSER´N, PHUKET og DRENGERØVEN i sæsonen.
SVINET har været på vandet under en håndfuld gange i det forgangne år. Igen hovedsageligt fordi FIRST-TIMER lå i Helsingør i det meste af bulesæsonen hvor vi fisker ganske meget, men også fordi sommeren og efteråret blev brugt mere på fiskeri udenlands end vi ellers har praktiseret.

Udenlands havde vi 42 dages fiskeri fordelt på Norge, Mexico og Panama.
Både Jesper og jeg har guidet for Nordic Sea Angling og så har vi alle tre været på Skreifiskeri på Sørøya. derudover har jeg været i Mexico med familien og listede 4 dages fiskeri ind og sidst men ikke mindst, var der vores samlede tur til Panama i efteråret.

Samlet set er antallet af fiskedage lidt lavere end året før, men ferierne væk fra familien kræver lidt pleje af dem når man kommer hjem...
Vinterbulefiskeriet
Vores vinterbulefiskeri blev skudt smukt igang allerede tidligt om morgenen den 1.januar hvor vi givet landede øresunds første måler i 2009.
Fiskeriet var svingende og blev først rigtigt stabilt hen imod slutningen af januar, til gengæld forblev det godt nærmest resten af sæsonen.
Fiskeriet i 2009 foregik især i området fra kobberværket og op forbi Vandias knold. I lange perioder stod der massivt med fisk her.
Selvfølgelig var der også dage ind i mellem hvor de skulle fanges andre steder og vi har da også haft godt fiskeri i algetønden, på trapperne, i Pålsjø og ved Ven.
Vi havde 28 dage på vandet startende med den 1/1 og sluttende med vores sidste buletur ved Ven den 12/4, iøvrigt en tur som gav 4 torsk over målet.
Samlet set blev det til 46 målere ved vinterfiskeriet i Danmark, et resultat som vi er MEGET tilfredse med. Den største fangede undertegnede i slutningen af Januar lige syd for færgerne, den vejede 17kg.
Det er et resultat vi næppe kan matche i 2010, da Jesper skal guide på Sørøya fra slutningen af Februar og FIRST-TIMER derfor vil blive taget op af vandet.
Sommerbulefiskeriet
11 ture efter torsk blev det til over sommeren.
Visse dage var fiskeriet OK, men vildt blev det aldrig for os.
Vi fiskede kun nede omkring Ven og fik landet 3 målere på turene.
I 2008 var fiskeriet måske også allerbedst i slutningen af juni og frem til starten af september, i dette tidsrum var både Jesper og jeg engageret i Norges fiskeriet og havde enten ikke tid eller var lidt mætte...
Medefiskeriet
Medefiskeriet blev det næsten ikke til i 2009. Egentlig havde vi en plan om at skulle fiske pighvar og slethvar, men det blev bare til en enkelt tur på storebælt og det var uden det store resultat.
Igen var det et spørgsmål om prioteringer og udlands-ophold...
Igen var der et hårdt fisketryk på hvarrene oppe ved Helsingør, både fra turbåde og småbåde. Men på visse dage også rigtigt mange fisk !

Et par skrubbeture blev det til og nogle flade kom der også i fryseren, men egentlig synes jeg kun at skrubben på 1400g fra SVINET (ny BR) er værd at nævne. Den blev fanget af Kim´s bror nede på Tårbæk rev.

Makrel fiskede vi slet ikke efter...
Trolling
Det var planen at vi rigtigt skulle gøre noget ved trollingen i år. Men en række ombygninger på FIRST-TIMER satte os lidt tilbage og vi nåede aldrig til Rügen i en TEAM SVINET båd i 2009.
I 2010 er FIRST-TIMER dog klar med både radar, redningsflåde og downriggere.
Udstyr som vi ikke ville undvære på de lange sejlture i april dernede.

Det blev dog til ture som gast i bådene SALTY, PHUKET og DRENGERØVEN.
Undertegnede fik en enkelt laks over målet, på 10.2kg. Derudover fangede Kim en ny team-rekord i havørred på 2.4kg og vi fik begge et par laks under 10kg.
 Der skulle jo være muligheder for igen at forbedre disse i 2010.
Største fisk på trollingturene fangede Tore fra DRENGERØVEN, en laks på flotte 11.9kg, sammen med undertegnede på den sidste tur i starten af maj.

Havørredture i Køge bugt blev igen ofret til fordel for andet fiskeri og det blev heller ikke til trollingture i øresund sidst på året.
Småbåd i Mexico
4 dages fiskeri i oktober blev det til, efter at maj-turen måtte aflyses pga influenza A.
Familien og jeg havde nogle fantastiske dage dernede og specielt TEAM SVINET´s yngste mand, Lukas Hjorth, blev begavet med nogle fine fisk.
Specielt hans Roosterfish på ikke mindre end 42lbs skal fremhæves, en vildt flot fisk og nu team-rekord !!!
Men han fangede også 3 dorado, neddlefish, amberjack, bonito mv.
Så en rigtigt fin familietur, som vi bestemt kan anbefale andre med fisker-tosser i familien.
Mere om turen kan læses her: http://www.teamsvinet.dk/11441688
Småbåd i Norge

Med samlet 5½ uge på NSA destinationer i det nordlige Norge, har vi været rigtigt godt repræsenteret.
Turene har bredt set gået rigtigt godt.
På vores første tur derop efter skrei lykkedes det os at lande 90 målertorsk, med tre over 20kg op til 23kg.
Næste år vil Jesper og jeg guide en uge hver deroppe i jagten på den rigtige torsk over 30kg....
Læs mere og se billeder: http://www.teamsvinet.dk/6729419

Midt på sommeren guidede jeg 2 uger i Havøysund ved Nordkap.
Det er destination med mange flyndere og store rødspætter.
Håbet var at få en stor af begge arter og det lykkedes til min egen tilfredshed.
Jeg fangede selv 21 af de 35 helleflyndere vi landede i guidebåden og vigtigst af alt, så lykkedes det at lande en drømmeflynder på 56 kg og 154cm.
Der blev fanget en del store deroppe i perioden, 5-6 stykker over 50kg.
Rødspætte fiskeriet toppede ikke mens jeg var deroppe, men vi kunne ofte se dem ligge på bunden. Jeg fangede rødspætter op til 2.3kg, men så nogle som var væsentligt større....
I 2010 guider jeg igen på destinationen i 2 uger.
Læs mere og se billeder: http://www.teamsvinet.dk/11441684

I sensommeren tog Jesper til Sørøya og guidede i et par uger.               Fiskeriet var ikke fantastisk deroppe, men nogle gode fisk blev det til. En torsk på 27,4kg til Martin som sejlede med Jesper, vild fisk !!!
Det blev også til de første flyndere til Jesper op til 12.4kg, men det var trægt fiskeri. Den største flynder fik Martin også, den vejede 24kg.
Læs mere om turen og se billeder på: http://www.teamsvinet.dk/11441686
I 2010 skal Jesper guide Kim og et par andre på Sørøya i maj måned.

Popper i Panama
Vi var alle tre på tur til Panama for at fiske med popper.
Turen blev ikke hvad vi havde håbet på, men alligevel fik en del gode fisk og oplevede blandt andet rigtigt tunfiskeri for første gang.
Popperfiskeri er vildt spændende og de fisk som lever i disse farvande har virkelig kræfter. Specielt den røde Cubera snapper er en fisk som vi MÅ have på rekordlisten.
Men det blev ikke i denne omgang. Alligevel lykkedes det os at levere 7 team-rekorder, alle 7 var dog samtidigt nye arter på vores rekordliste.
Panama skal vi til igen, men vi ved ikke lige hvornår...
Læs mere og se billeder: http://www.teamsvinet.dk/11441689
Sammenfatning og fremtiden
Med en fangst af 51 danske og 91 norske målere har torskefiskeriet for os været rigtigt fint i år. Torskefiskeriet er noget som vi bruger meget tid på, så det vægter også tungt i vurderingen af året.

14 TEAM-rekorder blev der sat, 8 af dem var dog nye arter.
Kun en af dem er fanget i dansk farvand, det var havørreden på 2.6kg. En rekord som givet står for fald i det kommende år.
Ellers er der 13 udenlandske rekorder, 7 fra Panama(yellowfin tun, tripletail, blue jack, african pompano, horseeye jack, wahoo og sierra), 2 fra Mexico(roosterfish og amberjack) og 4 fra Norge(helleflynder, torsk, ising og rødspætte).
Skal man påege på nogen fisk specielt, vil det nok være naturligt at pege på Lukas Roosterfish og min helleflynder, men Jespers Wahoo og hans Yellowfin tuna var også fantastiske fisk.

Næste år er der ikke planlagt noget tropisk fiskeri, det kan dog være at noget dukker op alligevel....
Der er til gengæld planlagt mellem 6 og 7 ugers fiskeri i Norge.
TEAM-rekorder som kunne forbedres i 2010 kunne være:
Laks, havørred, makrel, pighvar, slethvar i DK
Torsk og rødspætte i Norge.
14 TEAM-rekorder kan det næppe blive til, men fantastiske fisk kan jo komme overraskende både i DK og i Norge, så andre arter end de nævnte kan naturligvis blive aktuelle.

Slutteligt vil vi gerne takke fiskevenner og bekendte for gode timer på vandet i 2009, samt for hjælp og tip. Vi håber at 2010 vil bringe alle forbindelser en masse store fiskeoplevelser😀

På TEAM SVINET´s vegne:

Nikolaj Hjorth

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/