SØRØYA, SKREI 2016

Fra 23-30. marts 2016 var hele teamet samlet til skreijagt på Sørøya. Håbet var naturligvis at nå højderne fra sidste års fiskeri, men vi var dog også realistiske og dermed klar over det nok ikke ville ske.

Sådan blev det da heller ikke. Vi havde nogenlunde vejr i ugen, hvilket vil sige at vi kunne læigge på vandet det meste af dagene, men vi havde ingen dag med rigtigt godt vejr. Derudover må vi sige at vi var uheldige med at ramme en periode hvor fiskene ikke ville hugge. Det var praktisk talt umuligt at rejse stimmerne af skrei fra bunden, ofte søgte de faktisk væk når vi fiskede vores jig ned mod lodningerne på bunden. Hvad årsagen var kan man kun gisne om, men et gæt kunne være den voldsomme mængde af lodder som var i området. Stort set alle torsk gylpede dem op ved overfladen og stimmer af lodde blev set svømmende i overfladen. Det er klart at mætte torsk er sværrere at få til at hugge...

Når det er sagt så kom der hver dag torsk over 30kg på campen, ingen tvivl om at Sørøya stadig repræsenterer et eventyrligt torskefiskeri, uden sammenligning det bedste i verden !  Min vurdering af fiskeriet, skal naturligvis også ses i relation til det jeg tidligere har oplevet på øen, hvor fiskeriet har været outstanding !

Vi havde en nogenlunde førstedag med 11 torsk over 20kg, med topfisk på 25.5 og 27kg. Andendagen startede også fantastisk, i første dyp landede Nikolaj en torsk på 30.8kg - det var jo dem vi kom efter, så det gav noget stemning i båden :-) Resten dagen var imidlertid rigtigt svær. Det lykkedes som de fleste af dagene ikke rigtigt at få flow og system i fiskeriet, de store fisk kom ofte som hovsa fisk mellem en masse mellemfisk. Det samme var tilfældet i vores makkerbåd, med Jakob Lindberg som skipper.

Tredjedagen og fjerdedagen jagede vi rundt for at finde noget fiskeri, vi fiskede både dybt og lavt, i fjorden og ude på dybet, men fik aldrig rigtigt gang i det. største fisk på 26.5kg til Kim var flot, men ikke at udtryk for at vi havde fod på det. Det gjorde mig lidt modløs må jeg sige og da vi så vejrudsigt for 5 dagen, besluttede både Claus og jeg at vi ville blive på land, da det efter få timer skulle blæse kraftigt fra sydvest. Kim og Jesper tog dog afsted for at fiske de timer de kunne. Et godt valg, for det dårlige vejr kom først efter frokost og de oplevede ugens bedste fiskeri, hvor fiskene var aktive. Mange målere, dog stadig relativt få over 20kg, landede de på den halve dags fiskeri. Kim fik 3 over 20kg op til 22.5kg, mens Jesper fik to stk, men de heeeelt rigtige to.... Først landede han en ny teamrekord på 35.5kg og fulgte den op 30 minutter senere med en på 37.5kg !! Uden tvivl årets fisk i teamet og helt velfortjent efter de mange års skreifiskeri Jesper har lagt på havet omkring Sørøya. En forbedring af Jesper PR på hele 5kg, det var vel det vi håbede på da vi tog afsted :-)

På sidstedagen kæmpede vi igen mod elementerne, men det var ikke godt fiskeri. Dagens højdepunkt var da en "flad skrei" i form af 115cm helleflynder tog Nikolajs Crazy Daisy jig. Den endte sine dage som aftensmåltid på gjestehuset.

For Nikolajs vedkommende var det endegyldigt sidste skreifiskeri, motivationen er ikke længere tilstede, målet er fuldt. Et mål nåede jeg ikke, min torsk over 20kg nr 100. Står på 96stk og det bliver nok svært at finde de sidste 4 uden skreifiskeri... Men der vil stadig komme en skreimappe for 2017, for Kim og Jesper holder ved og er igen næste år, at finde til verdens bedste fiskeri efter GROV torsk - Skreifisket på Sørøya :-)

Nikolaj Hjorth 

30.8kg skrei
35.5kg skrei
37.5kg skrei (TR+PR)
Sejrherren med sine hvalpe :-)
115cm aftensmad

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/