NYHEDER 2012
Første buleture
Øresund d. 1+2/1

FIRSTTIMER har været på vandet de to første dage af januar i jagten på årets første måler. Det er desværre ikke lykkedes 😥. Men vi har haft ok fiskeri med fisk op til 9,5 kg. Lodninger har til tider været fine og i enkelte tilfælde har vi set fisk på loddet, som kan ses på det vedhæftede billede. Så stiger pulsen 🙂

Nu lover de meget kraftig vind fra NV og det betyder nok desværre at "kortene" blandes igen.

Målermappen er opdateret med de målere som blev fanget i løbet af 2012
I Mappen med bulebilleder er der også tilføjet lidt billeder

Jesper Lyngsie 
Måler til TYVEN
Øresund d. 29/12

Så kom TYVEN med Christian og Andreas også på tavlen med en flot måler på 13,75 kg. Andreas var fangeren. Stort tillykke fra os i teamet !
Christian fortæller om et, til tider, fint fiskeri med flere mellemfisk. Men også svære forhold med strøm og vind

Vejrudsigten ligner ikke jollevejr i de næste dage og faktisk også længere frem, så vi vil benytte lejligheden til at ønske alle vores læsere et  GODT NYTÅR 😀

Jesper Lyngsie
Stor måler til "den gamle"
Øresund d.28/12

Først et forsinket glædelig jul til alle 🤭

Fredag var FIRSTTIMER på vandet i forsøget på at finde flere målere. Det gjorde vi ikke ! Men fiskeriet var nogenlunde og vi havde godt med fisk med hjem. Bulerne vi fandt, var lidt løse, men en gang imellem stod de fint. De fleste fangede fisk lå mellem 3-5, enkelte op til 7 kg og vores den største var lige knap 8 kg. Ikke det vilde.

Der blev heller ikke fanget store fisk fra de andre både, så vidt vi ved. Har hørt om en måler fra en turbåd. Men en enkelt stor blev det dog til derude igår. Carsten Gilder var ombord på "GØJSEN" igår, og han brillerede ved at tage dagens største på 15,5 kg. Sjovt er det, at det var hans første buletur i 2 år !!. Erfaring fornægter sig ikke, og så kan vi andre lære det !!

Billedet viser en pæn stor søstjerne som "bed" på min 600 g pirk.

Jesper lyngsie
Bulesæsonnen skudt igang !
Øresund d.19/12

Onsdag var det dagen for en af de første buleture. Jægerthe og røde pølser er et ufravigeligt krav når Team Svinet skal bule, og forventningerne var ganske store idet der var gode meldinger om fint fiskeri, dog ikke om rigtig store fisk.

Kim og Nikolaj Bielecki var med og vi fik en ganske fin dag på vandet. Lodningerne var måske ikke helt som forventet og forholdene ganske svære, men vi gjorde det godt :-)

Vi havde en hel del fine torsk oppe at vende i båden og vi toppede med 2 målere på hhv 11.5 (til dygtige Bielecki) og til skipper selv på 12,25

Nu er vi igang !!

Jesper Lyngsie

Nyt på grejfronten

Ballerup d. 17/12

Lørdag var jeg lige forbi Ballerup Fiskemagasin for at hente mine bestilte svirvler. Jeg har længe ville have nogle svirvler, jeg 100 % kan stole på til alt det tunge fiskeri i sundet og i norge. Det er jeg sikker på jeg kan med disse Gamakatsu svirvler. 190 kg i direkte træk ! er nok :-) De er faktisk ikke så store, som man kunne frygte.  Synes de ser meget spændende ud :-) De koster 40 kr for 5 stk, hvilket må siges at være en helt ok pris i forhold til den kvalitet de er lavet i.

Henrik i Ballerup Fiskemagasin har dem i alle størrelser, så der er svirvler for ethvert fiskeri.

Båden er kommet tilbage fra service, så nu er den også klar til vinteren :-)

Jesper Lyngsie

Norgesfiskeri i SSK
Hedehusene 9/12 2012
I morgen mandag kl 19, skal jeg en tur til Småbådsklubbens lokaler i Hedehusene.
Her er jeg blevet spurgt om ikke jeg vil komme og fortælle lidt om Nordic Sea Angling, samt mine erfaringer med fiskeriet efter flynder og andet deroppe.
Skal nok blive en hyggelig aften, håber at se nogen af Jer dernede :-)

Nikolaj Hjorth
Flere trollingtorsk

Øresund d. 28/11

Jaja, vi må jo indrømme at det er meget sjovt det her ! Selvom man nødigt vil indrømme det. Men når der er så mange fine torsk, der i den grad er så grådige, og vejret så samtidigt viser sig fra sin bedste side, så hygger vi os temmelig meget over dette fiskeri.

Det gjorde vi også i onsdags, hvor Kim og jeg var ude. En enkelt på 7 kg og mange fine mellem 3 og 5 kilo, blev det til.

Jesper Lyngsie

Torsk, laks og verdensrekord på stor rødfisk
Øresund, Østersøen og Norge 25/11 2012
Kim og Jesper tog en trollingtur efter torsk på sundet i lørdags. Det blev en rigtigt fin dag med masser af hugvillige torsk. lidt over 20stk havde de med hjem og mange røg tilbage.
Gik så stærkt at de ikke fiskede med mere end 4 stænger....
Ingen store men op til 5kg.

EU vedtog fredag, at lystfisker fangede laks i Østersøen fremover skal indberettes og tælle med i den laksekvote, som landets erhvervsfiskeri er tildelt.
Altså skal lystfiskere og erhvervsfiskere dele kvoten,som i forvejen er halveret, på 22.000 laks.
Der er endnu ikke nogen information om hvordan man vil håndtere en sådan opgave.
Intentionen må dog anses som fornuftig, da det gælder om at beskytte de vildtlevende laksestammer fra mindre og sårbare lakseelve i det nordlige Sverige og Finland.
Læs mere her: http://www.tv2bornholm.dk/?newsID=67312
Når vi hører om hvordan opgaven konkret håndteres, skriver vi om det på teamsvinet.dk

I Norge, nærmere bestemt fra olieplatform Heidrun tilhørende statoil, er der landet ny verdensrekord på stor rødfisk.
Den tidligere på 9.02kg fra Sørøya står til at blive slået eftertrykkeligt !  I onsdags landede Alexander R Thomassen en rødfisk på ikke mindre end 12.14kg !!!
Altså mere end tre kg over den gældende verdensrekord. På samme pas landedes også en fisk på 10.02kg.
Fiskene huggede i 130 meters dybde.
Se billeder og læs mere her:  http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/11/24/verdens-storste-uer-fanget/
Det skal tilføjes at fisken endnu ikke er godkendt som ny verdensrekord.

Nikolaj Hjorth
Trolling
Øresund d. 16/11

Fredag var 1/3 del af teamet på vandet. Undertegnede ville forsøge at gøre sig bedre venner med trollinggrejet, opsætning, valg af endegrej, teknik osv 😀. Og trods diverse besværligheder med at være alene i en båd uden selvstyrer, gik det fint nok. Tak til Michael Koldtoft og Buller for gode råd dagen igennem

En hel dag på vandet blev det overraskende til, for tiden gik hurtigt idet jeg havde meget at lave. Både med at få styr på grejet, pille møg af endegrejet, men også fordi jeg havde mange gode hug. Kun torsk, men det var også fint nok, havde et antal over 20 med hjem optil 5.5 kg. Så selvom jeg stadig er af den overbevisning, at torsk har bedst af at "smage" min 600 g pirk, så var det en sjov dag

Jesper Lyngsie
Lidt nyheder :-)
Østersøen, Esrum å og Norge 12/11 2012
Stadig ikke noget fiskeri for mig, tiden går med jagt og arbejde...
Men nyheder kommer der da for øre nu og da !

På Østersøen har laksefiskeriet været rigtigt godt i efteråret. I Simris fanges mange laks og der kommer også en del i rigtigt fin størrelse. Senest fik team cape en flot +15kgs !
Stort tillykke til Camilla med ny PR :-)
Kim fik faktisk en Møntur efter laks i 40 års gave af Jesper og mig, i april har vi et sommerhus på havnen. Har også overvejet at prøve Klintholm efter de blanke nu, men kniber lidt mede at finde vejret samtidig med at det passer med arbejdet...
Rygterne siger at der også fanges laks dernede nu.

I Norge, Havøysund, arbejder den faste guide Ulf for tiden som erhvervsfisker.
Han har fanget mange spændende arter i nærområdet. bl.a. en stor plettet havkat den anden dag, bliver spændende til sommer om nogle af pladserne kan fungere også på den årstid og for lystfiskere.
De to pladser i guidebåden som var tilbage for en måned siden blev hurtigt afsat, men en flytning har gjort at der igen er to ledige pladser, mens jeg sejler guidebåden fra 3/7 til 10/7 2013. Skulle nogen være interesseret, så skriv endelig :-)
Ellers går en del af fiskesnakken i Norge for tiden på behandlingen af en evt. fredning af helleflynderen om sommeren.
Bølgerne går højt i debatten, men for mig at se er betydningen måske ikke så stor. Vi genudsætter under alle omstændigheder alle større fisk, så der er næppe mange danskere som tager derop for at fylde fryseren med flynderfilet.
Skulle der komme en lov, så kender jeg jo af gode grunde ikke indholdet på nuværende tidspunkt. Men de kan vel næppe forbyde flynderen i at bide på vores jig, blot sige at hvis den gør det skal den genudsættes, tænker jeg.
Dermed kan man stadig få oplevelsen af en flynder for enden af linen.
Lovforslaget skal diskuteres på et møde i Bergen inden jul. Læs mere om sagen her: http://www.fiskeridir.no/fiske-og-fangst/hoeringer/2012/oensker-innspill-om-fredning-av-kveite
Nordic Sea Angling har naturligvis sendt forslag til fiskedirektoratet i Norge, samt kommenteret forslaget. Læs mere her: http://nordic-sea-angling.se/sv/shownews.php?nr=1494

I Nordsjælland skulle der efter sigende være sket stor skade på Esrum å ved gravning. Sørgeligt at sådanne overgreb ikke er et overstået kapitel...
Læs mere her: http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.10200105593305941.181866.1333454875&type=1

Nikolaj Hjorth
Ledige pladser i guidebåden !
Havøysund 20/10 2012
Normalt er det helt umuligt at få pladser i NSA-guidebåden i Havøysund midt i højsæsonen 2013, på nuværende tidspunkt.
MEN, jeg har selv booket pladserne mens jeg sejler båden fra 3-10. juli. Grundet afbud er der nu to frie pladser.
De øvrige som skal med i guidebåden på ugen er; 2 nordmænd som har fisket deroppe med mig de sidste 4 sæsoner. Begge to meget omgængelige og rare fyre.
Samt min søn på 14, som skal opleve naturen deroppe og helleflynderfiskeriet :-)

I 2012 havde vi forrygende fiskeri, med 3 flyndere over 50kg samt mange andre flotte, i de to uger jeg guidede.
Desuden "fandt" vi et fiskeri på stortorsk som var meget interessant, hvis man også gerne vil have et billede af en +20kg´s torsk med hjem...
Vi dyrkede det ikke, men jeg håber på at have holdet til at bruge en dag på det deroppe til sommer.
Læs mere om turen 2012 her: http://www.teamsvinet.dk/18953007
Skulle nogen være interesserede i de to pladser, så send en besked på nikolaj@teamsvinet.dk
Skriv også gerne evt spørgsmål.

Bookning skal ske lidt hurtigt, da de ellers sælges gennem NSA. Prisen er helt ordinær og betaling sker selvfølgelig gennem NSA, helt uden om undertegnede. Jeg har blot booket pladserne :-)
Oplysninger om pris kan findes på nordic-sea-angling.se

Nikolaj Hjorth

Kæmpe "spætte" fra sundet

Øresund d. 11+12/10

Kim og jeg tog en fridag igår torsdag. Vejret var jo fantastisk og der havde været fine meldinger om godt fladefiskeri med mange flotte rødspætter og skrubber. En hel del over kiloet af begge arter.

Vi forsøgte os først med "skud" på hvarrene, men der fik vi kun enkelt mindre slethvar. Resten af dagen stod i primært isingernes tegn, og selvom vi da fik både skrubber og rødspætter, så stod resultatet ikke mål med forventningerne. Flere arter kom dog ombord bla en fjæsing.

Men i dag (fredag), kom der så en af de helt store spætter op. Olle fra svenske Team Poseidon var fangeren og vægten stoppede først på 2170 g !! 58 cm lang. Den blev fanget fra den svenske turbåd "Vandia" og jeg kan slet ikke huske hvorlang tid siden det er, der er fanget en over 2 kilo i Øresund.
Men ihvertfald skal der lyde et kæmpe tillykke til Olle fra os i Team Svinet. Patrik fra Team Poseidon har venligst sendt os dette billede af "Spætten"

Jesper Lyngsie

Store langer syd for Ven
Øresund, Norge og Langelandsbæltet 29/9 2012
Faldt over en artikel skrevet i 1963 om Øresund.
Der fortælles om 300 landede blåfinnede tun, havkatte op til 11kg samt torsk og langer mellem 15 og 20kg i hullerne rundt om Ven.
Så kan man godt lige bruge et par minutter på at drømme sig selv og First-Timer 50 år tilbage i tiden....
Læs artiklen nederst på denne side: http://www.vanerblanket.se/page/2/

Sidste weekend løb årets DM i fladfisk af stablen fra Onsevig.
Det blev en konkurrence med dårligt vejr, hvilket resultatlisten også bærer præg af.
1 rødspætte over kiloet, 2 skrubber over kiloet og 4 pighvar over kiloet.
Ikke meget til et stævne med 160 tilmeldte både....
Vejret kan ikke forudbestemmes, hvilket er en af hovedårsagen til at vi ikke medvirker i disse konkurrencer.
En af pighvarrene holdte til med 2.525kg hvilket gav Kurth Jensen den individuelle sejr.
På holdsiden vandt Team Garmin med skipper Søren Vesth, så rent lykkefiskeri har det næppe været. Søren er skrap, tillykke til ham :-)
Se alle resultater her: http://www.onsevighavn.dk/resultater-2/

På Nordic Sea Angling´s camp i Havøysund går fiskeriet på hæld, men det er helt outstanding !!
I sidste uge landedes der alene på guidebåden 52 flyndere, campen nåede 287stk...   21 af dem over 130cm.
I guidebåden landedes et dobbelthug på 174 og 180cm ??!!
I torsdags kom den rigtigt store så til overfladen efter 20 minutters fight;
210cm og omkring 120kg, det er en stooooor fiskefilet !
Naturligvis C&R, på trods af at gæsterne havde glemt deres kamera. Det er sgu klasse :-)
Så vil I fange flyndere så glem ikke efterårsfiskeriet eller for den sags skyld Havøysund som i år har givet Tromsø baghjul med store flyndere, i hvert fald hos NSA.

Nikolaj Hjorth
Makrel
Øresund d. 9/9

Kim og jeg forsøgte os med en morgentur efter makrel søndag. Endelig lidt godt vejr og på papiret nogle fine forhold.
Dog var makrellerne ikke helt enige med os i at det var gode forhold 😠, så vi havde lidt svært ved at få det til at "spille".  I en enkel periode var der ellers aktion på da sildene bogstaveligt talt, sprang ud af vandet lige rundt omkring os. 5 fine makrel optil et kilo blev det til.

Jesper Lyngsie
Målere fra sundet
Øresund d. 1/9

Vores gode svenske ven, Magnus har berettet om et virkelig godt fiskeri efter torsk her i ugens løb. Han har endda landet den største måler (os bekendt) fanget her i sommer. 15,9 kg er en meget stor og flot sommertorsk efter Øresunds forhold. Stort tillykke til Magnus fra Team Svinet.

Det kunne Kim og Jeg jo selvfølgelig ikke ha på os, så vi gav sommerfiskeriet efter torsk en chance mere. Og det lykkedes også undertegnede at lande en flot fisk på 10,5 kg. Vi fik ikke så mange, men snitstørrelsen var fin. Sundet er invaderet af sild, så det var nok den sidste sommerbuletur.

Iøvrigt lovede vi Magnus at lave et lille reklamefremstød for Garmins Fiskefestival d. 15 + 16 /9 fra Helsingborg havn. Det har vi så hermed gjort, og der følger et link med her, hvis man vil læse lidt mere om det

http://www.garminfiskefestival.se/

Jesper Lyngsie
Makrel

Øresund d. 15/8

Kim og jeg var en tur på sundet onsdag aften i det gode vejr. Forsøgte os med at følge op på den fine makreltur jeg havde i søndags.
Det startede også fint med en 4-5 hurtige makrel optil 850 g, men derefter døde fiskeriet lidt ud for os. Mange hug, men også rigtig mange hug der ikke "blev til noget" Måske mindre makreller ? Vi endte med ca 10 optil et kilo helt præcist

Jesper Lyngsie

Makreller, flyndervideo og hygge med Mojo
Øresund, Norge og Herlev 13/8 2012
Jesper havde søndag Nikolaj Bielecki med på makreltur på sundet.
Når de fandt sildestimerne, var der fint med bidelystne makreller og det blev til 40 stk på flåd. Største fisk vejede knap et kg.
jesper havde selv taget en smuttur lørdag aften, her fik han 8stk.
Så der er gang i makrellerne, hvis man kan lide det fiskeri !

Kim har fået redigeret lidt i videomaterialet fra Norge, det er der indtil videre kommet to videoer ud af. de ligger begge på vores egen side, men er i væsentligt bedre kvalitet på youtube. Derfor ligger der på vores side link til Youtube;

152cm
http://www.teamsvinet.dk/18953009

135cm
http://www.teamsvinet.dk/18953008

Specielt den første indeholder fine undervandsoptagelser.
Vi har yderligere video af en på 140cm samt Kim´s på 153cm, som ikke er lagt op endnu.
Mere spændende er det video som Martin "Godzilla" har lavet i Norge. Martin har sat sit Go Pro Hero 2 på en separat stang og sænket det ned i vandet. herfra har det filmet hvad der er sket omkring fiskernes jigs. der skulle være meget fine optagelser i det klare vand, som vi nok kan præsentere på teamsvinet.dk  !!
Billederne af flynder er også kommet lidt rundt, jeg endte som frontfigur på " Das bilde der Woche" på følgende tyske site; http://www.baitcaster.de/fish/

Slutteligt et billede fra i fredags hvor vi hyggede med MOJO drengene Jakob Lindberg og Nikolaj Bielecki, samt Filip Faurholm fra SALTY. Der blev hevet i fiskestænger, set videoer, fortalt løgnhistorier osv. Men det tætteste vi var på vand, var når den gode rødvin igen ønskede at forlade kroppen og vi måtte til kummen...
Som billedet viser, er lystfiskere folk med STOOOR kødsult !!!
Bielecki leverede bøffer i størrelse 500g+, men var bange for at de var for små.
Måske fordi ingen levnede sidste sommer, da de var 700g+  :-D

Nikolaj Hjorth


Ny PR til Martin/Godzilla
Øresund og Havøysund 5/8 2012
First-Timer var på vandet fredag aften og lørdag morgen.
Fredag fik Jesper en fin gang makreller op til lige omkring kiloet, så det fiskeri er fint i gang derude !
Lørdag morgen tog Jesper og Kim en tur ud efter torskene syd for Ven, de fik hurtigt en fisk som ikke var langt under "målet" men blev derefter ramt af uheld.
gaskablet sprang og efter nødreparation, kunne båden holde 6 knob i retning af havn. Så mere blev der ikke ud af den dag.
En tre-fire andre både led også havari og måtte enten "humpe" i havn eller trækkes, en rigtigt Tycho Brages dag ?!

I Norge fortsætter Martin "Godzilla" Jørgensen sit gode fiskeri. Efter at have flyttet fra Norway Guidefishing campen til Nordic Sea Angling og guidebåden, var der straks bud efter Martins jig !
Han landede en flot flynder på 155cm og satte dermed PR !
Derudover har han fået flere flyndere, bl.a. en på 134cm. De landede i weekenden 10stk i båden på samme dag, det er jo fint fiskeri, når der også er størrelse på fisken :-)
Stort tillykke til Martin !

Nikolaj Hjorth
"Fang og slipp" ?
Norge 30/7 2012
I Norge pågår for tiden en debat, som tidligere refereret  på disse sider, om turistfiskeriets indvirkning på fiskebestande, specielt på helleflynder.

Helleflynderen er en fisk som menes i høj grad at være stationær, altså er det forholdsvis få fisk som trækker større distancer.
Derfor kan lokalt hårdt fisketryk også påvirke den lokale bestand af kystnære fisk som helleflynder.
Der er imidlertid et empirisk meget tyndt belæg for, at udtale sig om turistfiskeriets påvirkning eller for den sags skyld om helleflynderens vaner og levevis, da man forskningsmæssigt ikke har brugt meget energi/penge på emnet.
Nu står man imidlertid og skal beslutte hvordan man sørger for at beskytte flynderen mod overfiskeri og det vil givet ske, på baggrund af dette tynde grundlag.
Helleflynderen vokser forholdsvist langsomt de første år til den er kønsmoden som ca. 6 årig, med en længde på 80-100cm og en vægt på 6-8kg.
Herefter går det stærkere og ved undersøgelser af øresten, har man fundet ud af at flynderen kan veje ca. 100kg allerede som 14 årig !
Disse tal gælder hunfisk, da hannerne kun undtagelsesvis kan veje over 50kg.
Læs mere om flynderens vækstrate her:
http://www.abornes.blogspot.dk/2012/03/aldervekt-pa-kveite.html#!http://abornes.blogspot.com/2012/03/aldervekt-pa-kveite.html

I en artikel begået af ansatte ved det norske havforskningsinstitut om netop dette emne står det at læse, at erhvervsfiskerne i Norge fanger ca. 1700 tons helleflyndere om året, i det område som debatten omfatter.
Det er området nord for byen Stad(ca 200km nord for Bergen) - syd herfor vil mange have indført en totalfredning af flynderen - det har dog ikke samme betydning for det rekreative fiskeri. I hvert fald ikke for de fleste seriøse danske lystfiskere.
I området nord for Stad bedømmes det, at der fanges 80 tons eller 5335 flyndere af turistfiskere. Det kan man tænke er lidt lavt tal, men det skal huskes at tallet kun dækker de fisk som tages med i havn, ikke C&R fisk.
Man skal dog huske at flertallet af de flyndere som landes af lystfiskere, er af mindre størrelse - mindre end 120cm. Det indikeres også af gennemsnitsvægten på de 5335 flyndere, som er knap 15kg.
De fleste større genudsættes, da kødet er groft og ikke så velsmagende som de mindre flynderes.
Erhvervsfiskerne derimod, de fisker en stor del af deres flyndere på gydepladserne og fanger dermed en større andel ældre fisk.
For fisk som flyndere har det en stor betydning, da de store fisk bidrager med langt størstedelen af æggene i gydeprocessen.
Det norske udtryk for C&R - Fang og slipp - må vel betegnes som nøglen til at bevare de store fisk.
Gruppen fra det norske havforskningsinstitut peger da også på, at indførsel af et max. mål for landede flyndere vil være en farbar vej til flynderens bevarelse og fortsatte udbredelse. Det vil samtidig få turisterhvervet til at ånde lettet op, som et godt kompromis som sikrer både flynderen og fisketurismen som erhverv.

Nu står man altså og afventer hvad beslutningen bliver i Norge, det kan have afgørende betydning for fisketurismen hvordan man vælger at forvalte flynderbestanden.
Forhåbentligt træffer man beslutningerne ud fra fakta og ikke følelser...
Det vurderes at hver havfisketurist i Norge bruger 1460kr om dagen i gennemsnit, det bør vel også indgå i en vurdering af hvorvidt fiskene skal fanges med krog og stang eller net og langline...

Læs den udmærkede artikel som ligger til grund for ovenstående, her;
http://www.nofima.no/nyhet/2012/06/et-baerekraftig-og-etisk-turistfiske

Nikolaj Hjorth
Fine torsk i fint vejr !
Øresund 29/7 2012
FIRSTTIMER var på vandet søndag efter torsk. Vejret var konge, helt spejlblankt. Vi havde havde fået gode meldinger derudefra om flere målere i dagene forinden.

Vi fik også mange fine torsk, men manglede de rigtig store. Største blev en 8.5 kgs, fanget af knægten. Men alt i alt en fin og hyggelig dag

Jesper Lyngsie
Ny verdensrekord på sej
Norge 29/7 2012
Ifølge en norsk hjemmeside, er der for et par dage siden landet sej på 23 samt 25.2 kg på ydersiden af Kvaløy.
Den store fisk tog en sort gummimak og blev målt til 137cm længde. Den var 32cm i omkreds ved halen.
Der findes på hjemmesiden billede af fisken som er afblødet, så det er nok tvivlsomt om denne rekord optages hos IGFA...
Læs mere om fisken og se billedet her:
http://abornes.blogspot.dk/2012/07/verdensrekord-pa-sei.html
Sgu lige før man pakker grejet og kører...

I Havøysund gik der ikke så længe før Martin slog til. I går fangede han en flynder på 134cm. Stort tillykke til Martin !!

Nikolaj Hjorth
Suder og gedde
Ballerup 28/7 2012
En tur i mosen til aften, Kim og jeg samt samt min knægt og min nevø.
Ikke super fart i fiskeriet, men vi fik en flok skaller og så tog Kim og jeg hver en suder på henholdsvis 1.5 og 1.25kg.
Min nevø fangede sine første fisk; 2 skaller og en fin lille gedde på levende agn.
Stolt var knægten,- en fisker er født :-)
Mistede faktisk også tre gedder på agn, tror ikke de var så store men det var skallerne...
Dejlig sommeraften med drengene og et par kolde til de gamle...

Nikolaj Hjorth
Fladetur
Øresund og Norge 27/7 2012
First-Timer var på øresund i går, vi ville egentlig have været på vragtur i Østersøen, men familieaktiviteterne onsdag trak ud så vi ikke var ordenligt forberedt...
Derfor blev det i stedet en hyggetur efter fladfisk fra Rungsted. Det blev til ca 40stk, mest skrubber men også lidt isinger.
Desværre ingen over kiloet, men mange i fin kondition.
Vi fiskede kun i ca 4 timer, så det var nogenlunde.
Kim afsluttede dagen med at fiske suder i den lokale mose og fik 4stk, vi giver suderne et skud mere i aften :-)

I Norge er flere venner af Team Svinet på vandet;

Ved Vannøya er Team Ølstykke på flynderjagt og en af mine tidligere kunder hos NSA landede onsdag en flynder på hele 170cm fanget på mede med sej. Tillykke til Max !!

Ved Havøysund har Martin Jørgensen oplevet en start på sin første uge med dårligt vejr og svingende fiskeri, som gæst hos Norway Guidefishing. Han har heldigvis dage tilbage samt en uge hos Nordic Sea Angling bagefter, så Team Svinet ønsker Martin knæk og bræk og håber at kunne præsentere ham med en stor fisk en af dagene.

På NSA campen har ugen resulteret i en ny PR-flynder for vores praktikant på 165cm, fanget på spottet som jeg døbte "Kim´s Corner" for et par uger siden :-)
Derudover har Dalmasarna, et svensk fisketeam som Team Svinet tidligere har fisket sammen med på Sørøya, landet 77 flyndere op til 177cm fordelt på to både.
Så de kan fanges deroppe trods dårligt vejr !
Tillykke til dem med det gode fiskeri.

Nikolaj Hjorth
Havøysund mappe oprettet
Havøysund 23/7 2012
Så er der oprettet en mappe med billeder og beskrivelser fra turen til Havøysund.
Der mangler et par billeder fra kunder, som kommer på så snart jeg har dem.
Video både over og under vandet vil komme til efter redigering !
Enjoy :-)
http://www.teamsvinet.dk/18953007

Team Svinet lurer lidt på en special tur i ugen, hvis vejret holder og familierne går med til det. Mere om det hvis den gennemføres.

Ellers har jeg talt med Team Ølstykke som er på Vannøya i det nordlige Norge.
De har haft rigtigt godt fiskeri deroppe, blandt andet røg de i sejrace og fik ca 50 sej-målere !  Ikke tit man hører om det mere...
De har også fået en masse fine flyndere op til ca 50kg og skal stadig fiske videre til på lørdag, som jeg husker det.
Eneste minus har været deres tur gennem den norske told, hvor der skete en fintælling af øllene i bådene. Der er MASSIV fokus på både som trailes til Norge, så det kan anbefales at holde sig til reglerne hvad alkohol angår, ellers bliver det dyrt.

Nikolaj Hjorth
En dansker giver aldrig op...
Havöysund 17/7 2012
Sidste fiskedag og svenskerne var sultne efter hävn..
Desvärre havde vi ikke mere at stå imod med og fangede ingen flyndere i dag.
Den svenske båd fangede 2 stk op til 145cm inden vi sejlede i havn til middag. Dermed troede svenskerne at vi var besejret, men en dansker giver aldrig op.
Så da alt lå stille i havnen, fandt vi deres fane/flag og gav den en passende beklädning !
Og så sluttede ugen jo med dansk fangede flyndere på de tre överste pladser :-)
Dagen blev afsluttet med en portion svinekäber i porter, det var faktisk ikke helt tosset....
Hjemtur imorgen, en fyldigere opsummering med billeder laver jeg i löbet af de näste uger :-)

Nikolaj Hjorth
Forstärkning til Sverige !
Havöysund 16/7 2012
På campen fortalte Ulf (svensk guide) i starten af ugen, at der skulle väre landskamp omkring store flyndere mellem Sverige og Danmark. givet efter at de 9 svenske både i sidste uge tabte stort til den ene danske :-)
Denne uge er svenskerne dog også laaangt bagud(de er stadig flest !), da de 4 störste fisk er danske trods flest svenske både. Det ser ikke bedre ud antalsmässigt....
Så i dag kommer forstärkningerne i form af Stefan "Truman" Trumstedt og hans hold.
Truman ejer CWC i Sverige og holdet er dygtige fiskere. De ER dygtige...
De måtte dog sträkke våben i dag til C-holdet i guidebåden, på en dag hvor fiskeriet var svärt.
5 både tog af sted, 4 flyndere blev landet, de tre i guidebåden op til 133cm :-)
En af gästerne krogede fisken, som först blev fightet af to gäster hvorefter jeg måtte tage over det sidste kvarter. Den var kroget på siden lige bag gällerne og gav alt !! Bedre fight end med min PR fra söndag.
I morgen er sidste chance for det svenske brosmelandshold til, at redde lidt af ären. Men mit hold af erfarne herrer siger, at de vil bide fra sig som ville svenskerne snuppe deres aftensmad,- svinekäber i porter (jeg takkede nej..).
Det körer godt med fiskeriet heroppe, hvis ikke man savnede familien ville det väre en fornöjelse at blive :-)

Nikolaj Hjorth
Så gik der huld på bylden...
Havöysund 1577 2012
Har ikke väret så skarp heroppe i år til selv at fange flyndere i samme mängde, som jeg har gjort de andre år.
Det skyldes nok en blanding af at vejret har drillet lidt, så jeg har haft meget at göre med at holde båden samt at vi begge uger har satset mere på störrelse end mängde i år.
Men i dag fik jeg gang i sagerne.
Vejret var fint med sol og svag sydlig vind, så båden skulle blot lägges ikke holdes. Det betöd masser af fisketid til mig.
En kunde lagde ud med at fange en flynder på 117cm og 23kg,- de er viiildt tykke i år.
Jeg fulgte op med en C&R flynder på 139cm samt en til gryden på 120cm og 24kg.
Derefter lukkede jeg festen med ny PR og TR på 156cm :-)
Igen en C&R og for förste gang valgte jeg ikke at tage fisken i båden, men i stedet hoppe i vandet til den og blive fotograferet.
Feeedt at ligge der i Ursuiten og pröve at håndtere bästet, giver sgu en lidt respekt...
Så super dag for mig i det norske !!
Hvad de blev fanget på, er en historie for sig som jeg skal skrive om når jeg kommer hjem.
En af de andre gäster mistede i dag en kämpe som tag en 3-4kgs torsk og slugte den lige under overfladen. Herefter trak den rundt med dem 10 minutter og knäkkede så linen....
Den finder jeg imorgen...

Nikolaj Hjorth
stor måler
Havöysund 13/7 2012
Efter en uge med stärke vestlige vinde, har vi nu taget hul på en uge med stärke östlige vinde...
Mit hold er et hold af äldre herrer, så de har fået deres sag for med de forhold vi må fiske under.
I dag havde vi dog ok vejr, det vil sige at vi måtte afbryde vores planlagte langtur pga höj sä, men i löbet af dagen blev det ganske fint.
Ugen startede godt, da der på campen blev landet flyndere på 130 og 155cm, antalsmässigt var det dog ikke godt fiskeri. Vandet på pladsen vi valgte havde väldigt dårligt sigt.
Vi fik ingen den förste dag, men kom på tavlen i dag med tre mindre flyndere. Jeg smed IGEN en stor... Derudover fangede vi havkatte, flotte röde torsk, brosmer osv.
Da kunderne gik lidt kolde i flynderfisket og strämmen släkkede af, kunne jeg ikke näre mig for liiige at pröve at finde lidt större torsk på kanten mod dybet.
Det er ikke et fiskeri jeg ellers har brugt tid på heroppe, har faktisk aldrig fanget en måler selv her. Men vi havde brug for afveksling, så tänkte det skulle pröves.
Fandt et sted som så godt, med en lange tunge för skränten mod dybet og vi smed grejet i vandet. Först kom der et par katte og et par mellem torsk. Men da vi nåede den gyldne dybde mellem 90 og 120 meters dybde, kom der de rigtige prikker ved bunden på loddet.
Kunderne hev op pga dybden, jeg krogede en fin torsk på Kims prämiejig som har givet flyndere på 135 - 152 og 153cm i sidste uge.
Efter en fin fight med udlöb und alles, kunne jeg lande en torsk på 19.3kg til kundernes store gläde :-)
De synes dog det var for dybt og ville hellere tilbage for at fiske havkatte höjere på skränten, gad vide hvad man kunne have samlet af större målere på spottet...
Tror godt jeg kunne have fundet nogle rigtigt store :-)
I övrigt fedt at se torsken piske mod bunden igen, i det klare vand. I dag havde vi +10 meters sigt.
Bläst de näste dage, men forhåbentligt et par gode dage mandag og tirsdag inden jeg skal hjem !

Nikolaj Hjorth
 
Ugen der gik....... i Danmark

Øresund d. 8 + 11 /7

Søndag var konen og jeg ude efter de flade og selvom de var noget mindre end de "flade" som Nikolaj og især Kim præsterede i det nordlige i ugens løb, var der nu pæn størrelse på de skrubber vi fangede. Optil kiloet blev det til

Onsdag tog knægten og jeg på en aftentur efter torsk, og efter en del søgen lykkedes det os at fange en hel del, dog ikke større end 5-6 kilo.

Jesper Lyngsie

Ny PR for tredje dag i träk...
Havöysund 11/7 2012
En uge som startede så väldig svärt, endte så utroligt godt at det er svärt at tro...
I nat var vi en tur på Kveiteflakket i selskab med med to svenske både, flakket har fisket fantastisk den sidste måned men vi har ikke haft vejret til at fiske der.
Det kom i nat og da gästerne havde haft en svär uge, dispenserede vi og lod kunderne fiske natten inden de skulle hjem. Normalt skal bådene afleveres aftenen inden.
Vi fik flynder allerede i förste drev, dog kun af mindre störrelse - ca 6kg.
Inden for et par timer fulgte en på ca 8kg til mig og i tilgift mistede jeg en större flynder, der huggede på hel sej, pga kroghold...
Vi fik dog også en större, den sidste gäst i båden som manglede at fange flynder, Rene Gessner fra Team Terkel, fik en flot flynder på 140cm. Det betöd at alle kunder i båden havde nået deres personlige mål.
Når nu de havde det, så kunne Kim jo lige så godt fange PR flynder for tredje dag i träk !!
Det gjorde han så; en flynder med tyngde som var den lavet af bly, kom til overfladen hvor den kastede mig rundt efter at jeg havde sat hajkrogen i käben på den.
Fisken målte 153cm og jeg tvivler ikke på at den vejede 60kg. Tabellen siger mindre, ca 52kg.
Viiiild jubel, IGEN !!!
Vi lavede fede optagelse på Go Pro Hero 2, både over og under vandet :-)
Efter den fisk fik vi selskab af begge de svenske både når vi lagde vores drev, da ingen af bådene havde landet flynder i löbet af natten. Da vi skulle hive grejerne til slut i allersidste drev, fik den ene båd et godt hug.
Bådförer Ulf Hugsén kunne efter en god fight hjälpe Andreas fra Tajtlajn.se med at lande en flynder på hele 159cm.
Det blev ugens absolut sidste fisk og også den störste for campen. Som alle de andre fanget denne aften, var det C&R.
I guidebåden havde vi så den 2. - 3.- 4. - 5. og 6. störste fisk på campen, i en uge hvor vi i almindelighed, og Kim i särdeleshed, har fisket ganske godt !

Nikolaj Hjorth
+50 flynder
Havöysund 9/7 2012
Efter en slöj start på ugen, hvor jeg begyndte at tvivle på min evne til at guide er heldet begyndt at tilsmile os lidt :-)
I dag havde vi igen bläsevejr, 8-12 m/s fra NV.
jeg valgte en plads som jeg mente kunne fiske i vinden, men som lå ganske langt väk.
Sidste år holdte pladsen ikke mange fisk, men store fisk. Det gjorde den stadig....
Först fik vi dog fanget alle de torsk som vores norske kunder gerne ville have med hjem, der var MANGE !!!
Derefter stod den på flynderjagt; allerede i förste drev krogede Kim en rigtigt god fisk, som efter 20-25 minutters fight og utallige udlöb op til 50 meter kunne landes.
Fighten blev filmet med Go Pro Hero 2 på sat kims pande, samt et under vandet da fisken kom op til landing.
Det bliver spändende at se resultatet !!!
Fisken var viiiiildt tyk og målte 152cm. Vi körer C&R, så vägten må anslåes, men det var noget over 50kg. jeg vil personligt tro at det var ligeså tät på 60kg...
Ny PR og potentielt ny teamrekord, vi holder os dog til längden og her er den gäldende teamrekord 2,5cm längere.
Men jubel i båden, det var der !
Den bliver ikke mindre i aften, når Kim må holde sit löfte om at bade i havnen, hvis jeg kunne finde en flynder over 50kg til ham. Moooon ikke jeg får taget et par billeder ?   ;-) 
Vi fiskede videre og fik yderligere to stk. En lille på 6kg til Kim (igen) og så fik vores norske ven Anders Ramberg en flot fisk på 128cm.
Super dag i det norske, nu er vi i gang :-)
Nye tag i morgen...

Nikolaj Hjorth
Ny PR flynder !
Havöysund 8/7 2012
De sidste par dage har fiskeriet väret ret vanskeligt. Det skyldes dels at vejret har gjort, at vi ikke har kunne välge de pladser vi helst ville fiske på, samt at sigtbarheden i vandet hele denne uge har väret betydeligt ringere end normalt.
Vi har fanget en del torsk af mindre kaliber samt havkatte op til 6kg og andet småtteras. Men flynderne har glimret ved deres fravär.
Faktisk har vi ikke haft flyndere i båden på tre ture i träk !!
Vi mistede dog en fin fisk efter et udlöb i går.
I dag har vi så haft 10-13 m/s fra vest og 3½ meter, da det var värst.
Jeg holdt båden og gästerne fiskede.
Det gav faktisk to flyndere, den störste til Kim på 135cm og ca 34kg.
Ny PR og stor jubel :-)
Fisken blev efter fotoseance genudsat med et på gensyn !
Vi er på vandet igen i morgen.

Nikolaj Hjorth
Flynderfiskeri
Havöysund 6/7 2012
Vi er kommet til Norge og har afviklet de förste par dages fiskeri.
Den förste tur gav blandet fangst af brosme, sej, havkat, torsk, kuller og 5 flyndere. Et par af torskene var omkring målet, men blev ikke vejet. Desvärre var ingen af flynderne over 12kg, men det var da trods alt en hyggelig start.
I nat har fiskeriet väret rigtigt svärt, vi fik bare mindre fisk og ingen flyndere. Sådanne dage kommer også...
Vi pröver igen i morgen og har det ellers hyggeligt med röde böffer og enkelte öl....

Nikolaj Hjorth
Fiskeri, nyt kamera og Norge
Øresund d. 4/7

Firsttimer var på vandet søndag morgen, da vi havde hørt om gode meldinger fra lørdag. Bla en måler på 10.4 til Jan "Buller" Nielsen. Men om søndagen var fiskeriet ikke specielt godt.

Igår onsdag tog konen og jeg en aftentur, først efter torsk og derefter et hurtigt sats efter makrel. Torskene var der en del af, bla en ny PR til Charlotte på 5 kg. Makreller kunne vi ikke finde, tålmodigheden var nok heller ikke den bedste.

Kim og Nikolaj er i Havøysund, og jeg snakkede kort med Kim i aftes. De var ude her i nat til et nyt spændende sted, så der er forhåbentligt snart meldinger fra dem

Vi har indkøbt et par af de nye Hero2 HD kameraer fra GoPro hos www.marinetorvet.dk , som vi vil bruge til at filme nogle af de ting og situationer som vi er ude for under vores fiskeri. Jeg vil skrive lidt mere om dem når vi har testet dem mere igennem, men indtil videre er der kun at sige at de er helt vildt smarte, handy og med meget høj kvalitet. Billedet herunder viser bare en af de utallige montagemuligheder der er. Jeg vil lægge nogle af de film, over og under vand, vi optager op på nettet. Kim og Nikolaj har også et med i norge, spændende at se om hvad de får ud af det !
Ellers kan i læse mere om dem på www.gopro.com indtil videre. Mere om det

Jesper Lyngsie
Bluefin !
USA og Norge 30/6 2012
Så blev jeg færdig med arbejdet og ser nu frem på 6 ugers ferie :-)
Der skal naturligvis fiskes, har efterhånden ikke dyppet grej i vandet i to måneder...
Men på onsdag drager jeg af sted mod Havøysund, hvor jeg skal være guide for nordic sea angling de næste 14 dage.
Kim tager med og skal fiske fra guidebåden den første uge, derudover skal en anden dansk fiskekammerat sejle med og 3 nordmænd. Alle fine gutter som kan fiske og kunder som har sejlet med mig de foregående år, det skal nok blive godt hvis blot vejret samarbejder lidt.
Fiskeriet har været godt deroppe, i sidste weekend fangede en af pigerne fra hotellet en fin kveite på ca 100kg. Sådan en vil vi gerne i....  Men mindre kan også gøre det :-)
Jeg påregner at opdatere siden deroppefra.

Nikolaj Bielecki og Jakob Lindberg har den sidste uges tid fisket Bluefin Tun fra Cape Cod i USA. De fik 4 tun i båden op til 210lbs, på popper/stickbait og stand up grej. Derudover havde de fisk på som vandt kampen...
I tilgift fangede de flotte bass, se flere billeder på deres blog: http://jakobognikolaj.blogspot.dk/
Talte med Jakob i dag, det lyder viiildt det fiskeri, MÅ derover sammen med drengene en af de næste år !

Nikolaj Hjorth
Sommermåler !
Øresund d. 24/6

FIRSTTIMEREN var på vandet tidligt søndag morgen trods regn og blæst. Vi fik en forrygende start på dagen idet det allerførste stop gav en flot og aflang sommertorsk på 12.7 kg til Kim.
På trods af vejret, og måske derfor, var der masser at kigge på loddet, så der var masser af "action".
Men vejret blev dårligere og bølgerne større, så det blev en kort tur, men gæstegast Jesper Willestofte nåede lige at lande en torsk på ca 9 kg inden vi søgte havn igen. Alt i alt en fin tur.

Jesper Lyngsie
Fredning af helleflynderen i Norge ?
Norge 21/6 2012
I Norge vurderer myndighederne at der hvert år fanges over 5000 helleflyndere, hvilket nu fører til et forslag om fredning af helleflyndere for turistfiskeri.
Debatten vil givet køre i Norge den næste tid, da turistfiskeriet er en ganske stor indtægtskilde i lokalsamfundene deroppe.
Personligt tvivler jeg kraftigt på at dette bliver vedtaget, men skulle det ske ser jeg det ikke som det store tab for sportsfiskere. Det vil blot betyde at flynderne skal genudsættes efter fangst, hvilket de fleste store allerede bliver på NSA´s camps.
Læs mere her: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.8211234

Nikolaj Hjorth
Østersøen i bedring !!
Østersøen 20/7 2012
En sjælden god melding står i dag at læse på DR1´s tekst tv samt på dr.dk;
Bestanden af torsk og sild har det godt i Østersøen. Ifølge det internationale havforskningsråd ICES er dette konklusionen efter 20 års konstant tilbagegang.
De tilråder dog stadig en lille reducering i kvoterne på torsk, for at sikre fremgangen.
Derimod anbefaler de større kvoter på fisk som skrubbe og rødspætte.

Også et andet sted hvor kvoterne har interesse for danske lystfiskere, Barentshavet i det nordlige Norge, ser ICES positivt på torskens bestandsudvikling. Faktisk så positivt at de tilråder en 25% større fangstkvote for næste års fiskeri !!
Ikke tit man hører at det går den vej :-)
Det vil betyde at der må landes 940.000 tons torsk deroppe, tal som er lidt vanskelige at forholde sig til. Specielt for dem som ikke har oplevet at kigge på et ekkolod over de massive stimer skrei.
Vi må håber at også danske erhvervsfiskere læser disse nyheder og erkender at ICES sagtens kan anbefale større kvoter, når ellers bestandene kan tåle det...

Læs mere her: http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/06/20/0620085007.htm#.T-G-tBHryT8.facebook

Nikolaj Hjorth
Alt for mange små
Øresund 16/6 2012
FIRSTTIMER var på vandet lørdag morgen efter buletorsk. Igen masser af fisk, men igen masser af små fisk ! Vi fik mange, men kun en 4-5 stykker over 5 kg optil knap 8 kg
Den blev fanget af Jan "Buller" Nielsen 

Jesper Lyngsie
Årets danske fiskefighter !
Ballerup 15/7 2012
Brancheorganisationen Danmarks Fiskehandlere kårer årets danske fiskefighter.
Det handler i alt sin enkelthed om fremtidig bæredygtig fiskeripolitik og forvaltning, noget vi som lystfiskere har stor fokus på, men i alt for lille grad forstår at påvirke...
Der er dog ildsjæle fra andre interessegrupper som gør store indsatser på dette områder.
Jeg vil gerne have lov til at anbefale jer alle at sætte en stemme på Hanne Lyng Winter, ved at gå ind på nedenstående hjemmeside og stemme:
http://www.altiland.dk/
Hanne arbejder hårdt for at informere politikere i DK og EU korrekt om havenes tilstand og dermed, hvordan bestandene af fisk bør forvaltes.
Endvidere er hun en af de hårdeste og mest saglige kritikere af trawlfiskeriet og dets ødelæggende virkning på de maritime miljøer.
Som lystfisker håber jeg at mange vil gå ind på hjemmesiden og gøre den lille indsats for at Hanne modtager en påskønnelse for hendes arbejde som kommer os alle til gode !!
Skulle I være i tvivl, så google hendes navn, HANNE ROCKS !!

Nikolaj Hjorth
Kæææææmpe torsk !
Sørøya 13/6 2012
I dag blev der sat ny rekord for sommertorsk på Sørøya, for NSA campen.
En torsk på hele 35.4kg og 153cm blev landet !!!
Tænk hvad den havde vejet hvis jeg havde fanget den med rogn for 2½ måned siden....
Læs mere og se billede her:
http://nordic-sea-angling.se/sv/shownews.php?nr=1333

Nikolaj Hjorth
Nok en måler
Øresund 12/6 2012
At påstå vi er kommet ind i hel målerstime, er nok at overdrive lidt, men ihvertfald kom der endnu en fin sommermåler ombord i FIRSTTIMEREN igår.
10.75 kg vejede og det var gæstegast Benjamin Møller der var fangeren.

Vi så en del buler, og selvom der i perioder var langt mellem dem, så gjorde vi det godt. Men Benjamin og jeg havde også fået hjælp af TC fra Pike85. Desværre er snitstørrelsen stadig for lille

Jesper Lyngsie
Flex på Øresund
 Ganløse 12/6 2012
Synes lige jeg ville sætte dette billede på fra turen i søndags. Det er et billede der fint viser hvordan klingen på Kinetic´s Edge 3776 Boat flex´er når der er måler på. Aktionen er jævn hele vejen, og man føler virkelig at der er masser af "ryggrad" tilbage selvom der er en sommmermåler på. Denne stang er en 20-30 lbs

I mine øjne, er det den bedste klinge der er bygget til en pirkestang, som kan bruges til det meste, ligefra Øresunds strømfyldte vand til flynder- og skreifiskeri i Nordnorge. Prismæssigt ligger den naturligvis i den dyre ende.

Jesper Lyngsie
Sommermåler !
Øresund 10/6 2012
Kim og jeg tog de positive briller på da vi vurderede om vejrudsigten kunne "bære" en hurtig tur på sundet søndag eftermiddag. Vil nok sige at vinden var noget kraftigere end det vi havde regnet med og bølgerne større. Nå, båden blev testet og klarede det fint, bortset fra at der var en af boltene til targabøjlen der knækkede, da FIRSTTIMEREN skød igennem en af de større bølger !! 😥

Fiskeriet startede egentligt ok med et par store 7-meter buler, der gav godt med fisk, men derefter gik der længere og længere imellem vi så nogle. Størrelsen kunne bestemt også være bedre, optil 5 kg i det område. Vi forsøgte os flere steder, og på et enkelt spot fandt vi nogle størrelser der kunne bruges, selvom der stadig var mange små. Imellem dem, flexede kims Edge stang pludselig i bund. Og efter en imponerende laang fight (Kim skulle vist lige nyde det !) kom årets første sommermåler på dæk. 10.8 kg vejede den.

Jesper Lyngsie
Fisk kan bide i andet end blink !
Tyrkiet 10/6 2012
Ikke noget fiskeri for mit vedkommende den seneste tid...
har været en tur i Tyrkiet med familien, dog uden at fiske. Fik imidlertid bid, da knægten og jeg dyppede fødderne i et akvarie med små fisk som spiser død hud ?!
Konen mente jeg gav dem kvalme ;-)

Nyheder af betydning:

DM i Trolling blev afgjort i sidste weekend; Skrappe Søren Vesth tog sejren. Jeg kan sige at når Søren vinder er det ikke et tilfælde, han er dygtig og omhyggelig. Stort tillykke fra os til Søren !
http://www.smaabaadsklub1.dk/dm/trolling_2012.asp

Nyt forskningsprojekt fortæller om laksenes vandring fra danske åer helt til Spitzberg i det nordlige atlanterhav !  Læs mere her: http://www.fiskepleje.dk/nyheder.aspx?guid={6E870F33-B4B6-4CB8-B0A4-5D659D4667C8}

Og så skulle verdens første karpe over 100lb være landet af en lystfisker i Ungarn. Om den er smuk, vil jeg lade Jer bedømme...
http://www.totalcarpmagazine.com/news/item/858-101lb-world-record

Nikolaj Hjorth
Mange men små
Øresund 27/5 2012
FIRSTTIMER var på vandet søndag fra tidlig morgen. Nikolaj Bielecki og Martin (Godzilla) Jørgensen var gæstegaster i dag, og da kim som sædvanlig var med, var der fuldt hold.
Det ser ud som om at sommerfiskeriet er ved at komme igang, ihvertfald så vi mange buler og optil 7 meter. Men der mangler størrelse på dem, de største vi fangede vejede omkring 5 kg. Men sjovt er det, når der er "action" på loddet.
Vi fik mange......men genudsatte en hel del også

Jesper Lyngsie
Sommerbuletur
Øresund 25/5 2012
Kim og jeg tog en hurtig beslutning om en aftentur efter sommertorsken nuda vejret er så fantastisk.  Rart at komme ud og fiske efter fisk der står nede ved bunden 😜. Fisk fandt vi en del af, men størrelsen kunne nu nok blive bedre. På de fleste klassiske pladser var de MEGET små. Men et enkelt spot kastede dog nogle pæne mellemfisk af sig. Vi fik en 30 stykker optil 7 kg

Den mest bemærkelsesværdige fangst stod Kim for. En torsk på ca 3 kg. Som man kan se på billedet har den en form for "defekt" ved halen, der gør at den virker ekstremt afkortet. Har form nærmest som en eller anden sten/rev fisk. Den gav en god griner da den kom op 😂

FIRSTTIMER er på vandet igen søndag. Rapporter følger

Jesper Lyngsie
Korrektion !!!!
Øresund 20/5 2012
Er blevet korrekset af mine makkere;
Kim og Jesper VAR rent faktisk på øresund i First-Timer i fredags !
Er så meget på bukkejagt, at jeg nærmest går i søvne i mellem jagterne....
De fiskede sydøst for Ven og der var torsk at se på loddet. De fleste var dog særdeles små og vejret var heller ikke godt, så det blev ikke en lang tur.
Det blev til 9 torsk med hjem op til 3.5kg.

Billedet nedenfor skulle være af gæve Magnus Axelsen som poserer med en flot dansk premiere madamme på 10.5kg. Men tekniske vanskeligheder umuliggør desværre dette !
Læs mere på hans hjemmeside og se billedet: http://www.storfisken.dk/
Vi fiskede med Magnus og hans hold på Sørøya, hyggelige fyre !

I stedet får i et billede af min buk skudt i dag :-)

Nikolaj Hjorth
Bukkejagt...
Østersøen 19/5 2012
Ikke meget nyt fra os, vi har ikke været på vandet.
For eget vedkommende går alt tiden med jagt på råbukke i disse dage, så må fiskeriet vente lidt. Har fået et par dyr og mange fine oplevelser på nethinden :-)

Dem som har været på vandet og valgt laksefiskeriet ved Hasslö, har haft gode stunder, der er fanget maaange over 10kg !
Filip fra SALTY var på vandet med Lars Buch/Crede 2 i onsdags og de fik 4 over målet med den største på hele 15.5kg til Tømreren.
Ville gerne afsted, men kan ikke lige afse den hele dag som skal til....

Nikolaj Hjorth
Begrænsninger på laksefiskeriet ?!
Østersøen 9/5 2012
At EU har kigget meget på fiskeriet efter vildlaks i østersøen, er ikke nyt. Men at svenske marine myndigheder overvejer, at FREDE vildlaks i østersøen er nok nyt for mange !
En del af de laks som bliver fanget i Østersøen er udsatte, disse kendes ved at fedtfinnen er klippet af. Står det til de svenske myndigheder skal det fremover kun være tilladt at hjemtage disse, ved trollingfiskeri på Østersøen.
Initiativet skal naturligvis ses i sammenhæng med at en del af de vilde laks, kommer fra elve hvor laksen ikke trives stort. Når vi fanger vildlaks på havet, er det ikke muligt at skelne laks fra truede bestande fra laks fra produktive elve.
Man kan så tænke sit, i forhold til om de kan overleve en tur i et trollingnet. Mig bekendt er fedtfinnefisk, meget ømfindige når det gælder deres slimlag.
Læs mere her: http://fiskenyheter.se/artikel/trolling-nya-regler-foreslas.html

En af de laks som blev landet i mandags fra First-Timer var ikke kun en udsat fisk, den var tillige mærket. Laksen vejede 6.7kg.
På billedet nedenfor ses det tydeligt at det ikke altid er uden problemer for laksen at blive mærket, dette individ havde et stort krater ind i ryggen ( lige under rygfinnen) efter mærkningen, samt sår på den modsatte side. Den var imidlertid i fin kondition.
Vi skal nu anmelde den, når vi lige finder ud af hvad vi skal gøre med det tag som laksen bar.
Når vi har nyheder om fisken bringes de naturligvis her på siden :-)

Sidste laksenyhed skal være om den fisk som blev fanget ud for Karlshamn i går af et svensk trolling team; Team Dilén.
De landede en 120cm lang laks med en vægt på 23.4kg !!  Fisken tog et Northern King mag.
Lidt skægt at det er samme længde som den Mojo landede på 17.1kg i mandags, den har bare en anden kondition....
Se billeder her: http://salmontroll.blogspot.com/

Nikolaj Hjorth
First-Timer i Ystad
Østersøen 7/5 2012
9.30:
First-Timer er i dag på sine første tur efter laks. Kim og Jesper er sejlet fra Ystad, mens jeg må passe job hjemme i DK....
Ingen fisk indtil videre, men ved siden af ligger Mojo med Jakob Lindberg som har fået laks på 10-12.5 og 17.1kg i båden !!!
Så de er der
Flere rapporter i løbet af dagen.

11.30:
Så kom de første lakseskæl på dørken i First-timer !
Drengene har fået en på sideplanner og en på riggen i 70 fod. Jespers knægt, Sebastian, fik sin første laks -  den vejede 8kg. Kim fulgte efter med en på 4kg. Nu skal skipper fange en stor !!!

23.00:
Sidst på eftermiddagen blæste det op og drengene tog i havn.
Det blev til 5 laks i båden samt et par mistet. En godkendt første dag med lakseskæl i First-Timer og laksedåb for Jesper. Største fisk var 8kg.
I makkerbåden Mojo var løjerne på et andet niveau; 13 laks med hele 5 stk over 10kg !  Stort tillykke til Jakob Lindberg og Mads Sylvest :-)

Nikolaj Hjorth
GARMIN slår igen !!
Østersøen 2/5 2012
Fik en mail fra Lars Nielsen fra Garmin i går; det viser sig at Garmin stadig laver den kortlæser vi skal bruge !
Vi er naturligvis lykkelige, men også lidt pinlige over at have skrevet de var udgået. Specielt med tanke på den SUPER service vi altid har fået på vores Garmin instrumenter.....
Så et dementi og en velfortjent undskyldning for vores fejl !
Fejlen skyldes i øvrigt, at vi blev fejlagtigt informeret fra anden side.

I går på 1. maj, ville vi have haft lakseskæl i FIRST-TIMER, men det satte blæsten en stopper for. Denne og næste weekend står for undertegnede i familiens tegn, så intet fiskeri. Lugter af laksestop for 2012
Men måske tager Kim og Jesper ud en tur efter laks i weekenden, om det så bliver Møn eller Sverige er ikke afgjort.

Trolling Masters Bornholm var jo en BRAGENDE succes i år, hvor der blev fanget historisk mange laks.
Sidste års fangst af 341 laks under konkurrencen, var rekord. Men for intet at regne mod fangsten i 2012....
Der blev landet 241stk OVER 10kg i 2012 og ikke mindre end 917 laks i alt under konkurrencen !!!!!
Det er altså mere end 2½ gange så mange som det tidligere rekordår
Fantastisk fiskeri, tillykke til de svenskere som løb med al hæderen derovre.
Svenskerne havde største fik, bedste båd og vandt også landskampen.
Se de forskellige resultater fra TMB her:
http://www.tv2bornholm.dk/programmer/trolling/trolling-2012/trolling-2012-resultater.aspx

Til slut en hilsen og et tillykke til Anders & Anders fra Team Lilla My/Team Navia !
De har haft HELT forrygende fangster under fiskeri efter pighvar; 14 over kiloet hvoraf de 7 oversteg 3kg !!!
Se billeder og læs reportagen her: http://teamlillamy.se/

Nikolaj Hjorth
TMB 2012
Østersøen 24/4 2012
Det er ved at være tid til Trolling Masters Bornholm.
Jeg fik i går meldinger fra både Måleren og Kosten.
Michael (Måleren) sendte et billede af en flot 11kg´s.
Kosten havde to stk på 9.5kg, mens makkeren- Bønne - havde en på 8 og en på 11kg.
Fine fisk som lover godt for turneringen :-)

Nikolaj Hjorth
Lakseland igen !
Østersøen 23/4 2012
Så var vejret igen fantastisk og fruen synes næsten, at det var en god ide med en tur mere til lakseland AKA Rügen 😎
Kim og Jesper hang igen i bremsen, men en kammerat som jeg har været i Mexico og Norge med var mere end klar.
Søndag gik det afsted i makkerens Ørnvik 475, ikke en stor båd til et farvand som Østersøen, men vejret var fabelagtigt og vi havde en bådaftale, så vi kunne følges med andre.
Fiskeriet dernede har været forrygende længe, men denne dag er klart det bedste jeg har oplevet. Vi havde kontinuerligt kontakter over dagen, heriblandt to dobbelthug. Vi hørte om op til 7-dobbelthug !!
Vores fisk huggede på Dipsy(3stk), sideplanner(2stk) og riggen(5stk). Af blink var især Big Ed og Ismo velfangende, men også SG Heeringspoon og Break Point gav fisk.
De tre største fisk vejede 10.1 - 11 og 11.2kg, de huggede alle i 70 fod...
Min makker tog sig over dagen af de større fisk, når det var hans tur snerrede bremsen anderledes. Han hævede sin pr fra 8.5kg til 11.2 og tilføjede også en 10.1kg´s til CV´et. Herudover tillod han sig at smide en rigtigt god fisk efter 10 minutters fight....
Til slut fik jeg også lov at mærke lidt hårdere fight, da en 11kg´s tog min Big Ed. Den brød sig bestemt ikke om båden og tog gang på gang lange udløb når den nærmede sig. Til at starte med troede jeg egentlig ikke den var særligt stor, men det måtte jeg revidere undervejs, da det gik op for fisken at den var kroget. Fed fight og fantastisk dag,- tak til Rene fra Team Terkel :-)

Nikolaj Hjorth
TR laks !
Østersøen 16/4 2012
I weekenden lykkedes det endelig at rykke teamrekorden for laks !
Både lørdag og søndag brugte jeg i selskab med Jackie Månsson på hans båd Elverhøj, med laksefiskeri i Østersøen fra Møn.
Begge dage havde vi super vejr, med sol og svage vinde. Vi besluttede at bruge lørdagen langt mod syd, på den anden side af trafiksepareringen.
Fiskeriet gik rigtigt fint i løbet af formiddagen og der kom laks i båden :-)
Midt på eftermiddagen gik det dog dødt for os, men i havn havde vi 5 laks, med den største på 12.9kg til mig.
Ny PR og TR, en fisk vi i teamet har ventet længe på !
Den huggede på et Toby Salmo i kobber på sideplanner.
Billede kan ses på forsiden eller i albummet "svinsk sølvtøj".
Søndag sejlede vi mod samme punkt, trods lovende meldinger fra den nordlige del af 40 meteren. Vi mente at chancen for stor fisk var bedre mod syd.
Det blev en rigtigt svær dag for os, vi fik en mindre laks tidligt og mistede to.
Men dagens fisk kom først allersidst på dagen. Igen var det sideplanneren som slog til, denne gang med et Ismo magnum i grøn/sølv.
Fisken startede med et super udløb og kæmpede derefter dybt og tungt. Enkelte visit i overfladen viste dog en fisk, med betydelig dybde. Det er faktisk den første fisk i årevis, hvor jeg fik bløde knæ af frygt for at miste den...  Specielt da den stilte sig på 8 meters afstand og rystede hovedet med åben mund !
Den blev efter en god fight, rutineret nettet af skipper Jackie og i båden kunne vi konstatere at den havde kropsformen, men ikke længden til at være rigtigt stor.
12.5kg fordelt på 99cm. Det var i øvigt en stålblank vandrefisk, med klippet fedtfinne.

Super weekend, mange tak til Jackie for hygge og godt fiskeri :-)

Nikolaj Hjorth
Laksefeber
Østersøen 12/4 2012
Med en vejrudsigt som siger svage vinde hele weekenden, er jeg hårdt ramt af laksefeber. Desværre er Jespere forhindret, så First-Timer kommer ikke afsted i denne weekend.
Jeg sejler i stedet med Jackie Månsson i ELVERHØJ fra Klintholm, det bliver super hyggeligt og forhåbentligt kan vi også finde en stoooor laks :-)
Fredagen må klares på jobbet, inden det går løs lørdag morgen.

Team Målermysse fortæller i øvrigt, at man hvis man skal bruge sild til agn, så kan de fanges i mængder i Odense havn for tiden.
En mere upopulær melding fra samme, er at hornfisken skulle være ankommet i antal....

Så er vi nået til et stade i ålens tilbagegang, hvor Coop ikke længere vil sælge ål.
Hidtil har de solgt dansk opdrættede ål, og krævet at opdrætterne satte 20% tilbage i naturen, men nu mener de altså ikke at kunne forsvare det længere og der indkøbes ikke flere ål.
Flot af Coop !!
Så må vi bare håbe at politikerne også åbner øjnene på et tidspunkt og får lukket erhvervs- samt fritidsfiskerne ned....
Læs mere her: http://om.coop.dk/nyheder+og+presse/presserum/pressemeddelelser.aspx?nyhedid=12698

Nikolaj Hjorth
Ny verdensrekord på Lange
Hitra 11/4 2012
Området ved Hitra har før produceret store langer, men denne er noget særligt...
182cm og hele 46.7kg !!!!!!!!
Fiskens kropsform siger alt :-)
Når jeg tænker tilbage på min 20´er fra i sommer som var 165cm, så må dette jo være en ren træstamme !!
Billeder af fisken kan ses her :
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.415870168442243.109696.199141086781820&type=3

Nikolaj Hjorth
Tun på den rigtige måde
Norge, Ascension Island og Østersøen 10/4 2012
I Norge fortsætter det gode fiskeri. Da jeg havde kontakt til Christian i går havde de ca 150 målere i båden med 15 over 20kg. Største på ca 26kg. Glæder mig allerede til næste år !!!

I Østersøen stak et par både ud søndag trods den hårde sø. De blev belønnet med mange og store laks. Må se at komme afsted !!!

Og så snublede jeg lige over denne video af Yellow fin tuna fightet med max bremsetryk på en anden side, den er værd at bruge tre minutter på ;-D
http://www.youtube.com/watch?v=Em1TkE0k5nk&feature=related

Nikolaj Hjorth
Laks og stor bundørred
Østersøen og Sørøya 8/5 2012
Skulle have været på Østersøen efter laks med ELVERHØJ i dag, men vinden ville ikke arte sig :-(  ØV ØV og atter ØV !
I går fik vi monteret downriggere på FIRST-TIMER, så den nu er klar til trolling. Meningen er at vi skal nå et par ture i løbet af april.
Skipper Jesper har sin første laks til gode, mon ikke den kan findes i suppen mellem DK og Tyskland.....
En del både var ude i torsdags fra Møn og fiskene svigtede ikke. Vi fik rapport fra Torben Kofoed fra BÅDMONSTERET som vi har hjulpet lidt, de fik 5 laks i ugen op til 12kg. Det er da en flot start !
Team Carlsen fik laksedebut på Møn med en på 11.5 og en på 15.7kg, så er man da vist i gang !!!  Læs mere på deres blog her: http://www.teamcarlsen.blogspot.com/
Også Team Målermysse var afsted torsdag på deres blot anden tur, det gav 4 laks op til 9.5kg. Der er fisk at hente dernede,- læs mere om deres tur her: http://www.teammaalermysse.dk/76897046

På Sørøya viste Christian Klagenberg torsdag hvor skabet skal stå, da han landede en torsk på 35kg. Dermed blev han vel første dansker til at lande to torsk over 35kg.
I dag slog han så til igen, med en torsk på 32.5kg og de fisker stadig....
Tillykke til skrappe Christian !!

Nikolaj Hjorth
Ømme arme....
Sørøya og Stevns 5/4 2012
Så er Jesper og jeg tilbage fra en uges torskefiskeri på Sørøya.
Det har været en super tur, med et hold som sætter hyggen mindst lige så højt som fiskeriet. Det har betydet at det nogle dage blev prioriteret at søge havn i stedet for at fiske i halvskidt vejr, samt at vi andre dage sov lidt længere....
Vi har haft nogenlunde vejr og kunnet fiske 4½ dag. Det er blevet til mange målere, men ikke til de helt store som vi havde håbet på. Største torsk gik til Thomas Høi Hansen AKA Dr død, den blev vejet til 28.3kg. Han tog til Norge med en PR under 20kg, trods flere rejser til Sørøya tidligere. Denne gang revancherede han sig, ved at lande 7 over 20kg, de tre over 25kg...
Personligt fik jeg 5 over 20kg, men ikke større end 23.5kg. I guidebåden landede vi 14 over 20kg.
Jeg rykkede dog en PR på antal målere pr. dag, da jeg mandag fangede 29 målere med en gennemsnitsvægt på 16.1kg. I båden havde vi på dagen 77stk.
I alt fik jeg 62 målere på turen og havde 186 målere i guidebåden.
Jeg fik ikke taget mange billeder, men når jeg får samlet lidt fra kunderne  sammensætter jeg en mappe om turen med billeder og yderligere talinfo :-)

Sørøya-turen markerer slutningen af vores vinterfiskeri efter torsk. Vi har i marts taget en del turer til Stevns, desværre uden held. Tre små torsk blev det til og en benzinregning mellem 8 og 10.000. Sådan er Stevns også !
Nu gælder det laksefiskeriet ved Møn den næste måned :-)

Nikolaj Hjorth
Årets første team-rekord
Østersøen 25/3 2012
Har I wekenden været på trollingtur til farvandet mellem Møn og Rügen, i det fantastiske vejr :-)
Der bliver fanget mange fisk dernede, men der er også riiigtigt mange både og en del af dem rammer faktisk helt forbi !
På min tur havde jeg og de andre heldet til at ramme fiskene, men vi ramte ikke rigtigt de store af dem.
Vi fandt et område med rigtigt flotte lodninger af fødefisk højt i vandet og fik ret hurtigt den første fisk. Det var en havørred på 3kg som jeg fangede på et Toby salmo i kobber med blå/gul tegning. Ikke nogen monsterfisk, men en klar forbedring af PR på 2.1kg samt teamrekord på 2.4kg. En teamrekord som vi har ventet et par år på...
Resten af dagen fik vi jævnligt kontakt til fiskene i samme område. Vi landede 7 laks op til 7kg og mistede yderligere 4stk, det må siges at være fint.
Det blev til et enkelt dobbelthug, resten var selvstændige kontakter.
Vi fangede dem på tyv, sideplanner og rig fra 40 til 80 fod.
Gode blink var Ismo i svenske farver, Toby salmo kobber blå/gul, Grizzly Salar L blå/orange/sølv og Heering spoon tobis/glow.
Tak for en fed dag til Jackie Monsson i ELVERHØJ :-)

Nikolaj Hjorth
Mængder af STOOR skrei
Sørøya 21/3 2012
Har lige talt med Jakob Lindberg som igen befinder sig på havet ved Sørøya.
Fiskeriet er heeelt vildt, de har landet ca 15 over 20kg med to torsk på 30.5kg til gaster Mads og Troels som de største. Men der er jo timer endnu til at fange flere....
Hjemme må vi andre så bare sidde med mavepine :-(

Nikolaj Hjorth
Flere over 35...
Sørøya 20/3 2012
I går var der landet en fisk på hele 35.5kg som jeg ikke lige havde hørt om, det var nyt års bedste på Campen. Den blev dog overgået i dag af en torsk på 37kg.
Bedste båd fra Pike85 havde 107 torsk over 10kg på dagen... De havde et 4 timer langt drev med torsk konstant :-)
Vanvittige tal. Der blev fanget så mange torsk over 20kg på campen i går, at man har valgt ikke at offentliggøre tallet.
Håber virkelig fiskeriet (og vejret !!) holder til vi skal afsted om en uge.

Lægger lige dette link til +20 torsk som Jan Kristoffersen fangede i Østersøen i sidste uge fra Falken: http://www.youtube.com/watch?v=7qqBuZHLUYk

Nikolaj Hjorth
Mængder af laks og historien om tidernes største torsk ?
Møn, Norge og Grønland 19/3 2012
På Møn har fiskeriet det sidste lange stykke tid været helt galt...
Der bliver fanget virkelig mange laks, med mange over 10kg !
Vi har ikke været med, men weekenden overvejes....
Min kammerat Nikolaj Bielecki var dernede søndag og fik på 4 timer 5 laks op til 12.5kg, det er da fedt fiskeri !!
Også Team Ølstykke havde super fiskeri dernede i denne uge, de havde laks op til 14kg. Fangeren var Martin Lassen, tillykke til ham !

På Sørøya har de haft storm i weekenden, op til 25 meter pr sekund. SÅ er det dårligt vejr deroppe skulle jeg hilse og sige !
Men i dag var vejret fint, Filip Faurholm fra Pike85 fortæller imidlertid at der har været få fisk at lodde i fjorden. Der er dog kommet nogle alvorlige grise; 30.25kg til Martin Hubert, 32kg til en gast i Filips båd og 32.5kg til vores egen guide Ulf Hugsén.
Mon ikke de prøver længere ude imorgen, hvor vejret bliver helt fantastisk ?
Iøvrigt vildt at man kan tænke at fiskeriet er lidt skidt, med 3stk over 30kg....  Men man bliver hurtigt forvent og regner med at se kæmpe stimer af torsk.
Jeg tror nu også de er tilbage i løbet af de næste dage, når forholdende efter stormen er normaliseret.

Til sidst et indlæg som en læser sendte til vores gæstebog.
Hans fætter, Lindemann Berthelsen, fangede i februar 1976 en torsk som renset vejede 49.5kg !!!!!
Den blev landet i Nuuk fjorden ved Grønland.
Mon man kan finde nogen store deroppe stadig ?.........
Artiklen og stort billede kan se på følgende link:
http://timarit.is/view_page_init.jsp?requestedFileType=Web%20display&pdfView=FitH&issId=268017&lang=gl
Øverst i venstre hjørne er to felter, sørg for at søge året er 1976 og find avisen fra den 5.februar.
Eneste lidt mærkelige er, at han står i skjorteærmer ?!
Tak til Albricht Poulsen for info 😀
Nikolaj Hjorth
Torsk i Norge og på sundet
Norge og øresund 14/3 2012
I Norge fortsætter det gode fiskeri. Siden lørdag har været ikke været super, så man har fisket i Breiviksfjorden tæt på campen. Det gav allerede på første dagen tre torsk over 30kg op til 32.9 !  Så nu er fjorden altså også fyldt med fisk,- store fisk :-)
De følgende dage gav ikke flere over tredive, men mange over tyve op til 29.6kg.
I dag er det skiftedag og en del danskere ankommer til campen, blandt andet Filip og TC fra pike85. Spændende at se hvad de kan lave deroppe.

En fyr jeg mødte på messen i Bella Centeret, var søndag med JAWS på øresund.
Det havde givet 30-40 torsk op til 3kg på hele båden...
Fiskeriet var både kaste-og bulefiskeri.

Super vejr i dag, burde være på vandet, men har måttet passe arbejde 🤒

Nikolaj Hjorth
Nu Europa-rekord
Sørøya 8/3 2012
På Sørøya skulle der i dag være fanget ny Europarekord for torsk. Det er et hold fra en af de andre camps i Sørvær; Fiskarboden.
De har en enkelt båd og i denne har et hold fra Båstad i Østfold have landet 7 torsk over 20kg i dag, med en top på ikke mindre end 41.72kg !!!
Se billede af torsken her;  http://fiskarboden.no/blogg_nyheter/

På NSA´s camp har jeg kendskab til en torsk på 32kg samt en på 30.3kg fra i dag, men ved ikke noget i detaljer om dagens fiskeri.

Nikolaj Hjorth
Årets første torsk over 20kg fra Øresund
Øresund 7/3 2012
ØBY er overraskende nok båden som bringer årets første +20kg´s torsk til landing !
Det skete i går på en tur hvor der iøvrigt også blev landet yderligere 3 målere.
Den store torsk blev vejet til 21kg :-)
Bag overraskelsen gemmer der sig dog en kendt herre, det var nemlig Hans Hagerup der sejlede båden for en gruppe lystfiskere fra Jans lystfiskershop.
De tre øvrige målere vejede 12 - 13 og 14kg, så en rigtigt vellykket tur må man sige !
Tillykke til Hans og den heldige fanger fra Team Svinet.
Se billede og læs mere om turen her:
http://www.fiskeavisen.dk/Nyheder/a.htm?artid=646

Nikolaj Hjorth
34kg
Norge 7/3 2012
Tirsdag blev Jakob Lindberg så alene manden med flest torsk over 30kg på samvittigheden. Han landede en fisk på 34kg, hans nummer 4 over 30kg i alt - den tredje denne uge.
På de fire dage som han har fisket deroppe, har han landet 174 målere med 20 over 20kg. Det er jo ikke raskt....
Stort tillykke til Jakob, han arbejder sgu for tingene.
HELDIGVIS tager han til DK i dag, så vi andre kan få lidt ro i sjælen herhjemme 😉

Nikolaj Hjorth
Endnu to over 30kg
Sørøya 6/3 2012
Endnu en uvirkelig dag på Sørøya 😀
Jakob Lindberg landede personligt 48 målere og er dermed oppe på 140 målere på tre dage !
Imellem dem var endnu en fisk over de magiske 30kg; 30.3 vejede den og så målte den tæt på 150cm !!!
Derudover stadig masser af fisk og maaaaange over 20kg i bådene.

Imorgen bliver endnu en dag med mavepine for alle os herhjemme som må nøjes med telefonsamtaler og SMS´er, de får KONGEVEJR deroppe 😎

Nikolaj Hjorth
Flere +30 fisk
Norge 5/3 2012
I Bella centeret havde vi en hyggelig søndag, fik fortalt lidt om fiskeriet i Norge og talt en masse fiskeri med flinke mennesker, kendte som ikke kendte. Altid en optur at møde en masse positive folk !

I Norge var fiskeriet igen vanvittigt. Jakob fangede personligt 46 målere, mens David havde 22stk. Sidste mand i båden vejede ikke sine, men Jakob vejede en af dem for ham, den var 25.1kg :-)
Der er i dag fanget 2 stk over 30kg i andre både, nu også inde i Breiviksfjorden !

Nikolaj Hjorth
Viiiildt torskefiskeri og razzia !
Østersøen og Norge 4/3 2012
Lørdag havde Jakob Lindberg og hans makker David helt fantastisk fiskeri ud for Sørøya i Norge.
De har fisket en halv dag og landede 79 målere med 9 over 20 kg og 7 og 25kg !
Den største vejede 30.5kg og den landede Jakob selv.
Da jeg talte med ham lørdag aften, lød han som om oplevelsen havde været helt uvirkelig. 6 timers fiskeri med 30-80 meter torsk under båden konstant !
Ingen ben i det fiskeri, alle ville kunne have fanget disse fisk hvis bare arme og teknik holder.
To både fra NSA med polske gæster lå der også, de havde 16 torsk over 20kg i bådene i dag !
Jakob fortalte at fiskene end ikke var specielt tykke, bare lange og grove, så om 3-4 uger vil disse veje 3-7kg mere end nu....
Iøvrigt var de fyldt af lodde,- en lille tobis lignende fisk som de ynder at æde.
drengene fisker videre de næste dage i bedre vejr !

På Østersøen har Ulf Stahre haft kongefiskeri med FALKEN i dag.
15 målere op til 19.4kg blev landet.
Fredag havde han 7 over op til 15.9kg.

På Øresund var der dømt razzia i dag. Både den svenske og den danske side blev bevogtet, hvilket udløste en hel del bøder for at sejle ulovligt i trafiksepareringen.
De som blev taget på vandet af de svenske myndigheder kunne "nøjes" med at betale 1200 sv. kr i bøde. Mens de som blev spottet af den danske myndighed, først blev antastet på havnen i Helsingør. Her blev de udstyret med en bøde på 3000dkr.
Sur dag på vandet for mange...

Nikolaj Hjorth
Kysttur og store torsk
Isefjorden 3/3 2012
Mange taler for tiden om godt ørredfiskeri, så da jeg havde et par timer fredag eftermiddag strøg jeg i waders og nød forårssolen ved isefjorden.
Det blev til en nulbon, men dejligt at mærke varmen i vejret !
Man skal nok holde sig til at fiske dunkedyr...

På Sørøya har Jakob Lindberg i dag startet sit fiskeri med et hold fra Fairpoint/Kinetic. Pga af søsyge var de kun to mand i båden, men de har så gjort det rimeligt...
I løbet af formiddagen blev det til 5 torsk over 25kg op til 27kg, så er det fiskeri vist i gang !!!

Imorgen er det tid til Bella Centeret og bådmesse,- som tidligere anført fortæller Jimmy Andersson og undertegnede om fiskeriet fra Nordic Sea Angling´s camps kl 12.
Sætter lige et billede af de nye Big Bob jigs fra Kinetic :-)

Nikolaj Hjorth
Jungletrommer og benzinlæk
Ballerup 1/3 2012
Så slåes der på jungletrommerne i visse kredse ;-)
Det er kommet os for øre, at en del mener at vores defekt på First-Timer er en and for at dække over fantastisk fiskeri !!!
Det er desværre ikke sagens rette sammenhæng....
Man kan da godt fiske fra båden, men der er ikke hevet en torsk ombord i First-Timer den sidste måned og defekten er desværre alt for virkelig.
Vi har en benzinlæk i vores tankmåler-dæksel, det er låget med de to ledninger som ses på billedet. Når tanken fyldes op trænger der benzin op. Det har vi forsøgt at løse med flydende pakning, der trængte imidlertid stadig benzin op langs med skruernes gevind. De er nu også blevet fyldt med flydende pakning, derudover er der lagt mere flydende pakning under dækslet og langs med kanten af dækslet. Skruer er derefter blevet indkapslet med flydende pakning, så nu håber vi at det er tæt.
Ikke fedt at stå i kraftig benzinos ude på vandet :-(

Forhåbentligt vil vi snart fange nogle af alle de torsk, som folk mener vi kan finde 😀
Dog intet fiskeri for undertegnede i weekenden, jeg skal passe barn og på søndag kl 12, skal jeg i Bella centeret og fortælle om fiskeri i Norge sammen med Jimmy Andersson fra NSA.
Har Big Bob i samtlige farver med, Kinetics nye Monsterjig til skrei, så dem som ikke har haft den i hånden og set farverne kan få muligheden.
Håber at se nogle af Jer derude !

Nikolaj Hjorth
Skidt fiske og defekt
Øresund 26/2 2012
Turbådene har haft godt målerfiskeri ved Ven i ugen der gik, så i dag skulle First-Timer på vandet og finde nogle af de store :-)
Personligt synes jeg at udsigten for vind, strøm og bølger talte mere for skumsprøjt end godt fiskeri, så jeg stod over. Men drengene var på vandet fra tidlig morgen, desværre med et pobert resultat.
De fiskede hele vejen rundt om Ven uden resultat, iøvrigt sammen med mange af de andre småbåde og nogle turbåde.
Det var ikke så uventet at fiskeriet ville være tvivlsomt i dag, efter den megen vind samt en svag strømprognose.
Det uventede og ikke så heldige var, at drengene efter at være kommet i havn, måtte konstatere en kraftig lugt af benzin i kabinen.
Efter at have skruet sig ned til tanken, kunne de se at der var en lækage fra toppen af tanken ved tankmåleren. Så måtte skipper hjem og hente traileren og båden blev taget op.
Nu står den på reparation i løbet af ugen, det burde dog være til at have med at gøre. Men sådan tror man jo tit med både,så vi får se....

Skulle nogen være i overskud af en udgave af Fiskekortet til en Garmin 3006C, så er vi glade købere. Bare skriv til nikolaj@teamsvinet.dk

Nikolaj Hjorth

Nikolaj Hjorth
Både i Bella
København 24/2 2012
I dag er første dag på messen Både i Bella 2012. Den strækker sig over både denne og næste weekend.
Bådmessen trækker jo altid mange lystfiskere og det er de klar over derude, derfor er der også en del underholdning som er rettet mod os.
På følgende link kan du se en oversigt, som viser hvilke foredrag der er at se hvornår:
http://www.baadeibella.dk/da-DK/Bes%C3%B8gende/Foredrag.aspx

På næste søndag, den 4. marts, skal jeg selv fortælle om fiskeriet i det nordlige Norge, sammen med ejeren af Nordic Sea Angling; Jimmy Andersson.
Det kommer til at foregå fra kl. 12 til 13.
Er sikker på at det nok skal blive en fin oplevelse, at træffe en masse nysgerrige fiskere derude !

Nikolaj Hjorth
Fiskeri i weekenden !
Øresund og Atlanterhavet 23/2 2012
Jeg er på Facebook ven med Hanne Lyng Winter som er havbiolog hos Greenpeace. Der findes mange meninger om GP, men Hanne er heeelt kanon :-)
Hun gør en hel del for vores maritime miljøer og formidler vigtig viden om vores have.
I en blog på GP har hun f.eks. skrevet om EU`s "export" af fiskeriproblemer.
Fangsterne i EU er faldet fra 7millioner tons i 1995 til 5 millioner tons i 2009 og som Hanne pointerer, så er fiskeriet ikke nedtrappet, der er bare ikke flere fisk....
Kigger vi på den nordøstlige del af atlanterhavet, som bl.a. dækker Nordsøen, står det endnu værre til, her er fiskeriet gået 40% tilbage...
Ifølge EU kommisionen skyldes det helt enkelt overfiskeri samt det faktum, at fiskeriflåden er for stor.
Nu fisker en del skibe i stedet i farvandet ud for Afrika, men det er med katastrofale følger for befolkningen i Vestafrika, hvor 7 millioner er beskæftiget med fiskeriet og fisk udgør 50% af det animalske proteinindtag.
Bestanden af bundlevende fisk er allerede nede på 25% af hvad den var i 1950, så vi er godt på vej til at fjerne deres levebrød for at redde et mindre antal europæiske arbejdspladser.
Endnu en beskæmmende historie fra det europæiske erhvervsfiskeri...
Læs hele artiklen her:
https://p3-admin.greenpeace.org/denmark/da/nyheder/Blog/eu-eksporterer-fiskeriproblemer-til-afrika/blog/39128/
Og hold øje med hvad Hanne leverer, hun er skarp !!

Det ser ud til at vi kan komme en tur på sundet med First-Timer på søndag.
Her formoder vi at isen har forladt inderhavnen og det ser ud til at vinden har lagt sig. Vil være super med en tur på vandet !!

Nikolaj Hjorth
Isen ved at være væk
Øresund 21/2 2012
Så er First-Timer ved at være fri af isen i Vedbæk. Den ligger inderst i havnen, så selvom havneindløbet var frit i weekenden var der stadig ca 8 cm i inderhavnen.
Også idag var isen så tyk, at det ikke ser ud til at være muligt at få den ud før weekenden....
Fiskeriet på sundet har fortsat som de forgående uger, fint med fisk men et stykke mellem målerne.

I vores gæstebog har nogen efterlyst at vi skal skrive mere, måske endda også være mere på vandet.
Det er jo altid en prioritering, nu har valget været nemt de seneste uger da First-Timer har siddet fast i Vedbæk havn og Svinet ligger på en trailer uden hjul, da vi er ved at skifte lejer.
Men udover det, så føler vi ikke en forpligtelse til at tage ud for at komme med en melding. Vi skriver gerne om det meste af vores fiskeri og deler det med "lystfisker-Danmark", men der har også tidligere år været ting vi ikke deler øjeblikkeligt, hvis ikke vi syntes det var fordelagtigt.
Vi tager ej heller på havet, hvis ikke vi har tiden eller fiskeriet som foregår ikke er som vi ønsker det. Sæsonen har jo været ganske god i år, men der har været maaaange mellemfisk og færre målere. Det er ikke udpræget et fiskeri som vi opsøger.
Kort sagt, så skriver vi om det fiskeri vi laver når det er oplagt, vi skal jo ikke fylde spalter og sælge det. Har forståelse for at alle gerne vil høre mere om hvad der sker derude, men det er jo ikke vores ansvar som sådan.
Noget som mange kunne gøre, var at sende os en melding når man har været ude, så skal jeg gerne skrive om det her. Altså en erfaringsdeling med teamsvinet som medie i stedet for et krav om nyheder fra os :-)

Denne weekend tog jeg til Sverige og skød et vildsvin i stedet for at fiske, sådan prioriterer man jo som man vil :-)

Nikolaj Hjorth
Pirke og is
Øresund 14/2 2012
Jeg var i dag en tur ude ved Vedbæk havn for at kigge på is-situationen.
Uden for havnen er der faktisk forholdsvis frit, der er ganske vist drivende is men ikke sammenhængende.
Men i havneindløbet er isen virkelig mast sammen. Umiddelbart ser det ud til at flagerne står fra bunden og op i 3 meters højde, der skal nok en del vind og varme til at få åbnet Vedbæk for sejlads.
Erhvervsfiskerne der stod derude var noget irriterede over at være "fanget" i havnen, de talte om at alt isen kom på én nat - mon så ikke den også kan forsvinde på en ?
En af dem gik over havneindløbet mens jeg stod der, så det er stadig ret stabilt.

Ellers er dagen gået med at pudse pirke, så nu er der også en god håndfuld hjemmelavede 400gram´s pirke klar til det lidt lettere bulefiskeri :-)

Nikolaj Hjorth
Nationalpark Øresund ?!
Øresund 13/2 2012
Der debatteres for tiden om muligheden for at kreere en nationalpark øresund.
Øresund betragtes af mange som et unikt farvand, hvor specielt livet på bunden har haft glæde af forbud mod trawlfiskeri siden 1932.
Forbuddet er imidlertid ikke begrundet i beskyttelse af maritimt liv, men derimod at farvandet er stærkt trafikeret. Med nutidens navigationsudstryr, kunne man frygte at dette forbud kunne lempes eller helt fjernes. Dermed ville naturen igen kunne udsættes for de overgreb som trawlfiskeri udgør.
Det kan imidlertid undgåes ved at Øresund får status som nationalpark.
der er dog en række teknikaliteter samt politisk vilje som skal overståes og findes inden øresund kan nå så vidt.
Ideen er dog fremragende !!!
Eneste minus er, at garnfiskeri ikke nødvendigvis bliver forbudt i en evt. nationalpark. Det kunne man godt ønske sig, hvis lystfiskerturisme for alvor skal slå igennem. Ingen tvivl om at potentialet findes.
Læs mere her: http://hd.se/skane/2012/02/13/oresund-foreslas-bli-marin/

At isen ikke liige forsvinder ses tydeligt på billedet herunder. Det er taget i mundingen af Rungsted havn søndag eftermiddag. Et par ældre fiskere stod iøvrigt ved havneindløbet og talte om, at det var godt 50 år siden de sidst kunne gå henover indløbet....
Imorgen smutter jeg en tur til vedbæk og kigger til First-timer :-)

Nikolaj Hjorth
Tø-vejr
Øresund 12/2 2012
Fiskeriet på øresund har fortsat med at kaste maaange torsk af sig. Der er målere i blandt, men det minder vel lidt om marts fiskeri på de nordlige pladser.
First-Timer ligger stadig i tyk is, så intet fiskeri for os.
Nu skulle tøvejret imidlertid komme, endda med temperaturer så isen givet vil forsvinde hurtigt.
En venlig ment advarsel skal være, at overvejer man at sejle ud i jolle de næste dage, skal man ikke kun bekymre sig om is i havnen.
Man skal huske at mange bugte o.lign. er fyldt med is. Når tøvejret får isen til at brække og strømmen fører den med sig, kan man i båden blive mødt af massive mængder drivis på åbent vand. Det er ikke en situation man skal ønske sig, har prøvet det...
Så tænk Jer godt om derude og undlad at tage unødige chancer :-)

Nikolaj Hjorth
+15 måler
Øresund 7/2 2012
GØJSEN melder stadig om et super torskefiskeri på øresund. der var rigeligt med fisk fra Pålsjö og helt ned forbi kobberværket 😀
Det blev imidlertid ikke til målere i GØJSEN i dag.
Det gjorde det til gengæld for Peter Olsen i hans båd, de landede en på 10.1 og en super flot fisk på 15.3kg.
Stort tillykke fra Team Svinet !

Nikolaj Hjorth
Is over vand...
Øresund 6/2 2012
Isen har lagt sig tungt over de danske havne, efter en weekend med meeeeget koldt vejr.
Selv var jeg en tur i Jylland, her sagde bilen  minus 20 grader lørdag morgen kl 8...

I slutningen af sidste uge, sad First-Timer også uhjælpeligt fast i isen. Så der bliver ikke fiskeri fra den før vi ser nogle plusgrader.
Kim var idag en tur ude ved Vedbæk havn, her var der massiv is i havnen og isen strækte sig laaangt ud i øresund.
Helsingør skulle også være lukket, ligesom alle andre sjællandske havne vi er bekendt med.
Meeen om en uges tid er der lovet vestlige vinde og plusgrader, vi håber den melding holder 😲

På sundet er der stadig masser af torsk og der er også flere med størrelse på.
I sidste uge var Zeus på vandet og de sender følgende rapport:

vi var ude i dag (torsdag - red.) og havde fint fiskeri "ikke langt fra havnen" ca. 15-16 fisk udsatte dem vi kunne. og toppede med 10,2kg.
Var nød til at tage ind 11.30 da makkeren skulle i lufthavnen, så fin dag.


Fint fiskeri og tillykke med bådrekorden fra teamsvinet.dk
I kan se billede her:
http://www.storfisken.dk/Fangstrapporter/tabid/57/Default.aspx

Nikolaj HjorthKyndelmisse uden torsk
Øresund 2/1 2012
I dag er det Kyndelmisse/"Lysmesse",- halvdelen af vinteren er gået.
Normalt ville Team Svinet synes godt om svage vinde, men et gammelt mundheld siger: "Hvis det blæser så meget på kyndelmisse, at 18 kællinger ikke kan holde den 19. til jorden, så vil foråret snart være på vej". Det var jo ikke tilfældet...

Men godt var vejret heller ikke da Skipper og en kammerat tog på eftermiddagstur på sundet; krab sø og en kold vind sørgede for isslag på båden...
Torskene så de ikke meget til, dårlige lodninger og korte fisk.
For at gøre ondt værre, så er der nu forholdsvis kraftig overisning i Vedbæk havn. Det lykkedes som sagt at komme ud, men det var ikke uden sværdslag.
I Helsingør skulle havnen stadig være isfri i dag.
Udsigten for den næste uge bidrager dog til frygt for flere isproblemer...

I går onsdag var Filip igen med BLÆSER på vandet, der var gode lodninger nord for Helsingør og rigeligt fisk oppe og vende. Dog var der ikke nogen over de 10kg.

Nikolaj Hjorth
Mængder af torsk
Øresund 31/1 2012
Jeg talte til eftermiddag med Filip Faurholm som normalt sejler SALTY, idag havde han dog været gast på BLÆSER med Hubert ved roret.
Det blev en super fin dag i det nordlige øresund, med masser af torsk både på ekkoloddet og i båden.
Dagens største lodning var på hele 9 meter og generelt var det ikke nødvendigt at sejle meget for at finde gode buler at fiske på 🙂
Imellem de landede fisk, kom der en enkelt måler på ca 12kg.
En super dag på sundet, som virkelig viser at fiskeriet i nord for Helsingør kan have en fin fremtid !!

Nikolaj Hjorth
Stor dansk flynder
Skagerrak og øresund 30/1 2012
På Skagerrak er der landet en, for danske farvande, usædvanligt stor flynder.
Det drejer sig om en 210cm lang og 90kg tung flynder som blev fanget i trawl.
Bestemt ikke en hverdags begivenhed.
Fiskens kondition må imidlertid siges at være elendig, den burde ifølge tabellen for atlantisk helleflynder veje ca 125kg, med den længde.
Men spændende med flere flynderfangster i DK !
Læs mere om fangsten og se et billede her:
http://jp.dk/indland/article2679382.ece

Mht til vores sælmøde i lørdags, sker der stadig nye ting.
Er blevet orienteret om at endnu en båd har set sælen ligge med en torsk i overfladen, denne gang var der dog tale om en mindre torsk på 5-8kg.
Er ikke i tvivl om at vi har med en rogn-jæger at gøre !  🙂

Hvad angår torskene, er der også i dag fanget fint med torsk i det nordlige øresund. Heriblandt målere.

Vi skal iøvrigt have lavet nogle bagrude stickers til bilerne med Team Svinet.
Vi har før fået lavet hos "skiltegangsteren", men hans side kan jeg ikke komme ind på ?!
Så hvis nogen kan lave den slags eller kender nogen som er gode til den slags, så send lige en besked på nikolaj@teamsvinet.dk
På forhånd tak !

Nikolaj Hjorth

Målere i det nordlige øresund
Øresund 29/12 2012
GØJSEN med Peter Svanberg ved roret var i dag på sundet. Det blev til pænt med torsk i det nordlige øresund og derimellem to fine målere på 10.5 og 14.5kg.
Tillykke til Peter !

En biolog har skrevet m.h.t. vores møde med sælen i går. Han bekræfter at der er tale om en stor han gråsæl. En sæl som ses ganske sjældent i øresund.
Har dog talt med to andre skippere som har set sælen i samme område i forrige weekend, den ene så den endda også fortære en stor måler i overfladen ?!
Så det ser ud til at vi har med en målerspecialist at gøre...
Skulle flere se sælen i området syd for Ven, så lad os endelig høre om det på teamsvinet.dk (Evt. nikolaj@teamsvinet.dk) 🙂
Der er tillige fundet en unge af gråsæl syd for Helsingør i sidste uge, læs mere om dette samt om gråsælen i almindelighed her:
http://www.oresundsakvariet.ku.dk/Nyheder/pressemeddelelser/

Nikolaj Hjorth
+15 måler
Øresund 28/1 2012
Hele team svinet var på vandet idag. I modsætning til resten af jolleflåden, valgte vi at prøve vores held ved Ven. Det viste sig ikke at være den rigtige beslutning...
Udover hårdt vejr med overisning på alt (inkl huer) til følge, var fiskeriet bestemt ikke noget at skrive hjem om. Vi fik ca 10 torsk i båden op til 3-4kg.

Men vi fik til gengæld en oplevelse af de usædvanlige på kontoen og kunne have taget en +15kg´s torsk ombord.
Mens vi fiskede, så jeg pludselig en stor hvid bug i overfladen ca. 50 meter væk. Ved siden af bugen var et mørkt hoved. Vi hev hurtigt ind og sejlede hen for at se hvad som foregik.
Det viste sig at være en stor, rund målertorsk som lå i overfladen, ude af stand til igen at dykke efter at være bragt til overfladen. Ved siden af lå dens banemand, fiskeren som kunne magte det vi ikke kunne...
Det var et stor sæl-lignende væsen, den lignede imidlertid ikke de sæler man ofte ser, den var MEGET større !!
Jeg vil vurdere den til at være omkring 2 meter og veje et par hundrede kilo. Den havde pels, blå øjne og munden sad ligesom under snuden.
Efter at have kigget lidt på billeder efter at være kommet hjem, men jeg der er tale om en stor han gråsæl ?! Skriv gerne hvis I kan af- eller bekræfte dette ud fra billedet.
Efter at have bragt torsken til overfladen, iøvrigt stadig sprællevende, forsøgte den store sæl at få hul på den store fisk som den tydeligvis ikke blot kunne sluge.
Efter en del forsøg, fik sælen hul på torskens bug og gik i krig med den næringsrige rogn. Tænker faktisk at det måske var det sælen var ude efter fra start ?!
Vi lå blot få meter fra den og så på det som skete, sælen var ikke udpræget nervøs for os og agtede tydeligvis ikke at afgive sin fisk blot fordi vi var tæt på.
Efter at have fået hul på den, var sælen oppe et par gange mere, men nu kunne den dykke med fisken når vi kom tæt på, da torskens opdrift var forsvundet.
Vi kunne have gaffet fisken, men ville hellere tage billeder og så var det jo ikke en fisk vi havde fanget, den blev taget af vores overmand.
Desværre var indstillingen på kameraet forkert, så billederne er ikke blevet gode...
Rigtigt øv, men en super oplevelse. Vi så iøvrigt sælen et par gange mere i løbet af formiddagen, blot på afstand.

Nikolaj Hjorth
MANGE torsk i nordlige øresund
Øresund 26/1 2012
Jan og Bo har buleturer på sundet med turbåd denne uge.
En af deltagerne rapporterer i dag, at han alene havde fanget 12 torsk allerede kl. 10 på dagens tur !!
Der skulle være historisk mange torsk lige nu mellem Helsingør og Helsingborg, en stor påstand men det skulle holde vand 🙂
Dejligt at se positive tegn for bestanden af torsk !
FIRST-TIMER er dog alligevel først på vandet lørdag...

Nikolaj Hjorth
3 målere på kontoen
Øresund 25/1 2012
Ingen meldinger over dagen desværre. Har haft travlt på jobbet, en tur på jagt og siden set sport :-) Men her er et referat;

I dag var en af de svære dage på sundet. Der blev loddet fisk, men ikke i vilde mængder og de var rigtigt svære at ramme. Strømmen var vist ikke lige til at regne ud for nogen, specielt ikke tidligt på dagen.
Derudover var der langt mellem fisk med størrelse på.
Derfór var det et super resultat, at drengene fik samlet 3 målere på 10.1 - 11 og 14kg sammen idag !
De landede ikke udpræget mange fisk, men de rigtige tre kom ombord og dermed blev sæsonens største torsk hævet med et par hektogram af skipper Lyngsie.
De to andre målere stod Jesper for, mens Kim stadig ikke er kommet over de 10kg i 2012.

TYVEN var også på vandet idag, de kunne ikke finde en over målet, men havde 53 torsk oppe i båden i løbet af dagen. Det må siges at være et fint resultat 🙂

For trollingfiskerne, er Møn stedet at være for tiden. Der er MANGE og STORE laks dernede !   Martin Rasmussen fra SR Fishing, men måske bedre kendt fra Trolling Centrum, havde i dag 7 laks i båden med de 4 over 10kg. Det er bare at sige tillykke med et super fiskeri !!!

Nikolaj Hjorth
20 torsk
Øresund 24/1 2012
First-Timer var igen på vandet i søndags, det var dog en svær dag.
Fiskene stod ikke rigtigt og de steder hvor der var noget at fange, var fiskene ikke store....
Det blev til 20 torsk op til 7kg og drengene hørte ikke om målere denne dag.

Imorgen onsdag vil First-Timer være at finde på vandet, regner med at opdatere hvis der sker noget deruden 😎

Nikolaj Hjorth
Drengene på havet
Øresund 20/1 2012
First-timer er på vandet idag. Det går stille for sig indtil videre. Kl 10 havde de landet 3 torsk op til 6.5kg.
Jeg opdaterer over dagen, hvis der sker noget spændende 😀

10.30: Så kom der (endnu) en liiige under de 10kg...

11.20: Så kom der nyt års bedste ombord i First-timer !   13.8kg til gasten Jesper :-)  Billede følger senere.

12.00: Så kom der en måler på 12kg til skipper Lyngsie og en torsk lige under målet til Kim. Stadig ikke 10 torsk omborsd i båden, så få fisk men god størrelse.

13.45: På KVEITE er der også landet to målere i dag, en på 13.3kg til skipper Max Borup og en på 14.5kg til gast Martin Lassen :-)

21.00: Det blev ikke til mere på FIRST-TIMER, 9 torsk med 2 målere og 2  lige under. På KVEITE fik de endnu en måler og nåede tre på dagen og 11 torsk, flot resultat !  BLÆSER fik 2 stk over målet idag.

Nikolaj Hjorth
Lidt størrere fisk

Øresund 17/1 2012
11.45:
FIRST-TIMER er på vandet idag, de er kommet sent afsted men har fået lidt gang i fiskeriet. Det er ikke mange fisk de ser, men til gengæld er gennemsnitsstørrelsen noget bedre end den har været tidligere.
5 fisk er landet indtil videre, heraf 2 stk mellem 9.5 og 10kg. Men desværre ikke sæsonens første over målet endnu...
TYVEN fortsætter den gode stil og har to målere i båden 🙂
Flere opdateringer når der kommer nyt fra vandet !

19:00:

Det blev til 8 torsk i båden i dag, ikke mange. Men 3 stk mellem 9.5 og 10kg.

En enkelt nåede dog også over målet, Nikolaj Bielecki landede årets første måler i FIRST-TIMER som vejede 10.1kg.

I de andre både blev det også til få fisk, men med god størrelse. TYVEN havde f.eks. 3 målere. KVEITE fra Team Ølstykke med Max Borup ved roret fik to målere op til 12.5kg. Der skulle efter sigende være landet torsk som passerede 17kg´s stregen på vægten både i dag og i går mandag. Dejligt med lidt fisk med størrelse på 😀


Nikolaj Hjorth

Så er der svin !
Øresund, Gilleleje og Sverige 16/1 2012
Søndag var drengene på sundet. Det blev til en kortere formiddagstur, da fiskeriet ikke var godt. Det blev 8 torsk af størrelser som ikke er værd at nævne.
TYVEN gjorde det lidt bedre, de samlede 25 torsk op til 7kg :-)

I byretten i Helsingør blev manden som anbragte GPS udstyr på Gilleleje kuttere, i dag frikendt for ulovlig indtrængen !
Til grund for dommen lå det faktum at han med sine beviser fik ikke færre end 10 erhvervsfiskere fældet for ulovligt fiskeri, dermed helligede målet midlet 🙂
Læs mere her: http://www.greenpeace.org/denmark/da/nyheder/Blog/greenpeace-frifundet-i-gps-sag/blog/38649/
Hanne Lyng Winter skriver faktisk rigtigt mange fornuftige ting i artiklen.

Ingen billeder fra turen i går, men til gengæld et fra min weekend tur til Sverige efter vildsvin. En enkelt fik vi med hjem :-)

Nikolaj Hjorth
ORDENTLIGE springringe
Ballerup 11/1 2012
Var i dag oppe i Ballerup Fiskemagasin, for at se hvad Henrik kunne fremtrylle af springringe til pirke.
Det viste sig at Henrik har de HELT rigtige springringe til pirkefiskeri;
De er i sin tid fremstillet af en smed, IKKE masseproduceret i dårlige materialer i Kina. De er tykke i krammet og har ganske stor diameter, hvilket gør dem perfekte til hjemmelavede rørpirke og steeldivers.
Jeg har tidligere købt dem hos Jesper i den gamle Grejboxen, de HOLDER !   Også til at blive knaldet i bunden med pirken på sten. Yderligere er de rustfri/galvaniseret, jeg har aldrig set rust på nogle af mine ringe i de 6-7 år jeg har brugt dem.
Kunne dårligt tro mit held da jeg så dem hos Henrik, havde ærgret mig over ikke at have flere på trods af, at jeg for år tilbage købte mange.
Jeg ved at Henrik har en del, udover de 1500stk jeg købte, så besøg ham hvis I mangler ringe til vinterfiskeriet :-)
http://fiskeriogfritid.dk/

Nikolaj Hjorth
Stadig mange og en MEGET stor !
Øresund 9/1 2012
Igen i dag var der fint med torsk på sundet, men heller ikke denne gang blev det til målere til TEAM SVINET. Op til 7kg fangede de dem, men der var nok af dem som det fremgår af billedet hvor torsk både har bidt på både pirkens trekrog og gummimak...
Hvad vi ved af, kom der en enkelt måler i en af de andre småbåde idag.

En pukkelhval har de sidste dage huseret i øresund og givet store oplevelser for en del. Søndag fik en svensk kystfisker sit livs hug af den og det store dyr kan faktisk godt få knarren til at hvine :-)
http://svt.se/2.33782/1.2670074/storfangst_i_oresund

I Norge fik en garnfisker i weekenden stort nap. En havtaske på ikke mindre end 180cm og 115kg var gået i garnet, syd for Bergen.
Se billeder og video af den levende fisk her: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.7945105

Nikolaj Hjorth
Målere på sundet
Øresund 8/1 2012
FIRST-TIMER var på sundet i dag og fik ganske pænt med torsk :-)
Den største nåede dog kun 8kg, så sæsonens første måler lader stadig vente på sig.
Der var dog så fine lodninger, at Team Svinet er på vandet igen imorgen.

Andre både fik dog deres første måler for 2012 ombord;
TYVEN fik en måler på 10.5kg, mens BLÆSER fik en fin en på 13.1kg. Tillykke til de skrappe !

Nikolaj Hjorth
Årsberetning...
Ballerup 6/1 2012
Imorgen lørdag skulle drengene have været på vandet, men vejret har sat en stopper for den plan....

Jeg har lagt en opsummering af vores år 2011 samt lidt tanker om 2012 på siden.
Den kan findes i menuen til venstre: ÅRET 2011 eller man kan følge dette link :
http://www.teamsvinet.dk/18953006

Nikolaj Hjorth
TYVEN på vandet
Øresund 3/1 2012
TYVEN med Christian Klagenberg ved roret var i går en tur på øresund.
Det blev til en del torsk, desværre var der ingen af nævneværdig størrelse...

Selv har vi ikke været på vandet og vejrudsigten er jo ikke ligefrem lovende.
Det lugter dog lidt af fisk, at jeg er blevet brugt i svenske Fiskejournalens "Release´ em" kampagne. Den sigter til at vi skal genudsætte flest mulige af de større flyndere, for fortsat at have en god bestand.
Læs mere her: http://fiskejournalen.se/release-%C2%B4em-fortsatter/

I Norge er mellem 10 og 20 tons sild svømmet på land og døde i Troms.
Der er flere mulige forklaringer på fænomenet, den mest sandsynlige i mine ører er dog, at større havpattedyr har skabt panik i stimerne.
Læs mere her: http://www.bt.dk/utroligt-men-sandt/ekspert-rovdyr-kan-staa-bag-mystisk-silde-masakre

Nikolaj Hjorth

| Svar

Nyeste kommentarer

13.01 | 13:04

noget det tilsalg og hvad er prisen

28.09 | 06:24

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting @ https://packersmoversmumbaicity.in/

15.06 | 12:10

Packers And Movers Hyderabad Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Hyderabad List, Compare Charges, Save Money And Time @
https://PackersMoversHyderabadCity.in/

05.02 | 09:06

Tak :)

----------------------------------
http://www.kviklantop.com/