NYHEDER 2014

Godt nytår !

Lange 6.8 kg

Øresund d. 1/1-2015

Rigtig godt nytår til alle vores læsere :-)

Vi var, traditionen tro, på vandet nytårsdag for lige at se om vi kunne nappe årets første måler :-). En kort formiddagstur blev det til, for det første fordi vejret ikke var særlig godt og for det andet fordi vi kun kunne finde mindre fisk, som "gemte" sig i de enorme mængder af sild, der er derude i øjeblikket.

Men med målerne mellem jul og nytår, nåede vi op på 46 målere i FIRST-TIMER i 2014. Det er et resulat, vi er godt tilfreds med.

Vejrudsigten for weekenden ser ikke lovende ud, faktisk tværtimod, så vi må se hvornår den næste tur bliver :-) Billedet er Peters lange fra forleden.

Jesper Lyngsie

Flere målere

Øresund d. 30/12

Vi var fuldt hold på vandet igen i dag...... selvfølgelig :-). Og det var ingen dum idé, fiskeriret var også godt i dag og igen fik vi landet målere. Denne gang var det Jesper W, der fik en 11.5´er og Sebastian og Bielecki fik en hver på 12.0.

Skipper måtte "nøjes" med en lange på 2-3 kg som det mest bemærkelsesværdige ! Det var dog ikke den eneste lange der blev fanget i dag, idet Peter Svanberg på BLACKFISH ? landede en lange på ikke mindre end 6.8 kg. Det er længe siden jeg har hørt om så stor en lange i nyere tid, men sjov bifangst er det.

Svanberg fik også en flot måler på 13 kg, som blev genudsat. TYVEN 2 blev topscorer i dag med 4 over optil 16 kg, godt gået af Klagenberg.

Jesper Lyngsie

Jesper W med 11.5´er

Endelig kom der måler på dæk

Øresund 29/12

Rigtig glædelig jul til vores læsere, og undskyld for den manglende opdatering. Vi bestræber os på at være aktive på siden i de kommende måneder. Det er nu vores "rigtige" sæson begynder 🙂

Vi har været nogle gange på vandet i jagten på buletorsken, og med blandet resultat. Udbyttet har været en nultur !, men også et par rigtige gode ture med masser af fine torsk, dog ingen målere, selvom det har været tæt på :-(.

Vi ved at ULK har fået en måler på 10.4, og TYVEN 2 ? har fået en fin 12.5´er

Vi har været flittigt ude i juledagene, hvor Kim, Jesper W, Bielecki og knægten sebastian har været med på skift. Og den ene dag, fandt vi stedet hvor de lidt større fisk holdt til. Vi fik 3 over, hvor jeg fik en 11.5´er, Kim en på 12.1, men Sebastian blev topscorer med en flot "madamme" på 15.0. Ny PR for ham i DK :-)

Vi havde rigtig mange oppe og vende i båden og alle var flotte mellemfisk. HOBITTEN var ligeledes på vandet og Jimmy landede 2 målere med en flot 14´er som top.

Så er vi igang !!

Jesper Lyngsie

Sebastian med ny PR 15.0 kg

Blæsevejr og skreiforberedelse

Ganløse d. 11/12-2014

Vejret viser sig ikke fra sin bedste side for tiden, det er meget blæsende og i morgen fredag lover de meget stærke vinde :-(. Så fiskeri, bliver det ikke til i øjeblikket.

Så er det jo dejligt at man kan kigge lidt frem og glæde sig til skrei-turen i slutningen af marts, hvor vi er 8 mand afsted. For at være forberedt så godt som muligt til den tur, har vi været igang med de første indkøb :-)

Det er vigtigt for os at være sikker på, at få de jigs vi mener er blandt de allerbedste, og derfor har vi allerede fået købt WESTIN´s CRAZY DAISY og deres "lille" BIG BOB i "thunder" og "blue glamour". Det er ihvertfald jigs som vi ved virker, og som bla har min 31.2´er fra i vinters på samvittigheden.

Der kan læses mere om disse jigs på http://www.westin-fishing.com/sea/sea-jigs.html

Jesper Lyngsie

 

BIG BOB og CRAZY DAISY

Trollingtorsk og vinterpirke

Øresund d. 14/11-2014

Det har ikke været Team Svinets mest aktive periode, og derfor har der ikke været de store ting at fortælle om. Mon ikke der snart kommer lidt mere aktion fra vores side, når det, det hele drejer sig om starter, nemlig vinterfiskeriet :-)

Men indtil da vil vi lige tage nogle ture efter trollingtorsken på lavt vand. Det er et meget underholdene fiskeri, og en hyggelig måde at fange Øresunds sande ædelfisk på. Kim og jeg var afsted fredag og fik masser af flex på de lette trollingstænger. Vi fangede 20 ialt optil fine 7 kg, herligt fiskeri.

Helt inaktive har vi dog ikke været. Vi har også været i værkstedet og har produceret vores helt egen "teamsvinet-pirk". Selvfølgelig en efterligning af tidligere pirke der virker, men denne pirk er dog en lille smule modificeret i forhold til andre. Der er mange tanker bag den og vi har lavet alle processer selv, bortset fra el-poleringen. Vi er ret godt tilfredse og stolte af den og glæder os til at prøve den :-) Vi er temmelig sikre på vi har produceret den perfekte bulepirk !

Jesper Lyngsie

TeamSvinet-pirken

Fladfisk

05/11 2014

 

Jesper og jeg var på Øresund i Torsdags hvor vi ville satse på faldfisk

Der var næsten perfekte forhold så vi troede på det

Men vi fik aldrig rigtig gang i fiskeriet selv om vi prøvede rigtig mange pladser

vi fangede 30-40stk og tog ca halvdelen med hjem.

Næste tur må blive en trolling tur efter torskebasser😀

 

 

Kim Jæger

Video

Ballerup 20/10 2014

 

Ikke meget vi har været ude og fiske og derfor heller ingen opdateringer🤨

Jeg har lavet en video af min Pr+Tr Helleflynder fra Havøysund i sommers🙂

Tryk på linket.http://youtu.be/kOHuDQgZgXo

 

Kim Jæger

 

Øresund

Øresund 1/9 2014

 

First-Timer har været på 2 gange den sidste uge,den første en eftermiddagstur efter torsk🙂det eneste der er at sige om den tur er SILD SILD og SILD alle steder syd for hven🤒

Den sidste tur var i lørdags hvor makrellerne skulle prøves vi fangede 21stk med en 3-4 stk omkring kiloet (jesper havde glemt vægt)

Håber vi kan få en makrel tur mere i løbet aqf denne uge🙂

 

Kim Jæger

Vaerøy 2015

Ballerup 31/7 2014

Så fik jeg samlet billeder og skrevet beretning om årets tur til Havøysund med Nordic sea Angling. I kan læse beretningen og se billederne her;

http://www.teamsvinet.dk/18953022

Næste år bliver det ikke som de forgående 6 år, en tur til Havøysund. Derimod har jeg valgt at se en ny destination og dermed noget nyt fiskeri. Jeg skal i 2015 guide på Vaerøy fra 8.-22. juli. Den første uge har jeg pladserne i guidebåden, som bliver besat af min knægt og endnu ikke aftalte venner af team svinet. Det bliver godt !   Det bliver lidt interessant at se noget andet, selvom Havøysund, og især menneskene jeg har haft med at gøre deroppe, har været helt outstanding. Vaerøy har et markant bedre sejfiskeri og et godt helleflynderfiske, jeg glæder mig til udfordringen.

I DK er der denne måned blevet fanget nogle bemærkelsesværdige fisk, som slet ikke er blevet omtalt her på siden. Det skyldes at jegf har været bortrejst det meste af måneden, f-ørst i Havøysund og så tog Skipper Lyngsie og jeg familierne med til Tyrkiet en uges tid - siden har jeg så siddet på toilettet....

Men Den flotte helleflynder på 35kg fra Vesterhavet, fanget på pirk af Søren Nielsen, skal da bemærkes, dejligt at der igen kommer en hovsafisk ! Kunne være interessant at se hvor mange der ville komme på dæk, hvis der altid stod en og fiskede med jig på hver Vesterhavskutter... Bliver den godkendt af komiteen, vil det være næsten en fordobling af den danske rekord !

I jammerbugten er der tillige fanget en stor havtaske fra småbåd, 20.5kg kunne den stolte fisker Anders Loft veje den til. Fisken blev fanget på vrag på 45m dybte. Den tog en pirk og må vel også kaldes en hovsafisk, men absolut en jeg gerne ville have stået for kampen med.

Allermest overraskende var imidlertid nok den KÆÆÆÆMPE sommertorsk som tyske Arnold Gems fangede på Nordsøen fra m/s Bodil ? Hele 36.25kg og dermed en forbedring af den danske rekord på 5.25kg ???  Tror ikke seriøst at nogen alvorlig havfisker hav de set den kommer, specielt ikke på en sommertorsk. Den er større en nogen torsk fanget om sommeren fra Nordic Sea Anglings Camps i Norge nogensinde.... Den må virkelig have gemt sig længe, eller måske være faret vild ? Den var dog ikke fanget mere tilfældigt end at der kommer en mere over de 30kg indenfor de næste dage ??  Jeg er lidt forvirret.... Og så siges det endda, at de lå fiskede efter makrel da nogle tyske kunder dybede pirken dybere, det ved jeg dog ikke om er løse rygter. Under alle omstændigheder, en rekord som næppe nogensinde vil blive slået.

Sikke en juli måned for dansk havfiskeri, de store findes åbenbart stadig ;-)

Nikolaj Hjorth

Billeder fra Norge og fisk fra Øresund

Ballerup 19/7 2014

Jesper har været på sundet et par gange i ugen. Først efter torsk, der var maaaaassere op til 7kg !! Derefter en tur efter makrel, det blev lidt blandet. de fik 15stk op til 950gram. Det er vel isoleret ok, men i dagene op til blev der fanget rigtigt mange, så i det lys kunne det have været bedre.

Båden skal nu laves, da et gearkabel er knækket. Anden gang indenfor et par år det sker ?!

Inden længe vil der også komme et billealbum fra Havøysund-turen, er ved at samle billeder ind. Så i må til at starte med nøjes med team gris glæde over ny teamrrekord herunder :-)

 

Nikolaj Hjorth

Nok en uge...

Havøysund 15/7 2014

Så gik endnu en uge, fik ikke opdateret siden, hvilket har flere forklaringer.

hvorom alt er, så havde vi nok en uge med godt vejr men præget af østlige vinde. Fisket var stadig vældigt trægt. Det hold jeg har guidet har villet en del forskelligt fiskeri. Så der er kommet mange arter i båden. Det har haft sin pris i forhold til fiskeriet på helleflynder, som jeg selv ville havet prioriteret - sådan er det at være guide. Heldigvis har kunderne været både behagelige og glade for deres uge med fiskeri som de ønskede det. Faktisk har de allerede booket næste år...

det er blevet til 8 helleflyndere op til 132cm, vi har ikke opsøgt de typiske pladser for stor flynder, simpelthen fordi at kunderne ønskede at være tæt på andre muligheder. Bedste drev på ugen gav 4 krøgede flyndere og 3 i båden indenfor 600 meterS drev. Sådan er flynderfiskeri på ret sted og ret tid. Kunsten er at vælge stedet og fiske til man rammer tiden.

torskene blev mange men ikke så store i denne uge. Sej fik vi riiiigeligt af og op til 12-13kg. Så var der kuller, havkat og de uundgåelige brosmer.... Sidste dag blev brugt på fladfisk da det blæste. Det gik fint, faktisk måtte vi sejle ind efter flere rejer efter et par timer. Vi fik rødspætte op til 54cm og ca 2kg samt et utal af isinger i størrelser som ville får hagen til at falde i Danmark :-)

nu er det hjemad, billeder i nløbet af de næste dage. Har dog for første gang nogensinde ikke taget et eneste af mine egne fisk. Har faktisk heller aldrig fisket så lidt på en tur. Men den første uge gik tiden med at hjælpe knægten og uge 2 slappede jeg faktisk bare af og lod kunderne fiske. Måske er man ved at blive riiiigtig gammel ?!

 

Nikolaj Hkorth

En Teamrekord mere

Havøysund 9/7 2014

mandagen gik med jagten på de, for tiden, lidt illusive flyndere. Det har været ganske svært at finde rigtigt godt flynderfiske, selvom topfiskene har været i orden. Lukas fangede en på lige under målet og en 7kgs. Det var jo fint, men den med vægt manglede. Den huggede dog en hel sej og så var min 15 årlige søn under pres med fin fisk og flex på klingen. han fightede den flot til overfladen, hvor vi kunne se en flynder på 125-135cm. Jeg stod klar til at sætte krogen i munden på den, men lidt under overfladen gør den klar til at gå til bunden igen. Desværre når Lukas ikke at holde stangen langt nok ud over rælingen da flynderen pisker ind under båden og linen knækker ! Sikke et antiklimaks....  Men sådan er fiskeri også,- han lærte en erfaring og jeg gav mig selv en næse for ikke at instruere ham godt nok....

tirsdag var sidste forsøg og vi kæmpede hårdt. Det blev da også til en fin flynder på 21kg ! Men det var igen flynderkongen Kim som slog til.... Skrap det er han !

 Afslutningsvist fangede Kim så en kuller på 4.5kg, hvilket er en fin ny Teamrekord !

Nu er hele holdet på vej hjem og et nyt hold på vej herop, det er gæster jeg ikke kender i guidebåden. Men i nogle af de andre både er bl.a. Godzilla.

Catch With Care har også et større hold, så det skal nok blive en hyggelig uge. Forhåbentligt med lidt lettere fiskeri, end det har været i den forgangne...

Nikolaj Hjorth

sej, torsk og katte

Havøysund 7/7 2014

de sidste par dage har været med dejligt solrigt vejr heroppe. Lørdag fiskede vi sej og det startede lidt svært, men da vi fandt dem fik alle målersej og rigeligt med fisk på speedjigging. 15stk over 10kg op til ca 12.5kg. Vi var tvunget til at stoppe, for de kan desværre sjældent genudsættes og det var begrænset hvor meget fisk vi kunne bruge....

søndag var ved Nordkap. Her fik vi mææææængder af havkat, 20 stk og vi kunne have fanget mange flere. Derudover fik Lukas sin første helleflynder, dog en gemudsætter. Men han kan nu med rette sige at han har fanget flynder nord for Europa. Det blev til yderligere en flynder, samt ikke mindst torsk på 17 og 21.5 kg til Morten og Lars i båden. To gange ny PR !

i dag skal vi prøve at finde noget flynder :-)

Nikolaj Hjorth

Teamrekord i flynder x 2

160cm flynder er kroget...

Havøysund 4/7 2014

I dag tog vi på flyndertur til pladser jeg ikke tidligere har fisket på, det sker ikke så tit efterhånden...

det blev en stor succes, hvor vi slog teamrekorden for helleflynder to gange !!

Begge fisk blev landet af Kim, som har for vane at gøre det rimeligt godt når han tager med undertegnede til Norge... En flynder på 157 og en på 160cm, begge genudsatte efter Kimse havde været ude og bade med dem. Den største havde mærke efter hajkrog, så var tydeligt landet for ikke så længe siden af en anden fisker - dejligt at flere får glæde af en sådan trofæfisk.

Lukas kiggede på fiskene og landingerne med store øjne, fiskede tappert hele dagen men uden held. I dag var det gudfar som snuppede hele præmien... Stort tillykke til Kimse, han er skrap !

Imorgen skal vi forsøge at fange storsejr og grov torsk, så må vi se hvad det kan blive til :-) Nu står den på culottesteg og bearnaise sauce, samt måske et lille glas rødvin...

Billeder følger !

Nikolaj Hjorth

 

 

Pr torsk

Havøysund 3/7 2014

Er i Havøysund med min knægt Lukas og Kim, vi skal fiske den næste uge sammen hvorefter jeg bliver en uge ekstra.

vi fangede i dag 7 forskellige arter i lidt blæsende vejr. Imellem dem var 3 flyndere med største til Kim på 11kg. Lukas fik ny PR torsk på 15.5kg, en fordobling af den tidligere. Stort tillykke til team svinets yngste medlem !!

ny tur imorgen efter flynder i nye jagtområder :-)

Nikolaj Hjorth

Grejmarked !!

 Ballerup 13/6 2014

Så er det med at finde spareskillingerne frem, og sætte kursen mod Bellahøjhallen, Bellahøjvej 1 , 2700 Brønshøj, på lørdag den 14. juni, mellem kl. 10:00-16:00 til DGK´s kæmpe loppemarked udelukkende med fiskegrej. Vi har nu passeret et st...ykke over 100 meter borde. Borde der vil blive spækket med fiskegrej i alle afskygninger. Udover bordene, vil der også være mange stangstativer, og masser af rodekasser på gulvene foran bordene.
Der kommer virkelig meget kvalitetsgrej at vælge imellem, og der vil også være en del samlergrej, selvom brugsgrejet vil dominere.
Se evt mere på Dansk Grejsamler Klubs hjemmeside, eller kontakt mig på dr.faber@tdcadsl.dk
Mvh Carsten Faber,, Formand DGK

Første sommermåler !

Øresund d. 1/6-2014

Teamet har været på vandet et par gange de sidste par uger. Senest i søndags. Fiskeriet har været blandet, bulerne er der fint nok, har set optil 12-16 meter, men størrelsen på fiskene kunne være bedre. Mange optil 3 kg, men sjældent større. Den ene dag fandt vi dog nogle fine fisk og vi har fået et par stykker omkring de 9.5 kg og en enkelt over. Den var til gengæld helt oppe i den fine ende af skalaen. 14.1 kg er en megt flot sommertorsk, og den havde kroppen til 18-20 kg som gydetorsk. Det får den chancen for at blive, for den blev genudsat efter fotografering :-)

Jesper Lyngsie

Robust 14.1 ér

Hanøbugten

Hanøbugten 13/5 2014

I fredags var jeg en tur med som gast på Væsern sammen med skipper Uffe. Torsdag havde svenske både haft rigtigt fint fiskeri i Hanøbugten, så kursen var sat mod de store vandrelaks deroppe.

Efter en laaaaaang køretur med båden på slæb, kom vi på vandet og efter kort tid fik vores makkerbåd et godt hug og en 15kgs laks ombord :-)  Vi kæmpede og midt på formiddagen var der uddeling i form af en flot stålblank laks på 12.5kg til Uffe. Herefter var der stille nogen tid inden jeg fik en 4kgs laks....  Midt på eftermiddagen opgav vi området og sejlede 10nm væk i håbet om bedre fiskeri. Allerede mens vi satte grejet gik mine sideplanner, Uffes tur til at hive i fisk, hvilket gav en fin havørred på 7.5kg, hvilket var ny PR. Tillykke til Uffe ! Ørreden var imidlertid ikke i super kondition, jeg vil vurdere den til at være omkring 1 meter lang, så den kunne nemt have vejet på den rigtige side af de 10kg !

Efter nogle timers stilstand med kun nogle hornfisk og en undermåler, sluttede vi af med et trippelhug. Desværre allesammen i den støbeform som jeg har mødt ofte i år; 4-5kg. Vi tog den lange tur hjemad med to gode fisk på samvittigheden, men havde nok sat næsen op efter mere. Tak for turen til Uffe, en hyggelig det var det !

Det var nok den sidste laksetur for i år, tror jeg. Drengene vil dunke torsk og for mit vedkommende er der bukkejagt fra 16. maj. Så må klamme slimmede fisk sejle deres egen sø ;-) Laksen til sommerweberen er vist sikret.

Nikolaj Hjorth

3 dages togt til det svenske

Østersøen 4/5 2014

De sidste tre dage har jeg været på trollingtogt i det sydsvenske. Fiskeriet var ok antaltsmæssigt. Det blev til 21 fedtfinnefisk på de 3 dage. Størrelsen var dog knap så god; kun 3 laks over 6kg. Vi har ikke tidligere oplevet en sådan invasion af mindre laks i de områder vi fisker. Der blev stadig fanget større laks omkring os, men der gik en del af de små på de større. Yderligere mistede vi simpelthen de store fisk vi havde på; på sidste dagen sloges vi i 30 minutter med en stor laks og havde den helt inde på 3-4 meters afstand. Dens sidste træk inden landing var lidt hovedryst, det slog blinket ude af munden og laksen kunne efter lidt forvirret svømning i overfladen svømme væk...

Største fisk blev på 10.05kg til undertegnede. Jeg fik yderligere en steelhead på 1.5kg ude over 43m vand. Den snuppede tyven og var glad for at springe :-)

Myriader af hornfisk dominerede, specielt den sidste dag, og det var til tider svært at praktisere trollingfiskeri. Enkelte af dem var rigtigt store, jeg fangede faktisk en ny PR på 1kg. Håber dog stadig at jeg aldrig fanger flere...

Tak til Lyngsie og Rene fra Team Terkel for dejlig fisketid på Østersøen. Samt til teams fra Kastrup, Gundsø og Ølstykke for hygge på havnen. Helt vildt hyggeligt at sidde med grill, en enkelt øl (😉) og en flok ligesindede til hygge og løgnhistorier i mørket !

Nikolaj Hjorth

Flere opdateringer

Ganløse d. 23/4-2014

Mens vi venter på bedre vejr har undertegnede også været igang med at oploade billeder. Denne gang er det vores målermappe : http://www.teamsvinet.dk/6729382

Og det var et større job, idet det er for hele vinteren, og der var mange :-) Desværre mangler der et par billeder, men det er hvad der sker når det hele er hektisk på vandet. Billedet er David Thormar, som fangede vinterens største på First-Timer : 15.9 kg d. 4. januar.

Jesper Lyngsie

Actionbilleder

Ballerup 22/4 2014

Frisk vejr den næste uges tid, med en masse "påskeøsten" betyder at det ikke liiige er til at komme på laksetogt... Det giver lidt tid til at rode med billeder og sådan, så tjek svinsk sølvtøj i menuen til venstre, så er er der lagt lidt anderledes billeder på siden; http://www.teamsvinet.dk/6729413   I virkeligheden meget federe end trofæbillederne :-)

Vi håber på at vinden tager lidt af til weekenden, men det ser sgu sort ud...

PR laks, nulbon og næbdyr

Østersøen 19/4 2014

Team Svinet brugte langfredag på Østersøen i helt fabelagtigt vejr ! Olievand og strålende sol er ikke altid det bedste fiskevejr, men det er super dejligt...  Vi startede fiskeriet tidligt og inden længe havde vi et rigtigt godt run på den ene sideplanner, desværre mistede vi krogholdet efter et par udløb og givet en +10 fisk. Vi fiskede ufortrødent videre mens flere både ankom til pladsen, meldinger kom der imidlertid ingen af og hug fik vi heller ikke. Efter nogle timer besluttede vi os for at flytte plads og tage en lidt lang tur.  Det viste sig at være et godt valg, efter en times sejlads kunne vi konstatere at de både som havde fisket i det nye område, livligt fortalte på radioen om det gode fiskeri. Naturligvis startede en hugpause nærmest som vi ankom.... Det føltes som en af de dage hvor det bare ikke skal være, specielt da laksemeldingerne efter nogle timer igen begyndte at fylde æteren uden at vi mærkede noget !

Sidst på eftermiddagen fik dog vores første fisk ombord og så gik det egentlig fornuftigt helt til solnedgang, med fine laks i det helt fantastiske vejr ! Største fisk på 13.8kg blev en ny personlig rekord for Kim, den snuppede en Rhino spoon i 70 fod. Det blink fangede halvdelen af vores fisk...

Vi landede også tre fisk lige under de 10kg, men flere målere blev det ikke til. Det blev til gengæld til årets første hornfisk !! Ubehageligt tidligt at den ankom til østersøen.

Det skal da også fortælles, halvdelen af vores fisk idag var uden fedtfinne. Lidt usædvanlig fordeling, i hvert fald for os.

Jesper og jeg tog en overnatning i båden, med rådyrbøffer og god rødvin inden vi skulle sove :-) Vi havde så afsat halvdelen af lørdagen til lidt mere landnært fiskeri, for at se om vi kunne finde laksene på lavere vand. Vi fik et enkelt tilbud; et godt hug og udløb af en fin fisk på sideplanner, endte dog efter et par spring med at fisken vandt og vi måtte nøjes med en 1½kgs torsk i dag, som vi fik vist store dele af Østersøen før vi opdagede at den var på... MEN igen dejligt vejr !!!

På havnen faldt vi lidt i snak med tilsynsmanden på havnen. Han kunne fortælle at Smygehamn næste år skal ombygges, så der kommer nye molehoveder samt en ny yderhavn. Det vil betyde at vi slipper for den meget ubehagelig lugt som kommer af det rådnende tang på bunden. En række andre forandringer vil også komme til at ske, altsammen fine initiativer. Hvis vi lystfiskere opfører os ordentligt derovre, vil der givet også være plads til os. For tiden er der lidt blandede følelser derovre, hvilket har med verserende sager at gøre, som jeg ikke vil bruge yderligere tid på. Men prøv at læse kommentaren fra en svensk borger i nedenstående link; http://www.trelleborgsallehanda.se/insandare/article2128163/Danska-fiskare-tar-over-hamnen-i-Smygehamn.html

Det fortæller med al tydelighed, hvor vigtigt der at vi opfører os pænt. Man kan mene om skribenten hvad man vil, men der findes sådanne typer overalt og de råber op til alle som vil høre deres mening. Heldigvis er vi stadig velkomne jvf kommunens svar, lad os bevare det sådan :-)

Nikolaj Hjorth

Viiildt laksefiskeri

Østersøen 12/4 2014

Med en lidt hård vejrudsigt tog Team Svinet igen på laksefiskeri i går fredag. Det var nok en gang incognito, altså med FRU ANDERSEN båden. Godt for det, da der var en meter bølger en god del af dagen. Bølger er ikke så behagelige, men de er gode for fiskeriet. Det mærkede vi dagen igennem, da kun aftenen blev lidt stille for os. Dobbelthug, trippelhug, 2 målere, 3stk mellem 9 og 10kg og så de mindre. Vi fik endog prøvet at opleve en laksestigning på loddet, som vi vekslede til et hug efter at have taget farten af og igen sætte skrue på - fedt at prøve !!

Vi fangede bedst på Big Ed, danish lure, Rhino spoon samt vuksiraksi med tobis. De laks vi rensede var fyldt med tobiser. Riggen i 40-60 fod og sideplannerne spillede.

Største fisk gik til Kim på 11.3 og Jesper på 11kg. Selv måtte jeg nøjes med nogle 9ere, men skidt med det - FAAAANTASTISK dag !!

Er vejret til det ryger vi afsted igen om en uges tid.

Nikolaj Hjorth

Tre +15 laks !

+15er i nettet på Jan's båd

Østersøen 10/4 2014

Imorgen er vi på vandet efter laks. Der loves lidt vind men ikke mere end at vi mener det vil gå fint :-)

I mandags ramte Jan Svenstrup laksene for alvor. Han fandt et område med vand som var 5.8grader og så kørte toget ! 8 laks over 10kg hvoraf de tre var over 15kg !  I dag torsdag havde Jan 5 laks over 10kg i båden...

Det kan godt betale sig at tage en tur med dygtig guide som ved hvor det sker, hvis man gerne vil fange en af de helt store trofæfisk fra Østersøens vand :-)

Jan er ved at have fyldt godt op i kalenderen, men har stadig dage tilbage som kan bookes. Ring til ham på +4522219968 og hør om mulighederne. Han har vores bedste anbefalinger !

Nikolaj Hjorth

Danish lure !

Ballerup 9/4 2014

Igår blev det tid til at opgradere blinksamlingen til laksejagt !

Blink har vi jo masser af, men jeg ville gerne have flere af dem vi har succes med og flere farvekombinationer af de bedste blink. Vi har både i år og sidste år fisket rigtigt godt med blink fra Danish Lure, specielt Jønsson-blinket har fungeret godt.

Så jeg fik indkøbt en god portion af favoritterne, samt et par nye farver som skal testes. Det bliver ikke sjovt at være laks, når team svinet er på vandet igen fredag !

Tjek modeller og farver her; http://danishlure.dk

Nikolaj Hjorth

Team Svinet Incognito

Østersøen 7/4 2014

Søndag tog Kim, Jesper og jeg på vores første Østersøtogt i år. Målet var naturligvis laksene, men der var også pakket grej til at fiske torsk på vragene hvis laksene skulle være umedgørlige. Det passede egentlig ikke helt mig, som holdets primære trollingfisker, da jeg var noget nervøs for de to torskedunkeres tålmodighed når alle vragene dukkede op på plotteren...

Dagen startede med lidt klargøring, vi var nemlig incognito, sejlende i FRU ANDERSEN, som vi havde fået lov at låne af vores gode ven Claus. Dejligt at slippe for at traile båden hele vejen til det sydsvenske... Men det betød at vi havde måtte lave lidt forskellige tilpasninger så det elektroniske udstyr kunne fungere på båden. Efter dunkedrengene havde pillet lidt med ledninger og skruetrækkere vorkede det meste dog. I mellemtiden havde jeg klargjort alt grejet, så vi kunne stævne ud i utroligt dårligt sigt pga tåge - men heldigvis med både radar og AIS, samt ganske lav fart og flere udkigsposter.

Planerne om endegrej var lagt dage inden og det skulle bla. være Vuksiraksi med tobis. Desværre havde Kaptajnen (Jever) glemt tobiserne og bismervægten - han er jo heller ikke helt ung længere - så planen hang i en tynd tråd indtil TC fra SJAKALEN reddede os, ved at skænke os nogle løjer. Vi nåede faktisk ikke at sætte elt grejet før stangen med løje tog et fint udløb og inden længere kunne Jesper posere med en fin laks på 10.5kg. Det var en ualmindelig fin start !

Tågen lettede aldrig rigtigt, men det gjorde intet, da fiskeriet var rigtigt fint. Desværre mistede vi en del fisk - som grejnørd med både seler og bælte, smerter det mig at erkende, at jeg bærer en del af skylden for de dårlige krogninger... Efter vi så en fin +10 fisk ryste blinket ud af munden 1½ meter over vandet, samt et dobbelt hug forsvinde uden reel krogning, kiggede vi grundigt på vores kroge. desværre havde en del mistet spidsen siden sidste sæson, så de var ualmindeligt sløve. ØV ! Alle kroge blev skiftet og så kørte toget, huggene kom fint spredt over dagen, kun afbrudt af en periode med opklarende vejr, som gav os dårligt fiskeri ?! Men over dagen blev det til en havørred på 4kg, Kim tangerede teamrekorden fra sidste weekend, og 8 laks i båden. Desværre mistede vi mindst ligeså mange, hvilket vi aldrig har været udsat for før... De tre nåede over målet; 10.1 og 10.5 til Jesper og 10.2kg til Niko. Kim måtte nøjes med en 9.5kg´s.

Et par nye oplevelser fik vi også; vi havde et trippelhug, hvilket aldrig er sket før for os. Havørred på 4kg, samt laks på 4 og 9.5kg :-)

Under indspinning af den ene sideplanner fik jeg mig også en overraskelse; tværstop og jeg kiggede forv irret på de andre stænger for at se hvad jeg var rodet ind i ?  Plask i overfladen og udløb fra hjulet, fortalte dog at det var en fisk som havde taget Danis lure blinket ! Jesper fik stangen og dagens fight med en laks i utrolig god kondition, ca. 30  minutter tog det før den stålblanke vandrelaks overgav sig. Dagens fight, dagens flotteste fisk og dagens overraskelse !  10.1kg vejede den.

Billeder bliver lagt ind på svinsk sølvtøj, så snart jeg modtager fra Jesper.

Så alt i alt en super dag på havet med drengene, det bliver IKKE den sidste i år :-)

TC fra Pike85 havde knapt så god en dag, han fangede fint med laks, men da han kom i havn ventede en overraskelse; På traileren kunne han konstatere at motoren kun sad fastspændt med en enkelt låsemøtrik, de resterende tre var væk !! Om morgenen havde båden ganske vist ligget på en anden plads, dårligt fastgjort, end der hvor den var efterladt i sidste weekend. Han tænkte dog at det nok var havnen som havde rykket den. På traileren kunne det altså konstateres at nogen havde forsøgt at stjæle motoren, samt at der var en del glasfiberskader efter at båden havde ligget og slået imod bund og bolværk på lavt vand... Det viste sig siden(i dag mandag), at tyvene var blevet taget af politiet natten til søndag. En af tyvene var endda røget i vandet, desværre blev han fisket op igen. Håber at de bliver stillet til regnskab for skaderne !!!

Rigtig ærgelig oplevelse, men rart at motoren stadig sad på båden og at der var påsat låsemøtrikker !

Nikolaj Hjorth

Trolling i Østersøen

Ystad 30/3 2014

I går stod dagen i trollingens tegn !  Undertegnede var taget på guidet tur på Østersøen sammen med min svoger, som længe gerne har ville med på laksetur. Svenstrupsportsfishing.dk havde dagen fri, så vi hoppede ombord i havnen i Ystad. Jan har fået ny båd med imponerende 500hk på hækken, vi kom uden problemer til pladsen for dagens fiskeri. Svoger og jeg spiste lidt morgenmad og hyggede i solen mens Jan fik udvalgt blink og sat grejet. Båden har et behageligt agterdæk, hvor der var fint plads til både Jan og os.

Over dagen, som må siges at have været en rigtigt svær en af slagsen, havde vi fire laksekontakter. En snuppede halvdelen af en agnfisk og forsvandt, to stk blev fint kroget og kæmpet ind til båden for at forsvinde på 100 fods afstand ?! Men til sidst fik vi besejret en laks, så svoger nu kan kalde sig laksefisker :-) Vi ramte en dag som rangerede på top gtre over Jans dårligste dage de sidste 4 år, så er fire kontakter vel meget godt ! Dagen endte med sejlads mod havnen på spejlblankt vand, med en rød ildkugle stående lige over havet mod vest.

På radioen var der over dagen sparsomt med oplysninger om godt fiskeri, trods massivt bådopbud. Enkelte fisk blev fanget, men hovedsageligt små og de fleste på lavere vand (34-35m). Det var da også på det lavere vand vi fandt vores fisk. Her fandt Jan en lomme med vand som var 0.4 grader varmere end det omkringliggende - det gav huggene !  Jan havde iøvrigt et imponerende instrument, som kunne fortælle om temperaturen nede i vandsøjlen også - den må man da vist ha !

Ønsker I en god dag på vandet med en kompetent guide, så vil vi varmt anbefale Jan Svenstrup !  Han kan kontaktes på tlf +4522219968 og findes i blandt vores links. Tak for turen, Jan !

Lyngsie var også på Østersøen, han sejlede med Claus i FRU ANDERSEN. De havde to kontakter, men landede dem begge. Claus fik en mindre laks, mens Jesper fik ny teamrekord i havørred (udland); en fin fisk på 4kg. De fiskede ca. 10nm fra os, men også der var fangsterne sparsomme og små for de fleste.

Vi prøver igen når kombinationen vejr og tid går op, men dejligt at komme ud og trolle lidt igen :-)

I Norge fangede Jakob Lindberg endnu en kaffetorsk igår, 31kg vejede den. De havde 18stk over 20kg i båden. I dag skrev han kl 11, da havde de 18 nye over 20kg i båden, så dagen idag kan godt være løbet op.... Mon ikke jeg hører fra ham senere :-)

Nikolaj Hjorth

Laks !

Øresund/Østersøen 29/3 2014

I dag var min gode ven Mogens Rasander ude i sin Mopa fra Skovshoved, for at trolle. Det gav et godt hug på en danish lure som viste sig at være en fin øresundslaks på 2,8kg. Tillykke til Mogens med hans første laks !!

Imorgen er jeg på vandet efter laks med min svoger Thomas Melgård som også har sin første laks til gode. Vi tager en guidet tur med svenstrupsportsfishing, så mon ikke mulighederne er tilstede.... Reportage følger !

Nikolaj Hjorth

The Garmin Boyz are back !!

Ballerup 28/3 2014

Dr. død, Spring over og Dumle er udødelige skreifiskernavne !  Desværre besluttede de i år at det skulle være deres sidste skreitur og meldte afbud til næste års tur...

HELDIGVIS tog det dem blot en uge at ombestemme sig,- nu er drengene klar til tur med Team Svinet fra den 25/3 til 1/4 2015 !!  Uha, der skal laves fælder...

Kim (Kimse-Manse) samt vores faste gast Jesper W bliver øvrige gaster, mens Jeeeewers og Nikos står ved roret. Nu mangler vi blot en enkelt gast så kører toget :-)

Kan ske at jeg ikke selv kan fange de rigtigt store, men bedre hold får man ikke - hyggen bliver legendarisk !!!  Kan næsten ikke vente, der er laaaaaang tid til næste år....

Nikolaj Hjorth

Ny kaffetorsk og album oprettet fra vores skreifiskeri

Sørøya 27/3 2014

Så kom Jakob Lindberg i gang oppe på Sørøya; i dag fangede han sin 10ene kaffetorsk !!
 Den blev vejet til 30.5kg, men lur mig om ikke der kommer flere den næste uge...

På hjemmesiden har jeg nu oprettet en beretning og et fotoalbum fra vores skreitur, det kan ses her; http://www.teamsvinet.dk/18953021

Nikolaj Hjorth

Dansk +40 torsk på Sørøya og mistet MONSTER-flynder !!

Sørøya 25/3 2014

Så fik vi den første danske torsk i nyere tid over de 40kg landet af en dansker !!

I dag har Tommy Neumann fra foreningen "Børsterne" landet en torsk på ikke mindre end 41.5kg og 156cm, hvilket i øvrigt også er ny Camp rekord hos Nordic Sea Angling !!!

Stort tillykke til Tommy med en drømmefangst !

Jakob Lindberg er fløjet derop i dag, ganske vist med en småskidt vejrudsigt, men Jakob tåler jo lidt hårdere vejr end de fleste, så mon ikke der kommer et par rapporter fra ham den næste uge ?...

Mine gode venner fra team Ølstykke er også deroppe nu, de har fået mange flotte fisk gennem ugen. Blandt andet to stk over de magiske 30kg op til 33.5kg. Stærkt fisket :-)

En anden båd havde igår en helt usædvanlig oplevelse; under fight med en god torsk, blev fisken pludselig voldsomt tung. Den gik ganske roligt mod bunden og en hård fight tog sin start. En flynder havde taget torsken i mellem vandet... Efter 30 minutter havde holdet fisken 4 meter under båden, den var enorm !!  Desværre spyttede flynderen da torsken ud og svømmede igen mod bunden. Torsken som den INDHALEREDE vejede holdet til ikke mindre end 22.5kg ??!! Det kunne nemt have været en flynder i ekstraordinær størrelse, måske over 300kg ? En oplevelse for livet, desværre med flynderen som vinder :-(  Måske man skulle overveje størrelsen på sine agnfisk deroppe ?... Anderledes at mede med en måler !

Se billeder af torsken på nordic-sea-angling.se

Nikolaj Hjorth

Demonstration mod råstofudvinding

Ballerup 24/3 2014

På fredag gennemføres en større protestsejlads samt demonstration mod råstofudvindingen på lappegrunden, disken og tårbæk rev.

Det ventes at mere end 100 både deltager. Demonstrationen gennemføres siden på Højbro plads i København.

Har man ikke selv båd og ønsker at deltage, kan man enten blot møde på Højbro Plads eller tage kontakt til turbåden Hanne-Berit, som medtager et begrænset antal passagerer uden vederlag. Efter sigende skulle det endog være muligt at få en kop kaffe !

Læs mere og se programmet her;

http://gribskov.lokalavisen.dk/op-mod-100-baade-i-demonstration-mod-sandsugning-/Lokale-nyheder/20140324/artikler/140329758/2239

Nikolaj Hjorth

Strandet i Alta og C&R i Norge

Breviksbottn 19/3 2014

Kl 05.15 skulle bussen have hente mig i dag. Jeg var tidligt oppe og kunne konstatere viiildt snevejr. Brugte en time på at rydde vejen fra hytten op til vejen, der var vel faldet en halv meter i løbet af natten !!

Det betød at bussen skulle bruge en sneplov for at komme frem, det nåede vi ikke inden færgen sejlede.... Sidste år var det tøvejr og lavinefare som lukkede vejen !  Er som om, at denne ø altid tager livtag med dig, når du befinder dig heroppe.  Så nu er jeg strandet i Alta og kommer først hjem imorgen, men stor credit til Johan og Jimmy fra NSA for deres indsats for at finde de bedst mulige løsninger !

I gæstebogen er der blevet spurgt ind til hvorfor vi ikke genudsætter de store torsk, vi har fanget heroppe. Det vil jeg da gerne besvare;

Når vi kører C&R handler det på ingen måde om etik. Vi gør det i DK fordi bestanden har hårdt brug for de store gydefisk og fordi de ikke er udpræget gode madfisk for os. I Norge kører vi C&R på de fleste fisk, fordi ellers kunne vi ikke være i båden !  Desuden har vi ikke brug for fiskene. Vi beholder 30erne for at veje dem digitalt på land. Med en bismer på et rullende hav, kunne nogen drage i tvivl  hvorvidt man kan veje en torsk til f.eks. 30.0kg. Vi vil gerne kende den præcise vægt på de helt store og har iøvrigt kun bismervægt som går til 30kg. Derudover så er gydebestanden af store skrei riiigeligt stor til at det ingen biologisk betydning har at vi tager de få store fisk vi gør. I land bliver de omsat og spist, så alt er i mine øjne i skønneste orden ! Der er, i min verden, ingen sammenligning mellem C&R på torsk i Norge og så i Danmark.

Nikolaj Hjorth

Mere 30 +

Niller med sin 31.25 kilos

Sørøya 18/3 2014

Så gik den sidste dagen på torskens ø. Jeg startede med at ofre to jigs og dele en miniratureflaske Strohrum med havet, for at bede om held til en 30ér

Den kom også i båden ! Vi havde ganske vist noget dårligere vejr end lovet og fiskene ville ikke rigtigt som vi ville, men jeg fandt et par "reder" som virkelig var store fisk. 30eren blev dog ikke fanget af mig, men af Nils Mortensen som fisker i min båd. han var alene ude med mig igår, uden at fange en 20er og fik heller ikke andre i dag. Men som Nils sagde igår; " I skal ikke dømme mig ude, jeg kommer tilbage !" Det må man give ham ret i !

Vi fik 12 over 20kg i båden i dag, med de største på 25.8-26.5 og 31.25. Fik selv de 7, men ingen af de tre største...

I Jespers båd fik de 9 over de 20kg, med de største på 26.5 og 29.1kg. begge fanget af Jørgen "Dumle" Askov. Den største endda i fjorden, som vi måtte trække ind i over frokost pga ret dårligt vejr.

Opsummeret så nåede vi 105 vejede torsk over 20kg på de to både (halv besætning i min...) på ugen og 5 over de 30kg- helt eventyrligt fiskeri !! Det varer nok lidt inden jeg magter at dunke på sundet....

Billedmappe med info laves når vi er hjemme. Nu gælder det østersølaksen :-)

Nikolaj Hjorth

AvAv !!

Dr. Død og Dumle med nye PR´er

Sørøya d. 17/3-2014

Kroppen smerter hos alle nu, en hel dag hvor der bare er fightet store fisk ! Hele dagen ! Vi sidder her ved bordet i Breiviksbotn og summerer op, og kan næsten ikke fatte det fiskeri vi har været ude i.

I Nikoilajs båd (med kun 2 mand) fangede de 11 over 20 optil 27 kg. Det mest utrolige ved det, var at det var Nikolaj der fangede dem alle !

I min båd nåede vi 22 over de 20. De 6 rundede 25 kg, og vi kronede dagen med 2 over 30 !!. Dr. Død fik ny personlig rekord med en på 30.6, og Dumle sluttede dagen af med en ny PR på 32.1. En helt fantastisk dag :-)

Jesper Lyngsie

Kongefiskeri og endnu en 30´er

Brandmanden med sin 32.2´er

Sørøya d. 16/3 - 2014

Vejret viste sig fra sin allerbedste side i dag, og derfor kunne vi bruge hele dagen udenfor fjorden. Det er bare sådanne dage man håber på, når rejsen bestilles. Desværre er de dage relativt sjældne årstiden taget i betragtning.

Men vi smaskede dem i dag, og selvom der er hugperioder, var fiskeriet jævnt godt dagen igennem. I min båd havde vi langt over 100 målere oppe at vende, hvor de 19 var over 20, 4 af dem over 25, og den største var 26.2 fanget af skipper selv :-)

I Nikolajs båd var de også godt fangende, og selvom de var en mand mindre lykkedes det gutterne at lande 11 over 20, hvor de 2 også kom over 25. Nikolajs største blev på 25 kilo. Topscoren blev Martin Dolmer som for 2. gang i denne uge forbedrede sin personlige rekord. Denne gang brød han også den magiske 30-kilos grænse og fangede, indtil videre, turens største på 32.2. Kæmpe tillykke til Martin ;-)

I morgen er vejret atter godt og vi satser på at fange mange flere af de store madammer. Skal vi nappe endnu en 30´er ? Følg med på bloggen

Jesper Lyngsie

Kongefiskeri og lidt Tycho Brahe

Sørøya d. 15/03-2014

Dagen i dag blev en dag der skulle glemmes hurtigt for Nikolajs båd. De fik for det første ikke ikke fiskeriet til at køre, men uheldet forfulgte dem også med knækkede liner, mistede store fisk. Eneste lyspunkt var den 20´er som Nikolaj fangede. Det var nemlig hans torsk nr. 50 over 20 kilo !!

I min båd gik det glimrende. Dr. Død havde fødslesdag og det fejrede han med 3 stk 20´ere optil 22 kg. Han blev dog overgået, på en flot slutspurt iøvrigt, af Jacob Kofod ( spring over), der fangede 4 optil flotte 25.5 som også var dagens største :-)

Vi sluttede ialt med 11 over 20 kilo, en ret godt resultat. I morgen blkiver det kongevejr, det skal udnyttes, så vi er i gang hele dagen, så følg med på bloggen :-)

Jesper Lyngsie

Dumle med 21.5 og Kofod med 25.5

Fjordtorsk

Sørøya 14/3 2014

Liten kuling i dag, så fiskeriet skete på fjorden. Det blev også lidt sent i går, da Jespers teamrekord blev fejret, så i min båd meldte to mand at de blev på land..

I Jespers båd var de fuldt hold, en mand om natten er også en mand om dagen !

fiskeriet var svært og fiskene små, men vi fandt da nogle gode stakke. I min båd fik vi som i går, et dobbelt 20er stop. Martin Dolmer fik en ny PR på 25.5 og jeg selv en på 20.1. Derudover fik jeg også en på 21kg lidt senere.

Vi kaldte Jespers båd over og det gav Jørgen Dumle en 24kg´s, derudover fangede Jesper en på 20.8.

På guidebåden landede de i dag en flynder på 152cm, det er da fint fiskeri når man er træt af skrei :-)

Nikolaj Hjorth

Fælder

Så er der agnet op til sure skeder og lækkermunde i nat 😜

31.2 skønne torskekilo

Sørøya d.13/3-2014

Nogle gange fortryder man sine kække bemærkninger, når man siger man vil gøre et eller andet åndsvagt, når man opnår noget bestemt. I dag måtte jeg udføre sådan et løfte, men det var bestemt ikke noget jeg har fortrudt.

I går aftes skrålede jeg, efter indtagelsen af lidt alkohol, at hvis jeg fangede en 30 +, villle jeg fotograferes med den i bar mave ude på vandet!

Det varede ikke længe før jeg måtte indfri dette løfte, idet at den allerførste fisk jeg fangede i dag var en fisk der ikke kunne vejes på min 30-kilos vægt. En helt ubeskrivelig følelse endelig at have opnået et af de vigtigste mål jeg har sat mig indenfor fiskeri. På land viste vægten 31.2 og den er dermed også Team rekord.

Fotograferet blev den (og jeg) i bar mave i 10m/s, dejligt koldt. Torsken blev bare slasket ind på maven og jeg havde "glæde" af den resten af dagen :-)

Imorgen lover de skodvejr, men så ser det lysere ud :-) Vi håber på flere af de store i de kommende dage, så følg med på bloggen

Jesper Lyngsie

En glad Team Svinet Kaptajn

Ny teamrekord i torsk !!

Sørøya 13/3 2014

Følg med på bloggen..Jesper er igang😀

Så er vi i land med første båd, det blæser kuling....  3 af fire mand i min båd over de 20kg, største på 24.5kg.

I Jespers båd havde en over de 20 da vi sejlede ind, men hvilken !!!!

Jesper tog en ny teamrekord på 30+ !!!

Det var den første fisk han fangede 😎

Det betød at han måtte tage tøjet af overkroppen og gøre klar til fotosession. Mon ikke han fortæller lidt på siden senere og lægger et billede 😜

Kæmpe tillykke min ven !!!

Nikolaj Hjorth 

Så er det nu !!

Ganløse d. 11/3-2014

Lang tids venten er overstået, de nedbidte negles tid over vejrprognoser ligeså. Alt ser ud til at flaske sig nogenlunde med vejret. Ihvertfald når man tænker på hvordan prognosen så ud for bare et par dage siden !

I morgen drager Nikolaj og jeg selv til Sørøya for at fiske de berømte skrei-torsk fra Barentshavet. Vi skal derop med "mit" sædvanlige skreihold, som er delt op i 2 både. Nikolaj sejler for Lille Skyl, Nilller og Brandmanden (resterne fra Cognac-holdet), mens jeg er skipper for Spring Over aka Kofod, Dr. Død samt Dumle. Glæder mig sgu til at høre kofods evindelige Dansktop-schlagere, Dr Døds skipper-hyldelstsange og Dumle, Le chef´s lækre mad.

Vi vil forsøge at gøre en del ud af at blogge såvidt det er muligt.Så hold øje med den, linket ligger på forsiden. Vores første fiskedag er torsdag

Forhåbenligt vil turen give nogle fine fangster, og man kan ikke lade være med at drømme sig lidt tilbage til den fantastiske dag i 2010, hvor vi skrev en lille smule fiskehistorie ved at være den første båd, der landede 3 over 30 på samme dag og båd

 Jesper Lyngsie

31,5 - 34,4 - 30,8

Norge og Øresund

5,5 meter !

Øresund d.7/3 2014

5 dage, så sidder vi i flyveren til Sørøya og et forhåbentligt forrygende fiskeri ! Vejrudsigten ser dog ikke for lovende ud indtil videre med vinde ikke under 10 m/s fra vestlige retninger. Men det kan ændre sig fra dag til dag, så vi er stadig fortrøstningsfulde.

Ihvertfald handler det bare om at kunne komme ud, for fiskene er der ! Igår var der et lille ophold i blæseriet og indenfor kort tid blev der landet en på 31.5. Det er et vanvittigt fiskeri !

På Øresund er det også et fantastisk fiskeri, dog i mindre målestok i forhold til Sørøya, men i den nordlige del af sundet er der stadig godt med buler og der fanges mange fine fisk. Bedst illustreret på vedhæftede billede, som vi har modtaget fra Lasse Thernøe, sindsygt !

Jesper Lyngsie

Årets første kaffetorsk

Jakob med 31kg skrei

Sørøya 5/3 2014

Så er de første torsk over 30kg landet af lystfiskere ved Sørøya i det nordlige Norge.

Det blev til 3stk  igår op til 32kg, samt 2 stk idag op til 31kg. To af torskene blev fanget af Jakob Lindberg som nu er oppe på 9stk over de 30kg - Det er han vidst ene om i verden !!

Han fangede iøvrigt 9stk over 20kg tirsdag, ganske godt :-)

Vi rejser om en uge, men vejrsigten fra yr.no lover ikke under 10m/s de næste 9 dage - Heldigvis har de altid svært ved at forudsige mere end 3 dage frem...

Nikolaj Hjorth

Flad skrei

Norge 2/3 2014

Vågnede op til en besked fra jakob Lindberg, som er på Sørøya for at fiske skrei-torsk. 

Beskeden indeholdte nedenstående billede af 161cm helleflynder fanget under torskefiskeri, ikke en ringe bifangst !! 

Lørdag fangede jakob iøvrigt torsk op til 28.5kg, så de er hjemme deroppe :-)

First-timer har også været på vandet i weekenden. Vi hev båden op fra Helsingør torsdag for at bruge den sidste tid, inden vi flyver til Sørøya 12/3, til at fiske alternative steder. Der er ellers masser af torsk i det nordlige Øresund, men der bliver længere og længere mellem målerne nu. Weekendens sats gav en stribe mellem 8 og10kg, samt en enkelt måler. Den vejede 10.4 og Kim var fangeren. Nye sats i weekenden !

Nikolaj Hjorth

 

viiiilde mængder af fisk !

Øresund og Østersøen 28/2 2014

På sæsonens sidste vinterdag, kan vi konstatere at der er masser at tage sig til som småbådsfisker i DK !

På øresund har pålsjø KOGT af torsk i dag. Der er fanget utrolige mængder af torsk, som stod i buler overalt - op til 8m. Turbådene fangede maaange fisk i hvert stop og SVÆRD havde 5 målere, så større fisk er der også imellem.

I Østersøen er laksefiskeriet fantastisk og sæsonen tegner til igen at sætte nye rekorder. I dag fiskede en norsk småbåd fra Simrishamn og havde 34 kontakter - med 7stk 10+ laks i båden !

Fiskeriet er i øvrigt også glimrende fra Klintholm.

Benzin på tanken, stængerne i båden og afsted !!

Nikolaj Hjorth

Sæsonbedste på ULK

Stone med 18.5´er

Øresund d. 23/2

Søndag fik Stone en flot 18,5´er. En fisk der animerede undertegnede til at droppe dagen på sofaen og ellers komme afsted. Det havde nok været bedst at blive liggende, for fiskeriet var nedadgående da vi endelig kom på vandet !

Men fisken var stor. Så den i renset tilstand, den var vel 120 cm lang med en grov krop, den havde intet sul på kroppen og havde haft smidt en del af rognen. Så den havde været rigtig stor for et par uger siden. Stone havde forsøgt at genudsætte, men det kunne desværre ikke lade sig gøre.

Ellers var der blevet taget en måler hist og her. En 11.5´er til Jacob Kofod på SMØLFEN. Han er ved at være i form til Skrei-turen, Hr pryds fik også en enkelt over.

Jesper Lyngsie

Nittelod og store nordlige målere

Torsken som blev fanget samtidig med en vejrballon med måleudstyr und alles i tirsdags :-)

Øresund 23/2 2014

Lørdag var Kim, Skipper og jeg tidligt ude - vi forlod havnen kl 6 og satte kurs mod Ven. Efter vores eget gode fiskeri tidligt på ugen, samt Sværd´s 7 målere fra torsdag, virkede det som det rigtige at gøre. Yderligere vente strømmen flere gange indenfor samme døgn i området nord for Helsingør hvilket vi ikke havde stor fidus til.

Vejret var ikke det bedste, så sejlturen kunne have været mere behagelig. Men hvis fiskene er der...   Det var de så ikke kunne vi konstatere efter at have sejlet rundt til samtlige pladser vi havde tiltro ved øen uden at se en eneste bule :-(

Sådan er det, nogen ganger satser man på den forkerte hest. Lørdag kostede det så 45nm sejlads uden noget resultat.

Vi sejlede nordpå igen og her skete lidt. Da vi ankom ved 11 tiden, havde Hans Hagerup landet en 15.5kg´s fra Findus og kort efter fik Filip en 13.2kgs ombord på Salty. Det blev fulgt op af en 10.5kg´s til Ulk, en 15.5kg´s til Neptunus, samt en 15kg´s og en mindre måler til Peter Svanbergs båd. SÅ var vi sat på plads !

Vi fik dem ikke større end ca 8kg og havde vel omkring 25 fisk oppe at vende inden vi sejlede i havn kl 14. Det var en af de dage hvor vi ikke havde nemt ved at finde melodien, sådan nogen dage skal der også være. Men flotte fisk der var blev landet mellem alle rotterne !

Ingen på vandet i dag søndag fra teamet.

Nikolaj Hjorth

Meterologisk udstyr og store torsk

Kim med 14.2´er

Øresund 19/2 2014

Efter 9 ture i træk med målere i båden, stoppede festen da Kim og Jesper tog en eftermiddagstur i fredags. Fiskeriet var sløjt og ikke noget at skrive om. Jagten gik ellers på vores gamle rekord fra 2009, hvor vi havde 10 ture i træk med målere på dækket.

Og det kunne være blevet...   For igår var vi tre mand på havet og fik bl.a. målere i båden. Dagen startede med løse buler, fisk oppe i vandet og fiskeri på ganske små lodninger. Det til trods var det store fisk ! Første fisk i båden var en fin måler på 14.1kg til skipper, derudover en stor mistet af undertegnede,- desværre en tendens jeg har haft i år..

Kort efter lykkedes det mig at holde krogholdet helt til overfladen på en fisk og drengene råbte at der blev meeeeeget hvidt nede i dybet. Det vidste sig dog at have en overraskende forklaring; På pirken sad der en torsk på 7-8kg samt en vejrstation ?!  En stor ballon samt måleudstyr,- lidt løjerligt at få både fisken og vejrstationen på samme tid ;-)

Fiskeriet gik lidt op og ned i løbet af dagen, bulerne blev aldrig rigtigt gode måske pga strømmen som løb svag flod. Vi samlede 25-30 fisk, men havde fin snitsstørrelse med ganske få under 3-4kg og 4-5 mellem 8 og 10. Skipper skrap Lyngsie snuppede en måler mere på 12.8kg - den blev i øvrigt genudsat :-) Han havde en dag hvor han virkelig kunne fange dem og mistede også et par store fisk - jeg tabte også endnu en fisk vi vurderede til at have været en måler... Så i princippet kunne dagen være blevet rigtigt god, trods det svære fiskeri !

I dag drog First-Timer så på togt igen, men fiskeriet i dag er endnu sværere end i går. Få og små buler, som er meger svære at ramme. Strømmen er vendt og løber nu ud af sundet. Drengene har samlet ca 25 torsk i dag, men imellem dem er er der fire målere op til 14.2kg. Kim har fanget den største(genudsat) samt næststørste på 11.7kg mens Skipper har taget sig af de andre 2 hvoraf den ene kunne genudsættes. Som i går, så fanger Lyngsie langt flest fisk :-)  En del både på pladsen fra morgenstunden, men de fleste gav op i løbet af formiddagen.

Kan fortælle at Stone i ULK fik en enkelt over, Stormen en 11-kilos og Lars Pryds kiggede forbi og tog en flot 15.5´er

Det forlyder iøvrigt at der laves kontrol/udstedes bøder af den svenske kystbevogtning i dag, det foretages med det store moderskib og to gummibåde. Bøderne udskrives for ulovlig sejlads i trafiksepareringen. Den går fra de ørkenen og ned til syd for kobberværket.

I princippet er al sejlads ulovligt i denne, bortset fra at krydse separeringen vinkelret. Så når der tales om "den forbudte"(området mellem Helsingør og Helsingborg) er det altså ikke mere ulovligt at fiske der end det er på pladserne i Pålsjø. Sagen er den, at turbådene har en intern aftale om ikke at fiske i et vist område mellem Helsingør og Helsingborg, dette for ikke at ligge i vejen for færgerne. Men i lovens øjne er der ingen forskel på den forbudte, de dybe trapper, pålsjø og Vandias knold; man må kun krydse separeringen vinkelret og skal altid vige i god tid...

En del fiskeri har i år foregået på den forbudte, da fiskene har stået her. Det er ulovligt, ligesom det er det på mange af de andre klassiske øresundspladser. Men problemet består hovedsageligt i, at bådene ikke viger i tide for færger og andre store skibe. I tide betyder minimum 1-2 sømil. Det skal tilføjes, at det gælder både turbåde og småbåde, da nogle af turbådene ved flere tilfælde har fisket  side om side med småbådene... Når ikke bådene viger bliver der klaget og myndighederne tager affære. Det sker så i dag...

Billeder kommer senere !

Nikolaj Hjorth

Det flotte fiskeri fortsætter

15,3 til ULK

Øresund d. 12/2-201

De seneste dage har fiskeriet på Øresund vist sig fra den bedste side. Og der kommet et par rigtig store fisk. Igår fik "kosten" en på 18 kg, og i dag kom der endnu en i samme størrelse. Lars Pryds var fangeren i et kongestop, der udover fisken på 18 kg også gav en fisk til overfladen der efter sigende var endnu større !!  Desværre slap krogholdet i overfladen og vi får aldrig vished, øv !!

Lars endte med 5 over idag, og er vist ved at have helt styr på båden, godt gået....igen.

En anden der også har styr på det, er Stone i ULK. Han har været ude i de 3 første dage på ugen, den ene gang med Christian, og de har gjort det godt. Mandag blev det til 3 målere, tirsdag 2, og i dag fik Stone virkelig ram på dem og landede 6 målere med en 15.3´er som top

Der er givetvis fanget andre målere på turbåde og småbåde. Hvis man vil have at vi skriver om dem, så send en mail til jesper@teamsvinet.dk gerne med et billede.

Puha, bulefeberen raser og det er svært for mig at holde fri !!

Ud af dødvandet !

Øresund 9/2 2014

En beslutning sent i aftes og vi var klar til fiskeri i dag også. Skipper var ellers til koncert, men med en rimelig vejrudsigt skiftede han de grønne ud med cola kl 22 :-)

Nikolaj Bielecki og jeg holdte os klar i kulissen, så vi kunne stævne ud fra morgenstunden. Fiskene virkede dog mærket af strømskiftet og var ikke umiddelbart til at se på pladserne, ej heller oppe i vandet for alvor. Men efter en times tid, begyndte der at ske lidt og Bielecki fik som ofte før, kæmpet en måler til overfladen - 10.7kg. Herefter var fiskeriet fint og vi landede godt med fisk med pæn snitsstørrelse. Jeg havde jo proklameret at jeg ville mildne torskeguden med lidt Strohrum for at fange en måler, hvilket ikke er lykkedes de sidste to sæsoner. Men hverken Jesper eller jeg havde fået lavet the, hvilket alle dage er en katastrofe, men endnu værre i dag hvor jeg skulle bringe offer... Jeg fandt imidlertid en flaske blå gajol i styrhuset, så måtte guden nøjes. Gajol i vandet (og lidt i halsen...) til guden og inden længe var der fin flex på Niko´s klinge. Op kom en fin måler på 12.25kg, tak for det :-)

Skipper bragte også selv i fokus ved at lande en måler på 10.3kg og så havde vi en måler hver, det var måler nr 30 fra First-Timer siden nytår. Den blev som de fleste større fisk genudsat, den første måler kunne dog ikke klare den og måtte med hjem...  Dejlig dag og fint med fisk. Efter kl 12 stoppede fiskeriet.

På de andre både ved vi at TYVEN havde en over, Svanberg en eller to over op til 13kg samt at SMØLFEN med Jimmy som skipper fik to over med en rigtigt fin torsk på 16.5kg som den største ombord, stort tillykke med den fine fisk fra os :-)

Nikolaj Hjorth

Også målere i flod

Øresund 8/2 2014

Drengene var på plads fra morgenstunden, trods de lidt tarvelige forhold med flod og strømsø i dag. Torskene var der men som det ofte er i flod, stod de ikke rigtigt i buler, men mere som enkeltfisk og trykkede sig mod bunden. Det gjorde de i øvrigt kun et par timer, for så at gå lidt op i vandet og så sluttede fiskeriet. Inden da blev det dog til en måler på 13.6kg til skipper og en på 11.5kg til Kim :-) Nogle stykker mellem 8 og 10 kom også op, men mange fisk blev det ikke til; 10-15stk. 8ende tur i træk med målere i First-Timer !  Alle fisk over 9kg blev nænsomt genudsat, heldigvis var de store klokkerene bidere. Ikke krogede fisk.
Ikke mange andre både ude i dag, men Lars Pryds fik da også landet to målere.

Vejrudsigten for søndag lover vind fra syd, men strømmen vendte igen her til aften og løber fint ud af sundet imorgen. Hvad det vil gøre ved fiskene er lidt svært at sige, måske kan det give fiskeri. Det kan dog også tænkes at tingene skal stabilisere sig før torskene igen vil stå i buler på bunden.

Nikolaj Hjorth

Helleflyndere med CWC !

Havøysund 7/2 2014

Er nogen interesserede i en tur til norge efter helleflynder sammen med nogle af Sveriges dygtigste havfiskere; så afholder CWC, Catch With Care, havsfiskevecka i Havøysund 9-16/7 2014. Det indebærer at de har booket alle både, men det er muligt at booke pladser. I ugen vil der være foredrag om helleflynder, testning af nyt grej fra BFT, Ursuit mm.

Jeg er guide på campen i ugen sammen med Ulf Hugsén. Testfiskerne fra CWC med Stefan Trumstedt i spidsen vil naturligvis være på plads, det er dygtige fiskere samt meget venlige og imødekommende mennesker. Rigtigt godt selskab kan jeg sige af erfaring, det bliver en uge med super stemning på campen !

Der vil i ugen køre en konkurrence om at fange den længste helleflynder, vinderen får et havfiskesæt bestående af en BFT bluewater halibut - black edition stang samt et Black thunder v12 - silver edition hjul. Gode grejer !!

Har det interesse, så send en mail til ulf@nordic-sea-angling.se , har i yderligere spørgsmål er i også velkomne til at skrive til mig på nikolaj@teamsvinet.dk

Priser og andet info kan findes på http://www.nordic-sea-angling.se/sv/havoysund-pris.php

Nikolaj Hjorth

Nok et par målere :-)

10.6´er til Sebastian

Øresund 6/7 2014

First-Timer var på vandet igen i dag. Fiskene var stadig hjemme, omend dem vi fik i tale var skrumpet lidt i snitstørrelse siden onsdag....

Fiskene stod ikke overbevisende fra morgenstunden, men inden længe var der faktisk så fine mængder af buler, at der ingen grund  var til at "stjæle" fra dem andre fiskede på. Det skulle da lige have været for at have styr på Lars Pryds, som landede fine 6 målere (2stk 15+) i sin båd i dag - de fire hev han selv op. Flot fisket :-).

Stone i ULK fortalte også at han ene mand fik 4 målere op til 12kg. Hubert fik også en enkelt på BLÆSER.

De fleste lå altså og fiskede på deres egne fisk og der var rigeligt at vælge mellem, ofte drev vi ind i nye buler inden vores fisk kom til overfladen. Dejligt at se Øresund tilbage i så god form !!!  Detr er stadig rigtigt fine fisk og de fleste med fin rogn til gryden. Jesper W fangede dog en enkelt øgle i dag - laaaang udleget fisk med meeeeget stort hoved.

Dagens største fisk stod Jesper W også for, 11.2kg vejede den. Sebastian var igen stået tidligt op,- eller var han faldet i søvn i bilen og havde overnattet, for bare igen at blive hældt ned i båden til morgen af Lyngsie senior ?! Hvem ved, er vist også uden betydning. Han fangede i hvert fald endnu en måler på 10.6kg i dag og proklammerede stolt, at på to dage havde han forøget sin samlede målerfangst med 200%  SÅDAN Lyngsie junior :-)

Begge målere (og øglen) svømmer rundt derude stadig efter genudsætning. Vi tog kun de fisk som var skadede af krogene i dag, så rigtigt mange C&R fisk.

Personligt prøvede jeg at lande min første øresundsmåler i et par år, men det vil ikke rigtigt. Jeg smed (igen) en rigtigt fin fisk og landede en 9.9kg´s. Måske mister man taget på det, når man pauser den forlænge ? Eller også har man ikke gjort sig fortjent til det ?  Tror jeg ofrer en god sjat Strohrum til torskeguderne på sundet inden jeg starter på næste tur...

Skummelt vejr og forhold de næste dage; 10-12 m/s fra syd fredag, som vender og går i vest natten til lørdag. Det betyder at efter laaaang tid med østenvind, bliver der pumpet vand ind gennem skagerak. Regningen kommer prombte; der loves hård flod fra tidlig morgen lørdag. Forhold som desværre nok ikke lover godt for fiskeriet...  Søndag krydres floden med sydlig vind, det skal nok blive spændende :-(

Så ved ikke lige hvornår vi igen skal på vandet, må nok se lidt på hvordan det udvikler sig.

Nikolaj Hjorth/Jesper Lyngsie

Forrygende fiskeri.......igen !

Sebastian med en af hans målere

Øresund d. 5/2-2014

Endnu en flot dag på vandet. Det startede ellers med en tæt tåge, der gjorde at vi lige ventede til den lettede. Iøvrigt i modsætning til visse andre, som forleden trodsede den tykkeste tåge i mands minde. En tåge der var så tæt at SVÆRD, Stone og Pryds aflyste deres ture. Jeg kan simpelthen ikke fatte, at der er nogen, der ikke tilægger det nogen betydning at nogle af de mest erfarne skippere på Øresund IKKE tager ud. Dumt og sindsygt !

Tilbage til fiskeriet, som startede lidt trægt, men da de stillede sig, gav et af vores første stop en måler på 14, en på 9.9, en på 9.8 og en mistet i samme størrelse. 4 firsttimere, selvfølgelig :-) Kim fangede den på 14, og kaptajnen fulgte efter med en 10.1´er inden Sebastian startede sit oneman-show : Han lagde ud med en 10,2 er, efterfulgt af en 11.25´er inden han rundede af med en 10.9´er :-) Dermed endte vi med 5 over

Stormen fik 3 over optil 13.5, og jeg har hørt om et par andre målere fra småbådene. Hans Hagerup sejlede FINDUS i dag, og han fik også 1 over.

Der udover fangede vi 6 mellem 9 og 10 kilo, og et utal af fisk mellem 5 og 9. Langt de fleste af de større fisk svømmer stadig rundt derude :-)

Vi er på vandet igen i morgen

Jesper Lyngsie

Fint fiskeri

16.1 fra ULK

Øresund 4/2 2014

Fint fiskeri på sundet i dag. På turbåden Sværd blev det til 10 målere op til 15kg. Jaws gjorde det også godt; 5 målere til 13.9. Stone og Christian i ULK fik 4 over med 16.1 som den største, Hobitten fik 1, Pryds fik 2. Er jo næsten de gamle dage som er vendt tilbage :-)

En sjov historie fra ULK var at Stone firstimede en Berggylt på 850 g, godt ramt :-)

First-Timer er på vandet onsdag, så må vi se om det kan blive til noget... Vi prøver at Live-blogge

I aften står den på planlægningsmøde med holdet til skreituren på Sørøya, det skal afholdes på Ganløse kro med Stegt flæsk og persillesovs. En god start på turen !

Nikolaj Hjorth/Jesper Lyngsie

En måler mere

11.2 til Bielecki

Øresund d. 2/2

3. dag i træk var vi at finde på vandet, i dag var vejret bare godt ! Den ondeste bundflod gjorde fiskeriet udfordrende, især fordi at de fisk der var, ikke stod i buler, men nærmere stod og svævede ved bunden.

Det lykkedes os rimeligt hurtigt at få ramt på dem, og i lang tid troede vi at vi havde lavet et dobbelt målerstop. Men vægten stoppede i begge tilfælde lige under 10 kilo.

Det blev aldrig en stor dag antalsmæssigt. Vi fik 12, med en over til Nikolaj Bielecki på 11.2. Fanget i et panik stop sammen med SVÆRD. Vi kom i det vildeste kludder sammen med de fleste om bord, og kun fordi Møller bevarede roen ombord på SVÆRD, fik vi den op. Rimeligt utroligt at den ikke rev sig løs.

SVÆRD fik iøvrigt 2 over 15 i det stop, og Kim blev også dagens topscorer med 5 over, 3 over 15 optil 16.7 som dermed er sundets største i år. Godt gået

Andre fik også målere ; Væser´n fik en på 11.3 ud af 2 fisk ! Tillykke til TC. Peter Svanberg og Lasse Thernøe fik 2 over på 6-7 fisk. Jimmy Haurholm fik 2 i et stop på få fisk ! Lars Pryds i den nye Orka fik 3 over optil 14.8. Det er dem jeg kender til.

First-Timeren burde nok ha haft et par stykker mere på 12 fisk, men det er en fantastisk snitvægt der er :-) Nu må jeg hellere gå på arbejde, efter en fantastisk flot weekend hvor vi fik 14 målere ! I øvrigt har vi nu fået målere i 5 ture i træk :-) Men der er lang vej til vores 09-sæson hvor vi havde målere i 10 ture i træk :-)

Jesper Lyngsie

Flere målere !

15.7 til skipper

Øresund d. 1/2 2014

Det er klart at man gerne vil ud igen efter sådan en dag som fredag. Vejrudsigten var dog ikke den bedste, faktisk slet ikke god, men vi ville lige ud for at se om det kunne lade sig gøre.

Vi havde igen en fin dag :-) Mange fisk og igen fik vi målere, denne gang 4 stk og den største fik skipper en flot 15.7´er :-) Jeg fik en yderligere på 13.5, min 6. måler på 2 dage :-) Jacob Kofod og Kim fik hver en på hhv 11.1 og 10.5. Iøvrigt i det samme stop !

Igen var der mange fisk og vi fik, udover målerne, 3-4 stk mellem 9 og 10 kg. Langt de fleste store fisk blev genudsat :-) Peter Svanberg fik en 12.2´er og det var den eneste måler jeg hørte om ellers :-)

Lodsen var iøvrigt ude for at hilse på, på vegne af kystvagten.

Jesper Lyngsie

Gamle dage !

Øresund d. 31/1 2014

Der er blevet sejlet mange ture i First-Timer i de senere år (vi rundede i dag 4000 nm på bare 2 år og 2 måneder), brugt mange timer på at afsøge områder, tage chancer i stedet for at gøre det sikre. Min erfaring med sådanne initiativer, er at det kan betale sig. Ikke hvergang, men ofte.

Fredag kunne det i den grad betale sig...... ! En lille afstikker fra resten af flåden, gjorde at vi kunne ligge et helt andet sted og fange fisk.....store fisk ! Vi var godt klar over at vi havde fundet guld, og måtte lave nogle skinmanøvrer når andre nærmede sig (undskyld myg). Vi havde 4 målere optil 12.1 inden det uundgålige måtte ske, at vi blev opdaget. Men det var sjovt sålænge det varede :-)

At vi blev flere både om fiskene viste sig ikke at have nogen indflydelse på antallet af dem. Faktisk virkede det som om der kom flere og flere. Kæmpebuler på 2, 3 og 4 meter, blodrøde og fyldt med store mellemfisk........,og masser af målere. Der blev fanget flere målere på de andre både, Hubert med dagens ? største på 15.5, men jeg tror ikke jeg tager munden for fuld når jeg siger at vi i First-Timer gjorde det ekstraordinært godt :

9 målere blev det til !! Det bedste jeg har lavet i det nordlige Øresund. Kim fangede den største på 14.8. Personligt havde ikke fanget en eneste af de 11 foregående målere i sæsonen, men fredag tog jeg revanche og fangede 4 med en 13.2´er som top. Jesper W fik 3 og Kim de sidste 2. Derudover har jeg ikke tal på hvormange over 5 kg vi fangede, en helt utrolig dag. De fleste målere blev genudsat, og alle større fisk ligeså.

Men fredagen må fremstå som en af de allerbedste dage der har været på sundet i de sidste mange år, og man kan kun gisne om årsagen ? Er det trawlerstoppet i den sydlige del af kattegat, eller er det bare en udvikling i den naturlige cyklus ? Aner det ikke, men ihvertfald er det utroligt positivt at mængden og størrelsen af fiskenene er stigende. Men jeg vil stadig opfordre til at de store gydetorsk genudsættes i det omfang det er muligt

Jesper Lyngsie

 

Skipper med dagens 2 første 11.8 og 12.1

Meget kraftig strøm og vind

11.3 kg til Kim

Øresund d. 26/1

En vanvittig kraftig overfladestrøm på ikke mindre end 4 knob, gjorde fiskeriet på sundet mere end besværligt. Der udover var der ikke rigtig samling på fiskene og slet ikke ved bunden. Vi så dem som enkeltfisk oppe i vandet, og der var ingen tendens i at det skulle blive bedre !

Så der blev sejlet en del, og da vi havde brugt et par timer på det, uden at se noget som helst var vi tæt på at gå i havn. Men en gang imellem bliver man belønnet for tålmodighed. Vi fandt lidt fisk, ikke de store buler, nærmere tværtimod, det var faktisk ikke andet end lidt fnuller på bunden.

Men det lykkedes Jacob Kofod at få 3  stk 4-5 kilos i træk inden Kims slog til : en "bule" på max 40 cm på 40 meter vand og med en overfladestrøm på de 4 knob blev ramt af os alle 3. Fuldt hus, Jacob mistede desværre sin hurtigt, min var en 4-5 kilos, og bedst som vi troede at Kim brugte tiden på at nyde sit bid (som sædvanligt), blev der hvidt nede i vandet og en fin fisk kom op ! En flot måler på 11.3 kg. Et godt resultat på en meget svær dag :-)

Jesper Lyngsie

Nok en måler

Nikolaj med en rund trunte

Øresund d. 24/1

På trods af de dårlige vejrudsigter, var Firsttimer på vandet med Kim, Jesper og Bielecki som gaster. Forholdene var svære, en grum overfladestrøm stiller altid krav til skipper. Timingen i at slippe rigtigt bliver endnu mere vigtig end normalt, og når fiskene så ofte stod et par meter over bunden, har man alle de dejlige udfordringer man kan have som buleskipper.

Derfor er det jo dejligt at have rutinerede krafter med, som kan få fiskene oppe i vandet, og efter et par "prøvestop", lykkedes det Bielecki at få en måler på 10,25. Bielecki og Kim gjorde det godt i dag. Vi endte med 12 fisk, 75 % var over 5 kg.

Hørte også at Vandia fik en 14.3´er

Jesper Lyngsie

En måler mere

Øresund 15/1 2014

First-timer var på vandet i dag. Dagen startede lidt svært, der var som de foregående dage ikke meget at se på bunden, efter søndagens blæsevejr. Men da først vi fandt en bule, var den til gengæld fin !  3 mand stod med fisk på; skipper fik hurtigt en fin 3kg´s op og så stod Jesper og jeg med hver en god fisk på. Min stod aldeles stille og lavede kun små bølgende bevægelser, udover et massivt pres. Desværre fik jeg den aldrig løftet væk fra bunden før krogholdet slap efter 20-30 sekunder. Men en god fisk, det var det... Jespers fisk, slap bunden og kom op efter lidt bøvl med linen som gik i transduceren. Men lidt håndfight og så var den oppe i båden og kunne vejes til fine 11.5kg !  God start må man sige og skipper kom med skrappe forudsigelser om resten af dagen :-)

Desværre holdte de ikke stik, der var ikke mange buler i dag og heller ikke mange store fisk. Vi skrabede ca 30 fisk sammen efter dagens første stop og kom ikke over målet igen. Men en super hyggelig dag på vandet !

"Sheriffen" fra Helsinborg viste sig både til lands og i luften, men han havde ikke umiddelbart nærkontakt til nogen både.

Udover vores måler, har vi kendskab til en enkelt anden torsk over på 12kg fra i dag.

Nikolaj Hjorth

MØG !

Øresund d. 11/1-2014

Møgvejr - møgvind - møgregn - møgfiskeri.

First-Timer var ude lørdag, og så kort kan dagen beskrives. Kim, Jesper og jeg kæmpede til kl 14 og så var det ind. Fik en 9,7´er, men det var også det !!

Jesper Lyngsie

Måler til ULK

Trofaste følgesvende

Øresund d. 7/1 2014

Mads Sylvester og Nikolaj Bielecki var med undertegnede en tur på sundet. Det blev aldrig det vilde sus, få steder at der stod fisk og de var små ! Vi fik optil en 6-7 kilo. Der blev landet en enkelt måler på ULK. Flotte 13 kilos, er godt gået på sådan en dag. Stone er skrap !

Jesper Lyngsie

Stadig mange fisk og en del målere

Svanbergs 12.3´er fra igår

Øresund d. 5/1

First-Timer var på vandet som annonceret. Vi må beklage den manglende opdatering af Bloggen, vi havde ikke super fiskeri og synes ikke der var noget vildt spændende at blogge om.

Og det yder faktisk ikke fiskeriet retfærdighed, for der er mange fisk, og ind imellem landes der altså fine fisk. Vi er nok blevet lidt "fartblinde" og forvænte. Men snitstørrelsen var en del mindre i dag end den var igår.

Vi fangede mange !, men kunne og burde nok have fanget flere. Jeg var ikke helt skarp og det var også grunden til vi ikke fik måler i dag. Ved positivt, at et "fejlskud" gav muligheden for at en turbåd kunne smide på bulen, og det gav dem en måler. Så kan jeg lære det ;-) Thats the rules of the game.

Men det gik bedre for andre på målerkontoen ihvertfald : Stormen fik en 10.7´er i deres nye båd, hvilket må være debutmåler i den. Tillykke med det ! "Kosten" fik en 10.3´er, Stone i ULK fik en på 10.4, JAWS fik en på 11.4, SVÆRD 2 (kender ikke vægt) og så har vi hørt om et par enkelte andre på småbådene.

Jesper Lyngsie

Masser af fisk og stor måler

David med sæsonbedste på First-Timer

Øresund d.4/1 2014

Vores Blog-læsere har selvfølgelig fundet ud af at Team Svinet var på vandet i dag. Gæstegaster var i dag David Thormar og Martin Køhlert. Det blev en rigtig fin dag igen i dag, hvor vi havde rigtig mange fisk oppe at vende i båden :-) Og det er værd at bemærke at det er en meget fin snitstørrelse. Langt de fleste lå på 4-5 kg, super. Forholdene var også til at finde ud af så der var ikke mange "fejlskud"

Vi fik også årets første måler, som også er den største i sæssonen indtil videre, efter hvad vi er oplyst om. Flotte 15.9 vejede den, og det var David, der var fangeren af vores 2. fisk over 15 kg.... sådan. Fisken blev behørigt genudsat, så den svømmer rundt derude endnu :-)

Jeg ved at SVÆRD fik 4 over i dag uden at kende størrelsen på dem, og så har jeg ikke hørt om andet end 1 anslået måler fra en anden småbåd. Det tæller ikke i mit regnskab, er ikke seriøst, og giver kun anledning til yderligere spekulation........

En sjov historie opstod igår, da Peter Svanberg og Lasse Thernøe var ude og prøvesejle deres nyrenoverede og meget flotte Orka 540. I deres allerførste stop, lykkedes det Peter at lande en måler på 12.3 kg. Den helt rigtige første fisk på en ny båd. Tillykke til drengene fra Team Svinet

Vi er på vandet igen i morgen, og vi vil blogge i den udstrækning det er relevant

Jesper Lyngsie

 

Målere til småbådene

Øresund 3/1 2014

På Øresund var der igen målere til småbådsfolket i dag og pænt med fisk !Bedste melding har vi fået fra "Kveite" fra Team Ølstykke, de havde ca 50 torsk oppe og vende i båden. De to største til Martin Lassen på 10.25kg og 10.5kg, tillykke til Martin !  Et par andre både fik også målere i båden, de helt store fisk har vi ikke hørt om.

Imorgen vil First-Timer være på vandet, på trods af en noget skummel vejrudsigt. Ser dog ud til at det gode fiskeri fortsætter og så må man på vandet :-)

Nikolaj Hjorth

Årets første måler en realitet

Årets første måler

Øresund d. 1/1 2014

Godt Nytår til alle vores læsere :-)

Traditionen tro, var First-Timer på vandet i dag i jagten på årets første måler, på årets første dag. Jeg havde selskab af Claus Andersen og Jesper. Vejret var ikke godt !!!! Faktisk var det lige på grænsen til at det var sjovt, men da vi vidste at vinden ville lægge sig, fortsatte vi ufortrødent.

Fiskeriet var godt med mange fine spisefisk, men de helt store manglede, for vores vedkommende.

Vi var ikke den eneste jolle på vandet, Niels "Nordsjø" var også ude og havde Lars Pryds med som gæsteskipper/gast.  De ramte den vigtigste fisk på dagen, en flot 15 kilos. Den er dermed den første officielle måler i året. Stort tillykke til Niels som var fangeren.

First-Timer er snart på vandet igen, hold øje med bloggen :-)

Jesper Lyngsie

Et nyt fiskeår truer :-)

Ballerup 31/12 2013

Så gik endnu et år, vi vil gerne ønske alle venner, bekendte og forbindelser et godt nytår og takke for det der gik !

Vi skulle egentlig have været på vandet 1/1, men vejrudsigten gør at det næppe bliver til noget. men vi tror på at de gode dage nok skal komme !

Jeg har som vanligt opsummeret fiskeåret 2013, det kan læses her; http://www.teamsvinet.dk/18953019

Godt nytår !!

Nikolaj Hjorth

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/